Yleisökeskiarvot Vallikentällä koko Ykköspesiksen kovimmat!

Vaikka kulunut kesä on ollut yleisörajoitustenkin osalta haastava, ovat pesiksen ystävät silti löytäneet tiensä Vallikentälle erittäin kiitettävissä määrin.

Runkosarja 2020 on taputeltu sekä miesten että naisten osalta ja iloksemme voimme kertoa, että Haminassa yleisökeskiarvot olivat koko Ykköspesiksen kovimmat niin miehissä kuin naisissa! 🔥💪

Miesten yleisökeskiarvo oli 793 katsojaa/ottelu ja naisten keskiarvo peräti 425 katsojaa/ottelu!

SUURI KIITOS kaikille Vallikentällä matseja seuranneille!

Miesten otteluita toki vielä jatketaan pudotuspelien merkeissä, tervetuloa kannustamaan jatkossakin!

 
 
 
 
 
 • Osumia: 331

Haminan Palloilijat piti välieräsarjan kotiedun

Haminan Palloilijat voitti Ykköspesiksen välieräsarjan ensimmäisessä kohtaamisessa Alajärven Ankkurit 2–0 (7–6, 2–0).

– Tärkeintä oli tietysti, että saatiin pidettyä tänään kotietu. Edessä voi olla pitkä sarja, HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko sanoi tasaisen taiston tauottua Vallikentällä.

Toisessa välieräparissa koettiin yllätys, kun kuopiolainen Puijo Pesis haki avausvoiton Oulun Liposta jaksoin 0–2 tämän kotikentällä.

– En henkilökohtaisesti usko, että kumpikaan sarja menee kolmessa pelissä poikki. Mukana on neljä niin tasaista joukkuetta, Kaikko totesi.

Kärjessä Joona Mäkelä (6/7) ja Henri Heikkilä (5/6) vakuuttivat. Ykköspalkittu Roni Wahl (6/6) teki vaihtolyöjänä täydellistä työtä.

HP karkasi avausjaksolla neljän juoksun etumatkalle. Otso Mäkelä löi tärkeät avausjuoksut molemmilla jaksoilla. Juha Toikan, Otso Mäkelän ja Alajärven harhaheiton jälkeen ensimmäinen jakso näytti kääntyvän selvästi kotijoukkueella, mutta yksi virhe ulkopelissä kostautui.

Alajärven Tuukka Etulan lyönti kakkospuolelle lipsahti Otso Mäkelän räpylän alta, ja Alajärvi oli hetkessä juoksun päässä.

Hyvin peliin valmistautunut HP ei taipunut, vaan iski heti seuraavassa sisävuorossa kaksi juoksua ja piti Alajärven takanaan jakson loppuun asti.

Toisen jakson HP hoiti kotiin kahden onnistumisen turvin. Ensimmäisen juoksun värkkäsi avausjakson tapaan Mäkelän veljekset. Toinen juoksu syntyi yllätysotolla, kun Ville Veittikoski näpäytti Tuisku Tuovisen kotiin.

Pelinjohtaja saattoi olla tyytyväinen kokonaisuuteen niukoista numeroista huolimatta.

– Sisäpeli toimi hyvin läpi ottelun. Ulkopelikin ihan hyvää. Se vääristää kokonaiskuvaa, kun hanskan alta tulee kolme juoksua, Kaikko totesi.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ella Taponen

 • Osumia: 176

Vallikentällä esiteltiin jo kesän toinen haminalaislukkari – "Elias Lahden tulo toi osaltaan nostetta pelaamiseen"

Haminan Palloilijat päätti koronakesän runkosarjan Ykköspesiksessä hymy huulilla, vaikka viimeiseen otteluun vastustajaksi saapunut Sotkamon Jymyn kakkosjoukkue ei varsinaiseksi mittariksi osoittautunutkaan.

HP kauhoi pallot varmasti kiinni ja takoi riittävän määrän välilyöntejä voittaakseen vaivattomasti 2–0 (5–2, 3–0).

– Joukkueen lataamisen kanssa tehtiin aika iso työ, koska sijoitus ei olisi missään tapauksessa muuttunut. Elias Lahden tulo lukkariksi toi osaltaan nostetta joukkueen pelaamiseen, kehui HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko 16-vuotiaan Poitsilan pojan debyyttiä Ykköspesiksessä.

Hyvinkään Tahkon A-pojissa Suomen mestaruudesta kopparina taisteleva Elias Lahti sai miesten tosipelien uralleen lentävän lähdön. Syöttötuomarin kanssa syntyi heti säätöä, ja ensimmäisellä lyöntivuorolla nähtiin myös ensimmäinen onnistunut kotiutus.

– No, se nyt oli kopparin lahja koppilyönnissä. Pallo kyllä on signeerattuna tallessa. Ennen peliä jännitti kuten aina. Eihän tällä kaudella pitänyt vielä tällä tasolla lukkaroida, Lahti myönsi.

HP aloittaa puolivälierät Alajärven Ankkureita vastaan viikon päästä sunnuntaina Vallikentällä. Taistelemaan noususta Superpesikseen Ykköspesiksen loppuotteluissa pääsee kolmella voitolla.

– Tauko tulee tarpeeseen. Nyt etsitään viikko pieniäkin nyansseja, joista saisi hyötyä välierissä. En usko kummankaan ottelusarjan katkeavan kolmessa pelissä, Kaikko kommentoi.

Kaksi kautta Superpesistä (KPL 2012 ja HP 2018) pelannut Henri Heikkilä (kl 5/5) tuuletti jo avausjaksolla ensimmäistä merkittävämpää henkilökohtaista saavutustaan sitten B- ja A-poikien edustuksen Itä–Lännessä.

Heikkilä oli sarjan ahkerin etenijä ja kärkilyöjä sekä tehokkain kärkilyöjä.

– Mukava lisähän tilastovoitoista kauteen tuli. Herrat olivat puhuneesta asiasta jo sen verran pitkään pukukopissa, että piti tuulettaa kunnolla, Henri Heikkilä hymähti.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa

 • Osumia: 260

Vallikentän taika murtui loppuunmyydyn katsomon edessä, kun onnistujat olivat harvassa – "Junnutason virheitä"

Haminan Palloilijoilta ryöstettiin perjantaina tikkari suusta kotiareenalla Vallikentällä. Ykköspesiksen runkosarjan voitto olisi vaatinut HP:lta enää viisi pistettä perjantaiselta vieraalta Puijon Pesikseltä ja sunnuntaina Haminaan kaartavalta Sotkamon Jymyn kakkosjoukkueelta.

Mutta mitä vielä! Oulun Raksilassa Lipon voittopelissä taidettiin naureskella Haminasta kuuluneille väliaikatuloksille, kun HP kyykähti käytännössä panoksetta pelanneiden kuopiolaisten käsittelyssä tappioon 0–2 (3–4, 3–4).

– Laskimme Kuopion johtoon käsistämme. Kun lyöntiemme laatu oli heikko ja kopinnostoissakin tapahtui junnutason virheitä, näin kävi, kuittasi HP:n viuhkamies Juho Kaikko.

Kun Lippo voitti samaan aikaan kotonaan puhtaasti Alajärven Ankkurit, varmistivat oululaiset runkosarjan ykköspaikan. AA putosi neljänneksi. Se ohittaa viimeisen runkosarjaottelunsa pelanneen PuPen, jos saa lauantaina Lapista kaksi pistettä Simon Kirin vieraana.

– Sitä ei tiedä, mitä Ankkurit tekee. Oulun kohtaaminen houkuttaisi minua, virnisti PuPen viuhkamies Jaska Huttunen.

Ensimmäisiä vierasjoukkueen matkaan Vallikentältä tällä kaudella lähteneitä pisteitä oli todistamassa koronasuositusten mukainen loppuunmyyty (950 henkeä) katsomo.

 

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ella Taponen

 

 

 • Osumia: 254

HP julkaisi kuusi jatkosopimusta, vaikka tuleva sarjataso ei ole vielä selvillä – "Viime vuonna olin vähän huolissani Joona Mäkelästä, että tuleeko tästä mitään"

Pallovarma koppari Nino Muuruvirta, rohkea sieppari Erik Lahti, elämänsä kesää pelaava Joona Mäkelä ja sisäpeliään vielä hakeva Otso Mäkelä ovat HP:n pitävän ulkopelin kulmakiviä. Jere Heikkilä ja Elias Lahti edustavat puolestaan nuoria tulevaisuuden lupauksia.

Haminan Palloilijoiden ykköspesiskausi vasta lähestyy huipennustaan, mutta myös ensi kesän kuvioita piirrellään jo. HP julkaisi keskiviikkona kuusi jatkosopimusta kaudelle 2021.

Seurassa jatkavat runkomiehistä Nino MuuruvirtaErik LahtiJoona Mäkelä ja Otso Mäkelä sekä nuoret lupaukset Jere Heikkilä, 19, ja Elias Lahti, 16.

Kuusikon sopimukset kattavat ensi kauden, pelasi HP sitten Ykköspesistä tai Superpesistä.

– Käymme elo–syyskuussa keskustelut kaikkien tämän kauden pelaajien kanssa. Ulkopuolelta tulee varmasti vahvistuksia vaikka jatkaisimme Ykkösessäkin, mutta etenkin jos nousemme, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoo.

Valmennustiimin jatkosta keskustellaan vasta kauden päätyttyä.

Hovin mukaan seurajohdossa ollaan tyytyväisiä kuluvaan kauteen. HP on varmistanut välieräpaikan ja taistelee vielä runkosarjan voitosta ja mahdollisten finaalienkin kotiedusta.

HP on päästänyt Ykköspesiksen joukkueista vähiten juoksuja. Nyt kiinnitetyillä pelaajilla on ollut siinä suuri ansio.

 

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Antti Kaarto

 

 • Osumia: 1089

Haminan Palloilijat hankki loppukaudeksi kiituri Veli-Matti Sigvartin

Haminan Palloilijat vahvistuu Ykköspesiksen pudotuspelien lähestyessä. Pitkälti toista sataa Superpesisottelua pelannut Veli-Matti Sigvart pelaa loppukauden Haminassa.

– Kun tällainen vaihtoehto tuli eteen, niin ilman muuta olimme kiinnostuneita. Hankinta on tehty puhtaasti pudotuspelejä silmällä pitäen, toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoo.

Hovin mukaan vikkeläjalkainen Sigvart tuo etenemisvoimaa ja leveyttä pelaajarinkiin mahdollisten loukkaantumisten varalta. Tällä hetkellä joukkueessa ei ole terveysmurheita. HP:lla on loppukaudella käytettävissä 16 sopimuspelaajaa. Pelaajasiirtojen takaraja umpeutui viime viikonloppuna.

HP:lla on jäljellä kaksi runkosarjan ottelua, jotka pelataan tulevana viikonloppuna Vallikentällä. Pudotuspelit alkavat sunnuntaina 30.8.

Sigvart on pelannut viime vuodet Superpesistä Kiteellä. Mies purki sopimuksen keväällä yhteisymmärryksessä seuran kanssa. Taustalla olivat osin henkilökohtaiset syyt, osin vallitseva koronavirustilanne. Sigvart vetäytyi tuumaustauolle Helsinkiin ja pelasi muutaman Suomensarjan ottelun Puna-Mustissa. Sitten Haminasta otettiin yhteyttä.

Sigvart mietti ja päätti tarttua tarjoukseen.

– HP:ssa on tarjolla rooli etenijäjokerina, joka on itselle kaikkein mieluisin. Haminassa tavoitellaan nousua Superpesikseen. Sitä kohti mennään, Sigvart kertoo.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

 • Osumia: 1461

HP:lta loppui virta Sotkamossa – Runkosarjan ykköstila on silti mahdollinen

Haminan Palloilijat ja Sotkamon Jymyn kakkosjoukkue eivät mellastaneet kotiutuksilla Ykköspesiksen lauantain koitoksessa. Jymy oli vähäjuoksuisessa pelissä parempi 1-0 (2-1, 1–1). Kolmostilanteet olivat vieraiden eduksi 14–10, mutta kotiutusprosentti jäi vaisuksi. Ainoilla onnistuneilla kerroilla Juha Leskinen saatteli Ville Veittikosken kotipesään.

Ottelu oli HP:lle viikon kolmas rutistus.

– Ulkopeli oli edelleen hyvää, mutta olimme tosi väsyneitä. Huomasi, että alla oli kaksi ottelua kärkijoukkueita vastaan (Alajärvi keskiviikkona ja Kuopio perjantaina). Ei ollut enää virtaa, pelinjohtaja Juho Kaikko kertoi ottelun jälkeen.

Kierroksen muissa otteluissa Oulu kylvetti Loimaan helposti 2–0 (8–0, 5–0) ja nousi HP:n ohi runkosarjan ykköspaikalle kahden pisteen erolla (32–30). Oululla on jäljellä yksi ottelu, Haminalla kaksi.

Lauantain tappiosta huolimatta HP:lla on edelleen kaikki omissa käsissä, mikäli se mielii runkosarjan voittajaksi. Tämä tosin saattaa vaatia kolmen pisteen voittoja jäljellä olevista kahdesta kotiottelusta.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa

 • Osumia: 170

HP palasi sarjakärkeen voitolla Kuopiosta

Haminan Palloilijat jatkoi miesten Ykköspesiksen voittoputkeaan kymmeneen otteluun kukistamalla Kuopiossa kärkinelikkoon kuuluvan Puijon Pesiksen 2–0 (4–2, 3–0). HP pysyi niskan päällä koko ottelun tiiviin ulkopelin ja kahden tehokkaan sisävuoron ansiosta.

Avausjaksolla HP takoi heti neljä juoksua ensimmäisessä vuoroparissa. Se riitti, kun ulkokenttä kesti PuPen pelättyjen jokerilyöjien kotiutusyritykset. HP:nkin sisäpeli tylsyi, kun mailan varressa epävireinen Otso Mäkelä teki viisi paloa ennen taukoa.

Toisella jaksolla HP:n tehohetki osui toiseen vuoropariin, missä se rummutti kolme juoksua jokeriensa onnistumisilla. Puijon sisäpeli pysyi edelleen kurissa. Pieni säikähdys iski HP:n leiriin, kun lukkari Matias Hangasmaa nyrjäytti nilkkansa hakiessaan kotipesän takaa syöttölautasen reunasta kimmonnutta palloa kompastuttuaan kotipesän takana maassa olleeseen mainoslakanaan. Tarkastuksen jälkeen avainpelaaja palasi peliin.

Kolme pistettä nostivat HP:n sarjan kärkeen pisteen erolla Ouluun, joka pesishuhujen mukaan olisi vahvistamassa miehistöään muutamilla superpesismiehillä siirtorajan kynnyksellä. Juho Kaikko ei ottanut kantaa, onko HP:llä vastaavia aikeita. Järin laaja ei joukkueen miehistö ole ja Tuisku Tuovinen oli poissa kipeysuhan vuoksi.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa

 • Osumia: 91

HP:n naisten kausi päättyy keskiviikkona – "On tämä aika tyly systeemi, mutta nyt se on näin"

Haminan Palloilijoiden kausi naisten Ykköspesiksessä päättyy keskiviikon Pöytyä-kotiotteluun. HP hävisi lohkokärki Roihulle 0–2 (2–3, 1–5) ja menetti mahdollisuutensa nousta kahden parhaan joukkoon ja sarjan välieriin.

Koronavirusepidemian vuoksi runkosarja pelattiin suunniteltua lyhyempänä (14 kierrosta 22:n sijasta), ja alun perin lohkosta piti päästä jatkopeleihin neljä joukkuetta.

– On tämä aika tyly systeemi näin lyhyeen sarjaan, mutta nyt se on näin, HP:n pelinjohtaja Jussi Toikka sanoi.

Vaikka HP oli sarjanousija, oli tavoite korkealla.

– Meillä on sen verran kokemustakin joukkueessa, että tavoite oli jatkopeleissä. Ei meillä tavoite voi muualla ollakaan kuin sarjanoususta pelaamisessa, ja niin sen pitää olla tulevaisuudessakin.

Kauden mittaan menetetyt jaksovoitot ovat syöneet pistepussia. HP:n yhdeksästä voitto-ottelusta vain kolme on ollut puhtaita 2–0-voittoja.

– Paljon on voitettu pelejä, ja se on hienoa, mutta emme ole pystyneet pelaamaan koko peliä täysipainoisesti, Toikka sanoi.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ella Taponen

 • Osumia: 165

Vallikenttä yhä valttia oranssipaidoille – "Nyt on pidettävä äijät fiksusti kasassa ilman riskejä"

Haminan Palloilijoilla oli keskiviikkona velkoja maksettavanaan. Oranssipaitojen kauden ainoa pisteetön ottelu oli avauspeli kesäkuun lopulla Alajärven Kitrolla.

HP:n tuolloin molemmilla jaksoilla juoksulla voittanut Ankkurit saapui Vallikentälle vielä välierien kotietu tähtäimessään. HP:n jokerikotiuttaja Juha Leskinen, 30, suolasi eteläpohjalaisten toiveet iskemällä yksitellen viisi juoksua.

Toisen jakson tasatulos merkitsi HP:lle kahden pisteen voittoa. Tulos 1–0 (5–1, 1–1) takasi silti sen, ettei Vallikentältä ole lähtenyt tällä kaudella pistettäkään vieraiden matkaan.

– Tänää oli tosiaa ihan hyvin kepissä. Vähä tehtii ite tyhmii paloi. Harmittaa, ettei saatu toista pinnaa toiselt jaksolt, herisytti illan sankari Leskinen kommenteillaan.

HP:n kotisaldo Vallikentällä on messevä. Alla oli viisi kotivoittoa, jokainen täyspotilla 2–0. Kotipelien juoksuero on 64–23.

”Lese” Leskinen sivalsi avausjakson neljä juoksuaan saumoista. Yhdenkin kotiutuslyönnin hakeminen edes syöksykopiksi olisi ollut ulkokentältä mahtisuoritus.

HP teki avausjakson juoksunsa kakkoskärjestä. Vitosen hihaansa saanut Matias Hangasmaa ja Nino Muuruvirta toivat juoksun mieheen, seiskana vahvasti maila kädessäkin esiintynyt Tuisku Tuovinen kaksi.

Toisellakin jaksolla Leskinen kotiutti Muuruvirran.

– Nyt on pidettävä äijät fiksusti kasassa ilman riskejä. Runkosarjan voitto on kirkas tähtäin, koska homma on hyvin omissa käsissämme, kommentoi elementtisuunnittelijana Kotkassa työskentelevä Leskinen.

Jos ei HP:n ykköskärki suunnitellusti kulkenutkaan, ykkönen Joona Mäkelä kuittasi lipsahdukset ulkovuoroissa tutulla teholla. Mäkelän hattutempuksi on muodostunut nyt toisen jakson kolmannessa vuoroparissa nähty kolmen peräkkäisen palon heittäminen kakkospesälle etenemässä olleesta kärjestä.

Viimeisessä vuoroparissa Joona Mäkelä nollasi Ankkurit huimaavalla koppikurotuksella kolmosväliin putoamassa olleesta lyönnistä.

Pelin voittojuoksun lyöneen Tuovisen (kl 5/8) pelihuumorin taisi virittää kauden toinen voitto hutunkeitossa.

– Ulkopelissämme oli paljon voittavia suorituksia. AA:lla oli paljon hyviä lyöntejä, joissa pystyimme kuitenkin ulkona vieläkin parempaa suoritukseen, korosti HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Raimo Eerola

 • Osumia: 157

Tunnelmia pesiskoulusta!

Haminan Energian ja HP:n Pesiskoulu 2020 on lähtenyt mukavasti käyntiin!

Eilen järjestettiin vauhdikas pelipäivä ja mukana oli huikeat yli 50 uutta pesiskoululaista! ⚾️🤩

Pesiskoulun Päättäjäisiä vietetään lauantaina 22.8. klo 10.00 alkaen Vallikentällä. Tervetuloa! 

Kuvat pelipäivästä: Jorma Haapamäki / Reimari

 

 • Osumia: 146

”Varsin hyvä tuuraaja, jos tarvetta tulee” – Jere Heikkilä teki lukkaridebyytin miesten peleissä

Hurjaa otteluruuhkaa läpi kahlaava Haminan Palloilijat päätti sunnuntaina antaa huilivuoron luottolukkari Matias Hangasmaalle.

Tulostaululla se ei näkynyt, sillä HP otti Alavuden Peli-Veikkojen kustannuksella jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa. Loppulukemiksi kirjattiin 2–0 (2–1, 8–5).

– Kohtalaisen unelias esitys meiltä, mutta tärkeät pisteet. Olen tyytyväinen, että pystymme voittamaan vähän heikommallakin pelillä, kotijoukkueen pelinjohtaja Juho Kaikko tiivisti.

Suurin huomio ottelussa kiinnittyi 19-vuotiaaseen HP-kasvattiin, Jere Heikkilään, joka debytoi miesten peleissä lukkarina.

– Kaksi vuotta on ollut taukoa, mutta tällä kaudella olen taas pelannut poikien superpesistä lukkarina Hyvinkään Tahkossa, Heikkilä kertoi.

– Ihan ok se meni, mutta tuntui, että koko ajan oli sellaista pientä virhettä siellä mukana. Vähän jäi hampaankoloon, Heikkilä myönsi.

Hieman hermostuneesti aloittanut Heikkilä sai nopeasti juonesta kiinni ja syöttö pysyi hyvin lautasella. Ykköslukkari Hangasmaa seurasi lupauksen otteita tarkasti siviilivaatteet niskassaan.

 

HP ei ole menettänyt tällä kaudella jaksoakaan kotikentällään, eikä Alavus pystynyt toisellakaan jaksolla horjuttamaan tilastoa.

Kolmesta ensimmäisestä juoksusta kaksi tuli Alavuden harhaheitoista ja kaikkiaan HP kasasi jaksoon kahdeksan onnistumista.

Viime kaudella HP-paidassa 61 juoksua lyöneen Mikko Mahlamäen johdolla Alavus kiri kahdesti iskuetäisyydelle (5–3 ja 8–5), mutta todellista uhkaa HP:n kotivoitolle ei ollut.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ella Taponen

 • Osumia: 198

HP:n naiset löivät samoista nuoteista kuin lauantaina, valitettavasti – "Taistellaan viimeiseen hengenvetoon"

Haminan Palloilijat pelasi viikonlopun molemmat ottelunsa naisten Ykköspesiksessä kuin yhdestä muotista. Avausjakson loistava sisäpeli tylsyi myös sunnuntaina toisella jaksolla, ja 1–0 (21–6, 3–3) -vierasvoitolla Hämeenkyrön Räpsästä pistesaldo karttui vain kahdella.

Lauantaina HP voitti Porissa avausjakson 13–0, mutta kahden pisteen voitto piti hakea lopulta kotiutuslyöntikilpailusta.

– Valitettavasti oli samanlainen päivä tänäänkin. Ensimmäinen jakso oli jälleen sisäpelissä yksi kesän parhaita, mutta toisella jaksolla emme olleet tarpeeksi päättäväisiä, jotain jäi uupumaan. Ulkopelimme oli kyllä riittävän hyvää, pelinjohtaja Jussi Toikka sanoi.

Huikealla avausjaksolla HP:n kotiutuslyöntien onnistumissuhteeksi kirjattiin 21/28. Toisella jaksolla se oli 3/7.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ella Taponen

 • Osumia: 135

Edes häikäisevästä auringosta ei ollut uhkaa HP:lle – "Kun peli piti tappaa, onnistuimme ratkaisuissa"

Haminan Palloilijat kesytti perjantaina muutaman vuoroparin lämmittelyn jälkeen Ykköspesiksen jumbojoukkueen Kannuksen Uran. Jäljellä olevista kuudesta ottelustaan varmaan runkosarjan voittoon 15 pistettä tarvitseva HP löylytti Uraa 2–0 (5–1, 9–4).

HP:n kannalta tilanne näytti huolestuttavalta kolmannen vuoroparin tasoittavalle asti, jossa kotijoukkue oli jo ahdistettu tasalukemissa 1–1 kahden palon tilanteeseen.

Siinä vaiheessa muuten varsin mallikkaan ottelun pelanneelta Uran kakkospolttaja Tomi Kaistolta lipsui kaksi helppoa palloa juoksun arvoisesti. Tavallaan voisi pitää nolona, että jakson kolme viimeistä juoksua toivat isäntien jokerit Jere HeikkiläJuha Toikka ja erityisesti Juha Leskinen.

HP:n toisen jakson tyrmäysisku oli nopea. Koppari Isohanni oli jokseenkin voimaton, kun 9+333 juoksua Ykköspesiksen 185 ottelussaan iskenyt Leskinen sai lyöntinsä uppoamaan aivan takakulmaan. Siinä vaiheessa aurinko esti lähinnä kolmospolttajan ja -vahdin heittojen ja matalien lyöntien näkemistä.

– Kun peli piti tappaa, onnistuimme ratkaisuissa. Silti sisäpelistämme jäi sekava maku. Tuntematon lukkari sai sotkettua meitä nopeilla syötöillään, kuvaili HP:n viuhkamies Juho Kaikko.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa

 • Osumia: 148

Haamu-Hangasmaa nostatti HP:n mehukkaaseen voittoon – Henri ja Jere Heikkilä aloittivat ottelun paidanvaihdoilla

Sunnuntaisessa taistelussa Vallikentällä panokset olivat katossa. Kun avausjaksolla ahtaalla ollut HP venyi täyden kolmen pisteen kotivoittoon 2–0 (4–3, 2–1), on runkosarjan voitto haminalaisten omissa käsissä. HP:llä on varaa jopa lipsauttaa jäljellä olevista seitsemästä ottelustaan kaksi pistettä ilman, että Lippo pääsisi edelle.

– Keskinäisten pelien pisteet menivät meille 5–1. Kun ulkopeli on tällä tasolla, on helppo olla, hehkutti HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko.

– HP ei antanut käsistä yhtään juoksua. Meistä ei ollut ottamaan avausjakson voittoa, kun juoksuja annettiin harhoilla ja kopinnostolyönnilläkin, harmitteli Lipon viuhkamies Santeri Haipus.

Seuraava puheenaihe oli lauantaina golfkentällä niskansa jumiin saaneen Lauri Aitalan tilanne. Aitalalla kramppasi alkulämmittelyn jälkeen niin pahasti, että Henri Heikkilä komennettiin kauden ensimmäistä kertaa ulkopeliin ja Jere Heikkilä hälytettiin katsomosta pelipaitaan ilman lämmittelyä.

Aitalaa tuurasi vaihtotilanteissa etukentällä Ville Veittikoski, jolta Lippo löi häpeilemättä lyhyillä kärkivaihtoja.

– Olin jo vetänyt jokeripaidan päälle pukukopissa, kun tuli komento vaihtaa paitaa. Onneksi sain poltettua kotipesään ensimmäisestä minulle lyödystä pallosta. Muuten olisi tullut pommitusta enemmänkin, totesi numerolla kaksi kolme juoksua tuonut Henri Heikkilä.

HP tuli avausjakson viimeisen vuoroparin tasoittavalleen tappiotilanteessa 1–3. Jere Heikkilä vaihdettiin neloseksi Otso Mäkelän tilalle.

Otso Mäkelä kavensi jokerina 2–3:een. Ratkaisuun tarvittiin pelin ensimmäisellä lyöntivuorollaan Jere Heikkilää, jolla repsotti teipatun nimilapun alla lukkari Matias Hangasmaan varapaita.

Merkkaamaton välilyönti tasoitti tilanteen, jonka jälkeen Jere Heikkilän tehtävänä oli vain kopittaa etupesillä olleet jokerit.

Lippo sähläsi kopituslyönnin juoksuksi, kun Otso Mäkelä painalsi kotipesään asti ja Nokkala viskasi varmassa palon paikassa taittoheiton metrikaupalla kotipesän yli.

Toisen jakson bonuspiste irtosi Henri Heikkilän tuomilla kahdella juoksulla, vapaataipaleena ja jokeri Juha Leskisen illan ainoalla onnistumisella. Leskinen pudotti oivallisen kakkosrajanäpäyksen kankean konkarin Jimi Heikkisen, 38, tontille.

 

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ella Taponen

 • Osumia: 217

HP:n naisilla ei ollut palaa Roihua vastaan – Välieräpaikkaan alkaa tulla hoppu

Haminan Palloilijat ei voinut paremmalleen mitään naisten Ykköspesiksessä. Lohkokärkeen noussut Roihu voitti Helsingissä vierailleet haminattaret 2–0 (5–2, 5–0).

Roihu sai otteluun mukavan lähdön, kun se meni avausvuorossa 3–0-johtoon. Sen jälkeen jutun juoni ei juuri muuttunut.

– Vastustaja oli vain parempi, ei siinä mitään. Aika selvästi olimme altavastaajia koko pelin ajan. Ei tullut peräkkäisiä onnistumisia, joista peli olisi lähtenyt pyörimään, HP:n pelinjohtaja Jussi Toikka sanoi.

– Roihu sai pari juoksua alussa aika helposti. Tänään ei ollut meidän joukkueen päivä, mutta äkkiä nämä unohtuvat.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ella Taponen

 • Osumia: 157

Ympyrä-Pesis 2020 ilmoittautuminen käynnissä nyt! Kokoa porukka ja tule taistelemaan ympyräkaupungin herruudesta!

Ympyrä-Pesis 2020 

Haminan Palloilijat (HP) järjestää yrityksille, yhteisöille ja harrasteporukoille tarkoitetun Ympyrä-Pesis nimeään kantavan Pesäpallon Puulaakiturnauksen La 19.9.2020. Sarjaan voi ilmoittautua kaikki halukkaat työ, -kaveri, ja muut yhteisöt, joita kiinnostaa pesiksen pelaaminen ns. "pilke silmäkulmassa". Tänä vuonna pienempien yritysten osallistuminen on myös mahdollista, sillä joukkueita voi tarvittaessa muodostaa myös useamman yrityksen/yhteisön yhteistyönä. Kasaa pesisjoukkue ja tule mukaan puulaakiturnaukseen taistelemaan ympyräkaupungin herruudesta vuosimallia 2020. Alla oon koottu tietoa tapahtumasta, jos tulee kysyttävää niin ottakaa rohkeasti yhteyttä yhteyshenkilöön. 

- Sarjaan otetaan mukaan enintään 10 joukkuetta ja paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten pidä kiirettä! Ilmoittautuminen päättyy Sunnuntaina 30.8.2020. HUOM! Kaikki ilmoittautumiset tulee olla "SITOVIA", jos varapaikkoja tulee niin ilmoittautumisjärjestyksessä otetaan mukaan, mikäli poisjääntejä tulee matkan varrella. 

- Pelit pelataan Haminan Vallikentällä hiekkatekonurmella sekä Ruissalon Tekonurmella La 19.9.2020. Ottelut alkavat noin klo 8.30 ja päättyvät klo 18.00.  

- Tavoitteena on pelata ottelut ns. turnaus muotona eli useampi peli samana päivänä. Kaikki osallistuvat joukkueet sijoitetaan kahteen alkulohkoon, jonka jälkeen pelataan yksinkertainen runkosarja lohkojen sisällä. Runkosarjan jälkeen lohkovoittajat suoraan finaaliin ja lohkokakkoset pronssiotteluun. HUOM! Muita sijoitusotteluita ei tulla pelaamaan tämän tapahtuman aikana. 

- Otteluaika on kaikissa otteluissa 3 vuoroparia, turhia tasoittavia vuoroja ei pelata mikäli johtavalla joukkueella on tasoittava sisävuoro. Juoksueron ollessa toiselle joukkueelle +15 juoksua katkaistaan ottelu 2.vuoroparin jälkeen.  

-Ympyrä-Pesiksen yhteyshenkilö laatii otteluja koskevan otteluohjelman viikolla 37 jonka jälkeen se on joukkueille vapaasti luettavissa.  

- HUOM! Pelit pelataan naistenkentällä ja naistenpallolla. Pesäpalloliiton alaisia sarjoja pelaavat lisenssipelaajat eivät voi osallistua sarjaan pelaajina mikäli he ovat pelanneet kaudella 2020 näissä sarjoissa (Superpesis,Ykköspesis,Suomisarja sekä Maakuntasarja). Valmentajina/huoltajina sekä joukkueenjohtajina toki voi osallistua kuka vaan sukupuoleen tai ikään katsomatta. Jos tulee kysyttävää niin tarkemmat ohjeet joukkueen muodostamisesta saat yhteyshenkilöltä. 

- Omat pelivälineet ovat toivottavia - turnauksen järjestäjältä ei ole mahdollista saada avuksi pelivälineitä. Joukkueella on hyvä olla yhtenäinen pelipaita, kaikilla kypärät, räpylät, pesäpallomailat ja omat huoltovälineet (ensiaputarvikkeet) ovat pakolliset. 

- Tapahtuman aikana kioski palvelee Vallikentällä sekä Ruissalossa. 

- Ympyrä-Pesiksen osallistumismaksu on kaudella 2020 = 200€/joukkue. 

- Sisältää (pelit, pelipallot, tuomarit, 3 parhaalle mitalit ja voittajalle pokaalin) 

 

Joukkueiden ilmoittautumiset (Sitovat) sähköpostilla --> Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.(kaksi alaviivaa)

- Myös joukkueen nimilista ja valmentajat/taustahenkilöt sekä laskutus osoite, tulee olla mainittuna s-postin yhteydessä. 

- Joukkueessa voi olla Min 9/hlö, Max 15/hlö 

 

TERVETULOA MUKAAN NAUTTIMAAN PESIKSESTÄ JA SEN TARJOAMISTA ONNISTUMISEN HETKISTÄ, KOKEMUKSISTA SEKÄ JOUKKUEEN YHTEISÖLLISYYDESTÄ! 

Ystävällisin pesisterveisin:  

Joni Lappeteläinen 

0414950962 

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 • Osumia: 542

HP voitti Raumaa vastaan Vallikentällä ottelun molemmat jaksot — Nousu on enää voiton päässä

HP:n naiset ovat enää voiton päässä Ykköspesispaikasta. Vallikentällä lauantaina ensimmäisessä nousukarsintapelissä taipui lounaislohkon voittaja Rauman Fera luvuin 2—0 (4—3, 6—2). HP piti pintansa voittamalla ottelun molemmat jaksot, mutta pelin alkutahdit sujuivat jännittyneissä merkeissä.

Oranssipaitojen sisäpeli yskähteli pahasti ensimmäisellä jaksolla. Ensimmäinen sisäpelivuoro päättyi nopeasti kolmeen paloon. Rauma sen sijaan rankaisi heti omalla lyöntivuorollaan, kun Tiina Andreasen pamautti kovan lyönnin pitkällä pompulla kentän taakse lyöden samalla kunnarin. Andreasen onnistuminen vei pelin tässä kohtaa vieraille numeroin 0—3. Pelinjohtaja Jussi Toikan mukaan joukkueen otteita vaivasi alkuun pieni jännittyneisyys.

— Tiesimme jo etukäteen, että Rauma on hyvä pudottaja. Vähän meitä jännitti aluksi ja tuntui, ettei se oma peli oikein lähtenyt pyörimään, Toikka sanoi.

Ensimmäisen tärkeän onnistumisen mailan varressa kotijoukkueelle sai Nea Forsell, jonka kunnari toi joukkueelle pelin ensimmäiset ja vapauttavat juoksut. Ottelun todellinen käännekohta nähtiin kuitenkin ensimmäisen jakson viimeisellä HP:n sisäpelivuorolla. Ottelun parhaana palkitun Noora Pasinhurmoksellinen nappilyönti toi kaksi juoksua. Se riitti, ja HP:lle sinetöitiin täpärästi tärkeä jaksovoitto.

Puoliajan jälkeen HP istahti kunnolla ottelussa kuskin paikalle. Pesiä saatiin nyt nopeasti täyteen ja jokerit onnistuivat kotiutustehtävässään. Kun ulkopelikin toimi totutun tarkasti ja saumattomasti, ei Vallikentän yleisöllä ollut vaikeuksia kannustaa omiaan.

— Ulkopelimme toimi jälleen hyvin, eikä kaveri saanut juuri mitään aikaiseksi. Se on meidän vahvuutemme ja sillä pitää jatkossakin pelata, Toikka analysoi.

Rauman ote sen sijaan alkoi lipsua toisen jakson aikana etenkin ulkopelissä, jossa se sortui helppoihin virheisiin. Vieraiden leirissä myös tunteet alkoivat kuumentua. Etupäässä pelinjohtaja Toni Lehtisellä tuntui olevan asiaa tuomareille tämän tästä. Toikalla ei sen sijaan ollut moitteen sanaa tuomaritoiminnasta.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Linda Varoma

 • Osumia: 904

HP:n naisten monivuotinen projekti huipentuu viikonloppuna — Miesten kaudesta puheenjohtajan suuhun jäi karvas maku

Rami Orola ei halua arvottaa, olisiko paikka miesten Superissa vai naisten Ykkösessä Haminan Palloilijoille mieluisampi. Tärkeintä on vahva juniorityö.

Haminan Palloilijoiden miesten edustusjoukkueen pelit päättyivät seuran näkökulmasta ennen aikojaan, mutta naisilla kausi jatkuu. HP aloittaa lauantaina ottelusarjan suomensarjan lounaislohkon voittanutta Rauman Feraa vastaan. Sarjataso vaihtuu Ykköspesikseen kahdella voitolla.

— On erittäin tärkeää saada naiset Ykköseen. Meillä on suuri määrä 14—17-vuotiaita laadukkaita pelaajia. Meidän on pakko pystyä tarjoamaan sen tasoista peliä, että he pysyvät paikkakunnalla, HP:n puheenjohtaja Rami Orola sanoo.

HP on pelannut suomensarjassa käsittämättömän hyvin ja voittanut kaikki 20 otteluaan. Koko kaudella HP on hävinnyt vain kaksi jaksoa ja pelannut yhden jakson tasan. Tuloksia katsellessa on selvää, että sarjataso on väärä.

Täksi kaudeksi naisten Ykköspesistä laajennettiin joukkueesta 16:een, ja samalla sarja jaettiin kahteen lohkoon. Täydennyspaikkoja oli jaossa viisi, ja niitä haki 11 seuraa.

HP haki myös, mutta jäi suomensarjaan.

— Olimme todella pettyneitä. Täytimme kaikki kriteerit. Olisi joskus mukava keskustella päätöksen syistä liiton edustajien kanssa, mutta hienoa, jos nyt pelaamalla pääsemme ylemmäs, Orola sanoo.

Lohkojaon ansiosta Ykkösen pelaaminen ei Orolan mukaan tule juuri kalliimmaksi kuin suomensarja, ja joukkuekin jatkaisi ultrapaikallisena.

— Meillä on erittäin nuori ja kehittyvä joukkue, johon saatiin pari kokeneempaa vahvistusta. Minun näkemykseni mukaan täsmähankintoja tarvittaisiin vain yksi tai kaksi. Ykköspesiksen kustannukset jäävät huomattavasti pienemmiksi kuin mikä olisi ollut tilanne muutamaa vuotta sitten.

HP:n miesten pelit päättyivät viime lauantaina, kun Kuopio marssi superpesiskarsintoihin 3—1-otteluvoitoin.

HP sijoittui Ykköspesiksen runkosarjassa kolmanneksi, mikä täytti keväällä asetetun tavoitteen kolmen parhaan joukkoon yltämisestä.

— Se täyttyi, mutta karvas maku jäi. Manse-tuplan jälkeen ei nähty sellaista pesäpalloa kuin odotettiin, Orola sanoo.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Antti Kaarto

 

 • Osumia: 589

HP:n naiset pelaavat sarjanoususta Raumaa vastaan — Toinenkaan Roihu-finaali ei ollut ylikävely

Haminan Palloilijoiden naisten edustusjoukkue pääsee pelaamaan paikasta Ykköspesiksessä.

HP voitti sunnuntaina Roihun suomensarjan etelälohkon toisessa finaalissa 2—0 (14—6, 5—0) ja etenee jatkoon voiton 2—0.

Seuraava vastustaja on lounaislohkon voittaja Rauma. Sarjanousu irtoaa kahdella voitolla.

— Hyvä porukka on tulossa vastaan. Heillä on vielä vähän nuorempi joukkue kuin meillä, mutta mukana on muutama kokenut superpesispelaaja, HP:n pelinjohtaja Jussi Toikka tietää.

Lauantaina Roihu pakotti HP:n kotiutuskilpailuun asti, eikä sunnuntain pelikään ollut sellainen murskavoitto, joihin edelleen ilman ainuttakaan tappiota pelaava HP on tottunut.

Avausvuoron jälkeen Roihu johti kotikentällään 4—0.

— Toisessa vuorossa tulimme 4—3:een, ja saimme koko ajan peliämme paremmin auki, Toikka kertoi.

HP löi toisessa vuorossa yhdeksän juoksua. Kärkietenijä Tytti Bertling löi tehovuoron aikana peräti kaksi kunnaria tyhjään kenttään.

Toisella jaksolla HP lähti kolmanteen sisävuoroonsa niukassa 1—0-johdossa, mutta sitten juoksuja kertyikin neljä. Nea Forsell (1+5 lyötyä) vastasi kolmesta.

— Tytti ja Nea onnistuivat tänään hyvin. Heidän lyöntinsä aukaisivat sisäpeliämme, Toikka kiitti.

Suomalainen kotiutti neljä kertaa. Bertling toi viisi ja Noora Pasi neljä juoksua.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Antti Kaarto

 

 • Osumia: 586

HP:n rimpuilulle päätös — Valmiiksi rampa joukkue koki lisää loukkaantumisia Kuopiossa

Haminan Palloilijoiden miesten takkuinen loppukausi päättyi lauantai-iltapäivällä Kuopion Puijonlaakson pesäpallostadionilla 1—2 (4—2, 1—5, 0—1)-tappioon Puijon Pesikselle.

Ottelu muistutti käänteiltään edellisviikonlopun kamppailua Kuopiossa, mutta pelisarjan väsymys tai kolea pohjoisviima teki siitä vaisumman. HP:n äänekäs fanijoukkokin oli jäänyt rumpuineen kotiin.

Kuopiolaiset menivät ottelusarjasta voitoin 3—1 jatkoon Superpesiksen viimeiseen nousukarsintaan Kempeleen Kiriä vastaan.

Pelikauden päättyminen ilman epätoivoisen oloisia pohjoisen reissuja Kempeleeseen saattoi olla HP:lle jopa helpotus, sillä joukkueelta alkoivat loppua pelaajat.

Joona Mäkelän peli päättyi reiden revähdykseen. Lassi Vuorela sai kovan jalkatällin yhteentörmäyksessä kakkosvahdin kanssa pystyen kuitenkin jatkamaan peliä.

Kun nivusvaivainen Tuisku Tuovinen ja Matias Hangasmaa eivät välittäneet juosta pesien välejä, jäi etenijävoima liian niukaksi.

HP:n turmioksi koituivat lauantaina myös muutamat pahat ulkopelivirheet, vaikka ne antoivatkin kotijoukkueelle vain yhden kunnarin tuoneen läpilyönnin.

Tuhoisampia olivat Ville Harjun kaksi juoksua PuPelle toisen jakson aluksi antanut tappoheitto ohi kakkospesän ja ottelun voittojuoksun lahjoittanut polttolinjan haparointi supervuorossa.

Tosin Haminakin sai joukkueen avausjakson 4—2-voittoon siivittäneet kaksi juoksua harhaheitoilla, eli niiltä osin lahjat menivät tasan.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 583

Fanimatka Raumalle!

HP:n naiset taistelevat tosissaan noususta ykköspesikseen. Viimeinen karsintasarja starttaa lauantaina Vallikentällä. Vastaan tulee lounaislohkon voittaja Rauma. Kahdella voitolla varmistuu nousu. 

Sunnuntaina pelataan Raumalla! Järjestämme fanimatkan Raumalle. Matkan hinta 25€/hlö. Lähtö Haminan Vanhan Raudan pihasta klo 6:15. Ottelu alkaa Raumalla klo 12. Hinta sisältää kuljetukset ja sisäänpääsyn otteluun. Ilmoittautumisia otetaan vastaan niin kauan kuin tilaa bussissa riittää!


Ilmoittautumiset:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040 5393642.

 • Osumia: 465

Haminan voittosauma mureni ulkopelivirheisiin Kuopiossa

Haminan Palloilijoiden miesten sarjanousuhaaveet Superpesikseen saivat ainakin pienen mutkan Ykköspesiksen ensimmäisen karsintavaiheen toisessa ottelussa Kuopiossa, kun se menetti otteensa karmeisiin ulkopelivirheisiin voitokkaan avausjakson jälkeen.

Juha Toikan ja Ville Harjun kunnariläpilyönnit siivittivät HP:n ansaittuun 7—3 jaksovoittoon. Tauon jälkeen alkoivat lopulta tappioon johtaneet vaikeudet.

Toisella jaksolla äityi kotijoukkue Puijon Pesiskin samanlaisiin kunnaritalkoisiin Haminan ulkokentän ja erityisesti kopparien reilulla avulla. Puijon syyskauden huippupelaaja ja sarjan etenijäkuningas Misa Märsylä iski jopa kaksi kunnaria ja Nestori Moisio yhden.

Juha Toikka täräytti HP:n 1+3 juoksua tuoneella ajolähdön läpilyönnillä vielä johtoon, mutta se ei riittänyt lyöntihurmoksen löytänyttä Puijoa vastaan. Kuopiolaiset voittivat huikean jännittävän nitrojakson HP:n viimeisen vuoroparin kiristä huolimatta 10—9 ja veivät pelin supervuoroon.

Alakynteen joutunut Hamina ei saanut supervuorossa mitään aikaiseksi pelin puuduttua ykköspaloihin. Se pystyi kuitenkin torjumaan Puijon palottoman ajolähdön ja viemään 3,5-tuntiseksi venyneen maratonpelin kotiutuskisaan. Sen aluksi Juha Toikka – kukas muu – iski Haminalle ainoan juoksun muiden lyöjien oltua ponnettomia. Puijo onnistui kahdesti jokeri Teemu Nivalan ja veteraanipelaaja Mikko Lahtisen lyönneillä tasoittaen ottelusarjan voitot 1—1:een.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ilpo Lommi

 • Osumia: 706

HP kokosi rivinsä viime hetkellä — Puijon Pesis vastaantulijana Vallikentällä

Haminan Palloilijat aloitti Ykköspesiksen pudotuspelit lauantaina Vallikentällä kuin hurmiossa. Kuopiolainen Puijon Pesis oli vastaantulija ensimmäistä vuoroparia lukuun ottamatta luvuin 2—0 (13—3, 4—2).

— Sarja on vasta alussa. Kuopio on edelleen vaarallinen vastustaja, HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko muistutti.

Vallikentän katsomoon saapui eilen runsaat 800 katsojaa hieman epävarmoin mielin. Olihan suoran nousun mahdollisuuden menettänyt, siipirikkoinen HP hävinnyt kuusi viimeistä runkosarjan peliään.

— Menimme kolme viikkoa hyvin syvällä. Nyt on pakko sanoa, että kyllä helpotti. Olen ylpeä joukkueesta, Kaikko sanoi.

HP oli saanut parsittua joukkonsa lähes kasaan. Vain Henri Heikkilä oli parhaasta kokoonpanosta sivussa.

Aivan ottelun alku oli kuitenkin jotain aivan muuta kuin millaiseksi pelin iso kuva muodostui.

— Mielessä kävi Kuopion ensimmäisen lyönnin jälkeen, että joko taas, Kaikko muisteli ottelun alun tunnettaan.

Ykkönen hihassaan pelannut Kuopion Mika Kähkönen puhkaisi ensimmäisen sisävuoron ensimmäisellä lyönnillään HP:n ulkokentän kakkospuolelta ja juoksi tyhjään kenttään kunnarin. Altti-Jussi Ronkainenkotiutti Kähkösen ja HP joutui takamatkalle (0—2).

Henkisesti ehkä koko ottelun tärkeimmän kavennusjuoksun löi HP:n Tuisku Tuovinen Kuopion pelaajan räpylän alta heti toisessa sisävuorossa.

Kaikkiaan neljä juoksua lyönyt Juha Toikka toi heti perään HP:n rinnalle ja Hangasmaa löi johtojuoksun.

— Tänään sisäpelissä tuli onnistumisia laajalla rintamalla. Erikseen on mainittava jokeri Mikko Mahlamäki, joka onnistui nyt juuri silloin kun sitä eniten tarvittiin, Kaikko sanoi.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 569

HP vahvisti kolme jatkosopimusta

Haminan Palloilijat kertoi perjantaina uusista pelaajasopimuksista. Miesten edustusjoukkueeseen on solmittu tulevalle kaudelle kolme jatkosopimusta: Jere Heikkilä on solminut kaksi vuotta kestävän sopimuksen, Otso Mäkelä ja Lauri Aitala allekirjoittivat yhden kauden kestävän sopimuksen. Ennestään HP:lla on ollut sopimukset jo Matias Hangasmaan sekä Verneri Tauraman kanssa.

Joukkueen perussapluunan on tarkoitus olla kasassa syyskuun puoliväliin mennessä. Hovin mukaan pelaajaneuvotteluissa edetään tästä edespäin rauhallisella aikataululla, sillä rungon rakentaminen on hyvässä vauhdissa.

18-vuotias seuran oma kasvatti Heikkilä on vasta tänä vuonna debytoinut miesten joukkueessa ja Ykköspesiksessä, mutta hän kuuluu HP:n tulevaisuuden lupauksiin. Lukiossa opiskeleva Heikkilä uskoo seuran tukevan kehitystä jatkossakin parhaalla mahdollisella tavalla.

Etenkin ulkopelaamisessa kauden aikana loistanut 27-vuotias Aitala kertoo saaneensa yhteydenottoja muiltakin seuroilta, mutta myös hänelle jatko oranssipaidoissa oli helppo ja yksimielinen päätös.

Haminalaisyleisön riemuksi joukkueen tärkeä runkopelaaja Mäkelä kirjoitti niin ikään vuoden jatkosopimuksen. 26-vuotias Mäkelä aloitti joukkueen riveissä vuonna 2014 ja on viihtynyt nyt jo kuuden kauden ajan Vallikentällä.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Raimo Eerola

 • Osumia: 599

”Hirveää ulkopeliä” — Vallikentällä nähtiin peräti 46 juoksua, kun pudotuspelijoukkueiden räpylät vuotivat

Kun 46:n juoksun ottelu kestää kahden jalkapallopelin verran, ja joukkueet menettävät jokaisessa kolmessa jaksossa selvän johtonsa, niin voidaan hyvällä syyllä puhua erikoisesta pesäpallo-ottelusta.

Sellaisen tarjoilivat keskiviikkona kuntopuntarin pahnan pohjimmaiset, mutta silti pudotuspeleihin jatkavat Haminan Palloilijat ja Ulvilan Pesä-Veikot. Ilotulitus päättyi lopulta Ulvilan vierasvoittoon lukemin 1—2 (7—8, 13—11, 3—4).

Loukkaantumisten runtelema kotijoukkue joutui jälleen erikoisella kokoonpanolla otteluun, ja keskiviikko saattoi viedä lisää miehiä sairastuvalle. Kokoonpanoon oli nostettu Verneri Taurama, ja Juha Toikkaa kokeiltiin nyt kopparina.

Ottelussa alkoi tapahtua toden teolla kahden hiljaisen vuoroparin jälkeen. HP karkasi kolmannessa vuorossa 6—0 johtoon — kuuden eri lyöjän voimin.

HP:n Mikko Mahlamäen huitaisu taktiseen väärään kasvatti johdoksi vielä 7—5, mutta vireeseen päässyt Ulvila nipisti viimeisessä vuorossa väkisin ohi.

Toisen jakson säädyllisen ensimmäisen vuoroparin jälkeen lähdettiin taas laukalle. HP johti juoksuin 2—1, kun Ulvila pamautti itsensä kahdeksalla juoksulla 2—9-johtoon.

Mutta ei ollut tämäkään jakso vielä taputeltu, sillä HP nokitti takomalla törkeät kymmenen juoksua toiseen vuoroon ja kiipeämällä 12—9-johtoon.

Supervuoroparissa Tuisku Tuovinen avasi kotijoukkueen hanat koppari Erno Kulmalan haparoidessa. Jere Heikkilän välilyönti ja Ville Aallon näpy nostivat HP:n mukavaan 3—0-johtoon.

Voittoa ei kuitenkaan kukaan uskaltanut vielä tuuletella Ja niinhän siinä kävi, että Ulvila tuli vielä kerran rinnalle.

Tasatilanteessa 3—3 Ulvilan Kulmala löi kahden palon tilanteessa väliin ja Jukka-Pekka Katajisto ehti kotiin.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 510

Tulevat junioripelit sekä naisten suomisarja, naisten maakuntasarja & miesten maakuntasarja vko 33 & 34

Täältä voit tarkistaa tulevat ottelut viikoilla 33 ja 34! Tervetuloa! 

13.8. NMKS HP-LMV KLO 17.30 VIROJOKI
13.8. D-POJAT HP-IPV KLO 18.00 VALLIKENTTÄ
17.8. MMKS HP-LMV KLO 12.00 VIROJOKI
17.8. NSS  HP-PUHTI KLO 12.00 VALLIKENTTÄ
17.8. E-POJAT HP-KERAVA KLO 10.00 VIROJOKI
17.8. C-POJAT HP-MANSE KLO 12.00 PIRTTILÄ
18.8. NMKS HP-TAHKO 4 KLO 14.00 VIROJOKI
24.8. F-TYTÖT  HP-LMV KLO 11.00  POITSILA
24.8. F-TYTÖT  LMV-TAHKO 1 KLO 13.00 POITSILA
24.8. F-TYTÖT  TAHKO 1-HP KLO 15.00 POITSILA
25.8. NMKS HP-TAHKO 3 KLO 14.00 VIROJOKI

 • Osumia: 494

HP:n naisten voittoputki kesti koko runkosarjan, jatkopelit alkavat ensi lauantaina — ”Nousemista ei ole tehty helpoksi”

Haminan Palloilijoiden naisten suomensarjan joukkueella on kotietu kaikkiin mahdollisiin jatko-ottelusarjoihin. HP voitti etelälohkon kaikki 16 runkosarjaotteluaan, kun päätöskierroksella kaatui Hyvinkää 2—0 (9—2, 4—3).

HP kohtaa lohkovälierissä etelälohkon neljänneksi sijoittuneen Kuusankosken. Jos haminalaiset sen selvittävät, on edessä lohkofinaalisarja.

Syksyn mahdollinen kolmas ottelusarja on lounaislohkon voittajaa vastaan. Sen sarjan voittaja nousee Ykköspesikseen.

Kaikki ottelusarjat katkeavat kahdella voitolla.

— Nouseminen on tehty vaikeaksi, kun pitää voittaa kolme ottelusarjaa. Oman pelin on oltava kondiksessa koko ajan, HP:n pelinjohtaja Jussi Toikka sanoi.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

 

 • Osumia: 520

Peli-ilme lupasi hyvää, mutta HP:n alisuorittaminen jatkui Lapissakin

Haminan Palloilijoiden pelinjohtajalla Juho Kaikolla ei juuri ollut uudenlaista kommentoitavaa HP:n Simon-vierailun jälkeen. Syvä lama jatkuu, sillä putoamiskarsintoihin joutuva Simon Kiri voitti Ykköspesiksessä kolmostilalle runkosarjan jälkeen jäävän HP:n 2—0 (6—4, 4—2).

HP johti avausjaksoa 4—2 ennen Simon viimeistä, tasoittavaa sisävuoroa. Avausvuorossa Mikko Mahlamäki oli kotiuttanut Ville Harjun kovalla keskelle suuntautuneella lyönnillä. Kolmannessa vuorossa toinen jokeri Ville Aalto löi kakkospuolelta läpi, kotiin ehtivät Ville Lantiainen ja Jere Heikkilä.

Aalto niittasi Heikkilän uudelleen kotiin päätösvuorossa, mutta sitten oli Simon pelaajien vuoro tarttua mailoihin.

Ensin Jukka-Pekka Pellikka kotiutti Aleksi Hautalan ajolähtötilanteessa, sitten takakentän sivurajan tuntumaan painui Eera-Matti Karppisen lyönti, ja peli oli tasan.

Aleksi Hautala päätti jakson kahden juoksun arvoisella lyönnillään, jossa pallo katosi maisemaan kolmoskoppari Veeti Lankisen nenän edestä. Tuloksena kotiutus ja kunnari.

Sama laulu raikasi toisella jaksolla. HP johti kolmen vuoron jälkeen 2—1 Aalto—Heikkilä-kaksikon toimittua kolmannen kerran ja Tuisku Tuovisen kotiutettua Matias Hangasmaan.

Simon Juha Turska avasi viimeisen sisävuoron lyömällä kunnarin tyhjään kenttään, kun kakkoskoppari Ville Harju arvioi pallon pompun pieleen. Turska jäi kolmoselle ja toi sieltä heti perään juoksun, jonka Pellikka löi.

Karppinen kotiutti vielä Tommi Koiviston, eikä HP saanut omalla sisävuorollaan juoksuja aikaan.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 551

Onnettoman ja ponnettoman HP:n on keksittävä jotain ennen pudotuspelejä — Oulussa sydän oli mukana vasta toisella jaksolla

Ei tuolla pelillä mennä pitkälle Ykköspesiksen välierissä. Haminan Palloilijat ajautui lauantaina Oulun Lipon vieraana neljän ottelun tappioputkeen ja menetti ainakin hetkeksi runkosarjan kakkossijan railakkaasti lyöneille oululaisille. 

Mutta kun lyöjänumerot 2—4 ovat sivussa, tilanteiden rakentelu on vaikeaa. Vaihtolyöjien ja nopeiden jalkojen puute rassaavat HP:ta nyt pahasti.

Samalla poissaolot heijastuvat ulkopelissä etenkin polttolinjaan, jonka kokoonpano on elänyt viime aikoina liikaa. Vaihtoehtojen puutteessa Joona Mäkelä luuti kakkospolttajana, vaikka ei ole täydessä pelikunnossa.

— Muutamien pelaajien pitäisi silti kurkata, mitä peilistä näkyy, pelinjohtaja sanoi.

HP:n Ville Lantiainen meni kärkenä hyvin kentälle, mutta saattelutehtävät ja muu eteneminen menivät joukkueelta mönkään. HP sai rakenneltua Oulussa vain viisi kolmostilannetta, joista syntyi kaksi kosmeettista kavennusta Ville Harjun ja Veeti Lankisen lyönneillä.

Surkea alku antoi mollivoittoisen sävelkulun ensimmäiselle jaksolle.

Oulu täräytti heti alkuunsa HP:lle luun kurkkuun ja takoi ensimmäisessä sisävuorossaan kuusi juoksua. Kaikki lähti Oskari Salmelan kakkospuolen läpilyönnistä, joka tuotti 1+1 juoksua.

Tauon jälkeen pukukopista tuli HP, joka olisi voinut kyseenalaistaa sarjapisteiden osoitteen Oulussa tosissaan. Kotijoukkue sai jakson voittojuoksun onnekkaasti kolmannen vuoroparin tasoittavalla, kun kakkospuolen lyönti ei pysynyt polttolinjassa räpylässä.

— Toisella jaksolla pelaajilla oli sydän mukana, kyllä tuollainen parannus lähtee jokaisesta itsestään, Kaikko sanoi.

Oulu - Hamina
2 - 0 (13-2, 1-0)
 
Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi
 
Kuva: Emmi Rasa Photography
 • Osumia: 432

Puuttuu vain lyöjät ja juoksijat, HP:lle kolmas peräkkäinen tappio

Sarjakakkonen HP ja kuudentena majaileva kuopiolainen Puijon Pesis tulivat otteluun sarjataulukkoon nähden käänteisessä vireessä. Kuopiolaiset saalistivat heinäkuussa kuudesta ottelusta neljä voittoa ja Hamina vain kaksi.

HP aloitti ottelun hyvin, mutta hävisi lopulta paremmalleen supervuoroparin jälkeen 1—2 (7—3, 2—5, 0—1).

Pupe oli karata heti alussa, kun Kasperi Laasonen ja Teemu Nivala löivät vieraat 0—2 -johtoon. HP:n Lassi Vuorelan ja Ville Aallon onnistumisien jälkeen Matias Hangasmaa tuli kuitenkin hoitelemaan ensimmäisen jakson kotiin.

Toinen jakso, ja varsinkin sen alku, oli HP:lta surkea. Ville Harjun lönköttelemällä aiheutettu palo oli ensimmäinen merkki ja sama mies päästi ulkovuorossa pallon helpohkosti läpi kolmen juoksun arvoisesti. Seuraavassa tilanteessa ei enää huvittanut hakea palloa ollenkaan.

Eikä alistunut HP noussut. Paukut oli säästelty supervuoropariin, jossa Harjukin esitti parempaa osaamistaan polttamalla komealla heitolla kolmoselle.

Vieraiden Laasonen onnistui kuitenkin kerran ja HP:n sisävuoro jäi vaisuksi. Yksi juoksu riitti vieraille supervuoroparin ja ottelun voittoon.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 553

Pannut kuumina Vallikentällä, Juha Toikka ja SiiPen pelinjohtaja punaisilla ulos - HP tasoitti karsintasarjan niukalla voitolla

Haminan Palloilijoiden ja Siilinjärven Pesiksen välinen superpesiksen karsintasarja on tasainen, ja keskiviikon pelin jälkeen myös sen lämpötila nousi. HP voitti ottelun jaksoin 1-0 (3-2, 0-0) ja tasoitti ottelusarjan 1-1:een. Seuraavaksi joukkueet kohtaavat lauantaina Siilinjärvellä, ja sarja on jommallekummalle katkolla sunnuntaina Haminassa.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Kimmo Seppälä

Pelikuvat: Emmi Rasa 

 • Osumia: 1667

HP ei kyennyt käyttämään tilanteitaan - ”Kotiutukset kohdilleen, niin hyvä tulee”

Ykköspesiksestä ylemmäs yrittävä Siilinjärven Pesis piti kotietunsa superpesiskarsintojen avauksessa Haminan Palloilijoita vastaan.

SiiPe voitti ottelun puhtaasti 2-0 (2-0, 3-2). Sarjan toinen ottelu pelataan keskiviikkona Haminan Vallikentällä.

HP pääsi yrittämään kotiutusta 16 kertaa, mutta vain kahdesti tärppäsi. Simo Vanhala löi Joni Lehikoisen kotiin toisen jakson avausvuorossa. Jyri Toikka nostatti vielä toiveita kotiuttamalla ottelun päätösvuorossa Pasi Rajalan, mutta siihen kiri jäi.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Linda Varoma

 • Osumia: 981

Superpesiskarsinnat alkaa - tässä otteluohjelma

Haminan Palloilijat ja Siilinjärven Pesis kohtaavat Superpesiskarsinnoissa kaudella 2018, jotka alkavat tulevana sunnuntaina 26.8 klo 17.00 Mantun pesäpallokentällä. Toinen joukkueiden kohtaaminen käydään Vallikentällä keskiviikkona 29.8 klo 17.00 alkaen.

Superpesiskarsinnat pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Voittaja pelaa Superpesiksessä kaudella 2019.

Su 26.8.2018 klo 17.00 Siilinjärven Pesis - Haminan Palloilijat @Mantun Kenttä

Ke 29.8.2018 klo 17.00 Haminan Palloilijat - Siilinjärven Pesis @Vallikenttä

La 01.9.2018 klo 16.00 Siilinjärven Pesis - Haminan Palloilijat @Mantun Kenttä

Tarvittaessa: 

Su 02.9.2018 klo 15.00 Haminan Palloilijat - Siilinjärven Pesis @Vallikenttä

To 06.9.2018 klo 17.00 Siilinjärven Pesis - Haminan Palloilijat @Mantun Kenttä

 

HP:n kotiotteluiden lippujen hinnat karsintaotteluissa ovat 13€/10€/Alle 16v ilmaiseksi

Tervetuloa! Kannustamaan oranssipaidat superpesiksessä myös kaudella 2019

Kuva: Emmi Rasa

 • Osumia: 3169

HP:lla pesäpallon täyteinen viikonloppu luvassa

Haminan Palloilijat (HP) esiintyy kotiotteluiden merkeissä viikonlopun aikana seuraavasti.

Naisten Suomisarjan lohkovälierät ovat täydessä vauhdissa ja lauantaina 18.8 on luvassa välierätaisto nro 2 legendaarisella Vallikentällä klo 12.00 alkaen. Oranssipaidat kävivät keskiviikkona ryöstämässä ensimmäisen kiinnityksen savossa jaksoin 1-2 (8-12,8-2,1-4). Onko oranssipaidat rautaa kotikentällä vai mennäänkö sarjassa 3 otteluun? Näihin kysymyksiin saat vastauksen saapulla pesiskentälle.

Naisten Suomisarjan Itälohkon 2. Välieräottelu Klo 12.00 @Vallikenttä (Vapaa Pääsy)

Haminan Palloilijat - Siilinjärven Pesis 1 , Voitot 1-0 (Kahdella voitolla lohkofinaaliin)

Kuva: Emmi Rasa

 

E-Tyttöjen eteläisen alueen aluesarjaan on tarjolla lauantaina 18.8 Summan Pirttilässä klo 13.00 ja 15.00. HP:lle saapuu vastustajakseen vieraita länsi-rannikolta kun Mynämäen Vesan E06-07 joukkue tulee kylään Pirttilän pesispyhättöön. E-Tytöillä on tällä kaudella sarjassa 2 joukkuetta jotka kulkevat nimillä HP/oranssit ja HP/mustat. Mustat on vielä tällä hetkellä sarjassa puhtaalla pelillä lohkon piikkipaikalla ja oranssit seuraa heti toisella sijalla perässä. PPL Eteläisen alueen E-junioreiden Itä-Länsi tapahtumaa valitut pelaajat voit nähdä tositoimissa näissä otteluissa. https://www.pesistulospalvelu.tuloksia.fi/ottelut/110/1060/5802

E-Poikien eteläisen alueen aluesarjaa pelataan sunnuntaina 19.8 jossa kotijoukkue HP isännöi E-Poikien kotiturnausta. Mukana aluesarja turnauksessa on Haminan Palloilijat, MansePP Tampereelta, Kouvolan Pallonlyöjät sekä Jokioisten Koetus. Kotijoukkue HP pelaa klo 11.00 jossa se kohtaa Jokioisten Koetuksen E1 joukkueen ja klo 17.00 pelattavassa ottelussa HP saa vastustajaksi MansePP E07 pojat. Tapahtuma järjestetään tuttuun tyyliin Vallikentällä. Muut ottelut ovat klo 13.00 Kouvola-Jokioinen ja klo 15.00 Kouvola - Tampere. https://www.pesistulospalvelu.tuloksia.fi/ottelut/110/1057/5772

 

Haminan Palloilijat toivottaa kaikki tervetulleiksi kannustamaan HP voittoon! 

  

 • Osumia: 1766

E-Junioreiden Itä-Länsi - Joukkueiden pelaajat on valittu

PPL Eteläisen alueen E-junioreiden Itä-Länsi -joukkueiden pelaajat on valittu! Ottelut pelataan lauantaina 25.8.2018 Haminassa. Haminan Palloilijoiden väriä arvo-ottelussa kantaa E-Pojista Lassi Pärtty ja Eemeli Hyvönen sekä E-Tyttöjen puolelta Emmi Oleander, Jenna Pellinen, Nella Sarnikorpi ja Vilma Tuutti. Pelinjohto tehtäviin oli jo aiemmin valittu oranssipaidoista Marko Hovi sekä Joni Lappeteläinen.

Otteluiden alkamisajat ovat seuraavat:

Klo 11.00 E-Pojat 2 (Pelisarja)

klo 13.30 E-Pojat 1 (Kilpasarja)

klo 16.00 E-Tytöt (Kilpasarja/Pelisarja)

 

E-TYTÖT

ITÄ:
Oleander Emmi (HP)
Pellinen Jenna (HP)
Sarnikorpi Nella (HP)
Tuutti Vilma (HP)
Hakala Inna (LMV)
Laine Eerika (LMV)
Haapalahti Viivi (Roihu)
Koskinen Helmi (Roihu)
Lehtinen Heidi (SuPo)
Lehtinen Tanja (SuPo)
Haapala Verna (Tahko)
Immonen Tilta (Tahko)

Pelinjohtajat: Marko Hovi (HP) ja Minna Koivisto (Roihu)

LÄNSI:
Herttuainen Nelli (Espoo Blue)
Niemi Lydia (Espoo Blue)
Kontola Laura (Espoo White)
Mikkelinen Hertta (Espoo White)
Kokkinen Aino (Jana)
Ylöstalo Alisa (Jana)
Behm Laura (JoKo)
Ronkainen Iida (JoKo)
Koski Amalia (MyVe)
Rekola Linnea (MyVe)
Nylander Tuulia (ViPa)
Vainio Anni (ViPa)

Pelinjohtajat: Lotta Lehtiranta (ViPa) ja Alisa Parisaari (Espoo)

E-POJAT I (kilpa- ja pelisarja)

ITÄ:
Häkkilä Eetu (Espoo)
Salo Rasmus (Espoo)
Hyvönen Eemeli (HP)
Pärtty Lassi (HP)
Heiskanen Terho (KePe)
Ranta Eino (KePe)
Hyttinen Jali (KPL)
Lindfors Matias (KPL)
Suorsa Lauri (KPL)
Kerola Johannes (Tahko)
Rantanen Vili (Tahko)
Hettula Aatu (ViPa)
Hiltunen Eemil (ViPa)

Pelinjohtajat: Riku Rantanen (Tahko) ja Joni Lappeteläinen (HP)

LÄNSI:
Salo Niko (HuVe)
Virtanen Vikke (HuVe)
Ilola Santtu (JoKo)
Kenttäaho Perttu (JoKo)
Heikola Oskari (LaJy)
Ylitalo Joona (LaJy)
Annala Viljami (Manse-06)
Lepola Antti (Manse-06)
Lahti Timi (Manse-07)
Mäkelä Kaapo (Manse-07)
Mantila Niklas (Paukku)
Tanttu Oula (Paukku)

Pelinjohtajat: Ari Kenttäaho (JoKo) ja Teemu Mäntyvaara (JoKo)

E-POJAT II (pelisarja)

ITÄ:
Kokkonen Konsta (KePe)
Kuusimaa Joona (KePe)
Kosonen Tuomas (KiPe06)
Pajarinen Otto (KiPe06)
Valonen Jaakko (KiPe06)
Laaksonen Luka (LMV)
Penttilä Väinö (LMV)
Karppinen Eero (Roihu)
Korhonen Pekka (Roihu)
Hyvönen Aleksi (SuPo)
Rinkinen Jimi (SuPo)
Salo Jesse (SuPo)

Pelinjohtajat: Jussi Hyvönen (SuPo) ja Eero Aalto (SuPo)

LÄNSI:
Lintula Petrus (JoKo)
Ruokonen Joacim (JoKo)
Haveri Niklas (LP)
Koivisto Niilo (LP)
Musakka Jimi (Paukku)
Verkkonen Roni (Paukku)
Koivu Valtteri (PöU)
Salonen Eevert (PöU)
Kerola Tobias (Tahko)
Räty Otto (Tahko)
Liski Arttu (TuPe)
Suvanto Valtteri (TuPe)

Pelinjohtajat: Niko Lintula (JoKo) ja Juuso Kerola (Tahko)

 • Osumia: 1697

Varamiehinen HP nappasi pisteen Kiteeltä - Karsinnat alkavat reilun viikon päästä vieraskentältä

Haminan Palloilijoilla oli vielä runkosarjan päätöspelissä ohut mahdollisuus ottaa kotietu superpesiskarsintoihin. Ilman suurta joukkoa runkopelaajiaan Vallikentällä esiintynyt HP hävisi Kiteelle supervuoron jälkeen 1-2 (5-6, 4-3, 0-1) ja siirtyy reiluksi viikoksi paikkailemaan miehistöään. Haminan Palloilijat päätti runkosarjan ilman Juha Toikkaa, Janne Leppälää, Lauri Kaartokalliota ja Henri Heikkilää.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Raimo Eerola

Pelikuvat: Emmi Rasa 

 • Osumia: 938

HP:n naisilta jymypaukku välieräavauksessa Siilinjärvellä, suursuosikki kukistui supervuorossa - ”Ei tässä vielä hullaannuta”

Haminan Palloilijoiden naisten suomensarjajoukkue aloitti lohkovälierät jättiyllätyksellä. Runkosarjan voittaja, 16 ottelustaan vain yhden hävinnyt Siilinjärvi kukistui kotikentällään 1-2 (8-12, 8-2, 1-4). Siilinjärvi hävisi vasta toisen kerran tällä kaudella. Nea Forsell oli kovassa lyönnissä, mutta kehut sai jälleen koko joukkue.

Seuraava ottelu: Lauantaina 18.8 Klo 12.00 @Vallikenttä , Haminan Palloilijat - Siilinjärven Pesis 1

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Ilpo Lommi

 • Osumia: 771

Loukkaantumisista kärsivä HP jäi ilman voittoa Oulussa - Tärkeät pelaajat koetetaan parsia kuntoon karsintaotteluihin

Superpesiksen hännänhuippu Oulun Lippo löi Haminan Palloilijat supervuorossa lukemin 2-1 (5-7, 8-2, 4-0)

Kolmen pisteen saaliin menettäminen Oulussa tiesi haminalaisten kohdalla sitä, että joukkue aloittaa elokuun lopussa häämöttävät superpesiskarsinnat todennäköisesti alemman jatkosarjan sijalta 13.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

 

 • Osumia: 818

E-Junioreiden Itä-Länsi -Pelinjohtajat on valittu

Aluesarjojen joukkueiden parhaat pelaajat kohtaavat tyttöjen yhdistetyssä peli- ja kilpasarjan ottelussa sekä poikien kahdessa eri ottelussa. PPL Eteläisen alueen E-junioreiden Itä-Länsi -ottelut pelataan Haminan Vallikentällä Lauantaina 25.8.2018.

Joukkuejako sekä valitut pelinjohtajat:

 

E-tyttöjen Itä-Länsi

ITÄ: HP mustat, HP oranssit, Roihu, Tahko, LMV, SuPo

– pelinjohtajat  Marko Hovi (HP) ja Minna Koivisto (Roihu)

 LÄNSI: MyVe, Espoo white, Espoo blue, Jana, Joko, Vipa

– pelinjohtajat Lotta Lehtiranta (ViPa) ja Alisa Parisaari (Espoo)

 

E-poikien Itä-Länsi I

ITÄKPL, HP, Kepe, Tahko  (kilpasarjasta), KPL, Espoo, Vipa (pelisarjasta)

 – pelinjohtajat Riku Rantanen (Tahko) ja Joni Lappeteläinen (HP)

 LÄNSIJoko, Manse06, Manse07, Paukku (kilpasarjasta), Lajy, HuVe  (pelisarjasta)

– pelinjohtajat Ari Kenttäaho (JoKo) ja Teemu Mäntyvaara (JoKo)

 

E-poikien Itä-Länsi II (joukkueet pelisarjasta)

ITÄ: Summa, LMV, Kipe, Kepe, Roihu, Pumu

-pelinjohtajat Jussi Hyvönen (SuPo) ja Eero Aalto (SuPo)

 LÄNSI: PöU , LP, Joko, Tupe, Paukku, Tahko

– pelinjohtajat Niko Lintula (JoKo) ja Juuso Kerola (Tahko)

 

E-junioreiden Itä-Lännen ottelujärjestelyistä vastaa Haminan Palloilijat.

Joukkueet (pelaajat) julkaistaan torstaina 16.8.2018

   

 • Osumia: 2058

HP:n naiset punnersivat kotiutuskisasta jatkoa kaudelleen - ”Siilinjärvi on kova porukka, mutta me pelaamme joukkueena hyvin”

Haminan Palloilijoiden naisten suomensarjajoukkueen pesäpallokausi sai jatkoa jännittävien vaiheiden jälkeen.

Itälohkon runkosarjan päätöskierroksella HP kohtasi vieraissa Kuopion. Joukkueet olivat ennen ottelua tasapisteissä sijoilla neljä ja viisi, joten vain voittajalle oli tarjolla paikka lohkovälierissä. Paikan nappasi HP, joka voitti ottelun kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 2-1 (6-12, 5-1, 1-1, 3-2).

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Ilpo Lommi

 • Osumia: 702

HP:ltä täysi mahalasku, Alajärvi jätti kotijoukkueen nollille - Karsintojen kotietu karkaamassa

Pelinjohtajan vaihtaminen ei näytä piristäneen Haminan Palloilijoita. Superpesiksen peräpään tärkeässä ottelussa HP oli täysi vastaantulija, ja hävisi Vallikentällä Alajärven Ankkureille 0-2 (0-6, 0-2).

Alajärvi siirtyi sarjassa HP:n edelle ja on nyt sijalla 12. Se on paikka, josta joutuu superpesiskarsintoihin, mutta josta saa kotiedun Ykköspesiksestä tulevaa vastustajaa vastaan.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Linda Varoma

Pelikuvat: Emmi Rasa 

 • Osumia: 839

Ympyrä-Pesis huipentaa pesäpallokauden Haminassa

Haminan Palloilijat (HP) järjestää yrityksille, yhteisöille ja harrasteporukoille tarkoitetun Ympyrä-Pesis puulaakiturnauken 2018. Sarjaan voi ilmoittautua kaikki halukkaat työ- ja muut yhteisöt, joita kiinnostaa pesiksen pelaaminen. Tänä vuonna pienempien yritysten osallistuminen on mahdollista, sillä joukkueita voi tarvittaessa muodostaa myös useamman yrityksen/yhteisön yhteistyönä. Kasaa pesisjoukkue ja tule mukaan puulaakisarjaan taistelemaan ympyräkaupungin herruudesta. Alla oon koottu tietoa tapahtumasta, jos tulee kysyttävää niin ottakaa rohkeasti yhteyttä yhteyshenkilöön.

1. Sarjaan otetaan mukaan enintään 6 joukkuetta ja paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen päättyy Pe 31.8.2018 Klo 24.00.

2. Pelit pelataan Haminan Vallikentällä hiekkatekonurmella La 8.9 ja La 15.9.2018. Tavoitteena on pelata ottelut ns. turnaus muotona eli useampi peli samana päivänä. Mikäli joukkuemäärä jää minimiin eli 4 joukkuetta, pelataan ottelut ainoastaan lauantaina 8.9.2018.

3. Kaikki osallistuvat joukkueet sijoitetaan yhteen alkulohkoon, jonka jälkeen pelataan yksinkertainen runkosarja. Runkosarjan jälkeen sijoille 1-2 pelaavat suoraan finaalissa ja runkosarjan 3 sijoittuneelle joukkueelle jaetaan mitallit. Otteluaika on kaikissa otteluissa 3 vuoroparia, turhia tasoittavia vuoroja ei pelata mikäli johtavalla joukkueella on tasoittava sisävuoro. Juoksueron ollessa toiselle joukkueelle +15 juoksua katkaistaan ottelu 2.vuoroparin jälkeen.

4. Ympyrä-Pesiksen yhteyshenkilö laatii otteluja koskevan otteluohjelman - pelipäiviä voidaan tarvittaessa muuttaa osapuolten yhteisellä sopimuksella joko 8.9 tai 15.9 pelipäivinä.

5. Pelit pelataan HUOM! Naistenkentällä ja naistenpallolla. Pesäpalloliiton alaisia sarjoja pelaavat lisenssipelaajat eivät voi osallistua sarjaan pelaajina, mutta poikkeuksena on Naisten/Miesten Maakuntasarjaa pelaavat voivat osallistua. Valmentajina/huoltajina sekä joukkueenjohtajina toki voi osallistua kuka vaan sukupuoleen tai ikään katsomatta. Tarkemmat ohjeet joukkueen muodostamisesta saat yhteyshenkilöltä.

6. Omat pelivälineet ovat toivottavia - turnauksen järjestäjältä ei ole mahdollista saada avuksi pelivälineitä. Joukkueella on hyvä olla yhtenäinen pelipaita, kaikilla kypärät ja omat huoltovälineet (ensiaputarvikkeet) on pakolliset.

7. Ympyrä-Pesiksen osallistumismaksu on 180€/joukkue.

- Sisältää (pelit, pelipallot, tuomarit, 3 parhaalle mitallit ja voittajalle pokaalin)

 

Joukkueiden ilmoittautumiset (Sitovat) sähköpostilla --> Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

- Myös joukkueen nimilista ja valmentajat/taustahenkilöt tulee olla mainittuna s-postin yhteydessä.

- Joukkueessa voi olla Min 9/hlö, Max 14/hlö , 2 pelinjohtajaa sekä 1 huoltaja/joukkueenjohtaja

 

TERVETULOA MUKAAN NAUTTIMAAN PESIKSESTÄ JA SEN TARJOAMISTA ONNISTUMISEN HETKISTÄ, KOKEMUKSISTA SEKÄ JOUKKUEEN YHTEISÖLLISYYDESTÄ!

 

Ystävällisin pesisterveisin:

Joni Lappeteläinen

Haminan Palloilijat ry

Junioripäällikkö

0419450962

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 • Osumia: 3279

Vakavat ilmeet jatkuvat HP-leirissä - Sunnuntaina on seuraava mahdollisuus

Eero Pitkäsen aika Haminan Palloilijoiden pelinjohtajana ei alkanut voitokkaasti. Imatran Pallo-Veikot otti täyden pistepotin kotikentällään lukemin 2-0 (3-1, 5-1). Tappio sysäsi HP:n lähemmäksi karsintaotteluja. Alempaa jatkosarjaa HP:lla on jäljellä kolme ottelua. Sunnuntaina joukkue pelaa Vallikentällä Alajärven Ankkureita vastaan.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Antti-Jussi Korhonen

 • Osumia: 872

HP:ssä riittää nyt yllätyskäänteitä: KPL:stä tuttu Eero Pitkänen loppukauden pelinjohtajaksi

Toiminnanjohtaja Marko Hovi ei eilisistä tiedoista poiketen otakaan hoitaakseen Haminan Palloilijoiden superpesisjoukkueen pelinjohtajan tehtävää. HP:n viuhkaan tarttuu loppukauden ajaksi Eero Pitkänen, joka vielä viime kaudella johti Kouvolan Pallonlyöjien peliä.

HP:n johtokunta vapautti pelinjohtaja Petri Pulliaisen tehtävistään sunnuntaisen Kankaanpään Maila -tappion jälkeen, ja puheenjohtaja Jukka Hellberg kertoi toiminnanjohtaja Hovin ottavan myös pelinjohtajan tehtävän loppukauden ajaksi.

Kuva: Emmi Rasa

Marko Hovi valottaa HP:n pelinjohtajaratkaisua:

Linkki --> https://areena.yle.fi/1-4501100?autoplay=true

 

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Jussi Lopperi

 

 • Osumia: 1470

Nuorisoleiri 2018 C-tytöille Sm-Hopeaa

Valtakunnallinen pesäpalloleiri seinäjoella sai komean päätöksen kun HP:n C-tytöt nappasivat tiukan taistelun jälkeen ympyräkaupunkiin Sm-Hopeaa. Finaalissa Rauman Fera C1 oli parempi jaksoin 1-0 (4-2,10-10). Hurja takaa ajo toisen jakson lopulla ei aivan riittänyt, mutta olipahan thrilleri loppuun saakka joka varmasti muistetaan tästä finaalipelistä. HP:sta oli mukana myös joukkueet pelisarjan puolella niin tytöissä kuin pojissakin, sekä tuomarileiriläisistä mainittakoon että Itä-Länsi edustuksesta vastasi Haminan Palloilijoiden Otto Heijari joka hoiteli Poikien (kilpasarjassa) syöttötuomarin tehtäviä. Heijari palkittiin myös nuorisoleirillä tuomari-palkinnolla.

Nuorisoleiri viralliset kotisivut löytyvät --> http://www.pesis.fi/pesisnuoret/nuorisoleiri/

Kuva: Outi Silander

 

C-Tytöt sijoitus kilpasarja 2/40 (7 voittoa, 3 tappiota)

Joukkueesta palkittiin Nuorisoleirillä tsemppipelaajana Sanni Silander 

Itä-Länsi edustuksesta vastasi Noora Pasi (Itä). Itä-Länsi 0-1

Linkin takaa pääset katsomaan kaikki tulokset --> https://www.pesistulospalvelu.tuloksia.fi/joukkuehistoria/8510

 

C-pojat sijoitus pelisarja 31/42 (6 voittoa , 1 tasapeli, 4 tappiota)

Joukkueesta palkittiin Nuorisoleirillä tsemppipelaajana Jesse Salmela 

Itä-Länsi edustuksesta vastasi Johannes Kiri (Itä). Itä-Länsi 5-7 

Linkin takaa pääset katsomaan kaikki tulokset --> https://www.pesistulospalvelu.tuloksia.fi/joukkuehistoria/8454

 

C-Tytöt sijoitus pelisarja 36/40 (3 voittoa , 7 tappiota)

Joukkueesta palkittiin leirillä tsemppipelaajana Neea Muukka

Itä-Länsi edustuksesta vastasi Sara Koivikko (Itä). Itä-Länsi 10-5

Linkin takaa pääset katsomaan kaikki tulokset --> https://www.pesistulospalvelu.tuloksia.fi/joukkuehistoria/8536

 

 • Osumia: 2481

HP:n C-Tytöt marssivat Nuorisoleirin 2018 Finaaliin

Haminan Palloilijoiden C-Tytöt vuosimallia 2018 on edennyt valtakunnallisella Nuorisoleirillä Seinäjoella loppuotteluun. Välierissä kaatui Mailajuniorit Kankaanpäästä jaksoin 0-2 (2-8,10-11). Loppuottelussa vastaan asettuu Rauman Fera C1.

Pe 3.8.2018 Klo 12.30 C-Tyttöjen (Kilpasarja) Haminan Palloilijat - Rauman Fera C1 (Kotijoukkue Areena, Seinäjoki)  

Nuorisoleirin tulospalvelu osoitteessa --> https://www.pesistulospalvelu.tuloksia.fi/ottelut/119

Nuorisoleirin viralliset kotisivut --> http://www.pesis.fi/pesisnuoret/nuorisoleiri/

 

Live-lähetys Nuorisoleirin 2018 Youtube-kanavalta linkki alhaalla, tsemppiä HP FINAALIIN!

Linkki --> https://www.youtube.com/watch?v=5GK5piIU100

 

 • Osumia: 2036

Lauri Kaartokallio Imatralta HP:hen - ”Superpesiksen parhaita kentälle menijöitä”

Kärkietenijä Lauri Kaartokallio on ensimmäinen uusi tulokas HP:n ensi kauden superpesisjoukkueeseen. Kuva: Elena Liseytseva

Superpesikseen noussut Haminan Palloilijat on tehnyt ensimmäisen ulkopuolisen hankintansa ensi kauden joukkueeseensa. Oranssipaitaan pukeutuu Imatralla tämän kesän pelannut koppari Lauri Kaartokallio, 29.

Sisäpelissä Kaartokallio on kärkietenijä - ja hyvä sellainen. Hän löi IPV:ssä 155 kärkilyöntiä, joista 144 nollatilanteessa. Kärkilyöntiprosentti 74,2 oli koko sarjan kuudenneksi paras.

- Hän on Superpesiksen parhaita kentälle menijöitä, HP:n pelaajasopimusasioita hoitava toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoi.

- Itä-Länsi-tason mies.

Kaartokallio on pelannut kaksi Itä-Länttä, joista jälkimmäisen tänä kesänä Imatralla. Hän on Lahden Mailaveikkojen kasvatteja ja edustanut Superpesiksessä IPV:n lisäksi myös Kankaanpään Mailaa ja Pattijoen Urheilijoita.

Kaartokallion sopimus on mallia 1+1 vuotta. HP julkisti tänään myös koppari Valtteri Hämäläisen (1+1 vuotta) ja etenijäjokeri Santeri Löppösen (2 vuotta) jatkosopimukset. Kaikkiaan seuralla on nyt sopimus yhdeksän pelaajan kanssa.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

 

Haminan Palloilijat | Superpesis 2018

Aalto Ville 2018 

Heikkilä Henri 2018 + optio 2019

Hämäläinen Valtteri 2018 + optio 2019

Kaartokallio Lauri 2018 + optio 2019

Löppönen Santeri 2018 + 2019

Mäkelä Otso 2018 + optio 2019

Taurama Verneri 2018 + 2019

Toikka Juha 2018 + optio 2019

Vanhala Simo 2018 

 • Osumia: 2717

HP 2 Maakuntasarjan Kaakkoislohkon Mestareiksi

HP:n miesten kakkosjoukkue on voittanut kaakkoislohkon maakuntasarjan mestaruuden vuosimallia 2017.

Läpi kauden tasaisia otteita esittänyt HP 2 selvitti runkosarjan voiton 15 ottelun jälkeen jääden vain 2 kertaa ilman pisteitä kauden aikana. Puhtaita 3 pisteen voittoja joukkue keräsi 8, 2 pisteen voittoja 2 ja 1 piste tarttui matkaan 3 ottelussa.

Joukkueen runko koostui kauden aikana C-Junioreista sekä B-Junioreista, lisäksi joukkueen matkassa oli kokenutta oranssipaitaa. Nuoret pelimiehet saivat jälleen hyvää oppia ja uutta kokemusta, kokeneemmat pelimiehet antoivat tukea juuri niissä hetkissä kun ratkaisijan viittaa oli tarjolla.

Lopullisen sarjatilanteet voit käydä katsomassa linkin takaa --> Kaakkoislohko

HP 2 haluaa kiittää kaikkia tukijoita, kannattajia ja talkoolaisia kaudesta 2017

 

Haminan Palloilijat 2 | Kaudella 2017

Pelaajat

Ala-Jääski Aku
Ala-Jääski Atte
Forsell Verneri
Heikkilä Jere
Hietala Riku
Klemola Teemu
Kiuru Olli
Kotiranta Jerry
Kotiranta Riku
Kouki Tero
Lankila Jore
Lankila Jose
Mäkelä Juha
Pasi Petri
Pelo Vili
Sillanpää Ville
Taurama Verneri
Toikka Jyri
Tuominen Samuli
Virolainen Santeri

Valmennus | Pelinjohto | Huolto

Lankila Jani
Hovi Marko
Forsell Jari
Lappeteläinen Joni
Kotiranta Petri
Koso Eija

 

 

Ottelut ja Tulokset kaudelta 2017 

Hamina-Kuusankoski 2-0 (4-3,6-3)
Kouvola4-Hamina 2-0 (8-5,10-5)
Hamina-Imatra 1-0 (5-5,11-1)
Hamina-Kouvola4 2-0 (6-3,6-5)
Kouvola4-Hamina 2-1 (8-9,8-6,2-1)
Hamina-Summa 2-0 (13-7,8-3)
Kouvola3-Hamina 0-2 (4-5,0-3)
Hamina-Summa 2-0 (10-3,18-1)
Summa-Hamina 0-2 (8-12,5-12)
Kouvola3-Hamina 1-2 (2-5,5-2,0-1)
Hamina-Imatra 1-2 (5-6,6-4,0-0,3-4)
Hamina-Kuusankoski 2-0 (10-1,5-3)
Hamina-Kouvola3 1-2 (2-4,10-7,2-6)
Imatra-Hamina 2-0 (7-0,8-3)
Kuusankoski-Hamina 0-2 (4-12,6-7)

 

 • Osumia: 3253

HP:n pelaajapakka täydentyi jokereilla - ”Ensi kaudeksi sopimuspelaajia on nyt kuusi”

Simo Vanhala ja Ville Aalto jatkavat HP:n vahvuudessa myös ensi kaudella. Kuva: Antti-Jussi Korhonen

Tiukassa paikassa Vallikentällä luotetaan tuttuihin nimiin. Haminan Palloilijat julkaisi keskiviikkona tehneensä vuoden mittaiset jatkosopimukset Ville Aallon ja Simo Vanhalan kanssa. Ykköspesiksen ratkaisukierroksilla molemmat nähtiin haminalaisten riveissä jokeripaita päällä. Kaksikkoon luotettiin, kun tikkejä tarvittiin.

Aalto sijoittui Ykköspesiksen runkosarjassa lyöjätilaston kakkoseksi 58 lyödyllä kotiutuksella. Vanhalan vastaava lukema oli 41, jolla hän oli lyöjätilaston sijalla 13. HP:n kolmas lyöjämörssäri Juha Leskinen oli tilaston sijalla 12.

HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi korostaa, että neuvotteluita käydään kaikkien tämän kauden HP-pelaajien kanssa. Kotiuttaja Leskistä ei ole suljettu pois ensi kauden kokoonpanosta.

HP on julkistanut nyt jatkosopimuksen viiden runkopelaajansa kanssa. Aallon ja Vanhalan lisäksi viime viikolla jatkostaan Vallikentällä ilmoittivat Henri Heikkilä, Juha Toikka ja Otso Mäkelä. Kokeneiden pelaajien lisäksi HP julkisti keskiviikkona, että nuori Verneri Taurama nousee mukaan edustusmiehistön harjoitusvahvuuteen kahden vuoden mittaisella sopimuksella.

 • Osumia: 2857

HP sopi jatkosta kolmen luottomiehen kanssa - neuvottelut pelinjohtaja Petri Pulliaisen kanssa jatkuvat

Henri Heikkilä, Otso Mäkelä ja Juha Toikka poseerasivat Haminan torin lavalla. Samassa paikassa järjestetään ensi perjantaina torijuhla HP:n nousun kunniaksi. Kuva: Antti Kaarto

Juha Toikka, Henri Heikkilä ja Otso Mäkelä pelaavat Haminan Palloilijoissa ensi kaudella Superpesistä.

Kolmikon jatkosopimukset ovat 1+1-vuotisia eli kattavat vähintään kauden 2018. Kaudesta 2019 optio on seuralla, eli seura voi halutessaan jatkaa sopimuksia vuodella.

Toikka löi päättyneellä ykköspesiskaudella 20 ottelussa 32 juoksua (kolme kunnaria) ja toi niitä 28. Toikan kärkilyöntiprosentti oli 69,3.

Heikkilä onnistui kärjen eteenpäin siirtämisessä 72,2 prosentin tarkkuudella. Juoksuja hän löi 24 ottelussa 12 (yksi kunnari), tuotuja kertyi 48.

Mäkelä iski 24 ottelussa peräti 46 juoksua (kaksi kunnaria). Hän toi 19 juoksua, ja Mäkelän kärkilyöntiprosentti oli 56,7.

Toikka, Heikkilä ja Mäkelä ovat HP:n ensimmäiset kiinnitykset ensi kauden joukkueeseen. Toiminnanjohtaja Marko Hovin mukaan tavoitteena on, että joukkue on valmis syyskuun puolivälissä.

 

 • Osumia: 2486

HP:n sarjanousu enää yhden voiton päässä - ”Tilanteen huomioiden pysyimme levollisina”

HP:n Otso Mäkelä ja Juha Toikka löivät yhteensä viisi tavallista juoksua sunnuntain pelissä. Toikka kaunisteli lisäksi lyöntitilastoaan kunnarilla. Kuva: Sari Tauru

Haminan Palloilijat kaatoi Ykköspesiksen sunnuntain ottelussa Manse PP:n jaksoi 2-0 (7-3, 3-1). Voitto oli HP:lle ja yhdestoista peräkkäinen.

HP.n tehopelaaja kauden viimeisessä kotipelissä oli kunnarin ja kolme tavallista lyönyt Juha Toikka.

- Kaikkiaan tämä oli meiltä ehjä esitys. Tilanteen huomioiden pysyimme levollisina, HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen totesi ottelun jälkeen.

- Hyvä matsi. Erityisesti katsojat näkivät hienoja ulkopelisuorituksia. Siepparimme Oskari Vihmanen poltti tänään hyvin, Toikka kehui.

Voitto nosti HP:n Ykköspesiksen kärkipaikalle. Siilinjärvi jäi voiton myötä kolmen pisteen päähän. HP tarvitsee suoran nousupaikan varmistamiseen enää yhden pisteen.

Runkosarjan viimeisen pelin haminalaiset pelaavat torstaina Vähässäkyrössä.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

HP:n Facebookissa --> Lehdistötilaisuus

 

Seuraava ottelu: To 10.8 Klo 18.00 Vähäkyrön Viesti - Haminan Palloilijat | @Kyrölän pesäpallokenttä, Vähäkyrö 

 • Osumia: 4018

Fanimatka Vähäkyröön!

Nyt lähdetään joukolla kannustamaan Oranssipaidat Superpesikseen kaudelle 2018!

Fanimatka Vähäkyröön otteluun Vähäkyrön Viesti - Haminan Palloilijat Torstaina 10.8.2017 ( Ottelu alkaa Klo 18.00 )

 

Matkanhinta on 30€/henkilö (Ei sisällä ottelulippua) Maksu ilmoittautuessa!

Ilmoittautuminen viimestään Ma 7.8.2017 mennessä!

50 nopeinta mahtuu matkaan!

Lähtö To 10.8.2017 | Ravintola Hakapirtistä (Teollisuuskatu 20) Klo 11.00

 

Yhteyshenkilö:

Ilmoittautumiset HUOM! Sitovat | Kai Tykkä, 0405740944

 • Osumia: 3233

Ulvila vei pisteen HP:ltä - Superin suora nousija ratkeaa vasta ensi viikon päätöskierroksella

Ulvilan lukkari Mikko Talvitie seurasi Jani Ahosen näpäytystä, kun joukkueet kohtasivat Vallikentällä kesäkuun alussa.

Ykköspesiksen häntäpään sakkeihin kuuluva Ulvilan Pesä-Veikot nipisti Haminan Palloilijoilta yhden jaksovoiton. Ulvilassa pisteet jaettiin kotiutuskilpailun jälkeen 1-2 (5-4, 4-8, 1-1, 1-2).

Samaan aikaan Ykköspesiksen sarjakärki Siilinjärven Pesis vieraili Pöytyällä. Pöytyä voitti avausjakson 4-2, mutta SiiPe vei toisen 10-1. Supervuoron Pöytyä voitti 1-0, joten pisteet jaettiin 2-1.

Siilinjärvi ja HP ovat nyt tasapisteissä sarjan kärjessä. HP on pelannut yhden ottelun Siilinjärveä vähemmän. Haminalaiset pelaavat rästiottelunsa sunnuntaina Vallikentällä, jonne saapuu tamperelainen Manse PP, Ykköspesiksen sarjanelonen.

Sunnuntain Manse-ottelu ratkaisee, millaisista asetelmista HP pääsee ensi viikon torstaina pelattavalle runkosarjan päätöskierrokselle. Ratkaisevalla kierroksella HP pelaa vieraissa sarjassa kymmenentenä olevaa Vähänkyrön Viestiä vastaan. Siilinjärven vastustaja tuolloin on Manse PP. Ottelu pelataan Tampereella.

Sarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen, kakkonen jatkaa kauttaan Ykköspesiksen välierissä.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

Lehdistötilaisuus

 

Seuraava ottelu: Su 6.8 Klo 17.00 Haminan Palloilijat - Manse PP | @Vallikenttä, Hamina

Liput: 10€ / 7€ / Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi, Tervetuloa!

 • Osumia: 2370

Jesse Eskelinen Ykköspesiksen heinäkuun pelaajaksi

Miesten Ykköspesiksen runkosarja näytti jo ratkenneen kärjen osalta Itä-Länsi-tauolla. Toisin kuitenkin kävi, sillä Siilinjärven Pesiksen peli sakkasi ja Haminan Palloilijat käytti tilaisuuden hyväkseen. Lukkari Jesse Eskelinen oli yksi johtavista pelaajista, kun Hamina voitti kaikki heinäkuun ottelunsa.

Kuukauden pelaajaksi valittu Eskelinen palkittiin kolmesti joukkueensa parhaana ja kerran kakkosena. Sisäpelissä Kouvolan Pallonlyöjien kasvatti tuki joukkuettaan 1+5 lyödyn, 7 tuodun ja 34 kärkilyönnin edestä.

Runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen kaudelle 2018.

Lähde: www.pesis.fi

HP:n Jesse Eskelinen (kuvassa) Kuva: Emmi Rasa

 • Osumia: 1787

HP:n E-junioreille tupla-mestaruus itä-suomen aluesarjoissa

Viime viikonloppuna 27.08 - 28.08.2016 haminan vallikentällä käytiin E-junioreiden itä-suomen aluesarjan lopputurnaus. Haminan Palloilijoiden E-Tytöt ja E-Pojat voittivat kumpikin itäisen alueen mestaruuden ja näin ollen joukkueet pääsivät juhlimaan kotikentällä ansaittua voittoa!

Lauantaina 27.08.2016 | Tytöt voittivat ensin välierässä vastujan Siipe05 selvästi lukemin 28-8 jonka jälkeen tytöt etenivät loppuotteluun jossa vastaan asettui Joensuun Maila. Kotijoukkue hamina päihitti lopulta myös pohjois-karjalalaiset lukemin 10-2.  

Sunnuntai 28.08.2016 | Pojat kohtasivat välierissä Joensuun Mailan jonka oranssipaidat voittivat puhtaasti 2-0 ja etenivät finaaliin jossa vastaan asettui Jyväskylän Kiri. Mestaruudesta pelattiin ns. koko rahan edestä kun paremmuus ratkaistiin vasta kotiutuslyöntikilpailussa jossa kotijoukkue hamina oli parempi lukemin 5-1. Hieno kausi E-pojilta , ensin tenavaleirillä hyvinkäällä saavutettiin Sm-Pronssia ja sitten kruunuksi vielä vallikentällä aluemestaruus.

         

E-Tytöt | Saija Seppälä, Sara Koivikko, Amelie Leijala, Riina Hallikainen, Eerika Marttila, Nea Muukka, Elisa Haapanen

Nanna Vehmaa, Erica Niemi, Nella Husu, Lila Kotonen, Jutta Pousi, Mira Heikkilä, Reea Toikka

Valmentajat: Jussi Toikka ja Outi Koivikko

 

E-Pojat | Johannes Kiri, Perttu Toikka, Akseli Toikka , Miki Likander, Eero Sipari, Leo Heikkilä, Jose Lankila, Mico Huttunen

Leevi Tuutti, Aatu Malo, Arttu Taari, Jesse Salmela, Leevi Ihalainen, Janne Nakari

Valmentajat: Vesa Toikka ja Esa Taari

 

Tulokset: Itä-Suomen Aluesarjan Lopputurnaus @Vallikenttä 

Välierä: E-Tytöt

HP - Siipe05 28 - 8

Loppuottelu: E-Tytöt

HP - JoMa 10 - 2

 

Välierä: E-Pojat

HP - JoMa 2 - 0 ( 10-1 , 1-0 )

Loppuottelu: E-Pojat

HP - Kiri 2 - 1 ( 8-9 , 8-2 , 5-1 )

 

 • Osumia: 4109

HP:n sopimusmylly pyörii — Heikkilä, Mäkelä ja Vihmanen sopivat jatkosta

Haminan Palloilijat kasaa vauhdilla joukkuetta ensi kauden miesten Ykköspesikseen. Lauantaina seura kertoi sopineensa jatkosta Henri Heikkilän, Joona Mäkelän ja Oskari Vihmasen kanssa.

HP:lla on sopimus ensi kaudesta jo yhdeksän pelaajan kanssa.

- Joona Mäkelä oli suurimman osan kaudesta HP:n ykköskärki, ja erityisesti sarjan jälkipuolisko oli häneltä erittäin vahva. Hän on yksi alueen lahjakkaimmista pelaajista, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoo.

Myös haminalaislähtöinen Oskari Vihmanen, joka pelasi kaksoisedustuksella sekä Ykköspesistä HP:ssä että suomensarjaa KPL:ssä, on tulevaisuuden nimi.

- Hän on näyttänyt pystyvänsä pelaamaan Ykköspesiksen tasolla, Hovi sanoo.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

 

 • Osumia: 4040

E-junioreiden itä-suomen aluesarjan lopputurnaus pelataan haminassa 27-28.08.2016

Kausi 2016 huipentuu myös oranssipaitojen junioreiden osalta kun tulevana viikonloppuna taistellaan itä-suomen aluesarjan mestaruuksista perinteikkäällä haminan vallikentällä. Lauantaina tytöt ja Sunnuntaina pojat 

Tervetuloa sankoin joukoin kannustamaan nuoret oranssipaidat lopputurnaus voittoon kotikentällä!

Kahvio palvelee paikalle tulevaa yleisöä kummassakin tapahtumassa.  

 

LA 27.08.2016 pelataan E-Tyttöjen turnaus johon osallistuu kotijoukkue HP:n lisäksi Siilinjärvi 04 , Siilinjärvi 05 & Joensuun Maila

SU 28.08.2016 pelataan E-Poikien turnaus johon HP:n lisäksi osallistuu Jyväskylän Kiri , Imatran Pallo-Veikot & Joensuun Maila

( Muistutuksena että tytöt pelaavat ottelussa 4 vuoroparia ja pojat pelaavat 3 + 3 vuoroparia ja tarvittaessa kotiutuslyöntikilpailu )

 

Otteluohjelma: La 27.08.2016 | E-Tytöt

Välierät:

Klo 12.00 Haminan Palloilijat (E-Tytöt) - Siilinjärven Pesis 05

Klo 13.30 Joensuun Maila - Siilinjärven Pesis 04

 

Pronssiottelu: ( Välierissä hävinneet joukkueet )

Klo 15.00 HP/SiiPe05 - JoMa/SiiPe04

 

Loppuottelu: ( Välierissä voittaneet joukkueet )

Klo 16.30 HP/SiiPe05 - JoMa/Siipe04

 

Otteluohjelma: Su 28.08.2016 | E-Pojat

Välierät:

Klo 12.00 Haminan Palloilijat - Joensuun Maila ( Vallikenttä Etukenttä )

Klo 12.00 Jyväskylän Kiri - Imatran Pallo-Veikot ( Vallikenttä Sivukenttä )

 

Pronssiottelu: ( Välierissä hävinneet joukkueet | Vallikenttä Etukenttä )

Klo 14.00 HP/JoMa - Kiri/IPV

 

Loppuottelu: ( Välierissä voittaneet joukkueet | Vallikenttä Etukenttä )

Klo 16.00 HP/JoMa - Kiri/IPV 

 • Osumia: 2386

Aalto ja Leskinen jatkavat - HP:n pelaajaneuvottelut etenevät ripeästi

Haminan Palloilijoiden juoksujen lyömisestä viime vuosina päävastuun kantaneet Ville Aalto ja Juha Leskinen jatkavat ykköspesisseurassa myös ensi kaudella. HP kertoi jokerikaksikon jatkosta tänään.

- Molemmat ovat jo HP-ikoneita ja molemmilla on paljon nälkää jatkaa pelaamista meillä, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoi.

Viime viikolla seura teki jo jatkosopimukset neljän muun runkopelaajan, Juha Toikan, Jani Ahosen, Lauri Aitalan ja Otso Mäkelän kanssa.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

          

 • Osumia: 3851

HP solmi neljä jatkosopimusta

Haminan Palloilijoiden miesten ykköspesisjoukkueeseen on tehty ensimmäiset pelaajakiinnitykset kaudeksi 2017.

Joukkueessa jatkavat Jani Ahonen, Juha Toikka, Otso Mäkelä ja Lauri Aitala.

Kakkosvahti Mäkelä (tällä kaudella runkosarjassa 5 kunnaria + 16 juoksua/10 tuotua) ja kakkospolttaja Toikka (3+22/16) ovat pitkän linjan HP-miehiä.

Jani Ahosella alkaa HP:ssä kolmas kokonainen kausi ja Lauri Aitalalla toinen.

- Kaikki neljä ovat isoissa rooleissa pelaavia avainmiehiämme. Halusimme tehdä heidän kanssaan nopeasti jatkosopimuksen, ja kaverit halusivat sitoutua, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi kertoi.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

                                   

              Jani Ahonen                                     Juha Toikka                                  Otso Mäkelä                                     Lauri Aitala

 • Osumia: 6572

HP:n kausi päättyi Imatran nousujuhliin

Haminan Palloilijoiden monivaiheinen kausi Ykköspesiksessä päättyi imatralaisjuhliin aurinkoisella Vallikentällä. IPV voitti 2-0 (7-5, 5-1), otti tarvitsemansa sarjapisteet ja varmisti suoran nousun Superpesikseen.

Vallikentän katsomossa oli tapahtuman arvolle sopivasti yli 2 300 katsojaa.

HP ei päästänyt Imatraa helpolla. Isännät johtivat avausjaksoa kahden vuoron jälkeen 2-0 ja neljännen aloittavalla tehtyjen kolmen juoksun jälkeen vielä 5-4. Tasoittavalla Imatran Juuso Lattu löi kuitenkin tasoitusjuoksun 5-5 ja Lauri Rönkkö ratkaisi jaksovoiton vieraille.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot: Haminan Palloilijat - Imatran Pallo-Veikot

Pelikuvat: @Emmi Rasa

 

   

 

 

 • Osumia: 2228

HP takoi 25 juoksua ja varmisti sarjapaikan - ”Paahdettiin vain eteenpäin”

Haminan Palloilijoiden vaikea kausi Ykköspesiksessä päättyy lopulta onnellisesti. HP varmisti tänään sarjapaikkansa, kun se kukisti Jalasjärven vieraissa murskaavasti 2-0 (10-0, 15-2). Tappio olisi tiennyt ratkaisun jäämista viimeiselle sarjakierrokselle ja otteluun nousua kärkkyvää Imatraa vastaan.

- Ensimmäisen jakso oli vahva. Vaikka johdimme avausvuoron jälkeen 6-0, paahdettiin vain eteenpäin. Pesiksessä yksi lyöntikin voi muuttaa äkkiä kaiken, pelinjohtaja Vesa Toikka sanoi.

Toinen jakso oli tasainen kolmanteen vuoroon asti (1-1). Sitten HP takoi tasoittavallaan käsittämättömät 14 juoksua, ja kamppailu voitosta oli ohi.

- Siinä vaiheessa helpotti. Tiedettiin, että tämä on nyt tässä, Toikka sanoi.

- Näytimme, että olemme hyvä joukkue. Nämä pelaajat ovat ykköspesiksen kärkitasoa.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot: Jalasjärven Jalas - Haminan Palloilijat

 

 • Osumia: 1725

HP nipisti pisteen sarjakärjeltä - ”Kaksijakoiset tunnelmat”

Haminan Palloilijat nappasi pisteen Ykköspesiksen kärkijoukkue Imatralta. IPV kuitenkin nautiskeli kahdesta pisteestä supervuoron jälkeen ottamallaan 2-1 (1-2, 6-2, 1-0) -voitolla.

- Kaksijakoiset tunnelmat. Tappio harmittaa, mutta olemme saaneet IPV:ltä pisteitä kahdessa ottelussa, mikä on kova suoritus. Varmaan piste huomenna tyydyttää, HP:n pelinjohtaja Vesa Toikka sanoi.

Tiukan ulkopelin avausjaksolla HP:n kahdesta juoksusta vastasivat Ville Aalto ja Jani Ahonen. Ensimmäinen syntyi avausvuorossa, toinen neljännessä.

IPV sai tasoittavalla vuorollaan aikaan useammankin palottoman ajotilanteen, mutta HP pysyi tiukkana.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Lehdistötilaisuus: Imatran Pallo-Veikot - Haminan Palloilijat

Ottelun Tilastot: Imatran Pallo-Veikot - Haminan Palloilijat

 

 • Osumia: 2641

HP yllätti taas iloisesti - nyt kaatui sarjakärki Tampere!

Haminan Palloilijat on hilaamassa itseään kuiville miesten Ykköspesiksessä. Kovassa vireessä oleva HP voitti sarjakärki Manse PP:n Tampereella jaksoin 2-0 (3-1, 4-3).

HP on viime aikoina erikoistunut kärkijoukkueiden nuijimiseen. Lauantaina se voitti sarjakakkonen Siilinjärven vieraissa 1-0.

Tampereella avausjaksolla HP:stä onnistuivat kotiutuksissa Henri Heikkilä, Juha Toikka ja Juha Leskinen.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Lehdistötilaisuus: Manse PP - Haminan Palloilijat

Ottelun Tilastot: Manse PP - Haminan Palloilijat

 

 • Osumia: 2868

Yhteystiedot

Marko Hovi
toiminnanjohtaja
044 555 1474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sanna Toikka
talous- ja laskutus
040 539 3642
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto

Haminan Palloilijat ry
Kaivokatu 3
49400 Hamina

y-tunnus 0206392-9

HP muualla verkossa

© © Haminan Palloilijat ry, Jaakko Leislahti Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään