Menestystä, uusia kokeiluja ja naperoleirin suunnittelua - Pesäpalloliiton eteläisen alueen seuraesittelyssä HP

HP:n E-tytöt voittivat Tenavaleirin 2019 leirimestaruuden! HP onnittelee hienosta suorituksesta!

Haminassa eletään vakuuttavaa pesiskesää. Seuran edustusjoukkue komeilee ykköspesiksen sarjakärjessä, naisten joukkue takoo vakuuttavasti suomisarjassa peli toisensa jälkeen tavoitteenaan nousu ykköspesikseen ja seuran juniorit viihtyvät valtakunnallisten leirien kärkikymmenikössä vuosi toisensa jälkeen. Viimeisimpänä kultaiset mitalit ripustettiin Espoon Tenavaleirillä E-tyttöjen kaulaan.

Tavoitteena kaikkien aikojen Naperoleiri 2021

Yksi merkittävä asia seuran lähitulevaisuuden rakentumisessa on Haminan Palloilijoille myönnetty Naperoleirin järjestelyoikeudet vuodelle 2021.

”Olemme onnistuneet rakentamaan Haminan Palloilijoiden ympärille hyvän ja aktiivisen yhteisön, joka kantaa seuraa eteenpäin. Se rohkaisee jatkamaan ja kehittämään toimintaa vuosi vuodelta eteenpäin. Tärkeä asia on myös laaja yhteistyökumppaniverkosto, joka haluaa olla mukanamme vuodesta toiseen. Se on yksi tärkeimmistä luottamuksenosoituksista seuraa kohtaan,” tiivistää seuran toiminnanjohtaja Marko Hovi.

”Järjestimme Naperoleirin vuonna 2017, joka onnistui erinomaisesti. Hamina on juuri sopivan kokoinen paikka Naperoleirin järjestämiselle, ja organisaatiomme koostuu pitkälti samoista henkilöistä kuin vuoden 2017 leirillä. Kokemusta leirin järjestämisestä löytyy, ja tavoitteenamme onkin rakentaa kaikkien aikojen paras Naperoleiri pienimmille junioreille ja heidän vanhemmilleen. Meillä on kaupungin vahva tuki järjestelyjen takana, ja leiri on koko Haminan, ei vain seuran juttu.”

Eteläisen alueiden seuroille Hovi heittää haasteen.

”Olisi mahtavaa, jos leirille saataisiin suurin edustus omalta alueeltamme. Tulevaisuuden joukkueet rakennetaan nyt, joten tänä kesänä rakennettavat joukkueet ovat vielä G- ja F-ikäisiä parin vuoden päästä.”

Jotain uutta joka vuosi

Pian seitsemättä vuotta seuraa luotsaava Hovi on rakentanut toimintaa määrätietoisesti vuosi vuodelta. Joukkuemäärä on kasvanut, Vallikentälle on tehty merkittäviä investointeja ja erilaisia teemaotteluita nähdään joka kesä.

”Tänä kesänä olemme järjestäneet Superperjantain, johon saimme mukaan yli 100 kymenlaaksolaista yrittäjää. Tulevana lauantaina Kotkassa on penkkiurheilijan unelmapäivä, kun samalla lipulla pääsee katsomaan sekä jalkapallo- että pesäpallo-ottelun. Uskon, että uusia ideoita kannattaa rohkeasti lähteä kokeilemaan, sillä ne houkuttavat paikalle lajin ystävien lisäksi myös muita katsojia ja samalla on mahdollisuus tuoda seuran toimintaa tutuksi.”

Haminan Palloilijoiden toiminta kasvaa vuosi toisensa jälkeen, mutta Hovi ymmärtää myös kasvun tuomat haasteet.

”Muiden seurojen tavoin mekin otamme avosylin uudet valmentajat ja seuratoimijat mukaan toimintaamme. Kasvu ja toiminnan laadun jatkuva parantaminen vaatii käsipareja, ja niitä tuskin on liikaa missään. Meillä tapahtuu paljon, joten jokaiselle löytyy varmasti oma tapa olla seurassa mukana. Haluamme pitää huolta yhteisöstämme, joka jaksaa kesästä toiseen toimia aktiivisesti seuran eteen.”

Nousukarsintoja kohti

Seuran edustusjoukkueiden suhteen tavoitteet kuluvan kauden päätteeksi ovat selvät.

”Miesten joukkue pelaa noususta superpesikseen, ja naiset pelaavat ensi kaudella ykköspesistä. Pelaajapolkumme on kunnossa, ja haluamme omille junioreillemme varmistaa mahdollisuuden tavoitella pelipaikkoja myös aikuisten korkeimmilla sarjatasoilla.”

Tulevana lauantaina Kotkassa nähdään kaksi ottelua yhden lipun hinnalla. Tervetuloa Arto Tolsa Areenalle klo 13.00 alkaen!

Uutinen: Pesäpalloliiton eteläinen alue

Kuvat: Emmi Rasa Photography

Haminan Energia
Autotalo Järvi
Itäväylän Bensis
Haminakotka
Haminankaupunki
Roseprint
Kymenlaakson OP
Rakennusliike Heikki Pousi Ky
Kanuuna
Disasfish
Rantalainen
Meira
Haminan Autokorjaamo
Intersport
L Kamu
Viherkuutio
L Fibe
L Lakumesta

KSO
Sinebrychoff
Jloy
Stark
Kaakkois-Suomen LähiTapiola
Stemma
Rakennusliike Kalevi Suntio
Oma Säästöpankki
Kotipizza
Finnmica
Mehilainen
Reimari
L Metsanen
L Ksoy
Liikenne Vuorela
L Steveco
L Kotkabowling
L Muukka

Ota yhteyttä

Marko Hovi
toiminnanjohtaja
044 555 1474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sanna Toikka
talous- ja laskutus
040 539 3642
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Emmi Rasa
viestintävastaava
040 829 8107
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto

Haminan Palloilijat ry
Kaivokatu 3
49400 Hamina

y-tunnus 0206392-9

Jätä yhteydenotto