Haamu-Hangasmaa nostatti HP:n mehukkaaseen voittoon – Henri ja Jere Heikkilä aloittivat ottelun paidanvaihdoilla

Sunnuntaisessa taistelussa Vallikentällä panokset olivat katossa. Kun avausjaksolla ahtaalla ollut HP venyi täyden kolmen pisteen kotivoittoon 2–0 (4–3, 2–1), on runkosarjan voitto haminalaisten omissa käsissä. HP:llä on varaa jopa lipsauttaa jäljellä olevista seitsemästä ottelustaan kaksi pistettä ilman, että Lippo pääsisi edelle.

– Keskinäisten pelien pisteet menivät meille 5–1. Kun ulkopeli on tällä tasolla, on helppo olla, hehkutti HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko.

– HP ei antanut käsistä yhtään juoksua. Meistä ei ollut ottamaan avausjakson voittoa, kun juoksuja annettiin harhoilla ja kopinnostolyönnilläkin, harmitteli Lipon viuhkamies Santeri Haipus.

Seuraava puheenaihe oli lauantaina golfkentällä niskansa jumiin saaneen Lauri Aitalan tilanne. Aitalalla kramppasi alkulämmittelyn jälkeen niin pahasti, että Henri Heikkilä komennettiin kauden ensimmäistä kertaa ulkopeliin ja Jere Heikkilä hälytettiin katsomosta pelipaitaan ilman lämmittelyä.

Aitalaa tuurasi vaihtotilanteissa etukentällä Ville Veittikoski, jolta Lippo löi häpeilemättä lyhyillä kärkivaihtoja.

– Olin jo vetänyt jokeripaidan päälle pukukopissa, kun tuli komento vaihtaa paitaa. Onneksi sain poltettua kotipesään ensimmäisestä minulle lyödystä pallosta. Muuten olisi tullut pommitusta enemmänkin, totesi numerolla kaksi kolme juoksua tuonut Henri Heikkilä.

HP tuli avausjakson viimeisen vuoroparin tasoittavalleen tappiotilanteessa 1–3. Jere Heikkilä vaihdettiin neloseksi Otso Mäkelän tilalle.

Otso Mäkelä kavensi jokerina 2–3:een. Ratkaisuun tarvittiin pelin ensimmäisellä lyöntivuorollaan Jere Heikkilää, jolla repsotti teipatun nimilapun alla lukkari Matias Hangasmaan varapaita.

Merkkaamaton välilyönti tasoitti tilanteen, jonka jälkeen Jere Heikkilän tehtävänä oli vain kopittaa etupesillä olleet jokerit.

Lippo sähläsi kopituslyönnin juoksuksi, kun Otso Mäkelä painalsi kotipesään asti ja Nokkala viskasi varmassa palon paikassa taittoheiton metrikaupalla kotipesän yli.

Toisen jakson bonuspiste irtosi Henri Heikkilän tuomilla kahdella juoksulla, vapaataipaleena ja jokeri Juha Leskisen illan ainoalla onnistumisella. Leskinen pudotti oivallisen kakkosrajanäpäyksen kankean konkarin Jimi Heikkisen, 38, tontille.

 

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ella Taponen

Haminan Energia
Autotalo Järvi
Itäväylän Bensis
Haminakotka
Haminankaupunki
Roseprint
Kymenlaakson OP
Rakennusliike Heikki Pousi Ky
Kanuuna
Disasfish
Rantalainen
Meira
Haminan Autokorjaamo
Intersport
L Kamu
Viherkuutio
L Fibe
L Lakumesta

KSO
Sinebrychoff
Jloy
Stark
Kaakkois-Suomen LähiTapiola
Stemma
Rakennusliike Kalevi Suntio
Oma Säästöpankki
Kotipizza
Finnmica
Mehilainen
Reimari
L Metsanen
L Ksoy
Liikenne Vuorela
L Steveco
L Kotkabowling
L Muukka

Ota yhteyttä

Marko Hovi
toiminnanjohtaja
044 555 1474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sanna Toikka
talous- ja laskutus
040 539 3642
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Emmi Rasa
viestintävastaava
040 829 8107
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto

Haminan Palloilijat ry
Kaivokatu 3
49400 Hamina

y-tunnus 0206392-9

Jätä yhteydenotto