HP:lle kaksi uutta pelaajaa: Teemu Rouhiainen löi läpimurtokautensa alkutahdit Vallikentällä, Ville Kotro löysi itsensä viime kesänä Kiteen sijasta suomensarjasta

Haminan Palloilijat kertoi maanantaina ensimmäiset viime kauden joukkueen ulkopuolelta ensi kesän superpesisjoukkueeseen liittyvät pelaajat. He ovat Teemu Rouhiainen, 26, ja Ville Kotro, 25.

HP:lla on nyt kymmenen sopimuspelaajaa ensi kaudeksi. Toiminnanjohtaja Marko Hovi ei vielä pystynyt antamaan listaa nousijajoukkueen jättävistä pelaajista.

– Minulla on asiasta jonkinlainen käsitys, mutta haluan käydä kaikkien kanssa vielä kunnolliset keskustelut, Hovi sanoi.

Hovin mukaan lisää pelaajasopimuksia julkaistaan jo tällä viikolla.

Kaksi edellistä kautta Hyvinkäällä Superia pelannut Rouhiainen on koppari, jonka sisäpelivahvuuksia ovat kentällemeno ja eteneminen.

– Haimme nopeaa kopparia. Rouhiainen oli vuonna 2018 Kankaanpäässä pelatessaan Superin paras kentällemenijä. Nyt saamme takakentälle kaksi varsinaista kopparia (Rouhiainen ja Nino Muuruvirta). Roni Wahl pelasi hyvin kopparina mutta on koulutukseltaan linjapelaaja. Wahlinkin kanssa keskustelut jatkuvat, Hovi mainitsi.

Juvalta kotoisin oleva Rouhiainen siirtyi A-ikäisenä Jyväskylän Kiriin. Kirin-vuodet 2015–17 toivat liiveihin 11 pääsarjaottelua, mutta enimmäkseen Rouhiainen pelasi Ykköspesistä Lievestuoreella ja Kirissä.

Kaudeksi 2018 hän siirtyi Kankaanpään Mailaan, jossa tärähti mukavasti. Hän toi runkosarjassa 49 juoksua ja oli etenijätilaston 11:s.

Jyväskyläläinen Kotro on pelannut Superia Kirin lisäksi Kiteellä, jossa hän viihtyi kaudet 2017–19. Hänellä oli sopimus myös viime kaudesta, mutta superin pelejä kertyi vain SM-hallisarjassa ja sopimus purettiin ennen runkosarjaa.

– Tuli vähän erimielisyyttä seurajohdon kanssa. Heidän mielestään minun olisi pitänyt muuttaa kesäkuun alussa Kiteelle, mutta olin hommannut itselleni työpaikan kesäkuun loppupuolelle asti. Työsopimusta ei ollut mahdollista purkaa, Kotro kertoo.

– Homma ketutti niin paljon, että ajattelin, etten pelaisi kesällä missään. Kävin sitten yhden treenin vetämässä kavereiden kanssa ja totesin, että kyllähän tätä pitää tehdä.

Kotron kesä kului suomensarjaa pelanneen Jyväskylän Lohen kanssa. Lohi nousi ensi kaudeksi Ykköspesikseen, mutta Kotrolle itselleen oli saletti homma, että pelit jatkuvat Superissa, jos vain pelipaikka järjestyy.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Terhi Collin

Haminan Energia
Autotalo Järvi
Itäväylän Bensis
Haminakotka
Haminankaupunki
Roseprint
Kymenlaakson OP
Rakennusliike Heikki Pousi Ky
Kanuuna
Disasfish
Rantalainen
Meira
Haminan Autokorjaamo
Intersport
L Kamu
Viherkuutio
L Fibe
L Lakumesta

KSO
Sinebrychoff
Jloy
Stark
Kaakkois-Suomen LähiTapiola
Stemma
Rakennusliike Kalevi Suntio
Oma Säästöpankki
Kotipizza
Finnmica
Mehilainen
Reimari
L Metsanen
L Ksoy
Liikenne Vuorela
L Steveco
L Kotkabowling
L Muukka

Ota yhteyttä

Marko Hovi
toiminnanjohtaja
044 555 1474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sanna Toikka
talous- ja laskutus
040 539 3642
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Emmi Rasa
viestintävastaava
040 829 8107
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto

Haminan Palloilijat ry
Kaivokatu 3
49400 Hamina

y-tunnus 0206392-9

Jätä yhteydenotto