"Lyödäänhän me Joonan kanssa tikkejä, jos paikkoja tulee" – Paineet karisivat tunnissa, ja HP:n kärkimiehetkin takoivat juoksuja Kannuksessa

Haminan Palloilijoiden miehet oikaisivat kurssinsa nopeasti nihkeän sarja-avauksen jälkeen. Kokkolassa nukutun yön jälkeen joukkue otti Ykköspesiksen sarjapisteet Kannuksen Uran vieraana kolmen pisteen voitolla.

Ura kiusasi oranssipaitoja tosissaan tunnin, kunnes kypsyi tappioon 0–2 (2–3, 5–9).

HP:n ulkopelaajilla oli isäntiin nähden tarpeeksi hyvä pallotuntuma. Sisäpelissä kotiutusrumbaan osallistuivat jopa kärkimiehet Joona Mäkelä ja Ville Veittikoski.

– Lyödäänhän me Joonan kanssa tikkejä, jos paikkoja tulee. Ulkonakin piti skarpata, kun pudotin Alajärvellä sormista jonkun helpon pallon, hymähti Sotkamon Jymyn edustusjoukkueen ringissä talven harjoitellut Veittikoski, 19.

Tasaisella avausjaksolla Otso Mäkelä löi kaksi ja jokeri Juha Toikka yhden juoksun. Kaksikko nosti haminalaiset jaksovoittoon isäntien kakkospussiin suunnatuilla painepalloilla.

– Nino Muuruvirta pelasti kopparina kolmosjatkeelta yhden pallon, josta Kannus olisi saattanut saada monta juoksua, Kaikko kehui.

Ura ei lannistunut taistelutta edes toisella jaksolla, vaikka HP pyöritti liki täydellä kolmen lyöntikierroksen sisävuorollaan jakson aluksi johtolukemat 6–0.

Kun tilanne pyöri, juoksun iskivät ykköstä ja kakkosta hihassaan kantavat etenijätkin. Otso Mäkelä ja toisella jaksolla juoksunsa lyönyt Matias Hangasmaa sivalsivat kolme juoksua mieheen.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa

 • Osumia: 280

"Vähän oli nuhaista", mutta HP:n naisille silti sarja-avauksesta kaksi pistettä

Ei auttanut, vaikka Hämeenkyrön Räpsä toi kaksi Manse PP:n superpesisottelussa edellisenä iltana pelannutta naista lauantaina Vallikentälle, kun sarjanousija Haminan Palloilijat piti kaksi pistettä supervuoroparin jälkeen lukemin 2–1 (2–0, 0–6, 2–0).

Voitokkaan debyytin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla mahdollisti ennen kaikkea hyvin pitänyt räpylä.

– Ulkopeli oli tosi hyvää, lukuun ottamatta kahta pientä virhettä, jotka tulivat vähän helpolla, HP:n pelinjohtaja Jussi Toikka tiivisti.

Vierasjoukkue, Ykköspesikseen vuoden HP:ta aiemmin noussut Räpsä oli ensimmäisellä jaksolla täysin aseeton haminalaisten ulkopelin edessä. Varsinkin kotijoukkueen lukkari Veera Toikka oli elementissään.

– Veera sai pienellä sotkemisella pidettyä kaverin kurissa koko ajan – he eivät saaneet peliään auki, Toikka kehui.

HP:n musta hetki koitti toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa. Räpsä sai luotua vihdoin ensimmäiset tilanteensa ja samalla myös ensimmäisen juoksunsa – kotijoukkueen ulkokentän pienellä avustuksella.

Josefiina Räikän tarkka kakkospuolen puhkaisu pyöritti numeroiksi jo ratkaisevat 0–5.

Supervuoroparissa HP löysi vihdoin lyöntitehonsa, kun Pietilä ja Simonen onnistuivat. Tytti Berling ja Petra Pakkanen toivat ratkaisevat juoksut.

Vaikka mailatyöskentely hieman lopuksi aukesikin, niin kokonaisuutena neljä onnistumista 19 kolmostilanteesta on heikko saldo.

– Saimme hyvin tilanteita, mutta vähän oli nuhaista. Täytyy vähän miettiä huomiseksi asioita.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ella Taponen

 

 • Osumia: 252

Molemmilla jaksoilla kaksi typerää vuoroa – HP:n miesten kauden avaus Ykköspesiksessä oli paahteisen päivämatkan päätteeksi pisteetön Juk

Superpesiksestä pudonnut ja vain kolme pelaajaa nuorennusleikkauksessa pitänyt Ankkurit yllätti Oranssipaidat lukemin 2–0 (3–2, 5–4).

– Sisäpelimmehän ei siis pyörinyt yhtään (kolmostilanteet AA:lle 15–12). Oikeastaan en enää edes muista pelistä mitään, niin sekavaa se oli, kiteytti jokerina pelannut Heikkilä varttitunti ottelun jälkeen.

– Pitkiä jaksoja tuntui kuin meillä ei olisi mitään hätää. Aloitimme pelin hyvin, mutta molemmilla jaksoilla tuli kaksi typerää vuoroa, Heikkilä totesi.

HP johti avausjaksoa 2–0 ensimmäisessä vuoroparissa juoksun mieheen lyöneiden Nino Muuruvirran ja jokeri Juha Toikan kotiutuksilla. Ote alkoi lipsua, kun isäntien jokeri Joona Peltokangas livisti tasoitusjuoksun 2–2:een. HP:n koppari Roni Wahl pudotti takarajalla taktista koppia ajolähtöä rakentaakseen.

Toisella jaksolla Wahlin, viime kauden kotiutusmäärän kerralla Kitrolla tuplanneen Muuruvirran ja Toikan iskut johdattivat HP:n johtolukemiin 3–0.

Otso Mäkelältä kakkospesällä lipsunut Nestori Yli-Sissalan merkkaamaton kunnarilyönti (1+1) ja AA:n merkkaamattomat välilyönnit käänsivät jakson kulun. Isäntien kotiuttajajokeri Martti Viitasalo, 18, kävi lyöntivuorossa kolmesti ja löi kolme juoksua.

– Toikan lisäksi Muuruvirta (3/5 numerolla kuusi) oli sisäpelimme valonpilkahdus. AA oli nyt ulkopelissä tämän verran vahvempi, Kaikko sanoi.

Lue koko uutinen: https://kymensanomat.fi/uutiset/urheilu/baeadcc3-cd14-4717-b8bb-9614d60e6845

Kuva: Emmi Rasa

 

 • Osumia: 204

HP:n naisille heti avausvoitto – miehet menettivät Alajärvellä johtoaseman molemmilla jaksoilla

Haminan Palloilijoiden kausi ykköspesiksessä alkoi kaksijakoisissa tunnelmissa lauantaina. Sarjatulokkaana ensimmäisen ottelunsa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneet HP:n naiset ottivat supervuorossa riemukkaan 2–1 (2–0, 0–6, 2–0) -voiton Hämeenkyrön Räpsästä. Miesjoukkue puolestaan aloitti tuplaviikonlopun Pohjanmaalla katkeran makuisella 0–2 (2–3, 4–5) -tappiolla Alajärven Ankkureille.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ella Taponen

 

 • Osumia: 171

HP:n sarjapelit alkavat: "Säpinäseniorit" nuoren naisjoukkueen tukena – Juha Toikasta tehtiin yllättäen miesten jokeri ja pääkotiuttaja

Ensin ei tiedetty alkaako pesäpallokausi ollenkaan, seuraavaksi pohdittiin ketä lähtee mukaan ja sitten ei tiedetty kuinka moni voidaan päästää katsomoon.

Mutta nyt kaikkiin koronaviruksen asettamiin kysymyksiin on saatu vähintään tyydyttävä vastaus, ja viikonloppuna homma lyödään käyntiin Haminan Vallikentälläkin. Ykköspesikseen nousseet HP:n naiset pelaavat tuplaviikonloppuna ensin Hämeenkyröä ja sitten Kankaanpäätä vastaan. Oranssipaitaiset miehet avaavat kauden kahdella vierasottelulla Pohjanmaalla: lauantaina Alajärvellä ja sunnuntaina Kannuksessa.

HP nousi muutaman katkeran pettymyksen jälkeen viime kesänä naisten toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Nousijajoukkue oli niin nuori (viittä pelaajaa lukuun ottamatta kaikki ovat juniori-ikäisiä), että uusia pelaajia etsittiin lähinnä kokeneempien joukosta.

Löytyi mm. Auvinen.

– Jenna on ulkokentällä hyväkätinen, ulottuva pelaaja, jonka vahvuuksiin kuuluu myös hyvä pelin lukeminen, pelinjohtaja Jussi Toikka sanoo.

Auvista HP:n ikärakenne ei hirvitä.

– Tytöissä on potentiaalia on vaikka kuinka. Toivottavasti me vanhemmat "säpinäseniorit" pystymme auttamaan heitä ainakin pelitaktisissa asioissa.

 

Auvinen poseerasi perjantaina Kymen Sanomien valokuvaajalle yhdessä HP:n miesjoukkueen Roni Wahlin kanssa. Myös Wahl on uusi pelaaja HP:ssa – ja odotukset ovat korkealla.

– Roni on varmasti sarjan parhaita pelaajia, minun mielestäni top-3-pelaajia. Odotan, että on hän kärkilyöntitilaston kärkimiehiä, HP:n miesten pelinjohtaja Juho Kaikko sanoo.

Superpesiksen Hyvinkään Tahkosta siirtynyt Wahl ei kehuista juuri hätkähdä.

– Tuntuuhan se hyvältä, kun on luottoa. Nyt pitää vain osoittautua sen arvoiseksi. Mutta en ota mitään stressiä, tärkeintä on että joukkue menestyy.

HP:n miehet pelaavat kuudesta ensimmäisestä sarjapelistään viisi vieraissa.

– Vieraspelit ovat tietysti lähtökohtaisesti vaikeampia kuin kotipelit, mutta kyllä me lähdetään melkein jokaiseen otteluun suosikkina. Kuulumme sarjan kärkinelikkoon Lipon, Puijon ja joku keskikastista kanssa, Wahl sanoo.

Hänellä on reseptikin voittamiselle:

– Röyhkeä itseluottamus, tehdään kaikki paremmin kuin vastustaja, alkulämmittelystä alkaen. Jos antaa vähänkään siimaa tai keskittyy huonosti, homma ei toimi.

HP on ehtinyt pelata koronatauon jälkeen vain yhden harjoitusottelun: Loimaa kaatui pari viikkoa sitten kotikentällään 0–2.

Juha Toikka löi HP:n kymmenestä juoksusta viisi, ja pelinjohtaja Kaikko onkin päätynyt uudenlaiseen ratkaisuun: Toikka pukeutuu jokeripaitaan ja ottaa ykköskotiuttajan paikan. Lyöjäjokeriksi tälle kaudelle palannut Juha Leskinen saa siis tyytyä ainakin aluksi apumiehen rooliin.

 

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Kimmo Seppälä

 • Osumia: 422

Yhteistyössä HP:n kanssa K-Supermarket Kanuuna

Kassamyyjinä K-Supermarket Kanuunassa ahertavat Petra ja Silja Pakkanen pelaavat naisten ykköspesistä Haminan Palloilijoiden edustusjoukkueessa. ”Pesis on antanut kavereita, jaksamista, sosiaalisia taitoja, suvaitsevaisuutta ja kärsivällisyyttä. Oli erityisen hieno hetki, kun joukkueemme nousi viime kesänä monen vuoden yritysten jälkeen ykköspesikseen”, siskokset kertovat.

Kesät pesiskouluissa innostivat Pakkasen siskokset Petran (21) ja Siljan (18) jo nuorina monipuolisen lajin pariin. Petra on ulkopelissä ykkösvahti, sisäpelissä vaihtaja. Silja on ulkopelissä sieppari, sisäpelissä kotiuttaja. Joukkueessa on 15 pelaajaa ja neljä valmentajaa. 15–30-vuotiaat pelaajat ovat pääosin koululaisia ja opiskelijoita, mutta joukossa on superpesistäkin pelanneita.

– Pesäpallossa saa juosta, heittää ja lyödä, ja koko kehoa tarvitaan. Laji on möys taktinen: sääntöjä on paljon ja ratkaisut tehdään tilannekohtaisesti. Jokaisella lyönnillä, kiinniotolla ja heitolla on erilaisissa tilanteissa erilaiset merkitykset ja seuraukset, siskokset kertovat.

Hyvällä pesäpalloilijalla on tasaisen vahvat lihakset. Lyönnissä ja heitossa korostuu keskivartalo, etenijällä jalkojen ja ulkopelaajalla käden lihakset. Tarvitaan räjähtävyyttä ja nopeaa reagointia pallon kiinniotossa ja äkkiä vaihtuvissa tilanteissa. Pitää myös pystyä nollaamaan omat epäonnistumiset ja pelaamaan joukkueelle.

– Helppoa ovat perustaidot: heittäminen, lyöminen, juokseminen, kärkkyminen, syöttäminen, kiinniottaminen. Haasteellisia ovat taitolyönnit, lyöntien sijoittaminen, heittotarkkuus sekä omien taitojen, sääntöjen ja tilanteen yhdistäminen. Oppiminen vie aikaa, joten on hyvä aloittaa lapsena. Osalla harrastus tyssää silmien ja käsien koordinaatioon ja motoriikan vaikeuksiin, siskokset selvittävät.

Talvikaudella harjoitellaan liikuntahalleissa ja salilla 7–12 kertaa viikossa, osin on lajitreeniä eli lyöntitoistoja verkkoon ja ulkopeliä, osin fysiikkaa eli juoksu- ja voimaharjoittelua. Pelikaudella ulkokentällä pääpaino on pelin kehittämisessä ja yhteen pelaamisessa. Pelejä on runsaasti.

Harrastuksesta on hyötyä myös kaupan töissä.

– Sitä jaksaa fyysisesti paremmin. Tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja osaa lukea asiakastilanteita. Ikävääkin palautetta osaa ottaa vastaan, kun on tottunut peleissä vastustajan kuittailuihin, kun testataan kenen henkinen kantti kestää. Se, että pesistä ei voi pelata ilman virheitä, on opettanut ettei työelämässäkään voi olla täydellinen – kaikesta ei siis tarvitse stressata.

Teksti: Riitta Kilgast, Kuva: Tomi Pakkanen.
Julkaistu Kehittyvän kaupan numerossa 5–6/2020.

 • Osumia: 217

Ilmainen Haminan Energian Pesiskoulu käynnistyy 4.8. - ilmoittaudu mukaan!

Haminan Energian ilmainen Pesiskoulu 2020 tulee taas!

Ilmoittaudu pesiskouluun täältä!

Tänä vuonna pesiskoulu pyörii tiistaisin ja torstaisin Haminassa Murtalhon kentällä ja Metsäkylässä.

Pesiskoulu aikavälillä: 4.8 - 22.8.2020 (Murtalho, Metsäkylä)

Pelipäivä & Päättäjäiset: Lauantaina 22.8.2020 klo 10.00 alkaen Haminan Vallikentällä.
Ilmaisen Pesiskoulun tarjoaa Haminan Energia ja Haminan Palloilijat. Pesiskoululainen saa t-paidan, vakuutuksen ja ohjatut harjoitukset.

Tervetuloa!

Yhteyshenkilö on Jere Heikkilä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pelikentät & Aikataulut:

Murtalhon kenttä, Hamina (tiistai ja torstai, klo 16.30 - 17.30)
Metsäkylän Koulun Kenttä, Metsäkylä (tiistai ja torstai, klo 17.30 - 18.30)

Ilmoittaudu pesiskouluun täältä!

 • Osumia: 206

Ilmainen Haminan Energian Pesiskoulu käynnistyy 4.8. - ilmoittaudu mukaan! (2)

Haminan Energian ilmainen Pesiskoulu 2020 tulee taas!

Ilmoittaudu pesiskouluun täältä!

Tänä vuonna pesiskoulu pyörii tiistaisin ja torstaisin Haminassa Murtalhon kentällä ja Metsäkylässä.

Pesiskoulu aikavälillä: 4.8 - 22.8.2020 (Murtalho, Metsäkylä)

Pelipäivä & Päättäjäiset: Lauantaina 22.8.2020 klo 10.00 alkaen Haminan Vallikentällä.
Ilmaisen Pesiskoulun tarjoaa Haminan Energia ja Haminan Palloilijat. Pesiskoululainen saa t-paidan, vakuutuksen ja ohjatut harjoitukset.

Tervetuloa!

Yhteyshenkilö on Jere Heikkilä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pelikentät & Aikataulut:

Murtalhon kenttä, Hamina (tiistai ja torstai, klo 16.30 - 17.30)
Metsäkylän Koulun Kenttä, Metsäkylä (tiistai ja torstai, klo 17.30 - 18.30)

Ilmoittaudu pesiskouluun täältä!

 • Osumia: 93

"Lisätyötä tulee, mutta ei haittaa yhtään" – KTP:ssä ja HP:ssä riemuitaan kokoontumisrajoitusten lieventämisestä

Suuria, yli 500 ihmisen ulkoilmatilaisuuksia saa järjestää jo heinäkuun alusta lähtien. Hallitus on muuttanut linjaustaan, ja tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososen (kesk.) mukaan isoja tilaisuuksia voidaan järjestää ulkotiloissa, joissa on käytettävissä useita katsomolohkoja tai rajattavissa olevia alueita.

Päätös on suuri helpotus palloiluseuroille, myös jalkapallon Ykköseen valmistautuvalle KTP:lle ja ykköspesiskauteen pian lähtevälle HP:lle.

HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sai tiedon uudesta linjauksesta kesken junioriharjoitusten. HP:ssä osattiin ennakoida hallituksen linjan löystymistä, sillä toukokuussa seura pyysi ja sai sarjaohjelmaan alkukaudelle enemmän vieras- kuin kotiotteluja.

Nyt HP pääsee ottamaan kaikkiin otteluihinsa käytännössä kaikki halukkaat sisään. Vallikentän yleisökapasiteetti on noin 2 000 katsojaa, mutta turvavälipakko käytännössä puolittaa sen.

– Loistava ja kovasti toivottu päätös. Kyllä tämä mahdollistaa 900–1 000 katsojan yleisömäärät, Hovi sanoi.

Katsomolohkoja HP pystyy Hovin mukaan järjestämään neljä.

– Kolmospuolen katsomo, VIP-katsomo kotipesän takana ja kakkospuolen iso katsomo, joka on jaettavissa kahteen lohkoon.

– Pitää vielä selvittää, onko Bastionin kautta mahdollista avata yksi sisäänkäynti. Jos on, sitten meillä on katsomoihin neljä eri reittiäkin. Wc-tiloja pitää hankkia lisää, mutta se on tämän helpotuksen rinnalla pieni huoli, Hovi sanoi.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 253

HP:n B-tyttöjen ulkopeli toimi, mutta sisäpeli oli vielä nihkeää – ”Koronatilanteen takia emme pelanneet yhtään treenipeliä, ja se näkyi”

Haminan Palloilijat aloitti B-tyttöjen superpesiskauden sunnuntaina selvällä voitolla. Nurmon Jymy kaatui Vallikentällä lukemin 2–0 (3–0, 13–3).

– Ulkopeli oli varsinkin alussa tosi hyvässä kuosissa. Kaverilla taisi olla yksi kolmostilanne ensimmäisellä jaksolla, HP:n pelinjohtaja Topi Harden myhäili.

– Hyvänä se jatkui toisellakin jaksolla, mutta lopussa vähän herpaantui. Taisi olla jo voitto mielessä.

Pelaamattomuus näkyi joukkueen sisäpelissä. HP ei pelannut koronatilanteen takia yhtään harjoitusottelua.

– Vähän nihkeää oli sisällä, mutta kyllä sekin alkoi hiljalleen kulkea.

 

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

 Kuva: Sofia Virtanen

 • Osumia: 218

HP:n kotiotteluita voi seurata ensi kesänä myös Ruudusta!

 • Osumia: 340

HP:n viikko toi kolme voittoa, nyt pääkoppa kuntoon ennen Manse-tuplaa — ”Kokeillaan pitää viikko taukoa pesäpallosta”

Haminan Palloilijat ei antanut sarjan häntäpäässä vaikuttavalle Vähänkyrön Viestille mitään mahdollisuuksia. Vallikentällä nähtiin jättiläjä juoksuja ja yksi lähtö suoraan syötöstä.

Haminan Palloilijat siirtyy puolentoista viikon pelitauolle Ykköspesiksen kärkipaikalta voitettuaan Viestin 2—0 (10—0, 19—2). HP:lle voitto oli kuudes peräkkäinen.

Avausjakso oli kokonaisuudessaan HP:n suvereenia hallintaa sisällä ja ulkona. Joukkue löi kolmessa vuorossa kymmenen juoksua ja päästi vastustajan kolmostilanteeseen vain kahdesti.

Toisen jakson kahden nihkeähkön sisävuoron jälkeen kolmannessa leimahti. HP takoi siinä 11 juoksua, joista isoin rypäs (4) tuli Lauri Aitalan purettua ajolähdön kunnarin arvoisesti kopparin ohi pomppineella välilyönnillään.

Kaikolle suurin ilonaihe oli se, että pääkotiuttajat onnistuivat. Otso Mäkelä löi kuusi juoksua. Jokeri Mikko Mahlamäki sai hyvän kohdalleen pienen lamakauden jälkeen, kotiutti neljä miestä ja hävisi täpärästi pesäkilvan, jonka voittamalla hän olisi tehnyt kunnarin.

Ville Harju teki toisen jakson kahden avausvuoron molemmat juoksut, ottelun kokonaissaldo oli neljä lyötyä. Samaan ylsi jokeri Lassi Vuorela.

— Sisäpeli oli erittäin laadukasta, vaikka välillä tulikin avustusta (Vähänkyrön ulkopelin haparoinnista), Kaikko sanoi.

Vähänkyrön tilanteet jäivät toisellakin jaksolla vähiin, mutta sai joukkue sentään sen aikana viisi kolmostilannetta ja kaksi juoksua.

— Ei jäänyt kauheasti lapsille kerrottavaa. Hyviä läpilyöntejä löivät, Viestin parhaana palkittu Joonas Lassila totesi HP:n menosta.

HP jatkaa pelejään vasta torstaina 11. heinäkuuta, jolloin joukkue kohtaa Tampereella sarjassa tällä hetkellä toisena olevan Manse PP:n. Saman viikon lauantaina Manse tulee HP:n kotiotteluun, joka pelataan Arto Tolsa -areenalla Kotkassa osana HP:n ja KTP:n yhteistä pelipäivää.

Lue koko uutinen: kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 763

”Tohtori” Hangasmaa löysi jälleen oikeat lääkkeet ja vältti paluun kopinnostajaksi — HP on voittanut Ykköspesiksessä viidesti peräkkäin

Haminan Palloilijoiden peruspeli on hyvällä tasolla. HP otti jo viidennen peräkkäisen voittonsa, kun Kannuksen Ura kaatui Vallikentällä 2—0 (8—1, 7—3).

— Lyöntijärjestys alkaa muodostua, kun Matias Hangasmaa tuli numerolle viisi. Aina siellä jotain kiepautellaan, tänään säästelimme Joona Mäkelää (lyöntinumero 9), kun pelejä on tiuhaan ja säät lämpimiä. Jokerikolmikko on sellainen, jota on mukava pyöritellä mihin väliin vain. Mitään murheita ei ole, HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko sanoi.

— Tasalaatuinen peli. Kummallakin jaksolla saimme 13 kolmostilannetta ja vastustaja jäi 11:een (koko pelissä). Kahdeksan pelaajaa löi juoksuja ja kärjessä Ville LantiainenJani Ahonen ja Henri Heikkilä saivat paljon tilanteita aikaan. Olen tyytyväinen. Vastustajan juoksut tulivat, kun turvasimme johtoa ja pelasimme passiivisesti, Kaikko tiivisti perjantain.

Sarjajumbo Kannus ei pystynyt laittamaan HP:lle kampoihin. Avausjakson toisessa vuorossa johto kasvoi 1—0:sta 5—0:aan, kun ensin Jani Ahosen matala lyönti meni hieman yllättäen kolmospuolelta läpi juoksun ja kunnarin arvoisesti. Pian perään Hangasmaa purki illan toisen ajolähtönsä ja Ville Aalto löi pallon väliin.

Toinen jakso alkoi väkevästi, kun Hangasmaa purki ensin neljännen ajolähtönsä, ja saman tekivät pian myös Ville Harju ja Lauri Aitala. Ahonen kotiutti vielä Tuisku Tuovisen, ja ensimmäinen vuoro meni kotijoukkueelle 4—0.

HP:n Kaikko kehui hyvän esityksen jälkeen myös tuomaritoiminnan ja yleisön (1 782 katsojaa). Vielä yksi erityiskehu lähti ykkösvahti Lauri Aitalalle.

— Pakko sanoa, että jäätävää peliä. Tekee palon paikasta kuin paikasta. Viime kaudella hän pelasi suomensarjaa Kouvolassa, ja on nyt todella kova etukenttäpelaaja.

HP pelaa tällä viikolla kolme peliä viidessä päivässä, kun sunnuntaina Vallikentälle saapuu Vähäkyrön Viesti.

— Nyt äkkiä miehet kylmäaltaaseen ja sunnuntaina jatketaan, Kaikko sanoi.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 703

Jokeritykitys vaihtui taitokotiutuksiin — HP:lle täydet pisteet Keski-Suomesta

Suurimman osan Ykköspesiksen kotiotteluistaan Jyväskylän Hippoksella pelaava Laukaan Urheilijat saattoi haaveilla Haminan Palloilijoiden yllättämisestä kuuden vuoroparin ajan, kunnes rävähti.

Seitsemänteen vuoropariin asti ottelun kolme kotiutusta olivat HP:n jokerin Lassi Vuorelantaidonnäytteitä. HP haki täydet pisteet Keski-Suomesta voittolukemin 2—0 (1—0, 12—2).

Yleensä kopparina tai polttolinjalla nähty Vuorela oli ottanut jokeriosaston ykköskotiuttajan roolin Mikko Mahlamäen ja Ville Aallon edestä. Mahlamäellä on lyötynä 32 juoksua, Vuorelalla Hippoksen jälkeen 15.

HP:lle oli erikoista aloittaa kolmas sisävuoronsa kahdeksikosta, Ville Harjun pelin ensimmäisellä lyöntivuorolla. Joukkue teki ensimmäisiin sisävuoroihinsa palottoman ajon, jotka kuitenkin tuhrittiin aluksi yhdellä ja toisessa sisävuorossa kahdella jokerilla kolmeksi paloksi.

Oranssipaitojen onneksi Vuorelan merkkaamattomalla tappikumuralla juoksi kotipesään Joona Mäkeläennen kuin kaksi väärän huutoa tuottivat oikeiksi tuomittuina kolme paloa.

HP:n ykköskärki Joona Mäkelä kasvatti kauden lyötyjen juoksujensa määrää 200 prosenttia tyhjentämällä toisen jakson johtotilanteessa 5—0 ajolähdön (1+3). Kahden palon tilanne ja ajolähdön viimeinen lyönti oli oivallinen paikka iskeä pallo takarajalle yli isäntien kolmoskopparin.

HP:n pelaamista helpottaa tasainen ulkopelijoukkue. Vastustaja ei löydä helposti pommituskohdetta, kun nytkin kuusi ensimmäistä paloa heittivät eri pelaajat.

Etumiehet Lauri Aitala ja Ville Lantiainen heittivät viisi paloa mieheen, Mäkelä polttolinjalta neljä.

 

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 

 • Osumia: 689

HP napsi täydet pisteet rutiinilla — Pöytyä nousi toisella jaksolla uhittelemaan

Haminan Palloilijat napsi täydet kolme sarjapistettä jaksoin 2—0 (7—0, 8—7) ja pääsee juhannuksen viettoon Ykköspesiksen kakkospaikalta.

— Peliin lähdöt ovat olleet meille vaikeita. Tänään oikeastaan ensimmäistä kertaa korotin ääntä kopissa ennen peliä ja korostin että heti pelin alussa on oltava terävä, kertoi pelinjohtaja Juho Kaikko.

Ilmeisesti viesti oli mennyt perille, sillä HP rakensi heti ensimmäisessä sisävuorossaan palottoman ajon kärjestä, jonka seurauksena Lassi Vuorela löi avausjuoksun hienosti viistomailalla väliin. Jatkoa seurasi vielä Ville Aallon siirrettyä kotijoukkueen 2—0 johtoon.

HP siirtyi toisessa vuorossa jo ratkaisevan tuntuisesti 5—0 johtoon Vuorelan ja Otso Mäkelän lyönneillä. Pöytyä avusti kotijoukkuetta vielä yhdellä harhaheitolla. HP kaunisteli viimeisessä vuorossa vielä lukemia kahdella juoksulla ensimmäisen jakson päättyessä näin 7—0 kotijoukkueelle.

Toinen jakso oli klassinen esimerkki pesäpallon jaksopelin erikoisuudesta. Ensimmäisen jakson täydellinen hallinta HP:n osalta muuttui pienien virheiden myötä tiukaksi taisteluksi sarjapisteistä toisella jaksolla.

Pöytyä siirtyi toisessa vuorossa jo 5—1 johtoon Antti Hamporin kakkospuolen puhkaisulla, josta tuloksena oli 4 juoksua Hamporin itse kiertäessä kunnarin.

HP:n toi toisella jaksolla peliin takaisin mukaan lukkari Matias Hangasmaa, jonka välilyönti painui helponoloisesti kopparilta maisemiin. Tuloksena oli 3 juoksua Hangasmaan itse palaessa kunnariyrityksessään kolmospesälle.

Pieniä harmaita hiuksia kotijoukkue vielä tarjoili 854 saapuneelle katsojalle päästäessä Pöytyän iholle lukemiin 8—7. Lukkari Hangasmaa otti kuitenkin homman taas haltuunsa nostaessa hirmutolppia päättäen Pöytyän orastavan kirin ja näin ollen HP kuittasi täydet sarjapisteet lukemin 2—0.

Lue koko uutinen: kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 706

Tulevat junioripelit sekä naisten suomisarja & miesten maakuntasarja vko 25 & 26

Tulevat ottelut voit tarkistaa täältä! Ottelut viikoilla 25 ja 26:

 PVÄ     SARJA JOUKKUEET      AIKA     PAIKKA
17.6. B-TYTÖT (joukkuetiedot myöhemmin) KLO 18.00 VALLIKENTTÄ
24.6. B-TYTÖT JATKOSARJA (joukkuetieto myöhemmin) Tieto päivitetään myöhemmin VALLIKENTTÄ
25.6. C-TYTÖT SM HP-ESPOO KLO 18.00 VALLIKENTTÄ
29.6. C-POJAT HP-KPL KLO 10.00 VALLIKENTTÄ
29.6. C-POJAT HP-LAHTI KLO 12.30 VALLIKENTTÄ
30.6. NMKS HP-PÄPE KLO 14.00 VIROJOKI

 • Osumia: 585

HP:lle lähes täysi potti viikonlopun Pohjanmaan kiertueesta

Haminan Palloilijoiden viikonlopun kiertue Pohjanmaalla ykköspesiksen merkeissä päättyi monella eri tavalla vaihtelevaan peliin Ylivieskan Kuulaa vastaan. HP toki otti kolme sarjapistettä tuloksella 0—2 (4—7,2—5), mutta voitto oli työn ja tuskan takana.

Kolme ensimmäistä sisävuoroa HP pelasi vahvasti käsijarru päällä. Jokaisessa vuorossa mentiin koko 12 pelaajan lyöjäarsenaali läpi, mutta tuloksena oli kahdessa vuorossa molemmissa yksi juoksu, kolmannessa ei yhtään.

Kuula pelasi sarjasijoitus huomioon ottaen pirteää peliä ja kuinka ollakaan kolmen vuoron jälkeen Kuula johti peliä 4—2.

HP sai vasta neljännessä vuorossa ensimmäisen kerran kärjestä ajon ja kolmantena lyönyt Lassi Vuorela kavensi. Tilanteesta olisi tullut palo, mutta palautus vihelsi pari metriä yli lukkarin. Seuraavana lyöneen Otso Mäkelän lyönti puolestaan meni kakkospesän päältä läpi ja peli sai aivan uuden ilmeen.

— Sattui osumaan keskirisuun, oli Mäkelän vaatimaton kommentti ratkaisulyönnistään.

Toisen jakson alku oli HP:n juhlaa. Ensimmäisessä vuorossa HP otti neljä juoksua ja toisessa yhden lisää. Katsomon elehdinnän perusteella kukaan ei uskonut enää kotijoukkueen mahdollisuuksiin.

Mutta peli sai taas uuden käänteen. Joel Salmela löi kakkoskulmasta läpi, eikä sitä lyöntiä varsinkaan olisi saanut päästää läpi. Tilanne oli saman tien täysin toinen ja kun vielä HP:n lukkari Matias Hangasmaa lipsautti vääränsä kentän rajojen ulkopuolelle, pääsi etenijä ilmaiseksi kotiin.

Joskus puhutaan, että pesäpallossa kaikki lähtee ulkopelistä ja niin tapahtui sunnuntainakin. HP teki kaksi paloa kotiin ja Tuomo Raution viimeinen lyönti meni laittomaksi, josta alkoi haminalaisten äänekäs intiaanitanssi.

Lue koko uutinen: kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 727

HP ylsi voittoon vieraissa heikosta sisäpelistä huolimatta

Haminalaisten ulkopeli oli ottelussa terässä alusta saakka, mutta sisäpeli sakkasi. Tilanteita Hamina sai luotua isäntäjoukkuetta enemmän, mutta pienet uinahtelut maksoivat hintaa.

— Jotenkin oli hengetöntä sisäpeliä. Meillä on hyviä jalkoja menossa koko ajan, mutta kotiuttaminen on tökkinyt pitkään. Emme saaneet vastustajaa riittävästi suorittamaan: löimme laittomia leikkeitä ja tuli ihan ihmeellisiä nukkumisia. Huomasi, ettemme ole pelissä mukana, HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko harmitteli.

Vaikka haminalaisten sisäpeli ei ollut vieraiden 4—0-voittoon päättyneellä avausjaksollakaan taidetta, pystyi HP järjestelemään tarvittavat juoksut. Hamina pääsi neljännen aloittavalle 2—0-johdossa ja pystyi tekemään kaksi juoksua vielä viimeisessä vuoroparissa.

Toisella jaksolla Haminan sisäpeli tukehtui totaalisesti. Tilanteiden luominenkin oli vierailijoille vaikeaa, eikä sitä edesauttanut avausjaksolta edelleen piristynyt vähäkyröläisten ulkopeli. Haminalaisista Lassi Vuorela onnistui ensimmäisen tasoittavalla kotiuttamaan Ville Lantiaisen, mutta toisen jakson juoksut olivat tässä.

Vähäkyröläiset aloittivat supervuoron sisältä ja onnistuivatkin saamaan yhden juoksun, kun takatilanteessa Viesti teki yllätysoton ja Antti Kortteenperän lyönti painui kolmospussiin.

HP:n tilanne näytti hetken heikolta tasoittavalla, kun lyöjät kävivät vähiin, mutta kakkoskärjestä löytyi ratkaisuvoimaa. Jokeriosastolta Mahlmäki löi ensin Joona Mäkelän kotiin ja perään onnistui ulkona loistanut Hangasmaa, jonka välilyönti riitti kotiuttamaan Tuisku Tuovisen.

Lue koko uutinen: Kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 650

Tulevat junioripelit, naisten suomensarja & miesten maakuntasarja vko 24

Tulevat ottelut voit tarkistaa täältä! Ottelut viikolla 24:

 PVÄ     SARJA JOUKKUEET      AIKA     PAIKKA
11.6. NSS HP-LPR KLO 18.00 VALLIKENTTÄ
13.6. pesiskoulu päätöspelit KLO 17.30 VALLIKENTTÄ
15.6. NSS HP-ESPOO KLO 13.00 VALLIKENTTÄ
15.6. MMKS  HP-IPV 3 KLO 17.00 VALLIKENTTÄ
15.6. E-TYTÖT M TAHKO-ROIHU KLO 12.00 POITSILA
15.6. E-TYTÖT M HP-ROIHU KLO 14.00 POITSILA
16.6. E-POJAT HP-KEPE KLO 12.00 VIROLAHTI
16.6. E-POJAT KEPE-KPL KLO 14.00 VIROLAHTI
16.6. E-TYTÖT O SUPO-HP KLO 10.00 VALLIKENTTÄ
16.6. E-TYTÖT O YSIT-HP KLO 12.00 VALLIKENTTÄ
16.6. E-TYTÖT O HP-PUHTI KLO 14.00 VALLIKENTTÄ
 

 • Osumia: 836

HP:n voitto vieraskentällä jätti jälkeensä ristiriitaisen maun

Haminan Palloilijoiden voittoputki sai jatkoa, mutta silti kahden pisteen voitosta ei riemua revitty. HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko sanoi suoraan, että voitosta jäi paska maku suuhun.

Haminan Palloilijoiden voittoputki venähti viiden ottelun mittaiseksi, kun haminalaisjoukkue haki Pöytyän Urheilijoista 1—0 (5—4, 4—4) -voiton. Enemmänkin oli otettavissa, sillä vierailijat hallitsivat pelin kulkua ottelun alusta loppuun saakka. Pelkästään kolmostilanteet menivät HP:n hyväksi 22—10.

— Yksi piste jäi ottamatta, vaikka onhan tietysti voitto aina voitto. Tämä osoitti meille, ettei tämä sarja ole meille mikään läpihuutojuttu. Paikkoja oli ratkaista tämä ottelu, mutta nyt kävi näin, neljä juoksua lyönyt ja joukkueensa parhaana palkittu Ville Harju pudisteli päätään.

Ottelun ratkaisun kannalta kiistanalaisin tilanne koettiin toisen jakson neljännen aloittavassa vuoroparissa, kun Pöytyä oli lyömässä. HP:n lukkari Matias Hangasmaa nappasi pöytyäläisyrityksen räpyläänsä ja yritti tehdä vielä paloa kakkospesään. Hangasmaan heitto kuitenkin karkasi metsään ja siitä Pöytyä onnistui rokottamaan kahdella juoksulla siirtyen 4–3-johtoon.

Lue koko uutinen: kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 676

Mikko Mahlamäki ja Laura Rajahalme Ykköspesiksen kuukauden pelaajat!

Kokenut Mikko Mahlamäki palasi huippupesäpallon pariin Hyvinkään Tahkon superpesisjoukkueessa viime vuonna. Tälle kaudelle Mahlamäki siirtyi Ykköspesikseen Haminan Palloilijoiden riveihin ja avasi kautensa räväkästi. Neljästi ykköspalkinnon pokannut Koskenkorvan Urheilijoiden kasvatti pommitti viiteen otteluun 20 lyötyä juoksua ja valtasi tilaston kärkipaikan.

Neljä edellistä kautta Seinäjoen Maila-Jussien superpesisjoukkueessa pelannut Laura Rajahalme siirtyi tälle kaudelle vahvistamaan Joensuun Mailan ykköspesisjoukkuetta. Alku lupailee hyvää niin kuukauden pelaajaksi valitulle Peräseinäjoen Toiveen kasvatille kuin tappioitta pelanneelle joukkueelle. Rajahalme nakutti viiteen otteluun 2+17 lyötyä, 5 tuotua ja 30 kärkilyöntiä.

Uutinen: www.pesis.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 949

Hamina, Hyvinkää ja Tampere kohtaavat D-poikien turnauksessa vallikentällä

Perjantaina 29.6.2018 pelataan D-poikien pesäpallo-turnaus perinteikkäällä vallikentällä. HP:n D-pojat kohtaavat kotikentällään Hyvinkään Tahkon sekä Manse PP:n Tampereelta. Yleisölle on tarjolla tottakai huippu junioripesistä sekä kioskipalvelua ja HP:n otteluissa myös kenttäkuulutus joten toivotetaan tervetuloa kaikki sankoin joukoin paikan päälle.!

Peliaika on otteluissa 3 + 3 + Supervuoropari + Kotiutuslyöntikilpailu

Otteluihin on kaikilla VAPAA PÄÄSY!

Klo 11.00 Haminan Palloilijat - Hyvinkään Tahko

Klo 13.00 Hyvinkään Tahko - Manse PP, Tampere

Klo 15.00 Haminan Palloilijat - Manse PP, Tampere

 

 • Osumia: 1630

Koskenkorva yhä liian vahva HP:lle — "Ei ollut meidän päivä, emmekä pystyneet edes haastamaan Kossua"

Koskenkorva jatkoi siitä mihin Vallikentällä jäi. HP:lla on vaikeuksia tällä hetkellä sisä- ja ulkopelinsä kanssa. Haminan Palloilijat joutui tunnustamaan Koskenkorvan Urheilijat toistamiseen paremmakseen saman viikon aikana. Torstain ottelu Koskenkorvalla ei tarjonnut haminalaisittain paljoakaan hupia, sillä KoU voitti 2—0 (8—0,3—1). 

Lue lisää--> Kymensanomat.fi

Kuva: Kimmo Seppälä

 

 

 • Osumia: 935

HP:n alkukauden hurmos kadoksissa - Koskenkorva vei pisteet Vallikentältä

Haminan Palloilijat jäi jo viidennen kerran peräkkäin pisteittä. Päävastustajiin lukeutuva Koskenkorvan Urheilijat ratkaisi kahdella läpilyönnillä. Väkevästi Superpesikseen palannut Haminan Palloilijat valuu uhkaavasti kohti sarjataulukon tyveä. Avainpelaajien poissaoloista edelleen kärsivä HP joutui tiistaina toteamaan Koskenkorvan Urheilijat paremmakseen lukemin 0-2 (2-4, 3-6).

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Kimmo Seppälä

Pelikuvat: Hamina-Koskenkorva / Emmi Rasa

 

 • Osumia: 802

Antti Kiiskinen siirtyy Haminan Palloilijoiden polttolinjaan

Haminan Palloilijat saa illan Koskenkorva-otteluun tuoreen vahvistuksen. HP:n oranssiin peliasuun pukeutuu uutena pelaajana Sotkamon Jymystä Antti Kiiskinen.

- Sopimus on toistaiseksi voimassaoleva. Kiiskinen on saanut paljon vastuuta Jymyn A-pojissa ja pelannut hyvin siellä, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi totesi.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Superjymy

Pelaajakortti / Antti Kiiskinen , lähde www.superjymy.fi

 • Osumia: 1293

HP juhlapelissään ”vähän mukana, mutta ei sitten kumminkaan”

Siipirikkoinen HP ei pystynyt haastamaan hurjavireistä KPL-ryhmää. Ottelua todisti lähes 4000 katsojaa. Kentällä kouvolalaiset eivät olleet yhtä mukavia vieraita. KPL hoiteli molemmat jaksot selkeästi, mikä tarkoittaa voittoputken olevan nyt jo 12 ottelun mittainen. Loppulukemat kirjattiin muotoon 0–2 (1–8, 2–5).

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Kimmo Seppälä

 • Osumia: 862

Valtteri Hämäläinen ja Joona Mäkelä A-poikien Itä-Länsi otteluun

Haminan Palloilijoiden superpesisjoukkueesta vuoden 2018 A-poikien Itä-Länsi tapahtumaan Joensuuhun on valittu Valtteri Hämäläinen ja Joona Mäkelä. Kummallekin pelimiehelle valinta arvo-otteluun on ensimmäinen, HP haluaa onnitella Valtteria ja Joonaa tästä kunniasta. 

Tähdistöottelut pelataan tänä vuonna vasta valmistuneella Joensuun Kerubi-Stadionilla kesä-heinäkuun vaihteessa 29.6-1.7.2018. 

Kaikkia Itä-Länsi valintoja pääset katsomaan alla olevien linkkien takaa!

Aiheesta Lisää:

http://www.pesis.fi/?x21605=37683440

https://www.superpesis.fi/uutiset/miesten-ita-lansi-ottelu-yhdistelee-arvo-otteluiden-konkareita-ja-keltanokkia/

https://www.ita-lansi.fi/

 • Osumia: 1140

Vainionpään sivallukset kaatoivat HP:n vieraskentällä

Seinäjoen JymyJussien onnistui katkaista tappioputkensa Haminan Palloilijoiden kustannuksella tiistai-illan ottelussa miesten Superpesiksessä. HP:n ulkokenttä ei saanut kuriin kotijoukkueen kotiutushirmua. Ratkaisun hetkellä JymyJussien ulkokenttä piti kuitenkin pintansa ja pisteet jäivät Pohjanmaalle luvuin 2-0 (7-2, 3-2).

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Linda Varoma

 

 • Osumia: 803

Juhlakulkue 90-vuotta järjestetään Pe 15.6.2018

Haminan Palloilijat (HP) järjestää juhlakulkueen seuran 90-vuotisjuhlan kunniaksi tulevana perjantaina 15.6.2018. 

Kaikki seuran joukkueet sekä pesiskoululaiset paikalla viimeistään klo 16.00 VanhaRauta/ABC-Kipparin pihalla jossa kaikki kokoontuu. Lähtö tapahtuu noin Klo 16.30.

HP:n juniorijoukkueilla varustus PELIPUKU (sää huomioiden), seuran mainoslippuja niin monelle kuin riittää, pesiskoululaiset varustus PESISKOULUPAITA (sää huomioiden).

Kulkureitti on seuraava --> ABC-Kippari - Satamakatu - Kaivokatu (pysähtyminen pesäpallopatsaalla) Junioripäällikkö laskee kukat patsaalle ja joukkueet seuraavat sitä rintamasuunta patsaalle päin, kulkue jatkaa matkaa - Puistokatu - Fredrikinkatu - Raatihuone - Rauhankatu - Kirkkojärvenkatu - Vallikenttä

Juhlakulkueeseen osallistuville on järjestetty katsomopaikat 2-puolen kulmasta, joten siirtyminen sinne kulkueen päätyttyä. 

Juhlakulkueeseen ovat tervetulleita kaikki seuran juniorijoukkueet vetäjineen ja HP:n pesiskoululaiset.

Ystävällisin Terveisin: Haminan Palloilijat ry

 • Osumia: 2658

Juniori-HP rohmusi mitalleita Laitilan alueleiriltä 2018

Haminan Palloilijat matkusti viikonloppuna Laitilan alueleirille 8-10.6.2018. Ympyräkaupungista matkattiin neljän joukkueen voimin ja kotiin tuliaisiksi oli lopulta huikeat 3 mitallia, joista 2 kultaista ja 1 pronssi. Saimme nauttia upeasta säästä ja hienoista otteluista koko viikonlopun aikana. Kiitos vielä Laitila järjestelyt olivat luokkaa KIITETTÄVÄ!

HP:n D-Pojat (kilpasarja) sekä E-Tytöt (kilpasarja) voittivat kultamitallit ja D-Tytöt (kilpasarja) sijoittui myös komeasti pronssille, kolme päiväisessä alueleiritapahtumassa. D-Pojat (pelisarja) pelasi myös hienon viikonlopun sijoittuen lopulta omassa sarjassa sijalle 10.

Alla olevan linkin takaa pääset katsomaan tarkemmin kaikkien otteluiden tulokset.

Linkki -->  https://www.pesistulospalvelu.fi/ottelut/114

Kuva: Sanna Toikka

 

 • Osumia: 1771

Kirivaihde löytyi liian myöhään - HP:n voittoputki katkesi

Kauden hengettömin esitys osui päävastustajiin lukeutuvaa Kiteen Palloa vastaan. Juha Toikan puuttuminen näkyy niin sisä-, kuin ulkopelissä. Ongelmia kentälle menossa, kotiuttamisessa ja ulkopelissä. Sillä reseptillä harvoin saa sarjapisteitä Superpesiksessä. Niin kävi torstainakin, kun Haminan Palloilijat hävisi kotikentällään Kiteen Pallolle lukemin 0-2 (1-6, 3-4).

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Linda Varoma

 • Osumia: 868

HP taisteluvoittoon Kitrolla - "Sitkeys on haminalainen juttu"

Haminan Palloilijat kairasi taisteluvoiton tiistaina Alajärven Ankkureista. Ottelu venyi aina supervuoroon saakka, jossa näkyi vahvasti vierasjoukkueen voitontahto: kotijoukkue ei toipunut Pasi Rajalan lyömästä ja Lauri Kaartokallion tuomasta 0–1-juoksusta. Ottelun loppulukemat kirjattiin 1–2s (7–4, 2–3, 0–1).

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Raimo Eerola

 

 • Osumia: 881

Sitkeä HP nousi voittoon Tahkon vieraana

Haminan Palloilijat voitti Hyvinkään Tahkon jaksoin 2-1 (1-5, 6-5, 3-3, 3-2) Superpesiksen kamppailussa sunnuntaina. Kotiutuslyöntikilpailussa toistui lähes sama kaava: Tahko kahden juoksun verran edelle, kunnes HP taituroi kolme. Näin koko ottelun voitto matkasi Haminaan.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Kimmo Seppälä

 • Osumia: 925

Itä-Länsi-yleisöäänestys 4.-8.6. – nämä ensikertalaiset ovat mukana!

Yleisöllä on tänäkin vuonna mahdollisuus äänestää yksi pelaaja kaikkiin miesten ja naisten Itä-Länsi-joukkueisiin. Jokaisesta Superpesiksen seurajoukkueesta on valittu äänestykseen pelaaja, jolle aikuisten Itä-Länsi-edustus olisi uran ensimmäinen. Kaikille avoin yleisöäänestys käydään ensi viikolla maanantaista perjantaihin 4.-8.6.

Ensimmäisessä aallossa miesten ja naisten Itä-Länsi-otteluihin valitaan Superpesiksen toukokuun pelaajat. Pelinjohtajat julkaistaan keskiviikkona 6.6. ja yleisöäänestyksen voittajat lauantaina 9.6. Linkki äänestykseen julkaistaan superpesis.fi- ja pesis.fi-sivuilla maanantaina.

Kaikki nimet ovat selvillä viikolla 24. Miesten ja poikien Itä-Länsi-joukkueet julkistetaan kokonaisuudessaan keskiviikkona 13.6. Naisten ja tyttöjen joukkueiden julkaisu tapahtuu torstaina 14.6.

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan kautta aikain ensimmäisen kerran Joensuussa 29.6.-1.7. Lippuja on myyty poikkeuksellisen vilkkaasti, joten oma paras paikka on hyvä varata pikaisesti upouudelta Kerubi Stadionilta.

Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto tarjoaa perjantain A-poikien otteluun maksuttoman sisäänpääsyn. Lauantain ja sunnuntain päiväliput myy Ticketmaster Suomi.

25 yleisöäänestyksen ensikertalaista

Naiset, Itä


Siri Eskola; Oulun Lipottaret
Pauliina Harinen; Hyvinkään Tahko
Susanna Kylä-Kause; Manse PP, Tampere
Iiris Puskala; Kempeleen Kiri
Emma Sallinen; Kirittäret, Jyväskylä
Jenna Siira; Pesä Ysit, Lappeenranta

Naiset, Länsi

Meea Lehtinen; Fera, Rauma
Janina Männikkö; Lappajärven Veikot
Netta Rummukainen; Seinäjoen Maila-Jussit
Silja Syrjälä; Lapuan Virkiä
Minttu Vettenranta; Pesäkarhut, Pori

Miehet, Itä

Janne Kivipelto; Kouvolan Pallonlyöjät
Topi Korhonen; Sotkamon Jymy
Henri Litmanen; Joensuun Maila
Tapani Piri; Oulun Lippo Pesis
Tommi Päivinen; Imatran Pallo-Veikot
Juha Toikka; Haminan Palloilijat
Samu-Kalle Varonen; Kiteen Pallo -90

Miehet, Länsi

Juho Hakomäki; Koskenkorvan Urheilijat
Olli Heikkala; Vimpelin Veto
Henri Itävalo; Seinäjoen JymyJussit
Kari Kellokoski; Kankaanpään Maila
Valtteri Kleemola; Alajärven Ankkurit
Harri Kolehmainen; Pattijoen Urheilijat, Raahe
Teemu Nikkanen; Hyvinkään Tahko

Siirry tästä Itä-Länsi-yleisöäänestykseen 

Aiheesta lisää

Seurajoukkueiden jako Itään ja Länteen

Itä-Lännen valintaperiaatteet

 • Osumia: 2961

HP voitti - mutta Siilinjärvi karkasi lisää

Jesse Eskelinen löi Jyväskylässä HP:n voittojuoksun. Kuva: Kimmo Seppälä

Haminan Palloilijat on voittanut Jyväskylän Kirin Ykköspesiksen vierasottelussaan 2-1 (6-5, 1-4, 1-0). Ratkaisu syntyi supervuorossa, kun HP:n nuori lukkari Jesse Eskelinen kotiutti kahden palon tilanteessa Henri Heikkilän.

HP jatkaa vahvasti sarjakakkosena, mutta suoran nousun kannalta Siilinjärven Pesis taitaa mennä liian lujaa. SiiPe voitti tänään kotonaan Lievestuoreen 2-0, ja kasvatti eron HP:hen jo kymmeneen pisteeseen.

Sijoille 2-5 sijoittuneet pääsevät pelaamaan paikasta superpesiskarsinnassa. HP:n ero viidentenä olevaan Muhokseen on kahdeksan ja kuudentena olevaan Manse-Pesikseen yhdeksän pistettä. Muhos on pelannut yhden ottelun HP:tä enemmän ja Tampere kaksi HP:tä vähemmän.

Ilman tukipilareihinsa kuuluvaa Juha Toikkaa pelannut HP ei päässyt Jyväskylässä helpolla. Isännät johtivat avausjaksoa jo 4-1, mutta HP kiristi loppuvuoroissa ohi. Jakson voittojuoksun löi jokeri Simo Vanhala ja toi etenijänä ei-niin-kovin-tunnettu Ville Aalto.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

 

Seuraava Ottelu: Pe 7.7 Klo 18.00 Haminan Palloilijat - Siilinjärven Pesis | @Vallikenttä, Hamina

Liput: 10€ / 7€ / Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi, Tervetuloa!

 

 

 • Osumia: 2233

Talkoolaiseksi Naperoleirille

Haminan Palloilijat järjestää Valtakunnallisen pesäpallon Naperoleirin 30.7.-3.8.2017 

Talkoolaisia tarvitaan reilusti erillaisiin tehtäviin, jotta leiri saadaan vietyä läpi kunnialla. 

 

Haemme leirille talkoolaisia mm. seuraaviin tehtäviin.

- Ruokahuoltoon

- Kioskiin

- Majoitusvalvontaan

- Kentänhoitoon

- Kuljetuksiin

 

Ilmoittaudu talkoolaiseksi rekisteröitymällä | www.pesis.fi/pesisnuoret/naperoleiri/talkoolaiset/

tai tule ilmoittautumaan Haminan Palloilijoiden toimistolle, Kaivokatu 3

Torstaina 29.6. klo 14.00-18.00 ja Perjantaina 30.6. klo 14.00-18.00.

 

 

 • Osumia: 1897

HP kärsi tappion kärkipelissä - ”Hävittiin saappaat jalassa”

HP jäi taistelusta huolimatta ilman voittoa Siilinjärven vieraana. Haminan Lauri Aitala toi ottelussa yhden juoksun. Kuva: Kimmo Seppälä

Miesten Ykköspesiksen kärkipelissä sarjaykkönen Siilijärven Pesis kaatoi taulukossa toisena majailevan Haminan Palloilijat luvuin 2-1 (5-2, 3-7, 2-1).

Ottelun ratkaisu nähtiin supervuoroparissa. Aloittavalla sisävuorolla Kimmo Lukkari ja Teemu Kinnunen onnistuivat kotiutuksissaan. HP ei pystynyt kaventamaan omalla sisävuorollaan, vaan Juha Toikan lyömä kavennus jäi oranssipaitojen ainoaksi supervuorossa.

Haminan 2. pelinjohtaja Vesa Toikka oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa peli- ja taisteluilmeeseen.

- Hävittiin saappaat jalassa. Jos jotenkin pitää hävitä niin mieluiten näin. Pelasimme hyvää peliä, Toikka sanoi.

Supervuorossa ottelu ratkesi ottamattomiin lyönteihin.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

Lehdistötilaisuus

 

Seuraava ottelu: Ke 28.6 Klo 18.00 Jyväskylän Kiri - Haminan Palloilijat | @Hippoksen pesäpallostadion, Jyväskylä

 • Osumia: 2455

HP:lle voitokas vierasreissu Kuopiossa - ”Kauden parasta peliä”

Ville Aalto palkittiin Kuopiossa HP:n ykköspalkinnolla. Mies onnistui kotiutuksissaan kahdesti. Kuva: Kimmo Seppälä

Haminan Palloilijat nappasi kauden yhdeksännen voittonsa Puijon Pesiksen vieraana. Vierasvoitto irtosi lukemin 0-1 (2-7, 4-4).

Ensimmäisellä jaksolla haminalaiset onnistuivat laajalla rintamalla. Henri Heikkilä, Juha Toikka,Otso Mäkelä ja Jani Ahonen löivät juoksut mieheen. Jokeri Ville Aalto onnistui kahdesti ja yhden juoksun kuopiolaiset lahjoittivat harhaheitolla.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä todella ehjä suoritus. Onnistuimme erinomaisesti ulkona ja sisällä, HP:n 2.pelinjohtaja Vesa Toikka totesi.

Toisella jaksolla juoksuja lyötiin vuorotahtiin. HP:n 2-0-voitto karkasi toiseksi viimeisellä ulkovuorolla. Juho Keinänen onnistui kotiuttamaan Joona Sikiön ja toisen jakson päätösluvuiksi kirjattiin 4-4.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

Lehdistötilaisuus

 

Seuraava Ottelu: Ke 21.6 Klo 18.00 Siilinjärven Pesis - Haminan Palloilijat | @Mantun kenttä, Siilinjärvi

 • Osumia: 3346

3 tuntia ja 17 minuuttia! - HP heräsi tauolla ja voitti Vallikentän maratonottelun

Juha Toikan (keskellä) toinen jakso ei olisi voinut juuri paremmin sujua: 2+5 lyötyä ja kolme tuotua. Kuva on puolentoista viikon takaisesta Ulvila-ottelusta. Kuva: Kimmo Seppälä

HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen varoitteli ennen tämän illan ykköspesisottelua, että sarjajumbo Jyväskylän Lohi ei ole mikään suupala.

Puheet tuntuivat kaikuneen kuuroille korville, sillä surkea HP hävisi avausjakson 1-6.

Tauolla Pulliainen ilmeisesti piti uuden motivointipuheen selvästi artikuloiden. HP palasi toiselle jaksolle aivan uudella ilmeellä ja takoi 18 juoksua. Se on Ykköspesiksen yhden jakson ennätys tällä kaudella.

Juha Toikka löi kaksi kunnaria ja kuusi tavallista juoksua ja ehti vielä tuodakin kolme. Ykköspesiksen etenijätilastoa johtava Jani Ahonen toi seitsemän juoksua ja löi 1+2.

Olisi ollut sääli, jos HP olisi hävinnyt ottelun ryhtiliikkeensä jälkeen.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

HP:n Facebookissa --> Lehdistötilaisuus

 

Seuraava ottelu: Su 18.6 Klo 15.00 Puijon Pesis - Haminan Palloilijat | @Puijonlaakson pesäpallostadion, Kuopio

 • Osumia: 2766

Pesiskoulun Päätösturnaus Pe 16.6 Vallikentällä

Haminan Energian Pesiskoulun päätösturnaus ja päättäjäiset vietetään perjantaina 16.6.2017 Klo 17.00 alkaen Haminan Vallikentällä. Tapahtumassa on luvassa otteluita joukkueiden kesken, sekä lopuksi kaikki pesiskoululaiset saavat mitallin kaulaan ja kunniakirjan osallistumisesta tämän vuoden pesiskouluun. Kaikki ovat tervetulleita tapahtumaan, tehdään yhdessä lapsille ikimuistoinen päivä.

Ympäri haminaa on järjestetty jo neljän vuoden ajan Haminan Energian Pesiskoulu joka on kasvanut joka vuosi hienosti alueella. Lapsia ja nuoria on ollut mukana pesäpallon parissa kaikkiaan noin 900. Kiitos kaikille vetäjille eri paikkakunnilla hyvin tehdystä työstä, lapset ovat varmasti nauttineet joka hetkestä.

Keskiviikkona 14.6 Klo 18.00 Miesten Ykköspesisotteluun Haminan Palloilijat - Jyväskylän Lohi on kutsuttu kaikki pesiskoululaiset ja vanhemmat paikan päälle seuraamaan oranssipaitojen taistelua sarjapisteistä. Vanhala, Leskinen, Toikka, Heikkilä ja muut edustusjoukkueen pelaajat ovat varmasti monen lapsen silmissä idoleita ja pihapeleissä lausutaankin heidän nimiään kun tilanteet kentällä muuttuvat se on hienoa, esikuvia tarvitaan. Joten toivottavasti saavutte sankoin joukoin perinteikkäälle vallikentälle kannustamaan HP:ta voittoon!!  

Päätösturnauksen Otteluohjelma:

Kenttä 1 (Uuden nurmen takaosa)

17.00 - 17.45 Summa - Hamina G-tytöt

18.00 - 18.45 Hamina G-tytöt - Virolahti

 

Kenttä 2 (Sivukenttä)

17.00 - 17.45 Metsäkylä - Hamina G-pojat

18.00 - 18.45 Hamina F-T/P - Hamina F-T/P

 

        

 • Osumia: 2338

Muhos pysäytti juoksutehtailun - HP:lle kauden toinen tappio

Valtteri Hämäläinen löi toisen kunnarinsa viikonlopulle ja näin ollen palkintoraati muisti oranssipaitojen 1.palkinnolla muhoksella. Kuva: Emmi Rasa

Haminan Palloilijoiden juoksujuhlat Ykköspesiksessä päättyivät ainakin väliaikaisesti tänään Muhoksella. HP oli aiemmin tällä kaudella lyönyt kahdeksassa ottelussa keskimäärin 13,5 juoksua, mutta jäi nyt kuuteen - ja kärsi kauden toisen tappionsa 0-2 (4-6, 2-3).

Ensimmäinen jakso ratkesi toisessa vuorossa Muhoksen Jani Korhosen läpilyöntiin. Se toi kunnarin ja kolme tavallista juoksua, ja Korhonen juoksi päälle vielä tuplajuoksun Jaakko Kemppaisen lyönnillä. Isännät johtivat 6-1, eikä HP:n takaa-ajo onnistunut, vaikka Valtteri Hämäläinen täräyttikin viikonlopun toisen kunnarinsa.

Toisella jaksolla Muhos napsi kolmessa ensimmäisessä vuorossa yhden juoksun kussakin, johti 3-0, ja HP horjui jo tappion partaalla.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

 

Seuraava ottelu: Ke 14.6 Klo 18.00 Haminan Palloilijat - Jyväskylän Lohi | @Vallikenttä, Hamina

Liput: 10€ / 7€ / Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi, Tervetuloa!

 • Osumia: 2117

Vanhala ja Leskinen urakoivat juoksuja - HP murjoi Ylivieskan

Simo Vanhalan lyönti kulkee vanhasta muistista. Tänään Vanhala löi kunnarin ja kuusi tavallista juoksua. Kuva: Raimo Eerola

Ikä tai pitkä tauko huippupesiksestä eivät tunnu painavan HP:n Simo Vanhalaa. 38-vuotias lyöjäjokeri paukutti tänään Ylivieskassa kunnarin ja kuusi tavallista juoksua, kun HP vankisti asemiaan Ykköspesiksen kakkosena 2-0 (12-4, 4-1) -voitolla.

Ykköspalkinnolla palkittu Vanhala tuplasi kertaheitolla kauden aikaisemman juoksusaaliinsa. Hän ratkaisi ensimmäisen jakson läpilyönnillä toisen vuoron ajotilanteessa ja löi rauhoittavat kaksi juoksua myös toisen jakson ratkaisuvaiheessa. HP:n johtonumerot muuttuivat kolmannessa vuorossa 2-1:stä 4-1:een, ja Ylivieskan eväät oli lopullisesti syöty.

Myös HP:n toinen lyöjäjokeri Juha Leskinen oli osumapäällä: viisi juoksua. Jokereilla riitti hommia, sillä HP rakenteli kaikkiaan 27 kolmostilannetta. Vaihtolyöjinä kunnostautuivat muun muassa Henri Heikkilä (kärkilyönnit 6/8) ja Valtteri Hämäläinen (7/8).

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

Lehdistötilaisuus

 

Seuraava ottelu: Su 11.6 Klo 13.00 Muhoksen Pallo-Salamat - Haminan Palloilijat | @Ponkilan urheilualue, Muhos

 • Osumia: 2664

Talkoolaisten tiedotustilaisuus Ti 4.7.2017 Vehkalahtisalissa

Naperoleirin 2017 talkoolaisten tiedotustilaisuus järjestetään Ti 4.7.2017 Klo 18.00 alkaen Vehkalahtisalissa (osoite: Ruissalontie 8 49510 POITSILA). Tilaisuus on suunnattu kaikille niille jotka ovat tulossa naperoleirille talkoolaiseksi eri tehtäviin. Mikäli haluat vielä ilmoittautua mukaan leirin talkoolaiseksi ja haluat olla mukana tekemässä leiristä onnistuneen sekä ikimuistoisen niin rekisteröidy talkoolaiseksi alla olevan linkin kautta tai tule paikan päälle vehkalahtisaliin niin autamme tapahtumassa myös talkoolaisia etsimään heille sopivan vuoron. 

Muistakaa käydä varaamassa oma vuoronne naperoleirin eri tehtäviin mikäli se vielä teiltä puuttuu, vapaita tehtäviä on vielä jäljellä ja jokainen toivottavasti oman mieleisensä talkoovuoron löytää.

 

Naperoleirin Talkoorekisteriin pääset --> http://talkoorekisteri.webcemes.com

Talkoorekisterin käyttöohjeet --> http://www.pesis.fi/pesisnuoret/naperoleiri/talkoolaiset/

 

Mikäli talkoolaisille herää kysymyksiä tehtävistä niin voit olla yhteydessä alla oleviin henkilöihin!

Leirinjohtaja | Jari Heikkilä 0408604683

Talousvastaava | Sanna Toikka 0405393642

Talkoovastaava | Joni Lappeteläinen 0414950962

 

-Naperoleirin organisaatio toivottaa kaikki lämpimästi tervetuloa!

 

 

 • Osumia: 2237

Naperoleirille ilmoittautuminen päättyy 15.6.2017

Valtakunnalliselle naperoleirille 2017 ilmoittautuminen päättyy To 15.6.2017. Muistakaa että velvoitteet tulee olla päivitettynä, mukaan lukien pelaajatiedot, jossa mainittuna mahdolliset allergiat ja sairaudet. Päivittäkää joukkuetasonne myös 15.6.2017 mennessä. Joukkuetason arvio auttaa osaltaan kilpailupäällikköä rakentamaan tasaisia lohkoja.

Voit käydä katsomassa joukkuekohtaiset tiedot päivitetystä listasta alla olevan linkin takaa

http://www.pesis.fi/pesisnuoret/naperoleiri/ilmoittautuminen/ilmoittautuneet-joukkueet/

 

HUOM! Ruokalippuja mahdollista ostaa etukäteen.

Ruokalipun hinta 5€ / Kpl. Ennakkotilaukset viimeistään 15.6 mennessä sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tilatut liput laskutetaan etukäteen ja noudetaan leirikansliasta nimettyinä.!

 

Naperoleiri-lehti ilmestyy luettavaksi nettiversiona kesäkuun aikana

Leirilehti on tällä hetkellä hyvässä työnteko vaiheessa ja se tullaa julkaisemaan lähiviikkoina myös nettiversiona leirisivuille.

Joukkueiden yhteyshenkilöille se lähetään postitse viimeistään kesäkuun viimeisellä viikolla. 

 • Osumia: 1419

HP takoi Ulvilaa vastaan huimat 25 juoksua

HP-kasvatti Tero Kouki pelasi ensimmäisen ottelunsa miesten Ykköspesiksessä. Saldona yksi lyöty, yksi tuotu ja kärkilyönnit puhtaasti 2/2. Kuva: Kimmo Seppälä

Haminan Palloilijat palasi Ykköspesiksessä voittokantaan komealla näytöksellä.

Vallikentän 903 katsojaa saivat nähdä kotijoukkueelta peräti 25 juoksua, kun HP voitti Ulvilan Pesä-Veikot 2-0 (15-4, 10-2).

Avausjaksolla tilanne oli kolmen vuoron jälkeen vielä tiukka 5-4, kun Haminalla oli lieviä vaikeuksia saada kärkeä kentälle. Viimeisessä sisävuorossa jyrähti. Ensin Henri Heikkilä ehti kotiin harhaheitolla, ja kohta perään Juha Leskinen tyhjensi kentän ajolähtötilanteessa kakkospuolen pamauksellaan: 10-4.

Vuoro venyi pitkäksi, kun HP takoi lisää juoksuja vielä kahden palon rasittamanakin.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

HP:n Facebookissa --> Lehdistötilaisuus

 

Seuraava ottelu: La 10.6 Klo 15.00 Ylivieskan Kuula - Haminan Palloilijat @Suvannon urheilualue, Ylivieska

 • Osumia: 3444

HP jäi niukasti ilman pisteitä Imatralla

Haminan Palloilijat pelasi jälleen erittäin tiukan ottelun pesäpallon Ykköspesiksessä.

Imatralla perjantai-iltana pelatussa ottelussa sekä kotijoukkue IPV:n että vierailija HP:n ulkopeli toimi. Loppulukemat kirjattiin Imatran hyväksi 1-0 (3-2, 1-1).

Avausjaksolla Imatra siirtyi ensin 1—0-johtoon. Oranssipaitojen ensimmäistä juoksua saatiin odotella kolmanteen vuoroon asti. Siinä Joona Mäkelä löi Juha Toikan kotiin.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Lehdistötilaisuus: Imatran Pallo-Veikot - Haminan Palloilijat

Ottelun Tilastot: Imatran Pallo-Veikot - Haminan Palloilijat

 

     

 • Osumia: 2697

HP käänsi tiukan ottelun voitokseen Vallikentällä

Haminan Palloilijat ja Tampere kamppailivat ääritasaisen Ykköspesiksen ottelun keskiviikkona Haminan Vallikentällä.

Peli kääntyi lopulta isäntien voitoksi supervuoroparin jälkeen lukemin 2-1 (2-3, 4-2, 1-0).

Avausjaksolla HP avasi juoksutilinsä jo ensimmäisen vuoroparin aloittavalla sisävuorolla. Lyöjäjokeri Ville Aalto jatkoi vakuuttavia otteitaan ja kotiutti Henri Heikkilän.

Tampere kuitenkin kuittasi tasoittavallaan ja siirtyi kolmannen vuoroparin jälkeen johtoon.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Lehdistötilaisuus: Haminan Palloilijat - Manse PP , Tampere

Ottelun Tilastot: Haminan Palloilijat - Manse PP , Tampere

Pelikuvat: @Emmi Rasa

 

          

 • Osumia: 2675

Aallon lyönnit siivittivät HP:n voittoon

Miesten Ykköspesiksessä palattiin lauantaina arkirutiineihin, kun Haminan Palloilijat kohtasi vallikentällä Jalasjärven.

HP voitti lopulta ottelun 1-0 ( 7-7 , 2-0 ) ja keräsi tärkeät kaksi sarjapistettä.

Ottelun alku oli olla Oranssipaidoille katastrofaalinen. Jalasjärvi teki peräti neljä juoksua ensimmäisen vuoroparin aloittavalla.

- Heiteltiin palloa mihin sattuu eikä otettu kiinni. Kyllähän kaveri sitten lyö väliin, kun saa ilmaiseksi tilanteita, HP:n pelinjohtaja Saku Kapanen puhisi ottelun jälkeen

 

www.kymensanomat.fi

Lehdistötilaisuus

Ottelun Tilastot

Pelikuvat @Emmi Rasa

 

 

 • Osumia: 2901

Mailataituri Rytkönen auttoi HP:n täyteen pistepottiin - ”Nyt on helpompi hengittää”

Haminan Palloilijat otti Vallikentällä Pöytyää vastaan Ykköspesiksen kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa.

Vahvasti esiintynyt HP voitti ottelun suoraan 2-0 (7-1, 6-2) ja nousi pois sarjan jumbosijalta. Se on nyt tasapisteissä Pöytyän kanssa ja kaksi pistettä viimeiseksi valahtanutta Joensuuta edellä.

- Nyt on helpompi hengittää. Pelin ilme muuttui selvästi. Ei ollut paineita, kun olimme koko ajan edellä, HP:n pelinjohtaja Saku Kapanen sanoi.

- Kiitos lukkariavulle, tässä kohtaa tarvittiin tällainen muutos.

Suurin mielenkiinto kohdistuikin KPL:n superpesisjoukkueesta yhden ottelun lainalla HP:n riveihin tulleeseen Joni Rytköseen.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Lehdistötilaisuus: Haminan Palloilijat - Pöytyän Urheilijat

Ottelun Tilastot: Haminan Palloilijat - Pöytyän Urheilijat

Pelikuvat: @Emmi Rasa

 

 

 • Osumia: 3881

13 kotiutusyritystä, kaksi juoksua - HP:llä vaikeaa Ulvilassa

Haminan Palloilijat on edelleen täysin ennakko-odotusten vastaisesti Ykköspesiksen jumbona. Keskikastin porukka Ulvilan Pesäveikot voitti HP:n kotonaan 2-0 (3-0, 5-2).

HP pääsi kokeilemaan kotiutusta 13 kertaa. Juoksuun niistä päättyi kaksi, onnistujina Juha Toikka ja Ville Aalto. HP teki ainoat juoksunsa samassa vuorossa.

Ulvila löi viisi juoksua 16 kolmostilanteesta. Lisäksi kolme tuli HP:n ulkokentän avustuksella: kaksi vapaataipaleilla ja yksi harhaheitolla.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Lehdistötilaisuus: Ulvilan Pesä-Veikot - Haminan Palloilijat

Ottelun Tilastot: Ulvilan Pesä-Veikot - Haminan Palloilijat

 

         

 

 

 • Osumia: 2667

Ulkopeli petti pahimmalla mahdollisella hetkellä - HP jäi pisteittä

Haminan Palloilijat ja kuopiolainen Puijon Pesis mittelivät erittäin tiukan Ykköspesiksen ottelun keskiviikkona Vallikentällä.

HPn ulkopeli pysyi tarkkana lähes koko ottelun, mutta petti toisen jakson viimeisessä vuoroparissa.

Näin peli päättyi Oranssipaitojen kannalta katkeraan tappioon lukemin 0-1 (1-1, 3-5).

Kumpikin joukkue takelteli sisäpelissä ottelun alussa. Niinpä ensimmäinen kolmostilanne nähtiin vasta toisen vuoroparin aloittavalla.

Siinä tilanteessa HP:n lyöjäjokeri Juha Leskisen tykki puhui ja Jyri Toikka pääsi vipeltämään kotiin.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Lehdistötilaisuus: Haminan Palloilijat - Puijon Pesis

Ottelun Tilastot: Haminan Palloilijat - Puijon Pesis

Pelikuvat: @Emmi Rasa

 

          

 • Osumia: 2440

Yhteystiedot

Marko Hovi
toiminnanjohtaja
044 555 1474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sanna Toikka
talous- ja laskutus
040 539 3642
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto

Haminan Palloilijat ry
Kaivokatu 3
49400 Hamina

y-tunnus 0206392-9

HP muualla verkossa

© © Haminan Palloilijat ry, Jaakko Leislahti Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään