Seurailta Intersport Jumalniemessä 10.6!

Haminan Palloilijoiden seurailta myymälässä keskiviikkona 10.6. klo 17-19.

Paikalla Karhu-pesiksen tallipäällikkö Kai-Markus Lilli avustamassa varustevalinnoissa.

Seuran jäsenille kaikki vaatteet ja jalkineet -20% myös tarjoushinnoista!

Tervetuloa!

 

 • Osumia: 184

HP:n miehillä alkuun lähes pelkkiä vieraspelejä – "Sellaista viestiä me liiton suuntaan lähetimme"

Haminan Palloilijoiden miesjoukkue aloittaa kesän ykköspesiskauden haastavassa paikassa. HP pelaa ensimmäisen sarjaottelunsa viime kaudella Superpesiksestä pudonneen Alajärven Ankkurien vieraana lauantaina 27. kesäkuuta.

Haminalaisilla on heti kärkeen edessä tuplaviikonloppu Pohjanmaalla, sillä sunnuntaina 28.6. oranssipaitojen isäntänä on Kannuksen Ura.

– Alajärvi putosi, mutta sai pidettyä muutamia avainpelaajiaan, jotka olivat isossa roolissa superissakin. Erittäin varteenotettava vastustaja se on, minun mielestäni yksi sarjan neljästä ennakkosuosikista, HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko sanoi.

HP:n ensimmäinen kotiottelu on vasta 11. heinäkuuta, kun Vallikentällä vierailee Simon Kiri. Sitä ennen oranssipaidat ehtivät pelata jo kolmannenkin vierasottelun, Alavudella keskiviikkona 8. heinäkuuta.

Kaikkiaankin sarjan alku on HP:n miehille hyvin vieraspelipainotteinen: kuudesta ensimmäisestä ottelusta viisi vieraissa. Kotipelejä on urakalla vasta elokuun alussa – neljä peräkkäin 11 päivän aikana.

– Meiltä (joukkueelta) kysyttiin, että onko ok, jos aloitetaan vieraspainotteisesti. On se, etenkin jos yleisötapahtumarajoitukset kesän mittaan lievenevät, ja myöhemmin päästään pelaamaan isommalle kotiyleisölle, Kaikko sanoi.

– Meillä on maailmalla nelisensataa kausikorttia. Niin kauan kuin tämä nykyinen rajoitus pysyy, emme pysty myymään ottelukohtaisia pääsylippuja juuri lainkaan, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoi.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 406

Ykköspesiksen sarjaohjelmat on nyt julkaistu!

Ykköspesis vauhtiin juhannuksen jälkeisellä viikolla

"Miesten Ykköspesiksessä viime kauden kärkijoukkueet ovat tulessa heti ensimmäisissä otteluissa. Oulun Lippo kohtaa kotiavauksessaan Kannuksen Uran keskiviikkona 24.6. ja Puijon Pesis Kuopiosta kohtaa sarjanousijan Alavuden Peli-Veikot perjantaina 26.6. Haminan Palloilijat puolestaan matkustaa Superpesiksestä pudonneen Ankkureiden vieraaksi Alajärvelle lauantaina 27.6.

Naisten Ykköspesiksen avausviikolla ovat vastakkain viime kaudella välieriin yltäneet Pöytyän Urheilijat ja Roihu Helsingistä lauantaina 27.6. Ensimmäiset ottelut nähdään jo tiistaina 23.6. Kaksi sarjanousijaa pääsevät tositoimiin kotikentillään, kun Puijon Pesis Kuopiosta kohtaa Oulunsalon Vasaman ja Pattijoen Urheilijat Raahesta Kajaanin Pallokerhon. Kolmas sarjanousija Haminan Palloilijat avaa Vallikentällä Hämeenkyrön Räpsää vastaan lauantaina 27.6."

Uutinen: www.pesis.fi

Kaikki sarjaohjelmat kokonaisuudessaan löytyvät Pesäpalloliiton sivuilta.

 

 • Osumia: 431

Kuin varsat laitumella – HP palasi harjoituksiin, vaikka "kuukausi sitten olin varma, että tällä kaudella ei pelata ollenkaan"

– Onhan tämä kivaa päästä pitkästä aikaa treenaamaan, Juha Toikka sanoo.

Onko olo kuin varsalla keväisellä laitumella?

– No joo, vähän kyllä, Toikka naurahtaa.

Haminan Palloilijoiden miesten pesäpallojoukkue aloitti perjantaina yhteisen harjoittelun yli kahden kuukauden koronatauon jälkeen. Naisten joukkue ehti Vallikentälle jo päivää aikaisemmin.

Toikka, 32, on pelannut pesäpalloa käytännössä koko ikänsä, mutta tällaista kevättä ei ole aiemmin vastaan tullut.

– Kuukausi sitten olin aika varma, että tänä kesänä ei pelata ollenkaan. Motivaation kannalta se oli tällaiselle vanhalle pelaajalle haastava tilanne. On pitänyt vain pitää peruskuntoa yllä ja rempata taloa. Lajitreeni on jäänyt vähälle.

HP harjoittelee toistaiseksi pienryhmissä. Pesäpallokentälle saa ottaa yhtä aikaa 30 henkeä korkeintaan kymmenen hengen ryhmiin. Kaikko muistuttaa pelaajia myös kaikkien muiden turvallisuusmääräysten noudattamisesta.

– Kädet pestään ja desinfioidaan sekä harjoituksiin tullessa että täältä lähdettäessä. Hygienia ja fiksut turvavälit, emme me toistaiseksi juuri muuta voi tehdä. Sitten kun tulee aika matkustaa vieraspeleihin, pitää tietysti miettiä miten esimerkiksi ruokailut järjestetään.

– Viisaammat ihmiset ovat todenneet, että sarjojen käynnistäminen on turvallista. Silloin me pelaamme, Kaikko sanoi.

Harjoitusotteluja HP:llä ei toistaiseksi ole sovittuna, mutta sellainen tai sellaisia on "työn alla".

Ykköspesiksen on tarkoitus käynnistyä juhannuksen jälkeisellä viikolla. Miesten sarjaa pelataan yhdeksällä joukkueella, koska Laukaa, Ulvila ja Vähäkyrö vetäytyivät sarjasta. Pesäpalloliitto tiedotti torstaina, että sarjasta ei pudoteta ketään, mutta yksi joukkue nousee Superpesikseen.

Sekä miesten että naisten Ykköspesiksen tarkat alkamispäivät kerrotaan ensi viikolla. Naisten ykkönen päästäneen pelaamaan kahdessa lohkossa jokseenkin ennalta arvioidun kokoisena, sillä yhtään sarjasta vetäytyjää ei toistaiseksi ole ilmoittautunut.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuvat: Jukka Lehtoranta

 

 • Osumia: 360

"Ei kannata riehaantua ja olettaa, että kesäkuun 5. päivänä aloitetaan" – HP:n Marko Hovi uskoo Ykköspesiksen käynnistyvän kesäkuun lopussa tai heinäkuun alussa

Pesäpalloliiton toiminnanjohtajan Petri Pitkärannan mukaan kansallispelillä on kaikki valmiudet aloittaa sarjatoiminta porrastetusti jo kesäkuussa, kunhan "viranomaisilta saadaan selvyys erityistoimenpiteistä, joita kaikkien osallistujien turvallisuus ja terveellisyys otteluissa edellyttävät".

HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi uskoo ylimpien sarjatasojen pelien alkavan aikaisintaan kesäkuun lopulla.

– Ei kannata riehaantua ja olettaa, että kesäkuun 5. päivänä aloitetaan. Joukkueiden harjoittelu on mahdollista vasta kesäkuun alusta lähtien, ja kyllä sen jälkeen 2–3 viikkoa menee ennen kuin Ykköspesiksen tasoista peliä pystyy pelaamaan.

– Kesäkuun loppu tai heinäkuun alku – sinne se aloittaminen varmasti asettuu, Hovi sanoi.

HP on linjannut, että kaikki joukkueet, edustusjoukkueet mukaan lukien, voivat aloittaa harjoittelun pienryhmissä 14. toukokuuta alkaen "niissä puitteissa kuin hallitus on päättänyt".

– Silloin koulujen avautuessa on juniorijoukkueillakin mahdollisuus aloittaa, mutta kaikki eivät varmaankaan vielä silloin halua. Virallisesti joukkueiden harjoitukset alkavat kesäkuun 1. päivänä, Hovi sanoo.

HP:n miesten joukkueen pelinjohtaja Juho Kaikko sanoi uskovansa, että HP on valmis sarjan alkuun mennessä.

– Luotan siihen, että pelaajat ovat hoitaneet omatoimisen harjoittelunsa hyvin, mutta itse pelin treenaaminen jää nyt tietysti aika vähiin.

Pesäpalloliitto tiedottaa pelikauden aloituksesta lisää ensi viikolla. Silloin tiedettäneen enemmän esimerkiksi mahdollisista rajoituksista yleisömäärän suhteen.

Koronavirus vaikuttaa jo nyt myös HP:n ensi vuoden suunnitelmiin: heinäkuussa 2021 Haminassa pidettäväksi suunniteltu jättimäinen Naperoleiri siirtyy kahdella vuodella eteenpäin.

– Tämän vuoden leirit siirtyvät ensi vuodelle ja ensi vuoden leirit vuodelle 2023, koska 2022 on Pesäpalloliiton satavuotisjuhlavuosi, eikä juhlavuoden leiri-isäntiä haluttu enää muuttaa, Marko Hovi kertoi.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 

 • Osumia: 352

Pesäpallokausi käynnistymässä kesäkuussa – lopulliset päätökset tehdään ensi viikolla

– Pesäpalloliitolla on vahva tahtotila aloittaa kausi kesäkuussa, mutta lopulliset päätökset tehdään aluehallintovirastoilta saatujen tarkempien ohjeistusten jälkeen. Eri sarjojen kilpailutoiminta alkaisi porrastetusti, liiton verkkosivuilla kerrotaan.

Pesäpalloliiton liittojohtokunta käsitteli koronaviruksen aiheuttamaan poikkeustilannetta etäkokouksessaan tänään.

Liiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta sanoo tiedotteessa, että kansallispeli antaa Olympiakomitealle, opetus- ja kulttuuriministeriölle sekä aluehallintovirastoille täyden työrauhan tulkintaohjeistuksen valmisteluun.

– Pesäpalloliitto odottaa viranomaisilta tarkkoja ohjeita erityistoimenpiteistä, joita kaikkien osallistujien turvallisuus ja terveellisyys otteluissa edellyttävät. Kun näihin asioihin saadaan selvyys, pallot nousevat ilmaan heti kesäkuussa. Kaikki valmiudet siihen ovat olemassa.

Pesäpalloliitto tiedottaa pelikauden aloituksesta seuraavan kerran ensi viikolla.

 

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 

 • Osumia: 301

105 yritystä mukana Superperjantaissa – Haminaan odotetaan tuhansittain katsojia ykköspesisotteluun 28.6.

Miesten Ykköspesiksen yleisömagneetti Haminan Palloilijat hakee alkavalta kaudelta nelinumeroista katsojakeskiarvoa. Tavoitetta tukevat kaksi erikoistapahtumaa, Superperjantai 28. kesäkuuta ja palloilun teemapäivä Kotkassa 13. heinäkuuta. Myös edustusjoukkueiden menestymisen suhteen odotukset ovat korkealla. Miesten Ykköspesiksessä tähtäin on asetettu ylempiin jatko-otteluihin.

Superperjantaina 28. kesäkuuta Haminassa vierailee sarjanousija Kannuksen Ura, joka pelaa seurahistoriansa ensimmäisen ykköspesisottelun perinteikkäällä Vallikentällä. Haminan Palloilijoiden toiminnanjohtaja Marko Hovi odottaa lehtereille tuhansittain katsojia.

– 105 yritystä on mukana ja jokainen niistä osti 20 pilettiä eli helpolla matematiikalla tuosta tulee reilut 2000 myytyä lippua jo ennakkoon. Siihen lisätään muut liput ja normaali lipunmyynti portilla. Hieno pesäpallojuhla on varmasti luvassa.

Tapahtumat nousevat otsikoihin ja sytyttävät ihmisiä lähtemään liikkeelle.

– Pelaajille nämä ovat kivoja tapahtumia ja seuralle tietysti tärkeitä, samoin kaikille tekijöille organisaatiossa. Hyvä fiilis kantaa pitkälle. Perjantai on yleisön kiinnostuksen suhteen ollut paras pelipäivä täällä Haminassa, joten hyvissä ajoin kannattaa saapua paikalle nauttimaan stadionin palveluista. Aurinkoinen kesäsää tietysti kruunaa onnistuneen tapahtuman, Hovi odottaa.

– Toivottavasti nähdään kunnon yleisöryntäys Vallikentällä. Se on aina paras kiitos, jonka tästä työstä voi saada ja silloin voimme kokea onnistuneemme.

 

Kova työ ansaitsee palkintonsa. Ensimmäinen onnistuminen on Haminassa jo saavutettu, kun yritykset ja yhteisöt lähtivät innolla mukaan tekemään yhteistä hyvää. Hovi lausuu lämpimät kiitoksensa kumppaneille ja haluaa organisaationsa tuella näyttää parasta osaamistaan kauden huipputapahtumissa.

– Kotka-Hamina-alueen yrityksiä on haastettu mukaan. 120 yritykseen olin puhelimitse yhteydessä ja lähes kaikki innostuivat. Asteittain edettiin. Ensin saatiin 50 mukaan, sitten 70 ja 100. Päätin itse, että tähän katkaistaan, kun 105 oli koossa. Kymen Sanomiin laitetaan komea koko sivun mainos, jossa jokainen osallistuva yritys ja yhteisö pääsee sitäkin kautta esiin.

– Iso kiitos kaikille mukana oleville yrityksille. HP koetaan tällä alueella tärkeäksi ja yritysmaailma uskoo meihin. Ihmiset, yhteisöt ja yritykset ovat ottaneet HP:n omakseen. He haluavat olla mukana yhteistyössä ja tekemässä yhdessä hienoa tapahtumaa. Samalla yrityksillä on mahdollisuus kiittää omia asiakkaitaan ja kutsua heitä seuraamaan ottelua ja kokemaan upea tapahtuma paikan päällä. Kaikki tämä on valtavan hienoa seuran ja koko pesäpallon kannalta. 

Tavoitteellisesti eteenpäin seuratoiminnassa

Haminan Palloilijat käväisi miesten Superpesiksessä viime kaudella, mutta superpesiskarsinta päättyi Siilinjärven Pesiksen juhliin. Katseet käännettiin kuitenkin nopeasti tulevaan. Seuralla on nyt kovat joukkueet sekä miesten Ykköspesiksessä että naisten suomensarjassa.

– Ennustan miesten Ykköspesiksen kärkikolmikoksi Tampere-Oulu-Hamina. Manse PP:tä vastaan pelaamme neljä ottelua, joista yksi on Kotkan palloilupäivässä Arto Tolsa Areenalla. Kärkivastustaja tulee varmasti tutuksi. Yleisölle luvassa on runsaasti jännitettävää, sillä pakka lie ihan auki vielä Kotkan ottelun aikoihin. Heinäkuun lopulla uskon, että voimasuhteet alkavat kärjenkin osalta hahmottua, Hovi arvioi.

– Naisten suomensarjassa meillä on ehkä sarjan kovin joukkue. Elokuussa tiedetään siitäkin enemmän ja seurassa on mahdollisesti luvassa iso palaveri, jossa käydään läpi tulevia suunnitelmia.

 

 Haminan Palloilijoiden toiminnassa käynnissä oleva ajanjakso ulottuu vuoteen 2021.

– Olemme hakeneet valtakunnallisen leirin järjestelyoikeuksia kesälle 2021, mikä määrittää paljon toiminnan organisointia. Leiri on iso ponnistus koko seuraorganisaatiolle, jos sellainen tänne saadaan, Hovi päättää.

Lisätietoa Haminan Palloilijoiden toiminnasta löytyy seuran kotisivuilta www.haminanpalloilijat.net. Fiilistele myös Emmi Rasan kuvia miesten ykköspesisotteluista Vallikentältä!

 

Uutinen: Antti Kallio, Suomen Pesäpalloliitto ry

Kuvat: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 1235

HP haki erittäin tärkeän voiton Tampereelta

Haminan Palloilijat kuittasi keskiviikkona tuulisessa ja koleassa kelissä avauskierroksen tappionsa korkojen kera Manse PP:lle ja kavensi 1—0-voitolla eron kärkeen yhteen pisteeseen.

Mahlamäki löi vieraiden 6—4-voittoon päättyneellä avausjaksolla neljä juoksua. Toinen jakso oli ennen HP:n neljännen vuoroparin tasoittavaa kotijoukkueen johdossa 1—0, mutta Mahlamäki löi ottelun tasoihin. Sen verran Manse kesti, etteivät vieraat pystyneet tekemään toista juoksua eli kolme pistettä jäi ottamatta.

Joukkueet kohtaavat toisensa neljä kertaa. Ykköspesiksen kolmanneksi kovaksi veikattu Oulu kohtaa neljä kertaa sarjanousija Simon eli se pääsee helpommalla.

— Hyvään paikkaan otettiin vierasvoitto, pelin tärkeys tiedettiin. Tämän pitäisi olla sellaista kilpaurheilua, missä kaikki ovat tasavertaisessa asemassa. Mutta pitää kestää ja yleisö ainakin viihtyy kovissa peleissä, sanoi pelinjohtaja Juho Kaikko.

Lue koko uutinen: kymensanomat.fi

 

 • Osumia: 645

HP:n kärki kulkee ja kotiuttajat ovat vireessä

Kolea keli, sateen uhka ja Leijonien välieräottelu jättivät Vallikentän yleisömääräksi lauantaina 466 katsojaa, mutta HP puristi tosikannattajiensa edessä rutiinivoiton. Loppulukemiksi kirjattiin 2—0 (8—2, 6—3). HP aloitti ottelun väkevästi takomalla heti ensimmäiseen vuoroon neljä juoksua ja seuraavaan vielä kaksi lisää.

Toiselle jaksolle Kuula tuli pirteämmin ja avasi juoksutilinsä. Joona Mäkelän harhaheiton myötä Kuula johti 2—1 ja HP:n sisäpeli sakkasi.

— Toisella jaksolla ei vaan taas saatu käyntiin. Saimme tilanteita, oli paloton ajolähtö ja muuta, mutta siinä kävi vähän kaikenlaista, Aalto kertasi.

Kolmannessa vuoroparissa HP vihdoin selätti vaikeamman hetkensä. Numero yhdeksän hihassaan pelannut Lauri Aitala pääsi poikkeuksellisesti purkamaan ajolähtöä ja onnistui tärkeässä paikassa.

— Kun Ylivieska sai meitä hieman paineistettua, niin peräpäästä tehtiin ihan uskomattoman hienoa työtä, HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko suitsutti.

Lue koko uutinen: kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 609

Tulevat junioripelit, naisten suomensarja & miesten maakuntasarja

Tulevat ottelut voit tarkistaa täältä! Seuraavat pelit viikoilla 21 ja 22:

25.5. E-POJAT HP-HYVINKÄÄ KLO 11.00 VIROJOKI
26.5. E-TYTÖT O HP-JANA KLO 12.00 VALLIKENTTÄ
26.5. E-TYTÖT O VIPA-HP KLO 14.00 VALLIKENTTÄ
26.5. E-TYTÖT O VIPA-JANA KLO 16.00 VALLIKENTTÄ
30.5. D-TYTÖT HP-TAHKO KLO 11.00 VALLIKENTTÄ
30.5. NAISTEN SUOMENSARJA HP-HKI KLO 15.00 VALLIKENTTÄ
30.5. MIESTEN MAAKUNTASARJA HP-SUPO KLO 18.00 VALLIKENTTÄ
30.5. F-POJAT HP-KEPE KLO 11.00 POITSILA
30.5. F-POJAT KEPE-PYRY KLO 13.00 POITSILA
30.5. F-POJAT PYRY-HP KLO 15.00 POITSILA
31.5. B-TYTÖT HP-HYINKÄÄ1 KLO 18.00 VALLIKENTTÄ

 • Osumia: 992

HP:n nousukauden huippuetenijä Jani Ahonen palaa Haminaan

HP on tosissaan nousutavoitteensa kanssa. Nopeajalkaisen Jani Ahosen paluu oranssipaitaan on siitä selvä osoitus.

— Viimeksi, kun Jani oli täällä niin kausi päättyi sarjanousuun. Nyt on tarkoitus päättää kausi samalla tavalla, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi kertoo.

Ahonen on pelannut HP:ssa kaudet 2015-17, joista viimeisellä Ahonen oli Ykköspesiksen etenijätilaston kakkonen (65 tuotua juoksua).

Lue koko juttu → kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 1565

HP järjesti juoksutalkoot Vallikentällä — 21 juoksua on suurin jaksonoteeraus kymmeneen vuoteen

Jos Manse PP:lle hävitty sarja-avaus nosti kysymysmerkkejä ilmaan, niin sunnuntaina Haminan Palloiljat pyyhki ne pois kertaheitolla. HP kaatoi Sotkamon Jymyn kakkosjoukkueen lukemin 2—0 (21—0, 3—1).

Vallikentän 832 katsojaa näkivät ensimmäisellä jaksolla todellisen ilotulituksen, kun kotijoukkue HP pamautti peräti 21 juoksua.

Se on joukkueen suurin jaksonoteeraus sitten sitten vuoden 2009 Suomensarjan ottelun Maaningan Mahtia vastaan. Tuolloin HP voitti jälkimmäisen jakson lukemin 26-0.

Toisella jaksolla Jymy haastoikin vähän paremmin, ja aloitti vuoronsa juoksulla, mutta se jäi lopulta illan ainoaksi. Kolme juoksua riitti HP:lle jakso- ja otteluvoittoon.

— Se on tuollaisen ensimmäisen jakson jälkeen vaikea lähteä lataamaan itseään. En olettanutkaan, että toinenkin jakso menee 21-0, Kaikko sanoi.

— Jätkät hoitivat kuitenkin kunniakkaasti toisen jakson. Sotkamolta alkoi tulla ihan hyviä lyöntejä, mutta saimme ne puolustettua.

Lue koko uutinen → kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 • Osumia: 602

HP:n Pesisleiri 2019 -ilmoittautuminen avattu!

Pesisleiri (Lintukoto) 2019

Lähde mukaan pesisleirille jossa harjoitetaan pesäpallotaitoja sekä vietetään yhteistä keskikesän aikaa saunomisen ja muiden harrasteiden parissa. 
Leiri on tarkoitettu vuonna 2007 – 2013 välillä syntyneille pesäpalloilusta kiinnostuneille lapsille sekä heidän vanhemmilleen

Leirin täyshoidon hinta on 65€ joka sisältää ruokaa, aamu- ja iltapalat, majoituksen ja ohjatun-/ valvotun toiminnan leirin aikana

Leirille lähdetään yhteisesti Haminan Vanhan Raudan edestä 17.06.2019 klo 10.00. Leiri päättyy Lintukodossa 19.06.2019 klo 13.00 joten saavumme Haminaan lähtöpaikkaan klo 13.30. Mikäli mahdollista toivomme, että vanhemmilla olisi mahdollisuus osallistua leirikuljetuksiin.

Leirin majoitus toteutetaan Lintukodossa olevissa parakeissa joten mukaan tarvitaan makuupussi, henkilökohtaiset vaatetukset sekä haluttaessa pientä taskurahaa koska iltaisin leirillä on kioski avoinna.

Ilmoittautuminen leirille 15.5.-31.5.2019 välisenä aikana.

Ilmoittautuminen HP:n nettisivujen kautta: Pesisleiri 2019 Lintukoto

Yhteyshenkilö:
Sami Joukainen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
050 544 9119

 • Osumia: 1094

Räpylä petti avausottelun toisella jaksolla — Haminan Palloilijoiden kaksijakoisesta avausottelusta jäi käteen yksi piste ja paljon mietittävää

Jos on Ykköspesiksen pelinjohtajien linjauksia uskominen, niin sarjan avauskierroksella äitienpäivänä Haminan Vallikentällä kohtasivat sarjan ainoat Superpesikseen nousua tavoittelevat joukkueet – Haminan Palloilijat ja tamperelainen Manse PP.

Kärkiottelulle ominaisesti ratkaisu venyi supervuoropariin asti. Sen Manse ratkaisi kahdella läpilyönnillä ja vei kaksi sarjapistettä lukemin 1—2 (3—0, 0—9, 1—5).

Ensimmäisellä jaksolla HP oli hyvä, joskin Mansen ulkokenttä avitti jokaista kolmea juoksua. Kauden avausjuoksun toi Henri Heikkilä Mansen Ville Hotakaisen harhaheitosta, toisen Lassi Vuorelakotiuttajajokeri Mikko Mahlamäen lyönnistä ja kolmannen Otso Mäkelä Ville Harjun sipaisusta.

Toiselle jaksolle kentälle näytti juoksevan täysin samat miehet, mutta jotain oli tapahtunut. Osat olivat vaihtuneet täydellisesti.

Manse pamautti jaksoon peräti yhdeksän juoksua ja takoi ne kaikki kahteen ensimmäiseen vuoropariin. Joukossa oli muutama hyvä osuma, mutta HP:n ulkokenttäkin saa katsoa peiliin.

— Tietysti kun se noin alkaa, niin että tulee pari halpaa pinnaa, niin siinä äkkiä päät notkahtaa, Kaikko sanoi.

 

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Kimmo Seppälä

 • Osumia: 690

B-tyttöjen sm-ottelun ajankohtaa siirretty!

HP:n B-tyttöjen piti aloittaa kautensa tänään Lappeenrannan Pesä-Ysejä vastaan, mutta ottelu jouduttiin perumaan huonon sään vuoksi. Ottelupäivää muutettiin ja ottelu pelataan keskiviikkona 8.5. klo 18:30.

Koko otteluohjelman löydät täältä: www.pesis.fi

 • Osumia: 598

HP:n viimeinen vaihde oli liikaa KaMalle

Haminan Palloilijat palasivat voittojen tielle yli kolme tuntia kestäneen maratonottelun jälkeen. Kotivoitto Kankaanpään Mailasta irtosi kotiutuslyöntikisan päätteeksi lukemin 2-1 (6-4, 6-8, 0-0, 5-2).

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Kimmo Seppälä

 • Osumia: 910

HP Pesisleiri Lintukodossa 18.6-20.6.2018

Lähde mukaan pesisleirille jossa harjoitetaan pesäpallotaitoja sekä vietetään yhteistä keskikesän aikaa saunomisen ja muiden harrasteiden parissa. Leiri on tarkoitettu vuonna 2006 – 2012 välillä syntyneille pesäpalloilusta kiinnostuneille lapsille sekä heidän vanhemmilleen.

Leirin täyshoidon hinta on 70€/hlö joka sisältää ruokaa, aamu- ja iltapalat, majoituksen ja ohjatun-/ valvotun toiminnan leirin aikana.

Leirille lähdetään yhteisesti Haminan Vanhan Raudan edestä 18.06.2018 klo 10.00. Leiri päättyy Lintukodossa 20.06.2018 klo 13.00 joten saavumme Haminaan lähtöpaikkaan noin klo 13.30. Mikäli mahdollista toivomme että vanhemmilla olisi mahdollisuus osallistua leirikuljetuksiin.

Leirin majoitus toteutetaan Lintukodossa olevissa parakeissa joten mukaan tarvitaan makuupussi, henkilökohtaiset vaatetukset sekä haluttaessa pientä taskurahaa koska iltaisin leirillä on kioski avoinna.

HP Pesisleirille otetaan mukaan 80/lasta ja noin 20/vanhempaa.

Ilmoittautumiset viimeistään Pe 8.6.2018 mennessä. Alla olevan linkin takaa pääset ilmoittautumaan!

Linkki --> https://haminanpalloilijat.net/juniori-hp/pesisleiri-2018

Yhteyshenkilö/Tiedustelut: 

Joni Lappeteläinen
Haminan Palloilijat
Jurioripäällikkö
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
0414950962
 • Osumia: 1425

Tilastorajat jatkuvassa vaarassa Superpesiksessä. Yllätysnimiä tilastojen kärkipäässä

Uusi superpesiskausi on tuonut uusia tuulia myös tilastojen kärkipäähän. Moni potentiaalinen tähtipelaaja on noussut vahvempaan rooliin ja aidoksi ratkaisijaksi.

Miesten lyöjätilaston kärkikymmenikössä nuoruuden voimaa edustavat Koskenkorvan Urheilijoiden Patrik Wahlsten, Vimpelin Vedon Perttu Ruuska sekä peräti neljä kunnaria mättänyt Kiteen Pallo -90:n Samu-Kalle Varonen. Kokeneemmista pelaajista tilaston kärkipäähän ovat nousseet Kiteen Sami Partanen ja Pattijoen Urheilijoiden (Raahe) Jari Törmänen.

Sarjanousija Haminan Palloilijat on avannut kautensa pirteästi. Samalla suurelle yleisölle on esitelty uusia mielenkiintoisia ratkaisijoita, kuten kärkilyöntitilaston ykkösnimi Juha Toikka ja etenijätilaston nelonen Joona Mäkelä.

Etenijätilaston kärjessä viilettää Raahen Paavo Pelto, joka on onnistunut hyvin myös ykköstilanteen purkajana.

Lue Lisää Aiheesta --> http://www.pesis.fi/?x21605=37409493

 

Uran ensimmäinen kunnari Superpesiksessä 2018

Joona Mäkelä (ViVe-HP 24.5.2018)

Otso Mäkelä (HP-JoMa 9.5.2018)

Juha Toikka (ViVe-HP 24.5.2018)

Jyri Toikka (ViVe-HP 24.5.2018)

 

 • Osumia: 2370

Hamina kaatui aurinkohurvittelussa Vimpelissä

Haminan Palloilijat taipui Vimpelin Saarikentällä lähes kolmetuntisessa väännössä. Vimpelin Veto ja Haminan Palloilijat järjestivät Vimpelin Saarikentällä näytelmän, jotka kukaan ei osannut odottaa ennakkoon. Lopulta kotijoukkue veto otti 2-0 voiton jaksoin (5-2,13-12).

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Tomi Olli

 • Osumia: 897

HP:n B-tytöille tärkeä voitto

Haminan Palloilijoiden B-tytöt kukistivat torstaina Lappeenrannan Pesä Ysit niukasti lukemin 1-0 (4-3, 3-3). Täydet pisteetkin olivat tarjolla, mutta kotiuttaminen osoittautui hankalaksi.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Reimari

 

 • Osumia: 894

Fanimatka Hyvinkäälle Sunnuntaina 3.6

Kauden ensimmäinen fanimatka järjestetään Hyvinkäälle sunnuntaina 3.6.2018.

Miesten Superpesistä Hyvinkään Tahko - Haminan Palloilijat @pihkalan pesäpallostadion 

Matkanhinta on 20€ (HUOM! Ei sisällä ottelulippua). Auto lähtee Ravintola Hakapirtiltä klo 13.00.

50 nopeinta ilmoittautunutta pääsee mukaan fanimatkalle. Ilmoittautuminen viimeistään  To 31.5.2018 mennessä.

Tiedustelut / Yhteyshenkilö: Kai Tykkä , 0405740944 tai suoraan käymällä Hakapirtissä.

Tulevat fanimatkat --> To 12.7 Imatra-Hamina ja Ti 17.7 Kouvola-Hamina

 

     

 

 • Osumia: 1554

Tilaa nyt itselleen HP:n fanipaita

Tilaa nyt HP:n aito fanipaita hintaan 50 euroa (sisältää postikulut).

Tilaukset pitää tehdä viimeistään 15.6.2018 mennessä sähköpostiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

     

 • Osumia: 2440

Aikansa oli tasaista, mutta Sotkamo vei pisteet Vallikentältä

HP pystyi antamaan ensimmäisellä jaksolla täyden vastuksen, mutta ei enää toisella. Sotkamo voitti 2-0 (1-0, 5-1). Onhan siinä rutiinissa eroa, kun toinen on ollut Superpesiksessä mitaleilla jokaisella kaudella tällä vuosituhannella ja toinen pelaa ensimmäistä kertaa pääsarjassa sitten vuoden 2001. Tolkuttoman isoa eroa HP:n ja Sotkamon Jymyn välillä ei kuitenkaan ollut tänään Vallikentällä.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Jukka Lehtoranta

 • Osumia: 963

Fanikauppa aukeaa Vallikentälle

Fanikauppa palvelee miesten Superpesiksen ottelutapahtumissa. Myynnissä HP:n fanituotteita. Voit tutustua fanituotteisiin etukäteen osoitteessa www.haminanpalloilijat.net. Kentällä vain käteismaksu.

Tuotteita voi edelleen ostaa myös verkkokaupan kautta. Tuotevalikoimaa pyrimme täydentämään kesän aikana.

Tervetuloa ostoksille!

 • Osumia: 1386

SiiPen läpilyönnit kaatoivat HP:n - Ykköspesiksen kärki vaihtui

HP:n Valtteri Hämäläinen syöksyy kohti kolmospesää, mutta pallo on jo Siilinjärven Eino Puustisen räpylässä. Kuva: Kimmo Seppälä

Vajaan neljän vuoroparin ajan kaikki näytti Haminan Palloilijoiden kannalta hyvältä. Oranssipaidat johtivat Ykköspesiksen kärkiottelua Siilinjärven Pesistä vastaan 6-2, SiiPe oli viimeistä kertaa sisällä, ja taululla oli kaksi ristiä.

Sitten kaikki muuttui.

Vieraat saivat Eino Puustisen kolmospesälle, ja siitä alkoi HP:n alamäki. Kolme lyöjää ja kolme juoksua myöhemmin tilanne oli 6-5, ja lopulta Samu Vainikainen tyhjensi ajotilanteessa kentän - 6-9.

HP ei ehtinyt tauon aikana toipua järkytyksestä, ja sarjan lyöntitilaston ykkönen Kimmo Lukkari toisti Vainikaisen tempun heti toisen jakson alkajaisiksi - 0-4. HP pääsi pari kertaa kolmen juoksun päähän, mutta SiiPen tiivis ulkokenttä piti huolen siitä, ettei voittajasta enää ollut epäselvyyttä. SiiPe voitti 2-0 (9-6, 7-2).

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

HP:n Facebookissa --> Lehdistötilaisuus

 

Seuraava ottelu: Su 4.6 Klo 17.00 Haminan Palloilijat - Ulvilan Pesä-Veikot | @Vallikenttä

Liput: 10€ / 7€ / Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi, Tervetuloa!

 • Osumia: 2217

Piste meni, mutta HP jatkaa voittojaan - jokerit juonivat ratkaisevan juoksun

Ensimmäinen jakso sujui HP:ltä kuin unelmissa. Tässäkin Juha Toikalla on hyvää aikaa saapua tyylitellen kotipesään. Kuva: Raimo Eerola

Miesten Ykköspesistä johtava Haminan Palloilijat menetti ensimmäisen sarjapisteensä tänään Vallikentän juoksujuhlassa, mutta voittamista HP jatkaa edelleen. Jyväskylän Kiri kaatui huiman loppuratkaisun jälkeen 1-0 (11-0, 8-8).

Ensimmäinen jakso oli juuri niin yksipuolinen kuin numerot kertovat. Ville Aalto tykitti kuusi juoksua - kolme enemmän kuin Kiri sai kotiutusyrityksiä.

Toisella jaksolla Kiri oli kuitenkin toista maata. Se meni heti ensimmäisen vuoron aloittavalla 4-0-johtoon, ja HP joutui koko jakson ajaksi takaa-ajajaksi.

Ensimmäisen tasoittavalla HP pääsi numeroihin 2-4 ja toisen tasoittavalla jo 3-4:een. Kolmannessa vuorossa Kiri teki kuitenkin kolme juoksua lisää, ja HP oli taas neljän juoksun päässä. Sen eron isännät kuitenkin kuroivat sisukkaasti umpeen, ja viimeiseen vuoroon lähdettiin tasalukemista 7-7.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

HP:n Facebookissa --> Lehdistötilaisuus

 

Seuraava ottelu: Ke 31.5 Klo 18.00 Haminan Palloilijat - Siilinjärven Pesis | @Vallikenttä

Liput: 10€ / 7€ / Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi, Tervetuloa!

 • Osumia: 3776

Talkoolaiseksi Naperoleirille Haminaan 30.7 - 3.8.2017

Nyt on Naperoleirin talkoorekisterissä kaikki leirin ajan talkoovuorot. Sieltä valitsemaan jokainen omat vuoronsa. Kaikki vapaat vuorot ovat valittavissa. Jos vuoro on jo täysi,sitä ei pääse valitsemaan.Talkoolaisia on jo rekisterissä hyvä määrä, mutta niitä tehtäviäkin pitäisi valita :). Talkoohommia on laidasta laitaan, Vehkalahden koulun majoitusvalvontaa, kioskivuoroja Vehkalahden koululla, Vallikentällä, Urheilukentälläja Ruissalon kentällä. Ruokahuoltoon ja siivoukseen tarvitaan porukkaa Vehkalahden, Aseman, Uuden-Summan ja Husulan kouluille. Kentänhoitoa kaikilla pelikentillä. Tuomarikuljetuksiin jne.

Nyt olisi äärimmäisen tärkeää saada vuorot täytettyä mahdollisimman pitkälti, jotta saadaan leiristä onnistunut ja ikimuistoinen niin pelaajille, tuomareille ja talkoolaisille. Vielä saa värvätä lisääkin innokkaita talkoolaisia, joten nyt sana kiertämään tuttujen ja sukulaisten kesken!

Muistakaa hyvät talkoolaiset rekisteröintivaiheessa täyttää huolellisesti omat tiedot, mm. leiripaidan koko olisi hyvä olla kaikilla tiedossa.

Jos tulee ongelmia rekisteröinnin kanssa tai jokin muu asia askarruttaa niin olemme toki valmiita auttamaan asiassa. Olethan yhdeydessä meihin alla oleviin henkilöihin niin pyritään yhdessä ratkaisemaan ongelma jotta saadaan leiristä onnistunut meille kaikille tärkeille ihmisille eli TALKOOLAISILLE!

Ystävällisin terveisin: Naperoleirin 2017 organisaatio

 

Yhteystiedot:

Leirinjohtaja: Jari Heikkilä , 0408604683 | Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Talousvastaava: Sanna Toikka , 0405393642 | Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Talkoovastaava: Joni Lappeteläinen , 0414950962 | Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 • Osumia: 1447

HP jatkaa voittojen tiellä – Pöytyä kaatui kärkipelissä

Juha Toikka oli oranssipaitojen ykköspalkittu, hieno lukkaripeli oli palkintoraadin mieleen!

Haminan Palloilijat jatkaa kauttaan Ykköspesiksessä puhtaalla pelillä. Neljän ottelun jälkeen HP pitää hallussaan sarjan kärkipaikkaa neljällä kolmen pisteen voitolla.

HP:n vierailu Pöytyällä tuotti täydet kolme pistettä, kun joukkue nappasi 2-0-voiton (7-3, 3-2). Ensimmäinen jakso ratkesi toisessa vuoroparissa, jossa haminalaisjoukkue tykitti peräti viisi juoksua. Toinen jakso pysyi jännittävänä aina neljännen vuoroparin tasoittavalle saakka, kunnes Ville Aallon läpilyönti kotiutti Santeri Löppösen ja Oskari Vihmasen ja HP pääsi tuulettamaan täysiä sarjapisteitä.

- Tiesin, että pystyn lyömään yhden juoksun. Lyönti meni juuri sinne, minne ajattelinkin. Toinen juoksu oli sitten vastustajalta hölmöilyä, Aalto sanaili ottelun jälkeen.

HP joutui antamaan hieman tasoitusta kärkipeliin lähdettäessä, kun lukkari Jesse Eskelinen jätettiin kokoonpanon ulkopuolelle loukkaantumisen takia. Kyse oli lähinnä varotoimenpiteestä, sillä riskien  ottamista haluttiin välttää näin alkukaudesta.

 - Eskelinen on sivussa suurella todennäköisyydellä myös lauantaisesta kotiottelusta Jyväskylän Kiriä vastaan, mutta hyvinhän ”Julli” (Juha Toikka) tuurasi, HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen totesi.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

 

Seuraava ottelu: La 27.5 Klo 15.00 Haminan Palloilijat - Jyväskylän Kiri | @Vallikenttä

Haminan Kaupunki tarjoaa kaikille kaupunkilaisille, kesäasukkaille ja vieraille VAPAA PÄÄSYN otteluun!

 

 • Osumia: 2819

Naperoleirille 2017 ilmoittautuneet joukkueet

Valtakunnaliselle Naperoleirille 2017 on ilmoittautuneita joukkueita 20.5.2017 mennessä tullut 81.

Leirille ilmoittautuneet joukkueet ja joukkuevelvoitteet on päivitetty leirisivuille kohtaan ilmoittautuminen.

Velvoitteet tulee olla päivitettynä 15.6.2017 mennessä, mukaan lukien pelaajatiedot, jossa mainittuna mahdolliset allergiat ja sairaudet.

Päivittäkää joukkuetasonne 31.5.2017 mennessä. Joukkuetason arvio auttaa osaltaan kilpailupäälliköä rakentamaan tasaisia lohkoja.

 

Naperoleirin sivuille pääset alla olevasta linkistä!

http://www.pesis.fi/pesisnuoret/naperoleiri/ilmoittautuminen/ilmoittautuneet-joukkueet/

 • Osumia: 1944

Lievestuore säikäytti alussa - HP toipui nopeasti ja jyrää Ykköspesiksen kärjessä

Oranssipaidoilla oli jälleen syytä tuulettaa voittoa kotikentällään. Kuva: Haminan Palloilijat 

Haminan Palloilijoiden urakka miesten Ykköspesiksessä on alkanut paremmin kuin hyvin. HP löylytti tänään Vallikentällä Lievestuoreen Kisan 2-0 (8-4, 5-1) ja johtaa sarjaa ainoana joukkueen ilman pistemenetyksiä.

Ihan ilman vaikeuksia ei voitto Lievestuoreesta irronnut, sillä vieraat takoivat ensimmäisen jakson ensimmäisen vuoroparin aloittavalla neljä juoksua.

HP vastasi kuitenkin samalla mitalla: ensin Jani Ahonen juoksi harhaheiton turvin 1-4 ja sitten Ville Aalto löi takatilanteessa kolmospuolelta läpi 1+2 juoksun arvoisesti 4-4.

Toisessa vuorossa Juha Toikka, Otso Mäkelä ja Jesse Eskelinen siirsivät isännät 7-4-johtoon ja Mäkelä iski kolmannen tasoittavalla jakson loppunumeroiksi 8-4.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

HP:n Facebookissa --> Lehdistötilaisuus

 

Seuraava ottelu: To 25.5 Klo 16.00 Pöytyän Urheilijat - Haminan Palloilijat @Kaulanperän pesäpallokenttä

 

 • Osumia: 2432

HP ei kärsi kevätkankeudesta - kauden toinen kolmen pisteen voitto

Joona Mäkelä tuo Haminalle juoksun. Kotipesässä tilannetta seuraa Henri Heikkilä. Kuva: Pekka Kimpanpää

Haminan Palloilijat on aloittanut Ykköspesiksen kauden mainiosti.

Viime sunnuntaina HP kaatoi vieraskentällä Tampereen. Tänään keskiviikkona kausi korkattiin myös Vallikentällä.

HP järjesti kotiyleisölle mukavan illan kaatamalla Vähäkyrön puhtaasti 2-0 (4-3, 6-4). Kotijoukkueella kotiuttajina onnistuivat Juha Leskinen neljällä lyödyllä juoksulla sekä Juha Toikka ja Ville Aalto, jotka löivät kolme juoksua mieheen. Tuodut juoksut jakautuivat seitsemän oranssipaidan kesken. Kolmostilanteet menivät HP:n eduksi 16-11.

Kahden pelatun ottelun jälkeen HP on Ykköspesiksen kärjessä kuudella pisteellä.

Lue Lisää --> www.kymensaomat.fi

Ottelun Tilastot

HP:n Facebookissa --> Lehdistötilaisuus

 

Seuraava ottelu: Su 21.5 Klo 13.00 | Haminan Palloilijat - Lievestuoreen Kisa | @Vallikenttä

Liput: 10€ / 7€ / Alle 12-vuotiaast ilmaiseksi, Tervetuloa!

 • Osumia: 2915

Avoimet Ovet Power Gymillä!

Nyt mahtava tilaisuus päästä tutustumaan Haminan uusimpaan ja monipuolisimpaan kuntosaliin Power Gym Haminaaan.

Sali soveltuu vasta-alkajalle kuin myös kovaa treenaavalle. Avoimet ovet To 18.5.2017 klo 10.00 - 19.00!

Mukana myös Haminan Palloilijoiden pelaajia ja Isäntänä häärää omistaja, HP Legenda Vesa "Kauki" Kaukiainen.

Kahvit ja pullat 100 ensimmäiselle, Tervetuloa!

 • Osumia: 1825

HP:lle unelma-alku Ykköspesikseen sarjan ennakkosuosikki taipui kotikentällään

Jani Ahonen toi HP:lle kolme juoksua. Kuva: Raimo Eerola

Haminan Palloilijat horjutti Ykköspesiksen ennakkosuosikiksi nostetun Manse PP:n asemaa komealla voitolla. HP haki Tampereelta täydet sarjapisteet jaksoin 2-0 (5-1, 2-0).

- Pelasimme hyvin. Vastustaja ei varmaan päässyt omalle tasolleen, mutta pelattiin tosi hyvä peli ulkona ja sisällä. Tasapainoinen esitys, HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen sanoi.

HP:n lautasen ääressä oli viimeisestä harjoitusottelusta sivussa ollut Jesse Eskelinen.

- Jesse toi mukaan oman juttunsa, ja etukenttäpelaaminen oli tänään hyvää. Teimme paljon paloja lukkarin ja etukenttämiesten kanssa, saimme nopeita miehiä poltettua.

HP aloitti ottelun väkevästi. Se loi jo avausvuorossa neljä kolmostilannetta, joista yksi päättyi juoksuun, kun Juha Leskinen kotiutti Jani Ahosen.

 

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi   

Ottelun Tilastot

Lehdistötilaisuus

 

Seuraava Ottelu: Ke 17.5 Klo18.00 | Haminan Palloilijat - Vähänkyrön Viesti | @Vallikenttä

Liput: 10€ / 7€ ja Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi, Tervetuloa!

 • Osumia: 2645

Simo Vanhala takoo taas juoksuja HP:ssä - ”Onko siitä jo niin kauan?”

Simo Vanhala (keskellä) palaa pitkän tauon jälkeen HP:n paitaan ja Ykköspesikseen. Kuva: Raimo Eerola

Torstaina 38 vuotta täyttävä Simo Vanhala palaa Haminan Palloilijoihin ja Ykköspesikseen kymmenen vuoden tauon jälkeen. HP aloittaa sarjakauden lauantaina Tampereella.

- Onko siitä jo niin kauan? Taidan olla itsekin jo vanha, koska vastahan Simo pelasi, HP:n uusi pelinjohtaja Petri Pulliainen miettii.

Vanhala pelasi edellisen kerran Ykköspesistä Haminassa kaudella 2007. Tuolloin miesten edustuspesäpalloa pyöritti fuusioseura HaPe.

Parhaimmillaan Vanhala oli kaudella 2006 Ykköspesiksen lyöjätilaston neljäs 55 onnistumisellaan. Viimeiset merkinnät tilastoista löytyvät vuodelta 2008, suomensarjasta.

- Silloin lopetin, kun ensimmäinen lapsi oli tulossa. Mutta ajatus paluusta jäi kytemään, Vanhala muistelee.

- Olen istunut tiiviisti katsomossa ja tuli fiilis, että voisin olla vielä itsekin lyömässä.

Vanhala pelasi Ykköspesistä jo kesällä 1998 Imatran Pallo-Veikkojen paidassa. Nykyisistä joukkuekavereista esimerkiksi Santeri Löppönen, 18, ei ollut tuolloin vielä syntynyt.

- En tiedä olenko itse niin lapsen tasolla vai ovatko nuoret niin aikuisia, mutta meillä synkkaa hyvin, Vanhala nauraa.

Lue HP:n tunnelmista sarja-avauksen alla perjantain Kymen Sanomista tai digilehdestä.

 • Osumia: 2792

Miesten Ykköspesiksen 2017 Ennakkopaketti

Pelinjohtajien papereissa Manse PP on ylivoimainen suosikki, kun miesten ykköspesiskausi käynnistyy tulevana lauantaina 13.5.

Nousu oli lähellä jo viime syksynä. Manse PP kävi tasaista kamppailua runkosarjan kärkisijoista lähinnä pääsarjatasolle nousseen Imatran Pallo-Veikkojen ja Siilinjärven Pesiksen kanssa. Toisen mahdollisuuden joukkue sai superpesiskarsinnassa. Raahelainen Pattijoen Urheilijat joutui viidenteen otteluun taistelemaan 20-vuotisen superpesistaipaleensa jatkumisesta.

Alkavalle kaudelle Manse PP sai kokoonpanoonsa kolme kovaa vahvistusta, joista kaikilla on superpesiskokemusta. Petteri Kortelainen pommitti Kankaanpään Mailan superpesisjoukkueelle 2+44 juoksua viime kaudella. Jussi-Pekka Maunuksela siirtyy Tampereelle Ulvilasta ja Saku Suurnäkki Haminasta. Silti pelinjohtaja Mika Kulmala miettii jalat maassa tulevaa.

– Menestyäksemme tulee kauttaaltaan joka osa-alueella onnistua ja pelata tasaisesti koko kausi, Kulmala painottaa.

Vahvimmaksi haastajaksi arvioidaan Siilinjärven Pesis, joka jatkaa pitkälti muuttumattomalla kokoonpanolla alkavaan kauteen. Ainoastaan Riku Manninen joutui lopettamaan uransa välilevynpullistuman vuoksi. Viime vuonna Siilinjärvi yllätti monet haastamalla tosissaan terävimmän kärjen, mutta tällä kertaa joukkueeseen kohdistuu konkreettisia menestymisodotuksia. Myöskään pelinjohtaja Tuomas Nissinen ei peittele kovaa tavoitetta.

– Päätavoitteemme on nousta Superpesikseen kaudelle 2018. Sillä ei ole väliä, nousemmeko suoraan vai karsintojen kautta. Lopputulos ratkaisee.

Ykköspesiksen runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen. Neljä seuraavaa jatkavat välieriin, joiden voittajat saavat toisen mahdollisuuden superpesiskarsinnassa. Kärkikaksikon takana käydään pelinjohtajien arvioissa kovaa taistelua jatkopaikoista. Lähimpänä välierien kotietua ovat Haminan Palloilijat ja Puijon Pesis Kuopiosta. Ylempiin pudotuspeleihin kurkottavat myös Jyväskylän Kiri, Ulvilan Pesä-Veikot ja Ylivieskan Kuula.

Kaiken kaikkiaan odotuksissa on tasainen ja mielenkiintoinen miesten ykköspesiskausi, joka jättänee yllätyksille tilaa. Mukana on myös tukku tähtipelaajia, joista pelinjohtajien arvioissa nousevat erityisesti esiin Siilinjärven Pesiksen Samu Vainikainen, Puijon Pesiksen Simo Vainikainen, Haminan Palloilijoiden Jesse Eskelinen, Manse PP:n Jukka Tuomisto ja Jyväskylän Kirin Ilkka Ylitalo.

Lue Lisää --> Kausi 2017 ennakkopaketti

 

Ranking sijoitus kolme ( 3 ) Haminan Palloilijat , Petri Pulliainen

Minimitavoite: Ylemmät pudotuspelit

Pelinjohtajan kommentti:

- Sisäpelissä vahvuuksiamme ovat eteneminen ja kotiuttaminen sekä ulkopelissä hyvä nollatilannepelaaminen ja takatilanne.

- Ulkopelissä, jos onnistumme, pystymme toteuttamaan tavoitteemme.

- Tavoite on päästä "pleijareihin" ja sitten määritellään tavoitteet uusiksi. Ilmeen pitää olla hyvä, periksi ei anneta missään tilanteessa. Kaudesta odotan tasaista, jokaisen pisteen eteen tulee pelata hyvin.

 • Osumia: 1877

HP:n Verkkokauppa on avattu!

Haminan Palloilijat on avannut modernin verkkokauppansa. Seuran omien fanituotteiden lisäksi saatavilla on valtakunnallisen Naperoleirin 2017 paitoja, pipo, selkäreppu, sportypanta, tuubihuivi ja vilkkupinssi.

Tutustu kauppaan nyt!

Tunnusta väriä ja tutustu monipuoliseen valikoimaan. Roseprint Oy toimii tuotteiden toimittajana ja kaupan hallinnoijana. Nopeat toimitukset, monipuoliset maksutavat ja asiakaspalvelu Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 • Osumia: 3113

HP kiusasi superpesisjoukkuetta sarjakauden alla - ”Olosuhteisiin nähden mallikas peli”

HP:n etenijäjokerina pelannut Santeri Löppönen syöksyi haminalaiset 3–0-johtoon. Kuva: Raimo Eerola

Haminan Palloilijat laittoi merkittävistä poissaoloista huolimatta Superpesikseen nousseen Imatran Pallo-Veikot ahtaalle sunnuntain harjoitusottelussa.

HP taipui vasta kotiutuslyöntikilpailussa. Loppunumeroiksi Vallikentällä kirjattiin 1-2 (7-3, 1-5, 0-3).

Ensimmäinen jakso oli kotijoukkueelta erinomainen. Otso Mäkelä sekä jokerit Simo Vanhala ja Juha Leskinen löivät yhteensä peräti seitsemän juoksua, ja kolmoselta tultiin kotiin lähes jokaisella yrityksellä. Imatra joutui tyytymään kolmeen onnistumiseen.

- Löimme hyvin väleihin ja hanska piti. Siellä oli paljon hyviä suorituksia, joista syntyi lumipalloefekti, HP:n uusi pelijohtaja Petri Pulliainen kuvaili.

Toisen jakson alku oli Haminalta heikko. IPV johti 1-0, kun kotijoukkueen etenijä Henri Heikkilä esti ulkopelaajaa. Tuomiona oli lopulta kaksi paloa ja lyöntivuoron mitätöinti. Peli kääntyi vierailijoille, ja Imatra takoi tarvittavat juoksut.

- Ei toinenkaan jakso huono ollut, mutta sen alku oli surkea, Pulliainen tiivisti.

Supervuoroparia ei harjoitusottelussa pelattu, vaan voitto ratkaistiin suoraan kotiutuslyöntikilpailussa. Viime kaudella Ykköspesiksen parhaaksi lukkariksi valittu Ville Liukku piti HP:n nollilla ja IPV takoi omalla vuorollaan kolme juoksua.

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

 • Osumia: 1682

Oranssipaidat lehti julkaistaan Ke 10.5

Haminan Palloilijat julkaisee Oranssipaidat lehden vuosimallia 2017 kaupunkilehti reimarin välissä keskiviikkona 10.5.2017

JAKELUALUE: Hamina, Miehikkälä, Virolahti, Liikkala ja Ruotila

Jakeluständi löytyy --> Kaivokadun R-Kioskista, Itäväylän Valintatalosta ja Haminan S-Ostoskeskuksesta.

Luvassa paljon hyviä lukuhetkiä joten kannattaa odottaa! Myös Nettiversiona HP:n kotisivuilla!

 

 

 • Osumia: 1596

HP:n B-tytöt aloittivat vakuuttavasti

Haminan Palloilijoiden B-tytöt eivät antaneet Kuusankosken Puhdille mahdollisuuksia tyttöjen superpesiksen avausottelussa Vallikentällä torstaina. HP puolusti tarkasti, paukutti neljä juoksua molemmilla jaksoilla - ja voitti 2-0 (4-0, 4-0).

- Loistava ulkopeli koko joukkueelta. Jatkettiin siitä mitä esitettiin jo hallissa, HP:n pelinjohtaja Jussi Toikka myhäili.

Kaupunkilehti Reimarin Pelikuvat 

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

 

 

 

 • Osumia: 1832

Arvo-otteluiden ensikertalaisia miesten Ykköspesiksen Itä-Lännen pelinjohtajiksi

Ulvilan Pesä-Veikkojen Timo Lamminen johtaa Lännen ja kuopiolaisen Puijon Pesiksen Petri Pulliainen Idän peliä miesten Ykköspesiksen arvo-ottelussa Haminassa perjantaina 10.6. Molemmille valinta aikuisten arvo-otteluun on uran ensimmäinen.

Lamminen on pitkän linjan pesäpallovalmentaja, joka muistetaan parhaiten pelinjohtotehtävistä Turku-Pesiksen naisten superpesisjoukkueesta ja kolmannelta peräkkäiseltä kaudelta Ulvilan miesjoukkueesta. Aisaparikseen Lamminen saa Jarmo Kauppisen, ennakkoarvioihin nähden yllättäen kärkipaikkaa hallussaan pitävän Ylivieskan Kuulan pelinjohtajan.

Idän peliä johtaa imatralaislähtöinen Petri Pulliainen, joka palasi kuluvalle kaudelle viuhkan varteen Kuopioon. Pulliaisella on vyöllään 80 superpesisottelua Imatran Pallo-Veikkojen paidassa. Kakkospelinjohtajana toimii kotikentällään Haminan Palloilijoiden Jari Heikkilä, joka nimettiin vastaavaan rooliin miesten Ykköspesiksen Itä-Lännessä 2014.

Valitsijat, Idän Jari Karjanlahti Siilinjärveltä ja Lännen Kari Haapakoski Ylivieskasta, saavat työnsä valmiiksi keskiviikkona, jolloin joukkueiden kokoonpanot julkaistaan. Itä voitti historiallisesti ensimmäisen kerran miesten Ykköspesiksen arvo-ottelun viime vuonna lukemin 1-0 (8-3,2-2).

Ennakkolippuja miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi-otteluun voi tiedustella Haminan Palloilijoiden toimistolta (Kaivokatu 3, 49400 Hamina) tai sähköpostitse marko.hovi(ät)haminanpalloilijat.net. Lippujen hinta on 12 euroa, alle 12-vuotiaiden sisäänpääsy on ilmainen.

 

Aiheesta lisää:

Pelaajavalinnat julkaistaan keskiviikkona: Ketkä sinä valitsisit?

Miesten Ykköspesiksen Itä-Lännen Facebook-tapahtuma

Haminan Yöt -festivaali

 • Osumia: 2571

Ensimmäisen jakson virheet HP:n riesana Vallikentällä

Haminan Palloilijoiden tappioputki miesten Ykköspesiksessä venyi neljään otteluun sunnuntaina Vallikentällä.

Kauden avausvoitto kotona jäi saamatta, kun HP hävisi Lievestuoreelle supervuoroparin jälkeen 1-2 (2-5, 4-2, 0-1).

Ensimmäinen jakso alkoi tarkalla ulkopelillä. HP lipsautti heti ensimmäisessä ulkovuorossaan vieraille yhden juoksun harhaheitolla, mutta muuten juoksuja saatiin odotella kolmanteen vuoropariin.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Lehdistötilaisuus: Haminan Palloilijat - Lievestuoreen Kisa

Ottelun Tilastot: Haminan Palloilijat - Lievestuoreen Kisa

Pelikuvat: @Emmi Rasa

 

         

 • Osumia: 2637

Miesten Ykkösen Itä-Länsi-valinnat ensi viikolla: Tässä pelinjohtajien ennakkoarviot!

Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi-tähdistöottelu pelataan Haminassa perjantaina 10.6. kello 17.30. Tähtiloistoa on luvassa samana viikonloppuna myös musiikin osalta, sillä ympyräkaupungissa järjestetään Haminan Yöt –festivaali. Perjantaina Hamina Bastionissa esiintyvät Ellinoora, Jarkko Ahola, JVG ja Juha Tapio, lauantaina J. Karjalainen, Roope Salminen & Koirat, Sanni, Antti Tuisku ja Yö.

Miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelun pelinjohtajat julkaistaan tulevana maanantaina ja pelaajavalinnoista tiedotetaan keskiviikkona. Valitsijoina toimivat Idän Jari Karjanlahti Siilinjärveltä ja Lännen Kari Haapakoski Ylivieskasta.

Ennen kauden alkua pesis.fi-verkkotoimitus pyysi sarjan pelinjohtajia nimeämään potentiaalisen ensikertalaisen joukkueestaan miesten Ykköspesiksen Itä-Länteen. Seuraavat nimet nousivat esiin:

Juho Hakomäki, Jalasjärven Jalas

Niko Julin, Pöytyän Urheilijat

Eetu Karhulahti, Manse PP, Tampere

Miika Keski-Petäjä, Ylivieskan Kuula

Pasi Kokkonen, Imatran Pallo-Veikot

Alex Leinonen, Lievestuoreen Kisa

Jonne Luhtavaara, Muhoksen Pallo-Salamat

Joona Mäkelä, Haminan Palloilijat

Tommi Nissinen, Puijon Pesis, Kuopio

Konsta Piironen, Joensuun Maila

Juho Ranto, Ulvilan Pesä-Veikot

Jukka Tuomisto, Manse PP, Tampere

Tuisku Tuovinen, Siilinjärven Pesis

 

Mitä mieltä olet? Kerro oma suosikkisi Facebookissa ja Twitterissä.

Ennakkolippuja miesten Ykköspesiksen Itä-Länsi-otteluun voi tiedustella Haminan Palloilijoiden toimistolta (Kaivokatu 3, 49400 Hamina) tai sähköpostitse marko.hovi(ät)haminanpalloilijat.net. Lippujen hinta on 12 euroa, alle 12-vuotiaiden sisäänpääsy on ilmainen.

Aiheesta lisää:

Miesten Ykköspesiksen Itä-Lännen Facebook-tapahtuma

Haminan Yöt -festivaali

Haminan Palloilijat kotisivuillaan

 • Osumia: 2469

HP romahti toisella jaksolla Muhoksella - tuloksena piste pitkän kaavan kautta

Haminan Palloilijoiden ja Muhoksen Pallo-Salamoiden lauantaipäivän Ykköspesiksen kamppailu venyi aina kotiutuslyöntikisaan asti.

HP haki lopulta vain yhden pisteen sarjanousijan vieraana. Loppulukemat olivat 2-1 (2-3, 7-3, 1-1, 5-3).

Perjantain Ylivieska-ottelun jälkeen HP:n pelinjohtaja Saku Kapanen peräänkuulutti joukkueeltaan valmiutta olla hereillä heti pelien alusta saakka.

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot: Muhoksen Pallo-Salamat - Haminan Palloilijat

 

         

 • Osumia: 2557

HP:n ryhtiliike toi vieraspisteen

Haminan Palloilijat pelasi kaksijakoisen ottelun Ykköspesiksen ottelussa Ylivieskassa perjantaina. Tuloksena oli yksi piste, kun Ylivieska kaatoi HP:n supervuoroparin jälkeen luvuin 2—1 (7—2, 0—5, 1—0).

Avausjaksolla Ylivieska oli selkeästi vahvempi.

Haminalaisten lyöntipeli takkusi pitkään. Ensimmäisen juoksun oranssipaidoille toi Jani Ahonen Juha Toikan lyömänä vasta kolmannessa vuorossa. Sitä ennen kotijoukkue oli ehtinyt takoa neljä juoksua kolmeen vuoroonsa.

Lue Lisää aiheesta --> www.kymensanomat.fi

 

Lehdistötilaisuus: Ylivieskan Kuula - Haminan Palloilijat

Ottelun Tilastot: Ylivieskan Kuula - Haminan Palloilijat

 

         

 

 • Osumia: 2696

Ei tämän näin pitänyt alkaa - HP:lle tyly tappio kotikentällä

Haminan Palloilijoiden sarjakausi Ykköspesiksessä ei ole alkanut odotetulla tavalla. Avausottelussa sentään tuli nihkeä vierasvoitto Joensuun akatemiajoukkueesta, mutta tänään Vallikentällä ei käteen jäänyt pistettäkään.

Vierasjoukkue Siilinjärven Pesis oli selvästi parempi ja voitti 1-0 (2-2, 6-0).

Avausjakson HP vielä rimpuili tasapeliksi, kun Ville Aalto kotiutti neljännen vuoron tasoittavalla Joona Mäkelän, mutta toinen jakso kannattaa unohtaa oranssileirissä mahdollisimman pian.

Lue Lisää aiheesta --> www.kymensanomat.fi

 

Lehdistötilaisuus: Haminan Palloilijat - Siilinjärven Pesis

Ottelun Tilastot: Haminan Palloilijat - Siilinjärven Pesis 

Pelikuvat @Emmi Rasa

 

 

 

 • Osumia: 3128

Vallikenttä uudessa kuosissa - ”Kehitämme palveluita nykypäivän tasolle”

 

Haminan Vallikenttä on Ykköspesiksen vaikein paikka vierasjoukkueelle, ainakin jos sarjan pelinjohtajia uskoo. Haminan Palloilijoiden seurana sarjassa on 11 muuta joukkuetta, ja niiden pelinjohtajista peräti viisi nimesi Vallikentän vaikeimmaksi vieraskentäksi. Muut areenat saivat yksittäisiä hajaääniä. Kotietu näkyi viime kaudellakin, vaikkei yhtä rajusti kuin olisi voinut. HP otti kotona kahdeksan ja vieraissa seitsemän voittoa, saadut pisteet menivät tasan 20-20. Ero oli selvin siinä, kuinka usein HP jäi täysin pisteittä: kotona kahdesti, vieraissa neljästi. Vierasjoukkueen asioinnin pitääkin olla hankalaa, mutta kotiyleisölle sen pitäisi olla mahdollisimman helppoa. Sunnuntain kotiavauksessa Hamina-Siilinjärvi yleisölle esittäytyy uuden ilmeen Vallikenttä.

— Kehitämme palveluita nykypäivän tasolle. Jonoja ei saa olla liikaa, ja katsojan pitää viihtyä, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoo.

Kesän uutuuksia ovat upouusi kuuluttamo, jäätelökioski ja sisääntuloportti.

— Portti on maamerkki, joka näkyy ja kertoo, että täällä pelataan pesäpalloa, Hovi sanoo. Lisäksi seura on ehostanut katsomon alla olevia ravintola- ja VIP-tiloja.

Haminan kaupunki rakennuttaa vanhan wc-pömpelin korvaavan huoltorakennuksen, johon tulee pukukoppi- ja wc-tiloja. Se valmistuu heinäkuussa. Mahdollisista tulevista uudistuksista Hovi mainitsee katsomot.

— Nämä palvelevat hyvin vielä tällä sarjatasolla. Kun nousemme jossain vaiheessa Superpesikseen, keskustelu parannuksista voidaan avata.

Hovi kiittää haastattelun aikana kaupunkia ja seuran yhteistyökumppaneita lukuisia kertoja.

— Pelkät seuran resurssit eivät riitä kovin pitkälle, Hovi sanoo.

Vallikentän portin rahoittivat yhteistyökumppanit.

— HP:llä on hyvä draivi päällä, ja seura kiinnostaa tukijoitakin eri tavalla kuin joskus suvantovuosina, portin toteuttaneen Roseprintin toimitusjohtaja Petteri Virta sanoi.

Yleisökeskiarvoissa HP on Ykköspesiksessä omaa luokkaansa. Viime kesänä Vallikentällä pelejä seurasi keskimäärin 969 katsojaa. Toinen hyvä yleisöjoukkue on noin 850 katsojan Imatra. Koko sarjan keskiarvo on noin 500.

— Noin 900:lla katsojalla urheiluseura pyörii kuten pitääkin, Hovi sanoo yleisötavoitteesta. 

Haminan kaupunki investoi Vallikentälle täksi kesäksi uuden tekonurmen. Vanha, jo 18 vuoden ikään ehtinyt päällyste siirrettiin juniorikäyttöön kentän takaosaan.

Kenttä siirtyi jokusen metrin kohti kuuluttamoa, mutta suurempi uudistus on luonnollisesti päällyste. Se on vielä pehmeähkö.

— On se hitaampi kuin vanha, pallo ei pomppaa yhtä paljon. Se helpottaa ulkopeliä, mutta vastaavasti vaikeuttaa sisäpeliä, perjantaina kentällä rakennushommissa ollut HP-pelaaja Juha Toikka sanoi. Toikka on tunnettu hyvänä pompun lyöjänä. Miten alusta vaikuttaa hänen peliinsä?

— Tämä karsii vain tusinapomputtajat pois, Toikka hörähti. Alusta kovenee päivä päivältä. Toikan mukaan se on jo kovempi kuin joukkueen aloittaessa harjoittelun

Toikka kertoo arvostavansa sitä, että Haminassa käy hyvin yleisöä, joka pitää myös ääntä. Missä hän on kuullut parhaita pelaajille osoitettuja huuteluita?

— Ylivieskassa on pari vanhaa miestä aidan takana, heiltä tulee hyvää juttua. Ulvilassa provoillaan myös hyvin. Ei passaa huutaa mitään takaisin, muuten saa kuulla siitä koko pelin.

— Minua huutelut lähinnä naurattavat, eivät häiritse yhtään. Niitä pitääkin olla, se kuuluu lajiin. Yleensä huutelut kiihtyvät pudotuspeleissä, runkosarjassa voi olla vielä aika vähäistä, Toikka sanoo.

Lähde: 14.5.2016 www.kymensanomat.fi / Antti Kaarto

     

 • Osumia: 3569

HP uurasti lähes kolme tuntia, nujersi JoMan kotiutuskisassa

Ykköspesiksen häntäpäähän povattu Joensuun Mailan kakkosjoukkue piti Haminan Palloilijoita tiukoilla HP:n sarja-avauksessa keskiviikkona. Kaksi pistettä tuli silti Haminaan, kun Joensuussa päädyttiin kahden tunnin ja 50 minuutin puurtamisen jälkeen lukemiin 1-2 (3-9, 6-3, 0-0, 1-2).

Ottelu ratkesi juoksuttoman supervuoron jälkeen vasta kotiutuslyöntikilpailussa. Joensuulta yksi pari onnistui. HP:n avausparissa Juha Leskinen kotiutti Jani Ahosen ja neljännessä parissa Otso Mäkelä löi Oskari Vihmasen kotiin.

Ottelun Tilastot: JoMa-Akatemia - Haminan Palloilijat

Lue lisää aiheesta --> www.kymensanomat.fi

 

                    

 • Osumia: 3440

Ykköspesis alkaa tänään - HP:n tehotykki Juha Leskinen ei ole kiinnostunut omista tilastoistaan

 

Haminan Palloilijat aloittaa tänään keskiviikkona kautensa Ykköspesiksessä. Sarja alkaa vierasottelulla Joensuussa.

Yksi joukkueen luottopelaajista on lyöjäjokeri Juha Leskinen, 26. Hän takoo joukkueelle keskimäärin yli kaksi juoksua per ottelu.

Viime kaudella Leskinen löi 27 ottelussa  yhteensä 60 juoksua. Runkosarjan 54 juoksun saalis oli sarjan toiseksi paras. 

 

Lue lisää --> www.kymensanomat.fi

 • Osumia: 3481

Imatran Pallo-Veikot vahvana suosikkina miesten ykköspesiskauteen

Pelinjohtajien papereissa yksi on ylitse muiden. Imatran Pallo-Veikot on suurin suosikki miesten Ykköspesiksen mestariksi, joka nousee suoraan Superpesikseen kaudelle 2017. Vahvimmiksi haastajiksi nousevat Haminan Palloilijat, Ulvilan Pesä-Veikot ja Siilinjärven Pesis.

Imatralla seuratoiminta on vahvassa nosteessa. Edustusjoukkue siirtyy pelaamaan kotiottelunsa uudelle Ukonniemen monitoimistadionille, joten puitteet ovat valtakunnallisestikin tarkastellen huippuluokkaa. Kesän varmoina huippuhetkinä nousevat esiin Game Day –koululaistapahtuma 1.6. ja valtakunnallinen C-ikäisten Nuorisoleiri 25.-30.7.

Pelinjohtaja Petri Tuuva uskoo silti, että isoimpien juhlien aika on syksyllä. IPV:llä on kasassa kova nippu, jossa yhdistyvät kokemus ja nuoruus. Uusimpana vahvistuksena joukkueeseen liittyi viime vuoden lopulla seitsemän Itä-Lännen Pasi Kokkonen, joka nousee pelinjohtajien papereissa sarjan parhaaksi pelaajaksi.

– Vahvuutemme on selkeä pelitapa niin sisä- kuin ulkopeliinkin. Kaikki pienetkin asiat pitää olla tehtynä hyvin ja huolellisesti. Joukkueen tavoitteena on runkosarjan voitto, Tuuva sanoo.

Ykköstila runkosarjan päättyessä tietäisi nousua Superpesikseen kaudelle 2017. Sitä halajaa myös kakkoseksi arvioitu Hamina, joka kohtaa lisäksi Imatran kahdessa lisäottelussa paikalliskierroksilla.

– Vahvuuksiamme ovat sisäpelissä materiaalin laajuus ja ulkopelissä suoritusvarmuus. Meidän pitää pystyä pelaamaan tasaisen hyvin koko kausi ja huonommallakin pelillä pitää löytää keinot voittamiseen, räpylähommista viuhkan varteen siirtynyt Saku Kapanen toteaa.

Runkosarjassa 2.-5. sijoittuneet joukkueet etenevät Ykköspesiksen välieriin, joiden voittajat saavat mahdollisuuden superpesiskarsinnassa. Ennakkoarvioiden perusteella pääsystä viiden parhaan joukkoon käydään armotonta taistelua. Vahvimmin välieriin ovat tyrkyllä Ulvilan Pesä-Veikot, Siilinjärven Pesis, Puijon Pesis Kuopiosta ja Manse PP Tampereelta, mutta yllättäjillekin on tilaa tasaisessa sarjassa.

– Odotan mielenkiintoista kautta, jossa viimeisellä kierroksella vähintään kaksi joukkuetta pelaavat suorasta sarjanoususta, Pöytyän Urheilijoiden pelinjohtaja Jussi-Pekka Niittymäki arvioi.

 

Aiheesta lisää:

Kaikki arviot miesten ykköspesiskaudesta 2016

Lähde: www.pesis.fi

 • Osumia: 2503

Yhteystiedot

Marko Hovi
toiminnanjohtaja
044 555 1474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sanna Toikka
talous- ja laskutus
040 539 3642
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto

Haminan Palloilijat ry
Kaivokatu 3
49400 Hamina

y-tunnus 0206392-9

HP muualla verkossa

© © Haminan Palloilijat ry, Jaakko Leislahti Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään