HP:n sarjapelit alkavat: "Säpinäseniorit" nuoren naisjoukkueen tukena – Juha Toikasta tehtiin yllättäen miesten jokeri ja pääkotiuttaja

Ensin ei tiedetty alkaako pesäpallokausi ollenkaan, seuraavaksi pohdittiin ketä lähtee mukaan ja sitten ei tiedetty kuinka moni voidaan päästää katsomoon.

Mutta nyt kaikkiin koronaviruksen asettamiin kysymyksiin on saatu vähintään tyydyttävä vastaus, ja viikonloppuna homma lyödään käyntiin Haminan Vallikentälläkin. Ykköspesikseen nousseet HP:n naiset pelaavat tuplaviikonloppuna ensin Hämeenkyröä ja sitten Kankaanpäätä vastaan. Oranssipaitaiset miehet avaavat kauden kahdella vierasottelulla Pohjanmaalla: lauantaina Alajärvellä ja sunnuntaina Kannuksessa.

HP nousi muutaman katkeran pettymyksen jälkeen viime kesänä naisten toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Nousijajoukkue oli niin nuori (viittä pelaajaa lukuun ottamatta kaikki ovat juniori-ikäisiä), että uusia pelaajia etsittiin lähinnä kokeneempien joukosta.

Löytyi mm. Auvinen.

– Jenna on ulkokentällä hyväkätinen, ulottuva pelaaja, jonka vahvuuksiin kuuluu myös hyvä pelin lukeminen, pelinjohtaja Jussi Toikka sanoo.

Auvista HP:n ikärakenne ei hirvitä.

– Tytöissä on potentiaalia on vaikka kuinka. Toivottavasti me vanhemmat "säpinäseniorit" pystymme auttamaan heitä ainakin pelitaktisissa asioissa.

 

Auvinen poseerasi perjantaina Kymen Sanomien valokuvaajalle yhdessä HP:n miesjoukkueen Roni Wahlin kanssa. Myös Wahl on uusi pelaaja HP:ssa – ja odotukset ovat korkealla.

– Roni on varmasti sarjan parhaita pelaajia, minun mielestäni top-3-pelaajia. Odotan, että on hän kärkilyöntitilaston kärkimiehiä, HP:n miesten pelinjohtaja Juho Kaikko sanoo.

Superpesiksen Hyvinkään Tahkosta siirtynyt Wahl ei kehuista juuri hätkähdä.

– Tuntuuhan se hyvältä, kun on luottoa. Nyt pitää vain osoittautua sen arvoiseksi. Mutta en ota mitään stressiä, tärkeintä on että joukkue menestyy.

HP:n miehet pelaavat kuudesta ensimmäisestä sarjapelistään viisi vieraissa.

– Vieraspelit ovat tietysti lähtökohtaisesti vaikeampia kuin kotipelit, mutta kyllä me lähdetään melkein jokaiseen otteluun suosikkina. Kuulumme sarjan kärkinelikkoon Lipon, Puijon ja joku keskikastista kanssa, Wahl sanoo.

Hänellä on reseptikin voittamiselle:

– Röyhkeä itseluottamus, tehdään kaikki paremmin kuin vastustaja, alkulämmittelystä alkaen. Jos antaa vähänkään siimaa tai keskittyy huonosti, homma ei toimi.

HP on ehtinyt pelata koronatauon jälkeen vain yhden harjoitusottelun: Loimaa kaatui pari viikkoa sitten kotikentällään 0–2.

Juha Toikka löi HP:n kymmenestä juoksusta viisi, ja pelinjohtaja Kaikko onkin päätynyt uudenlaiseen ratkaisuun: Toikka pukeutuu jokeripaitaan ja ottaa ykköskotiuttajan paikan. Lyöjäjokeriksi tälle kaudelle palannut Juha Leskinen saa siis tyytyä ainakin aluksi apumiehen rooliin.

 

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Kimmo Seppälä

Haminan Energia
Autotalo Järvi
Itäväylän Bensis
Haminakotka
Haminankaupunki
Roseprint
Kymenlaakson OP
Rakennusliike Heikki Pousi Ky
Kanuuna
Disasfish
Rantalainen
Meira
Haminan Autokorjaamo
Intersport
L Kamu
Viherkuutio
L Fibe
L Lakumesta

KSO
Sinebrychoff
Jloy
Stark
Kaakkois-Suomen LähiTapiola
Stemma
Rakennusliike Kalevi Suntio
Oma Säästöpankki
Kotipizza
Finnmica
Mehilainen
Reimari
L Metsanen
L Ksoy
Liikenne Vuorela
L Steveco
L Kotkabowling
L Muukka

Ota yhteyttä

Marko Hovi
toiminnanjohtaja
044 555 1474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sanna Toikka
talous- ja laskutus
040 539 3642
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Emmi Rasa
viestintävastaava
040 829 8107
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto

Haminan Palloilijat ry
Kaivokatu 3
49400 Hamina

y-tunnus 0206392-9

Jätä yhteydenotto