HP voitti Raumaa vastaan Vallikentällä ottelun molemmat jaksot — Nousu on enää voiton päässä

HP:n naiset ovat enää voiton päässä Ykköspesispaikasta. Vallikentällä lauantaina ensimmäisessä nousukarsintapelissä taipui lounaislohkon voittaja Rauman Fera luvuin 2—0 (4—3, 6—2). HP piti pintansa voittamalla ottelun molemmat jaksot, mutta pelin alkutahdit sujuivat jännittyneissä merkeissä.

Oranssipaitojen sisäpeli yskähteli pahasti ensimmäisellä jaksolla. Ensimmäinen sisäpelivuoro päättyi nopeasti kolmeen paloon. Rauma sen sijaan rankaisi heti omalla lyöntivuorollaan, kun Tiina Andreasen pamautti kovan lyönnin pitkällä pompulla kentän taakse lyöden samalla kunnarin. Andreasen onnistuminen vei pelin tässä kohtaa vieraille numeroin 0—3. Pelinjohtaja Jussi Toikan mukaan joukkueen otteita vaivasi alkuun pieni jännittyneisyys.

— Tiesimme jo etukäteen, että Rauma on hyvä pudottaja. Vähän meitä jännitti aluksi ja tuntui, ettei se oma peli oikein lähtenyt pyörimään, Toikka sanoi.

Ensimmäisen tärkeän onnistumisen mailan varressa kotijoukkueelle sai Nea Forsell, jonka kunnari toi joukkueelle pelin ensimmäiset ja vapauttavat juoksut. Ottelun todellinen käännekohta nähtiin kuitenkin ensimmäisen jakson viimeisellä HP:n sisäpelivuorolla. Ottelun parhaana palkitun Noora Pasinhurmoksellinen nappilyönti toi kaksi juoksua. Se riitti, ja HP:lle sinetöitiin täpärästi tärkeä jaksovoitto.

Puoliajan jälkeen HP istahti kunnolla ottelussa kuskin paikalle. Pesiä saatiin nyt nopeasti täyteen ja jokerit onnistuivat kotiutustehtävässään. Kun ulkopelikin toimi totutun tarkasti ja saumattomasti, ei Vallikentän yleisöllä ollut vaikeuksia kannustaa omiaan.

— Ulkopelimme toimi jälleen hyvin, eikä kaveri saanut juuri mitään aikaiseksi. Se on meidän vahvuutemme ja sillä pitää jatkossakin pelata, Toikka analysoi.

Rauman ote sen sijaan alkoi lipsua toisen jakson aikana etenkin ulkopelissä, jossa se sortui helppoihin virheisiin. Vieraiden leirissä myös tunteet alkoivat kuumentua. Etupäässä pelinjohtaja Toni Lehtisellä tuntui olevan asiaa tuomareille tämän tästä. Toikalla ei sen sijaan ollut moitteen sanaa tuomaritoiminnasta.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Linda Varoma

Haminan Energia
Autotalo Järvi
Itäväylän Bensis
Haminakotka
Haminankaupunki
Roseprint
Kymenlaakson OP
Rakennusliike Heikki Pousi Ky
Kanuuna
Disasfish
Rantalainen
Meira
Haminan Autokorjaamo
Intersport
L Kamu
Viherkuutio
L Fibe
L Lakumesta

KSO
Sinebrychoff
Jloy
Stark
Kaakkois-Suomen LähiTapiola
Stemma
Rakennusliike Kalevi Suntio
Oma Säästöpankki
Kotipizza
Finnmica
Mehilainen
Reimari
L Metsanen
L Ksoy
Liikenne Vuorela
L Steveco
L Kotkabowling

Ota yhteyttä

Marko Hovi
toiminnanjohtaja
044 555 1474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sanna Toikka
talous- ja laskutus
040 539 3642
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Emmi Rasa
viestintävastaava
040 829 8107
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto

Haminan Palloilijat ry
Kaivokatu 3
49400 Hamina

y-tunnus 0206392-9

Jätä yhteydenotto