HP voitti Raumaa vastaan Vallikentällä ottelun molemmat jaksot — Nousu on enää voiton päässä

HP:n naiset ovat enää voiton päässä Ykköspesispaikasta. Vallikentällä lauantaina ensimmäisessä nousukarsintapelissä taipui lounaislohkon voittaja Rauman Fera luvuin 2—0 (4—3, 6—2). HP piti pintansa voittamalla ottelun molemmat jaksot, mutta pelin alkutahdit sujuivat jännittyneissä merkeissä.

Oranssipaitojen sisäpeli yskähteli pahasti ensimmäisellä jaksolla. Ensimmäinen sisäpelivuoro päättyi nopeasti kolmeen paloon. Rauma sen sijaan rankaisi heti omalla lyöntivuorollaan, kun Tiina Andreasen pamautti kovan lyönnin pitkällä pompulla kentän taakse lyöden samalla kunnarin. Andreasen onnistuminen vei pelin tässä kohtaa vieraille numeroin 0—3. Pelinjohtaja Jussi Toikan mukaan joukkueen otteita vaivasi alkuun pieni jännittyneisyys.

— Tiesimme jo etukäteen, että Rauma on hyvä pudottaja. Vähän meitä jännitti aluksi ja tuntui, ettei se oma peli oikein lähtenyt pyörimään, Toikka sanoi.

Ensimmäisen tärkeän onnistumisen mailan varressa kotijoukkueelle sai Nea Forsell, jonka kunnari toi joukkueelle pelin ensimmäiset ja vapauttavat juoksut. Ottelun todellinen käännekohta nähtiin kuitenkin ensimmäisen jakson viimeisellä HP:n sisäpelivuorolla. Ottelun parhaana palkitun Noora Pasinhurmoksellinen nappilyönti toi kaksi juoksua. Se riitti, ja HP:lle sinetöitiin täpärästi tärkeä jaksovoitto.

Puoliajan jälkeen HP istahti kunnolla ottelussa kuskin paikalle. Pesiä saatiin nyt nopeasti täyteen ja jokerit onnistuivat kotiutustehtävässään. Kun ulkopelikin toimi totutun tarkasti ja saumattomasti, ei Vallikentän yleisöllä ollut vaikeuksia kannustaa omiaan.

— Ulkopelimme toimi jälleen hyvin, eikä kaveri saanut juuri mitään aikaiseksi. Se on meidän vahvuutemme ja sillä pitää jatkossakin pelata, Toikka analysoi.

Rauman ote sen sijaan alkoi lipsua toisen jakson aikana etenkin ulkopelissä, jossa se sortui helppoihin virheisiin. Vieraiden leirissä myös tunteet alkoivat kuumentua. Etupäässä pelinjohtaja Toni Lehtisellä tuntui olevan asiaa tuomareille tämän tästä. Toikalla ei sen sijaan ollut moitteen sanaa tuomaritoiminnasta.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Linda Varoma

HP:n naisten monivuotinen projekti huipentuu viikonloppuna — Miesten kaudesta puheenjohtajan suuhun jäi karvas maku

Rami Orola ei halua arvottaa, olisiko paikka miesten Superissa vai naisten Ykkösessä Haminan Palloilijoille mieluisampi. Tärkeintä on vahva juniorityö.

Haminan Palloilijoiden miesten edustusjoukkueen pelit päättyivät seuran näkökulmasta ennen aikojaan, mutta naisilla kausi jatkuu. HP aloittaa lauantaina ottelusarjan suomensarjan lounaislohkon voittanutta Rauman Feraa vastaan. Sarjataso vaihtuu Ykköspesikseen kahdella voitolla.

— On erittäin tärkeää saada naiset Ykköseen. Meillä on suuri määrä 14—17-vuotiaita laadukkaita pelaajia. Meidän on pakko pystyä tarjoamaan sen tasoista peliä, että he pysyvät paikkakunnalla, HP:n puheenjohtaja Rami Orola sanoo.

HP on pelannut suomensarjassa käsittämättömän hyvin ja voittanut kaikki 20 otteluaan. Koko kaudella HP on hävinnyt vain kaksi jaksoa ja pelannut yhden jakson tasan. Tuloksia katsellessa on selvää, että sarjataso on väärä.

Täksi kaudeksi naisten Ykköspesistä laajennettiin joukkueesta 16:een, ja samalla sarja jaettiin kahteen lohkoon. Täydennyspaikkoja oli jaossa viisi, ja niitä haki 11 seuraa.

HP haki myös, mutta jäi suomensarjaan.

— Olimme todella pettyneitä. Täytimme kaikki kriteerit. Olisi joskus mukava keskustella päätöksen syistä liiton edustajien kanssa, mutta hienoa, jos nyt pelaamalla pääsemme ylemmäs, Orola sanoo.

Lohkojaon ansiosta Ykkösen pelaaminen ei Orolan mukaan tule juuri kalliimmaksi kuin suomensarja, ja joukkuekin jatkaisi ultrapaikallisena.

— Meillä on erittäin nuori ja kehittyvä joukkue, johon saatiin pari kokeneempaa vahvistusta. Minun näkemykseni mukaan täsmähankintoja tarvittaisiin vain yksi tai kaksi. Ykköspesiksen kustannukset jäävät huomattavasti pienemmiksi kuin mikä olisi ollut tilanne muutamaa vuotta sitten.

HP:n miesten pelit päättyivät viime lauantaina, kun Kuopio marssi superpesiskarsintoihin 3—1-otteluvoitoin.

HP sijoittui Ykköspesiksen runkosarjassa kolmanneksi, mikä täytti keväällä asetetun tavoitteen kolmen parhaan joukkoon yltämisestä.

— Se täyttyi, mutta karvas maku jäi. Manse-tuplan jälkeen ei nähty sellaista pesäpalloa kuin odotettiin, Orola sanoo.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Antti Kaarto

 

HP:n naiset pelaavat sarjanoususta Raumaa vastaan — Toinenkaan Roihu-finaali ei ollut ylikävely

Haminan Palloilijoiden naisten edustusjoukkue pääsee pelaamaan paikasta Ykköspesiksessä.

HP voitti sunnuntaina Roihun suomensarjan etelälohkon toisessa finaalissa 2—0 (14—6, 5—0) ja etenee jatkoon voiton 2—0.

Seuraava vastustaja on lounaislohkon voittaja Rauma. Sarjanousu irtoaa kahdella voitolla.

— Hyvä porukka on tulossa vastaan. Heillä on vielä vähän nuorempi joukkue kuin meillä, mutta mukana on muutama kokenut superpesispelaaja, HP:n pelinjohtaja Jussi Toikka tietää.

Lauantaina Roihu pakotti HP:n kotiutuskilpailuun asti, eikä sunnuntain pelikään ollut sellainen murskavoitto, joihin edelleen ilman ainuttakaan tappiota pelaava HP on tottunut.

Avausvuoron jälkeen Roihu johti kotikentällään 4—0.

— Toisessa vuorossa tulimme 4—3:een, ja saimme koko ajan peliämme paremmin auki, Toikka kertoi.

HP löi toisessa vuorossa yhdeksän juoksua. Kärkietenijä Tytti Bertling löi tehovuoron aikana peräti kaksi kunnaria tyhjään kenttään.

Toisella jaksolla HP lähti kolmanteen sisävuoroonsa niukassa 1—0-johdossa, mutta sitten juoksuja kertyikin neljä. Nea Forsell (1+5 lyötyä) vastasi kolmesta.

— Tytti ja Nea onnistuivat tänään hyvin. Heidän lyöntinsä aukaisivat sisäpeliämme, Toikka kiitti.

Suomalainen kotiutti neljä kertaa. Bertling toi viisi ja Noora Pasi neljä juoksua.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Antti Kaarto

 

HP:n rimpuilulle päätös — Valmiiksi rampa joukkue koki lisää loukkaantumisia Kuopiossa

Haminan Palloilijoiden miesten takkuinen loppukausi päättyi lauantai-iltapäivällä Kuopion Puijonlaakson pesäpallostadionilla 1—2 (4—2, 1—5, 0—1)-tappioon Puijon Pesikselle.

Ottelu muistutti käänteiltään edellisviikonlopun kamppailua Kuopiossa, mutta pelisarjan väsymys tai kolea pohjoisviima teki siitä vaisumman. HP:n äänekäs fanijoukkokin oli jäänyt rumpuineen kotiin.

Kuopiolaiset menivät ottelusarjasta voitoin 3—1 jatkoon Superpesiksen viimeiseen nousukarsintaan Kempeleen Kiriä vastaan.

Pelikauden päättyminen ilman epätoivoisen oloisia pohjoisen reissuja Kempeleeseen saattoi olla HP:lle jopa helpotus, sillä joukkueelta alkoivat loppua pelaajat.

Joona Mäkelän peli päättyi reiden revähdykseen. Lassi Vuorela sai kovan jalkatällin yhteentörmäyksessä kakkosvahdin kanssa pystyen kuitenkin jatkamaan peliä.

Kun nivusvaivainen Tuisku Tuovinen ja Matias Hangasmaa eivät välittäneet juosta pesien välejä, jäi etenijävoima liian niukaksi.

HP:n turmioksi koituivat lauantaina myös muutamat pahat ulkopelivirheet, vaikka ne antoivatkin kotijoukkueelle vain yhden kunnarin tuoneen läpilyönnin.

Tuhoisampia olivat Ville Harjun kaksi juoksua PuPelle toisen jakson aluksi antanut tappoheitto ohi kakkospesän ja ottelun voittojuoksun lahjoittanut polttolinjan haparointi supervuorossa.

Tosin Haminakin sai joukkueen avausjakson 4—2-voittoon siivittäneet kaksi juoksua harhaheitoilla, eli niiltä osin lahjat menivät tasan.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

Fanimatka Raumalle!

HP:n naiset taistelevat tosissaan noususta ykköspesikseen. Viimeinen karsintasarja starttaa lauantaina Vallikentällä. Vastaan tulee lounaislohkon voittaja Rauma. Kahdella voitolla varmistuu nousu. 

Sunnuntaina pelataan Raumalla! Järjestämme fanimatkan Raumalle. Matkan hinta 25€/hlö. Lähtö Haminan Vanhan Raudan pihasta klo 6:15. Ottelu alkaa Raumalla klo 12. Hinta sisältää kuljetukset ja sisäänpääsyn otteluun. Ilmoittautumisia otetaan vastaan niin kauan kuin tilaa bussissa riittää!


Ilmoittautumiset:
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 040 5393642.

Haminan voittosauma mureni ulkopelivirheisiin Kuopiossa

Haminan Palloilijoiden miesten sarjanousuhaaveet Superpesikseen saivat ainakin pienen mutkan Ykköspesiksen ensimmäisen karsintavaiheen toisessa ottelussa Kuopiossa, kun se menetti otteensa karmeisiin ulkopelivirheisiin voitokkaan avausjakson jälkeen.

Juha Toikan ja Ville Harjun kunnariläpilyönnit siivittivät HP:n ansaittuun 7—3 jaksovoittoon. Tauon jälkeen alkoivat lopulta tappioon johtaneet vaikeudet.

Toisella jaksolla äityi kotijoukkue Puijon Pesiskin samanlaisiin kunnaritalkoisiin Haminan ulkokentän ja erityisesti kopparien reilulla avulla. Puijon syyskauden huippupelaaja ja sarjan etenijäkuningas Misa Märsylä iski jopa kaksi kunnaria ja Nestori Moisio yhden.

Juha Toikka täräytti HP:n 1+3 juoksua tuoneella ajolähdön läpilyönnillä vielä johtoon, mutta se ei riittänyt lyöntihurmoksen löytänyttä Puijoa vastaan. Kuopiolaiset voittivat huikean jännittävän nitrojakson HP:n viimeisen vuoroparin kiristä huolimatta 10—9 ja veivät pelin supervuoroon.

Alakynteen joutunut Hamina ei saanut supervuorossa mitään aikaiseksi pelin puuduttua ykköspaloihin. Se pystyi kuitenkin torjumaan Puijon palottoman ajolähdön ja viemään 3,5-tuntiseksi venyneen maratonpelin kotiutuskisaan. Sen aluksi Juha Toikka – kukas muu – iski Haminalle ainoan juoksun muiden lyöjien oltua ponnettomia. Puijo onnistui kahdesti jokeri Teemu Nivalan ja veteraanipelaaja Mikko Lahtisen lyönneillä tasoittaen ottelusarjan voitot 1—1:een.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ilpo Lommi

HP kokosi rivinsä viime hetkellä — Puijon Pesis vastaantulijana Vallikentällä

Haminan Palloilijat aloitti Ykköspesiksen pudotuspelit lauantaina Vallikentällä kuin hurmiossa. Kuopiolainen Puijon Pesis oli vastaantulija ensimmäistä vuoroparia lukuun ottamatta luvuin 2—0 (13—3, 4—2).

— Sarja on vasta alussa. Kuopio on edelleen vaarallinen vastustaja, HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko muistutti.

Vallikentän katsomoon saapui eilen runsaat 800 katsojaa hieman epävarmoin mielin. Olihan suoran nousun mahdollisuuden menettänyt, siipirikkoinen HP hävinnyt kuusi viimeistä runkosarjan peliään.

— Menimme kolme viikkoa hyvin syvällä. Nyt on pakko sanoa, että kyllä helpotti. Olen ylpeä joukkueesta, Kaikko sanoi.

HP oli saanut parsittua joukkonsa lähes kasaan. Vain Henri Heikkilä oli parhaasta kokoonpanosta sivussa.

Aivan ottelun alku oli kuitenkin jotain aivan muuta kuin millaiseksi pelin iso kuva muodostui.

— Mielessä kävi Kuopion ensimmäisen lyönnin jälkeen, että joko taas, Kaikko muisteli ottelun alun tunnettaan.

Ykkönen hihassaan pelannut Kuopion Mika Kähkönen puhkaisi ensimmäisen sisävuoron ensimmäisellä lyönnillään HP:n ulkokentän kakkospuolelta ja juoksi tyhjään kenttään kunnarin. Altti-Jussi Ronkainenkotiutti Kähkösen ja HP joutui takamatkalle (0—2).

Henkisesti ehkä koko ottelun tärkeimmän kavennusjuoksun löi HP:n Tuisku Tuovinen Kuopion pelaajan räpylän alta heti toisessa sisävuorossa.

Kaikkiaan neljä juoksua lyönyt Juha Toikka toi heti perään HP:n rinnalle ja Hangasmaa löi johtojuoksun.

— Tänään sisäpelissä tuli onnistumisia laajalla rintamalla. Erikseen on mainittava jokeri Mikko Mahlamäki, joka onnistui nyt juuri silloin kun sitä eniten tarvittiin, Kaikko sanoi.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

HP vahvisti kolme jatkosopimusta

Haminan Palloilijat kertoi perjantaina uusista pelaajasopimuksista. Miesten edustusjoukkueeseen on solmittu tulevalle kaudelle kolme jatkosopimusta: Jere Heikkilä on solminut kaksi vuotta kestävän sopimuksen, Otso Mäkelä ja Lauri Aitala allekirjoittivat yhden kauden kestävän sopimuksen. Ennestään HP:lla on ollut sopimukset jo Matias Hangasmaan sekä Verneri Tauraman kanssa.

Joukkueen perussapluunan on tarkoitus olla kasassa syyskuun puoliväliin mennessä. Hovin mukaan pelaajaneuvotteluissa edetään tästä edespäin rauhallisella aikataululla, sillä rungon rakentaminen on hyvässä vauhdissa.

18-vuotias seuran oma kasvatti Heikkilä on vasta tänä vuonna debytoinut miesten joukkueessa ja Ykköspesiksessä, mutta hän kuuluu HP:n tulevaisuuden lupauksiin. Lukiossa opiskeleva Heikkilä uskoo seuran tukevan kehitystä jatkossakin parhaalla mahdollisella tavalla.

Etenkin ulkopelaamisessa kauden aikana loistanut 27-vuotias Aitala kertoo saaneensa yhteydenottoja muiltakin seuroilta, mutta myös hänelle jatko oranssipaidoissa oli helppo ja yksimielinen päätös.

Haminalaisyleisön riemuksi joukkueen tärkeä runkopelaaja Mäkelä kirjoitti niin ikään vuoden jatkosopimuksen. 26-vuotias Mäkelä aloitti joukkueen riveissä vuonna 2014 ja on viihtynyt nyt jo kuuden kauden ajan Vallikentällä.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Raimo Eerola

”Hirveää ulkopeliä” — Vallikentällä nähtiin peräti 46 juoksua, kun pudotuspelijoukkueiden räpylät vuotivat

Kun 46:n juoksun ottelu kestää kahden jalkapallopelin verran, ja joukkueet menettävät jokaisessa kolmessa jaksossa selvän johtonsa, niin voidaan hyvällä syyllä puhua erikoisesta pesäpallo-ottelusta.

Sellaisen tarjoilivat keskiviikkona kuntopuntarin pahnan pohjimmaiset, mutta silti pudotuspeleihin jatkavat Haminan Palloilijat ja Ulvilan Pesä-Veikot. Ilotulitus päättyi lopulta Ulvilan vierasvoittoon lukemin 1—2 (7—8, 13—11, 3—4).

Loukkaantumisten runtelema kotijoukkue joutui jälleen erikoisella kokoonpanolla otteluun, ja keskiviikko saattoi viedä lisää miehiä sairastuvalle. Kokoonpanoon oli nostettu Verneri Taurama, ja Juha Toikkaa kokeiltiin nyt kopparina.

Ottelussa alkoi tapahtua toden teolla kahden hiljaisen vuoroparin jälkeen. HP karkasi kolmannessa vuorossa 6—0 johtoon — kuuden eri lyöjän voimin.

HP:n Mikko Mahlamäen huitaisu taktiseen väärään kasvatti johdoksi vielä 7—5, mutta vireeseen päässyt Ulvila nipisti viimeisessä vuorossa väkisin ohi.

Toisen jakson säädyllisen ensimmäisen vuoroparin jälkeen lähdettiin taas laukalle. HP johti juoksuin 2—1, kun Ulvila pamautti itsensä kahdeksalla juoksulla 2—9-johtoon.

Mutta ei ollut tämäkään jakso vielä taputeltu, sillä HP nokitti takomalla törkeät kymmenen juoksua toiseen vuoroon ja kiipeämällä 12—9-johtoon.

Supervuoroparissa Tuisku Tuovinen avasi kotijoukkueen hanat koppari Erno Kulmalan haparoidessa. Jere Heikkilän välilyönti ja Ville Aallon näpy nostivat HP:n mukavaan 3—0-johtoon.

Voittoa ei kuitenkaan kukaan uskaltanut vielä tuuletella Ja niinhän siinä kävi, että Ulvila tuli vielä kerran rinnalle.

Tasatilanteessa 3—3 Ulvilan Kulmala löi kahden palon tilanteessa väliin ja Jukka-Pekka Katajisto ehti kotiin.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

Tulevat junioripelit sekä naisten suomisarja, naisten maakuntasarja & miesten maakuntasarja vko 33 & 34

Täältä voit tarkistaa tulevat ottelut viikoilla 33 ja 34! Tervetuloa! 

13.8. NMKS HP-LMV KLO 17.30 VIROJOKI
13.8. D-POJAT HP-IPV KLO 18.00 VALLIKENTTÄ
17.8. MMKS HP-LMV KLO 12.00 VIROJOKI
17.8. NSS  HP-PUHTI KLO 12.00 VALLIKENTTÄ
17.8. E-POJAT HP-KERAVA KLO 10.00 VIROJOKI
17.8. C-POJAT HP-MANSE KLO 12.00 PIRTTILÄ
18.8. NMKS HP-TAHKO 4 KLO 14.00 VIROJOKI
24.8. F-TYTÖT  HP-LMV KLO 11.00  POITSILA
24.8. F-TYTÖT  LMV-TAHKO 1 KLO 13.00 POITSILA
24.8. F-TYTÖT  TAHKO 1-HP KLO 15.00 POITSILA
25.8. NMKS HP-TAHKO 3 KLO 14.00 VIROJOKI

HP:n naisten voittoputki kesti koko runkosarjan, jatkopelit alkavat ensi lauantaina — ”Nousemista ei ole tehty helpoksi”

Haminan Palloilijoiden naisten suomensarjan joukkueella on kotietu kaikkiin mahdollisiin jatko-ottelusarjoihin. HP voitti etelälohkon kaikki 16 runkosarjaotteluaan, kun päätöskierroksella kaatui Hyvinkää 2—0 (9—2, 4—3).

HP kohtaa lohkovälierissä etelälohkon neljänneksi sijoittuneen Kuusankosken. Jos haminalaiset sen selvittävät, on edessä lohkofinaalisarja.

Syksyn mahdollinen kolmas ottelusarja on lounaislohkon voittajaa vastaan. Sen sarjan voittaja nousee Ykköspesikseen.

Kaikki ottelusarjat katkeavat kahdella voitolla.

— Nouseminen on tehty vaikeaksi, kun pitää voittaa kolme ottelusarjaa. Oman pelin on oltava kondiksessa koko ajan, HP:n pelinjohtaja Jussi Toikka sanoi.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

 

Peli-ilme lupasi hyvää, mutta HP:n alisuorittaminen jatkui Lapissakin

Haminan Palloilijoiden pelinjohtajalla Juho Kaikolla ei juuri ollut uudenlaista kommentoitavaa HP:n Simon-vierailun jälkeen. Syvä lama jatkuu, sillä putoamiskarsintoihin joutuva Simon Kiri voitti Ykköspesiksessä kolmostilalle runkosarjan jälkeen jäävän HP:n 2—0 (6—4, 4—2).

HP johti avausjaksoa 4—2 ennen Simon viimeistä, tasoittavaa sisävuoroa. Avausvuorossa Mikko Mahlamäki oli kotiuttanut Ville Harjun kovalla keskelle suuntautuneella lyönnillä. Kolmannessa vuorossa toinen jokeri Ville Aalto löi kakkospuolelta läpi, kotiin ehtivät Ville Lantiainen ja Jere Heikkilä.

Aalto niittasi Heikkilän uudelleen kotiin päätösvuorossa, mutta sitten oli Simon pelaajien vuoro tarttua mailoihin.

Ensin Jukka-Pekka Pellikka kotiutti Aleksi Hautalan ajolähtötilanteessa, sitten takakentän sivurajan tuntumaan painui Eera-Matti Karppisen lyönti, ja peli oli tasan.

Aleksi Hautala päätti jakson kahden juoksun arvoisella lyönnillään, jossa pallo katosi maisemaan kolmoskoppari Veeti Lankisen nenän edestä. Tuloksena kotiutus ja kunnari.

Sama laulu raikasi toisella jaksolla. HP johti kolmen vuoron jälkeen 2—1 Aalto—Heikkilä-kaksikon toimittua kolmannen kerran ja Tuisku Tuovisen kotiutettua Matias Hangasmaan.

Simon Juha Turska avasi viimeisen sisävuoron lyömällä kunnarin tyhjään kenttään, kun kakkoskoppari Ville Harju arvioi pallon pompun pieleen. Turska jäi kolmoselle ja toi sieltä heti perään juoksun, jonka Pellikka löi.

Karppinen kotiutti vielä Tommi Koiviston, eikä HP saanut omalla sisävuorollaan juoksuja aikaan.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

Onnettoman ja ponnettoman HP:n on keksittävä jotain ennen pudotuspelejä — Oulussa sydän oli mukana vasta toisella jaksolla

Ei tuolla pelillä mennä pitkälle Ykköspesiksen välierissä. Haminan Palloilijat ajautui lauantaina Oulun Lipon vieraana neljän ottelun tappioputkeen ja menetti ainakin hetkeksi runkosarjan kakkossijan railakkaasti lyöneille oululaisille. 

Mutta kun lyöjänumerot 2—4 ovat sivussa, tilanteiden rakentelu on vaikeaa. Vaihtolyöjien ja nopeiden jalkojen puute rassaavat HP:ta nyt pahasti.

Samalla poissaolot heijastuvat ulkopelissä etenkin polttolinjaan, jonka kokoonpano on elänyt viime aikoina liikaa. Vaihtoehtojen puutteessa Joona Mäkelä luuti kakkospolttajana, vaikka ei ole täydessä pelikunnossa.

— Muutamien pelaajien pitäisi silti kurkata, mitä peilistä näkyy, pelinjohtaja sanoi.

HP:n Ville Lantiainen meni kärkenä hyvin kentälle, mutta saattelutehtävät ja muu eteneminen menivät joukkueelta mönkään. HP sai rakenneltua Oulussa vain viisi kolmostilannetta, joista syntyi kaksi kosmeettista kavennusta Ville Harjun ja Veeti Lankisen lyönneillä.

Surkea alku antoi mollivoittoisen sävelkulun ensimmäiselle jaksolle.

Oulu täräytti heti alkuunsa HP:lle luun kurkkuun ja takoi ensimmäisessä sisävuorossaan kuusi juoksua. Kaikki lähti Oskari Salmelan kakkospuolen läpilyönnistä, joka tuotti 1+1 juoksua.

Tauon jälkeen pukukopista tuli HP, joka olisi voinut kyseenalaistaa sarjapisteiden osoitteen Oulussa tosissaan. Kotijoukkue sai jakson voittojuoksun onnekkaasti kolmannen vuoroparin tasoittavalla, kun kakkospuolen lyönti ei pysynyt polttolinjassa räpylässä.

— Toisella jaksolla pelaajilla oli sydän mukana, kyllä tuollainen parannus lähtee jokaisesta itsestään, Kaikko sanoi.

Oulu - Hamina
2 - 0 (13-2, 1-0)
 
Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi
 
Kuva: Emmi Rasa Photography

Puuttuu vain lyöjät ja juoksijat, HP:lle kolmas peräkkäinen tappio

Sarjakakkonen HP ja kuudentena majaileva kuopiolainen Puijon Pesis tulivat otteluun sarjataulukkoon nähden käänteisessä vireessä. Kuopiolaiset saalistivat heinäkuussa kuudesta ottelusta neljä voittoa ja Hamina vain kaksi.

HP aloitti ottelun hyvin, mutta hävisi lopulta paremmalleen supervuoroparin jälkeen 1—2 (7—3, 2—5, 0—1).

Pupe oli karata heti alussa, kun Kasperi Laasonen ja Teemu Nivala löivät vieraat 0—2 -johtoon. HP:n Lassi Vuorelan ja Ville Aallon onnistumisien jälkeen Matias Hangasmaa tuli kuitenkin hoitelemaan ensimmäisen jakson kotiin.

Toinen jakso, ja varsinkin sen alku, oli HP:lta surkea. Ville Harjun lönköttelemällä aiheutettu palo oli ensimmäinen merkki ja sama mies päästi ulkovuorossa pallon helpohkosti läpi kolmen juoksun arvoisesti. Seuraavassa tilanteessa ei enää huvittanut hakea palloa ollenkaan.

Eikä alistunut HP noussut. Paukut oli säästelty supervuoropariin, jossa Harjukin esitti parempaa osaamistaan polttamalla komealla heitolla kolmoselle.

Vieraiden Laasonen onnistui kuitenkin kerran ja HP:n sisävuoro jäi vaisuksi. Yksi juoksu riitti vieraille supervuoroparin ja ottelun voittoon.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

Pannut kuumina Vallikentällä, Juha Toikka ja SiiPen pelinjohtaja punaisilla ulos - HP tasoitti karsintasarjan niukalla voitolla

Haminan Palloilijoiden ja Siilinjärven Pesiksen välinen superpesiksen karsintasarja on tasainen, ja keskiviikon pelin jälkeen myös sen lämpötila nousi. HP voitti ottelun jaksoin 1-0 (3-2, 0-0) ja tasoitti ottelusarjan 1-1:een. Seuraavaksi joukkueet kohtaavat lauantaina Siilinjärvellä, ja sarja on jommallekummalle katkolla sunnuntaina Haminassa.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Kimmo Seppälä

Pelikuvat: Emmi Rasa 

HP ei kyennyt käyttämään tilanteitaan - ”Kotiutukset kohdilleen, niin hyvä tulee”

Ykköspesiksestä ylemmäs yrittävä Siilinjärven Pesis piti kotietunsa superpesiskarsintojen avauksessa Haminan Palloilijoita vastaan.

SiiPe voitti ottelun puhtaasti 2-0 (2-0, 3-2). Sarjan toinen ottelu pelataan keskiviikkona Haminan Vallikentällä.

HP pääsi yrittämään kotiutusta 16 kertaa, mutta vain kahdesti tärppäsi. Simo Vanhala löi Joni Lehikoisen kotiin toisen jakson avausvuorossa. Jyri Toikka nostatti vielä toiveita kotiuttamalla ottelun päätösvuorossa Pasi Rajalan, mutta siihen kiri jäi.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Linda Varoma

Superpesiskarsinnat alkaa - tässä otteluohjelma

Haminan Palloilijat ja Siilinjärven Pesis kohtaavat Superpesiskarsinnoissa kaudella 2018, jotka alkavat tulevana sunnuntaina 26.8 klo 17.00 Mantun pesäpallokentällä. Toinen joukkueiden kohtaaminen käydään Vallikentällä keskiviikkona 29.8 klo 17.00 alkaen.

Superpesiskarsinnat pelataan paras viidestä -järjestelmällä. Voittaja pelaa Superpesiksessä kaudella 2019.

Su 26.8.2018 klo 17.00 Siilinjärven Pesis - Haminan Palloilijat @Mantun Kenttä

Ke 29.8.2018 klo 17.00 Haminan Palloilijat - Siilinjärven Pesis @Vallikenttä

La 01.9.2018 klo 16.00 Siilinjärven Pesis - Haminan Palloilijat @Mantun Kenttä

Tarvittaessa: 

Su 02.9.2018 klo 15.00 Haminan Palloilijat - Siilinjärven Pesis @Vallikenttä

To 06.9.2018 klo 17.00 Siilinjärven Pesis - Haminan Palloilijat @Mantun Kenttä

 

HP:n kotiotteluiden lippujen hinnat karsintaotteluissa ovat 13€/10€/Alle 16v ilmaiseksi

Tervetuloa! Kannustamaan oranssipaidat superpesiksessä myös kaudella 2019

Kuva: Emmi Rasa

HP:lla pesäpallon täyteinen viikonloppu luvassa

Haminan Palloilijat (HP) esiintyy kotiotteluiden merkeissä viikonlopun aikana seuraavasti.

Naisten Suomisarjan lohkovälierät ovat täydessä vauhdissa ja lauantaina 18.8 on luvassa välierätaisto nro 2 legendaarisella Vallikentällä klo 12.00 alkaen. Oranssipaidat kävivät keskiviikkona ryöstämässä ensimmäisen kiinnityksen savossa jaksoin 1-2 (8-12,8-2,1-4). Onko oranssipaidat rautaa kotikentällä vai mennäänkö sarjassa 3 otteluun? Näihin kysymyksiin saat vastauksen saapulla pesiskentälle.

Naisten Suomisarjan Itälohkon 2. Välieräottelu Klo 12.00 @Vallikenttä (Vapaa Pääsy)

Haminan Palloilijat - Siilinjärven Pesis 1 , Voitot 1-0 (Kahdella voitolla lohkofinaaliin)

Kuva: Emmi Rasa

 

E-Tyttöjen eteläisen alueen aluesarjaan on tarjolla lauantaina 18.8 Summan Pirttilässä klo 13.00 ja 15.00. HP:lle saapuu vastustajakseen vieraita länsi-rannikolta kun Mynämäen Vesan E06-07 joukkue tulee kylään Pirttilän pesispyhättöön. E-Tytöillä on tällä kaudella sarjassa 2 joukkuetta jotka kulkevat nimillä HP/oranssit ja HP/mustat. Mustat on vielä tällä hetkellä sarjassa puhtaalla pelillä lohkon piikkipaikalla ja oranssit seuraa heti toisella sijalla perässä. PPL Eteläisen alueen E-junioreiden Itä-Länsi tapahtumaa valitut pelaajat voit nähdä tositoimissa näissä otteluissa. https://www.pesistulospalvelu.tuloksia.fi/ottelut/110/1060/5802

E-Poikien eteläisen alueen aluesarjaa pelataan sunnuntaina 19.8 jossa kotijoukkue HP isännöi E-Poikien kotiturnausta. Mukana aluesarja turnauksessa on Haminan Palloilijat, MansePP Tampereelta, Kouvolan Pallonlyöjät sekä Jokioisten Koetus. Kotijoukkue HP pelaa klo 11.00 jossa se kohtaa Jokioisten Koetuksen E1 joukkueen ja klo 17.00 pelattavassa ottelussa HP saa vastustajaksi MansePP E07 pojat. Tapahtuma järjestetään tuttuun tyyliin Vallikentällä. Muut ottelut ovat klo 13.00 Kouvola-Jokioinen ja klo 15.00 Kouvola - Tampere. https://www.pesistulospalvelu.tuloksia.fi/ottelut/110/1057/5772

 

Haminan Palloilijat toivottaa kaikki tervetulleiksi kannustamaan HP voittoon! 

  

E-Junioreiden Itä-Länsi - Joukkueiden pelaajat on valittu

PPL Eteläisen alueen E-junioreiden Itä-Länsi -joukkueiden pelaajat on valittu! Ottelut pelataan lauantaina 25.8.2018 Haminassa. Haminan Palloilijoiden väriä arvo-ottelussa kantaa E-Pojista Lassi Pärtty ja Eemeli Hyvönen sekä E-Tyttöjen puolelta Emmi Oleander, Jenna Pellinen, Nella Sarnikorpi ja Vilma Tuutti. Pelinjohto tehtäviin oli jo aiemmin valittu oranssipaidoista Marko Hovi sekä Joni Lappeteläinen.

Otteluiden alkamisajat ovat seuraavat:

Klo 11.00 E-Pojat 2 (Pelisarja)

klo 13.30 E-Pojat 1 (Kilpasarja)

klo 16.00 E-Tytöt (Kilpasarja/Pelisarja)

 

E-TYTÖT

ITÄ:
Oleander Emmi (HP)
Pellinen Jenna (HP)
Sarnikorpi Nella (HP)
Tuutti Vilma (HP)
Hakala Inna (LMV)
Laine Eerika (LMV)
Haapalahti Viivi (Roihu)
Koskinen Helmi (Roihu)
Lehtinen Heidi (SuPo)
Lehtinen Tanja (SuPo)
Haapala Verna (Tahko)
Immonen Tilta (Tahko)

Pelinjohtajat: Marko Hovi (HP) ja Minna Koivisto (Roihu)

LÄNSI:
Herttuainen Nelli (Espoo Blue)
Niemi Lydia (Espoo Blue)
Kontola Laura (Espoo White)
Mikkelinen Hertta (Espoo White)
Kokkinen Aino (Jana)
Ylöstalo Alisa (Jana)
Behm Laura (JoKo)
Ronkainen Iida (JoKo)
Koski Amalia (MyVe)
Rekola Linnea (MyVe)
Nylander Tuulia (ViPa)
Vainio Anni (ViPa)

Pelinjohtajat: Lotta Lehtiranta (ViPa) ja Alisa Parisaari (Espoo)

E-POJAT I (kilpa- ja pelisarja)

ITÄ:
Häkkilä Eetu (Espoo)
Salo Rasmus (Espoo)
Hyvönen Eemeli (HP)
Pärtty Lassi (HP)
Heiskanen Terho (KePe)
Ranta Eino (KePe)
Hyttinen Jali (KPL)
Lindfors Matias (KPL)
Suorsa Lauri (KPL)
Kerola Johannes (Tahko)
Rantanen Vili (Tahko)
Hettula Aatu (ViPa)
Hiltunen Eemil (ViPa)

Pelinjohtajat: Riku Rantanen (Tahko) ja Joni Lappeteläinen (HP)

LÄNSI:
Salo Niko (HuVe)
Virtanen Vikke (HuVe)
Ilola Santtu (JoKo)
Kenttäaho Perttu (JoKo)
Heikola Oskari (LaJy)
Ylitalo Joona (LaJy)
Annala Viljami (Manse-06)
Lepola Antti (Manse-06)
Lahti Timi (Manse-07)
Mäkelä Kaapo (Manse-07)
Mantila Niklas (Paukku)
Tanttu Oula (Paukku)

Pelinjohtajat: Ari Kenttäaho (JoKo) ja Teemu Mäntyvaara (JoKo)

E-POJAT II (pelisarja)

ITÄ:
Kokkonen Konsta (KePe)
Kuusimaa Joona (KePe)
Kosonen Tuomas (KiPe06)
Pajarinen Otto (KiPe06)
Valonen Jaakko (KiPe06)
Laaksonen Luka (LMV)
Penttilä Väinö (LMV)
Karppinen Eero (Roihu)
Korhonen Pekka (Roihu)
Hyvönen Aleksi (SuPo)
Rinkinen Jimi (SuPo)
Salo Jesse (SuPo)

Pelinjohtajat: Jussi Hyvönen (SuPo) ja Eero Aalto (SuPo)

LÄNSI:
Lintula Petrus (JoKo)
Ruokonen Joacim (JoKo)
Haveri Niklas (LP)
Koivisto Niilo (LP)
Musakka Jimi (Paukku)
Verkkonen Roni (Paukku)
Koivu Valtteri (PöU)
Salonen Eevert (PöU)
Kerola Tobias (Tahko)
Räty Otto (Tahko)
Liski Arttu (TuPe)
Suvanto Valtteri (TuPe)

Pelinjohtajat: Niko Lintula (JoKo) ja Juuso Kerola (Tahko)

Varamiehinen HP nappasi pisteen Kiteeltä - Karsinnat alkavat reilun viikon päästä vieraskentältä

Haminan Palloilijoilla oli vielä runkosarjan päätöspelissä ohut mahdollisuus ottaa kotietu superpesiskarsintoihin. Ilman suurta joukkoa runkopelaajiaan Vallikentällä esiintynyt HP hävisi Kiteelle supervuoron jälkeen 1-2 (5-6, 4-3, 0-1) ja siirtyy reiluksi viikoksi paikkailemaan miehistöään. Haminan Palloilijat päätti runkosarjan ilman Juha Toikkaa, Janne Leppälää, Lauri Kaartokalliota ja Henri Heikkilää.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Raimo Eerola

Pelikuvat: Emmi Rasa 

HP:n naisilta jymypaukku välieräavauksessa Siilinjärvellä, suursuosikki kukistui supervuorossa - ”Ei tässä vielä hullaannuta”

Haminan Palloilijoiden naisten suomensarjajoukkue aloitti lohkovälierät jättiyllätyksellä. Runkosarjan voittaja, 16 ottelustaan vain yhden hävinnyt Siilinjärvi kukistui kotikentällään 1-2 (8-12, 8-2, 1-4). Siilinjärvi hävisi vasta toisen kerran tällä kaudella. Nea Forsell oli kovassa lyönnissä, mutta kehut sai jälleen koko joukkue.

Seuraava ottelu: Lauantaina 18.8 Klo 12.00 @Vallikenttä , Haminan Palloilijat - Siilinjärven Pesis 1

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Ilpo Lommi

Loukkaantumisista kärsivä HP jäi ilman voittoa Oulussa - Tärkeät pelaajat koetetaan parsia kuntoon karsintaotteluihin

Superpesiksen hännänhuippu Oulun Lippo löi Haminan Palloilijat supervuorossa lukemin 2-1 (5-7, 8-2, 4-0)

Kolmen pisteen saaliin menettäminen Oulussa tiesi haminalaisten kohdalla sitä, että joukkue aloittaa elokuun lopussa häämöttävät superpesiskarsinnat todennäköisesti alemman jatkosarjan sijalta 13.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

 

E-Junioreiden Itä-Länsi -Pelinjohtajat on valittu

Aluesarjojen joukkueiden parhaat pelaajat kohtaavat tyttöjen yhdistetyssä peli- ja kilpasarjan ottelussa sekä poikien kahdessa eri ottelussa. PPL Eteläisen alueen E-junioreiden Itä-Länsi -ottelut pelataan Haminan Vallikentällä Lauantaina 25.8.2018.

Joukkuejako sekä valitut pelinjohtajat:

 

E-tyttöjen Itä-Länsi

ITÄ: HP mustat, HP oranssit, Roihu, Tahko, LMV, SuPo

– pelinjohtajat  Marko Hovi (HP) ja Minna Koivisto (Roihu)

 LÄNSI: MyVe, Espoo white, Espoo blue, Jana, Joko, Vipa

– pelinjohtajat Lotta Lehtiranta (ViPa) ja Alisa Parisaari (Espoo)

 

E-poikien Itä-Länsi I

ITÄKPL, HP, Kepe, Tahko  (kilpasarjasta), KPL, Espoo, Vipa (pelisarjasta)

 – pelinjohtajat Riku Rantanen (Tahko) ja Joni Lappeteläinen (HP)

 LÄNSIJoko, Manse06, Manse07, Paukku (kilpasarjasta), Lajy, HuVe  (pelisarjasta)

– pelinjohtajat Ari Kenttäaho (JoKo) ja Teemu Mäntyvaara (JoKo)

 

E-poikien Itä-Länsi II (joukkueet pelisarjasta)

ITÄ: Summa, LMV, Kipe, Kepe, Roihu, Pumu

-pelinjohtajat Jussi Hyvönen (SuPo) ja Eero Aalto (SuPo)

 LÄNSI: PöU , LP, Joko, Tupe, Paukku, Tahko

– pelinjohtajat Niko Lintula (JoKo) ja Juuso Kerola (Tahko)

 

E-junioreiden Itä-Lännen ottelujärjestelyistä vastaa Haminan Palloilijat.

Joukkueet (pelaajat) julkaistaan torstaina 16.8.2018

   

HP:n naiset punnersivat kotiutuskisasta jatkoa kaudelleen - ”Siilinjärvi on kova porukka, mutta me pelaamme joukkueena hyvin”

Haminan Palloilijoiden naisten suomensarjajoukkueen pesäpallokausi sai jatkoa jännittävien vaiheiden jälkeen.

Itälohkon runkosarjan päätöskierroksella HP kohtasi vieraissa Kuopion. Joukkueet olivat ennen ottelua tasapisteissä sijoilla neljä ja viisi, joten vain voittajalle oli tarjolla paikka lohkovälierissä. Paikan nappasi HP, joka voitti ottelun kotiutuslyöntikilpailun jälkeen 2-1 (6-12, 5-1, 1-1, 3-2).

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Ilpo Lommi

HP:ltä täysi mahalasku, Alajärvi jätti kotijoukkueen nollille - Karsintojen kotietu karkaamassa

Pelinjohtajan vaihtaminen ei näytä piristäneen Haminan Palloilijoita. Superpesiksen peräpään tärkeässä ottelussa HP oli täysi vastaantulija, ja hävisi Vallikentällä Alajärven Ankkureille 0-2 (0-6, 0-2).

Alajärvi siirtyi sarjassa HP:n edelle ja on nyt sijalla 12. Se on paikka, josta joutuu superpesiskarsintoihin, mutta josta saa kotiedun Ykköspesiksestä tulevaa vastustajaa vastaan.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Linda Varoma

Pelikuvat: Emmi Rasa 

Ympyrä-Pesis huipentaa pesäpallokauden Haminassa

Haminan Palloilijat (HP) järjestää yrityksille, yhteisöille ja harrasteporukoille tarkoitetun Ympyrä-Pesis puulaakiturnauken 2018. Sarjaan voi ilmoittautua kaikki halukkaat työ- ja muut yhteisöt, joita kiinnostaa pesiksen pelaaminen. Tänä vuonna pienempien yritysten osallistuminen on mahdollista, sillä joukkueita voi tarvittaessa muodostaa myös useamman yrityksen/yhteisön yhteistyönä. Kasaa pesisjoukkue ja tule mukaan puulaakisarjaan taistelemaan ympyräkaupungin herruudesta. Alla oon koottu tietoa tapahtumasta, jos tulee kysyttävää niin ottakaa rohkeasti yhteyttä yhteyshenkilöön.

1. Sarjaan otetaan mukaan enintään 6 joukkuetta ja paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen päättyy Pe 31.8.2018 Klo 24.00.

2. Pelit pelataan Haminan Vallikentällä hiekkatekonurmella La 8.9 ja La 15.9.2018. Tavoitteena on pelata ottelut ns. turnaus muotona eli useampi peli samana päivänä. Mikäli joukkuemäärä jää minimiin eli 4 joukkuetta, pelataan ottelut ainoastaan lauantaina 8.9.2018.

3. Kaikki osallistuvat joukkueet sijoitetaan yhteen alkulohkoon, jonka jälkeen pelataan yksinkertainen runkosarja. Runkosarjan jälkeen sijoille 1-2 pelaavat suoraan finaalissa ja runkosarjan 3 sijoittuneelle joukkueelle jaetaan mitallit. Otteluaika on kaikissa otteluissa 3 vuoroparia, turhia tasoittavia vuoroja ei pelata mikäli johtavalla joukkueella on tasoittava sisävuoro. Juoksueron ollessa toiselle joukkueelle +15 juoksua katkaistaan ottelu 2.vuoroparin jälkeen.

4. Ympyrä-Pesiksen yhteyshenkilö laatii otteluja koskevan otteluohjelman - pelipäiviä voidaan tarvittaessa muuttaa osapuolten yhteisellä sopimuksella joko 8.9 tai 15.9 pelipäivinä.

5. Pelit pelataan HUOM! Naistenkentällä ja naistenpallolla. Pesäpalloliiton alaisia sarjoja pelaavat lisenssipelaajat eivät voi osallistua sarjaan pelaajina, mutta poikkeuksena on Naisten/Miesten Maakuntasarjaa pelaavat voivat osallistua. Valmentajina/huoltajina sekä joukkueenjohtajina toki voi osallistua kuka vaan sukupuoleen tai ikään katsomatta. Tarkemmat ohjeet joukkueen muodostamisesta saat yhteyshenkilöltä.

6. Omat pelivälineet ovat toivottavia - turnauksen järjestäjältä ei ole mahdollista saada avuksi pelivälineitä. Joukkueella on hyvä olla yhtenäinen pelipaita, kaikilla kypärät ja omat huoltovälineet (ensiaputarvikkeet) on pakolliset.

7. Ympyrä-Pesiksen osallistumismaksu on 180€/joukkue.

- Sisältää (pelit, pelipallot, tuomarit, 3 parhaalle mitallit ja voittajalle pokaalin)

 

Joukkueiden ilmoittautumiset (Sitovat) sähköpostilla --> Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

- Myös joukkueen nimilista ja valmentajat/taustahenkilöt tulee olla mainittuna s-postin yhteydessä.

- Joukkueessa voi olla Min 9/hlö, Max 14/hlö , 2 pelinjohtajaa sekä 1 huoltaja/joukkueenjohtaja

 

TERVETULOA MUKAAN NAUTTIMAAN PESIKSESTÄ JA SEN TARJOAMISTA ONNISTUMISEN HETKISTÄ, KOKEMUKSISTA SEKÄ JOUKKUEEN YHTEISÖLLISYYDESTÄ!

 

Ystävällisin pesisterveisin:

Joni Lappeteläinen

Haminan Palloilijat ry

Junioripäällikkö

0419450962

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Vakavat ilmeet jatkuvat HP-leirissä - Sunnuntaina on seuraava mahdollisuus

Eero Pitkäsen aika Haminan Palloilijoiden pelinjohtajana ei alkanut voitokkaasti. Imatran Pallo-Veikot otti täyden pistepotin kotikentällään lukemin 2-0 (3-1, 5-1). Tappio sysäsi HP:n lähemmäksi karsintaotteluja. Alempaa jatkosarjaa HP:lla on jäljellä kolme ottelua. Sunnuntaina joukkue pelaa Vallikentällä Alajärven Ankkureita vastaan.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Antti-Jussi Korhonen

HP:ssä riittää nyt yllätyskäänteitä: KPL:stä tuttu Eero Pitkänen loppukauden pelinjohtajaksi

Toiminnanjohtaja Marko Hovi ei eilisistä tiedoista poiketen otakaan hoitaakseen Haminan Palloilijoiden superpesisjoukkueen pelinjohtajan tehtävää. HP:n viuhkaan tarttuu loppukauden ajaksi Eero Pitkänen, joka vielä viime kaudella johti Kouvolan Pallonlyöjien peliä.

HP:n johtokunta vapautti pelinjohtaja Petri Pulliaisen tehtävistään sunnuntaisen Kankaanpään Maila -tappion jälkeen, ja puheenjohtaja Jukka Hellberg kertoi toiminnanjohtaja Hovin ottavan myös pelinjohtajan tehtävän loppukauden ajaksi.

Kuva: Emmi Rasa

Marko Hovi valottaa HP:n pelinjohtajaratkaisua:

Linkki --> https://areena.yle.fi/1-4501100?autoplay=true

 

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Jussi Lopperi

 

Nuorisoleiri 2018 C-tytöille Sm-Hopeaa

Valtakunnallinen pesäpalloleiri seinäjoella sai komean päätöksen kun HP:n C-tytöt nappasivat tiukan taistelun jälkeen ympyräkaupunkiin Sm-Hopeaa. Finaalissa Rauman Fera C1 oli parempi jaksoin 1-0 (4-2,10-10). Hurja takaa ajo toisen jakson lopulla ei aivan riittänyt, mutta olipahan thrilleri loppuun saakka joka varmasti muistetaan tästä finaalipelistä. HP:sta oli mukana myös joukkueet pelisarjan puolella niin tytöissä kuin pojissakin, sekä tuomarileiriläisistä mainittakoon että Itä-Länsi edustuksesta vastasi Haminan Palloilijoiden Otto Heijari joka hoiteli Poikien (kilpasarjassa) syöttötuomarin tehtäviä. Heijari palkittiin myös nuorisoleirillä tuomari-palkinnolla.

Nuorisoleiri viralliset kotisivut löytyvät --> http://www.pesis.fi/pesisnuoret/nuorisoleiri/

Kuva: Outi Silander

 

C-Tytöt sijoitus kilpasarja 2/40 (7 voittoa, 3 tappiota)

Joukkueesta palkittiin Nuorisoleirillä tsemppipelaajana Sanni Silander 

Itä-Länsi edustuksesta vastasi Noora Pasi (Itä). Itä-Länsi 0-1

Linkin takaa pääset katsomaan kaikki tulokset --> https://www.pesistulospalvelu.tuloksia.fi/joukkuehistoria/8510

 

C-pojat sijoitus pelisarja 31/42 (6 voittoa , 1 tasapeli, 4 tappiota)

Joukkueesta palkittiin Nuorisoleirillä tsemppipelaajana Jesse Salmela 

Itä-Länsi edustuksesta vastasi Johannes Kiri (Itä). Itä-Länsi 5-7 

Linkin takaa pääset katsomaan kaikki tulokset --> https://www.pesistulospalvelu.tuloksia.fi/joukkuehistoria/8454

 

C-Tytöt sijoitus pelisarja 36/40 (3 voittoa , 7 tappiota)

Joukkueesta palkittiin leirillä tsemppipelaajana Neea Muukka

Itä-Länsi edustuksesta vastasi Sara Koivikko (Itä). Itä-Länsi 10-5

Linkin takaa pääset katsomaan kaikki tulokset --> https://www.pesistulospalvelu.tuloksia.fi/joukkuehistoria/8536

 

HP:n C-Tytöt marssivat Nuorisoleirin 2018 Finaaliin

Haminan Palloilijoiden C-Tytöt vuosimallia 2018 on edennyt valtakunnallisella Nuorisoleirillä Seinäjoella loppuotteluun. Välierissä kaatui Mailajuniorit Kankaanpäästä jaksoin 0-2 (2-8,10-11). Loppuottelussa vastaan asettuu Rauman Fera C1.

Pe 3.8.2018 Klo 12.30 C-Tyttöjen (Kilpasarja) Haminan Palloilijat - Rauman Fera C1 (Kotijoukkue Areena, Seinäjoki)  

Nuorisoleirin tulospalvelu osoitteessa --> https://www.pesistulospalvelu.tuloksia.fi/ottelut/119

Nuorisoleirin viralliset kotisivut --> http://www.pesis.fi/pesisnuoret/nuorisoleiri/

 

Live-lähetys Nuorisoleirin 2018 Youtube-kanavalta linkki alhaalla, tsemppiä HP FINAALIIN!

Linkki --> https://www.youtube.com/watch?v=5GK5piIU100

 

Lauri Kaartokallio Imatralta HP:hen - ”Superpesiksen parhaita kentälle menijöitä”

Kärkietenijä Lauri Kaartokallio on ensimmäinen uusi tulokas HP:n ensi kauden superpesisjoukkueeseen. Kuva: Elena Liseytseva

Superpesikseen noussut Haminan Palloilijat on tehnyt ensimmäisen ulkopuolisen hankintansa ensi kauden joukkueeseensa. Oranssipaitaan pukeutuu Imatralla tämän kesän pelannut koppari Lauri Kaartokallio, 29.

Sisäpelissä Kaartokallio on kärkietenijä - ja hyvä sellainen. Hän löi IPV:ssä 155 kärkilyöntiä, joista 144 nollatilanteessa. Kärkilyöntiprosentti 74,2 oli koko sarjan kuudenneksi paras.

- Hän on Superpesiksen parhaita kentälle menijöitä, HP:n pelaajasopimusasioita hoitava toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoi.

- Itä-Länsi-tason mies.

Kaartokallio on pelannut kaksi Itä-Länttä, joista jälkimmäisen tänä kesänä Imatralla. Hän on Lahden Mailaveikkojen kasvatteja ja edustanut Superpesiksessä IPV:n lisäksi myös Kankaanpään Mailaa ja Pattijoen Urheilijoita.

Kaartokallion sopimus on mallia 1+1 vuotta. HP julkisti tänään myös koppari Valtteri Hämäläisen (1+1 vuotta) ja etenijäjokeri Santeri Löppösen (2 vuotta) jatkosopimukset. Kaikkiaan seuralla on nyt sopimus yhdeksän pelaajan kanssa.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

 

Haminan Palloilijat | Superpesis 2018

Aalto Ville 2018 

Heikkilä Henri 2018 + optio 2019

Hämäläinen Valtteri 2018 + optio 2019

Kaartokallio Lauri 2018 + optio 2019

Löppönen Santeri 2018 + 2019

Mäkelä Otso 2018 + optio 2019

Taurama Verneri 2018 + 2019

Toikka Juha 2018 + optio 2019

Vanhala Simo 2018 

HP 2 Maakuntasarjan Kaakkoislohkon Mestareiksi

HP:n miesten kakkosjoukkue on voittanut kaakkoislohkon maakuntasarjan mestaruuden vuosimallia 2017.

Läpi kauden tasaisia otteita esittänyt HP 2 selvitti runkosarjan voiton 15 ottelun jälkeen jääden vain 2 kertaa ilman pisteitä kauden aikana. Puhtaita 3 pisteen voittoja joukkue keräsi 8, 2 pisteen voittoja 2 ja 1 piste tarttui matkaan 3 ottelussa.

Joukkueen runko koostui kauden aikana C-Junioreista sekä B-Junioreista, lisäksi joukkueen matkassa oli kokenutta oranssipaitaa. Nuoret pelimiehet saivat jälleen hyvää oppia ja uutta kokemusta, kokeneemmat pelimiehet antoivat tukea juuri niissä hetkissä kun ratkaisijan viittaa oli tarjolla.

Lopullisen sarjatilanteet voit käydä katsomassa linkin takaa --> Kaakkoislohko

HP 2 haluaa kiittää kaikkia tukijoita, kannattajia ja talkoolaisia kaudesta 2017

 

Haminan Palloilijat 2 | Kaudella 2017

Pelaajat

Ala-Jääski Aku
Ala-Jääski Atte
Forsell Verneri
Heikkilä Jere
Hietala Riku
Klemola Teemu
Kiuru Olli
Kotiranta Jerry
Kotiranta Riku
Kouki Tero
Lankila Jore
Lankila Jose
Mäkelä Juha
Pasi Petri
Pelo Vili
Sillanpää Ville
Taurama Verneri
Toikka Jyri
Tuominen Samuli
Virolainen Santeri

Valmennus | Pelinjohto | Huolto

Lankila Jani
Hovi Marko
Forsell Jari
Lappeteläinen Joni
Kotiranta Petri
Koso Eija

 

 

Ottelut ja Tulokset kaudelta 2017 

Hamina-Kuusankoski 2-0 (4-3,6-3)
Kouvola4-Hamina 2-0 (8-5,10-5)
Hamina-Imatra 1-0 (5-5,11-1)
Hamina-Kouvola4 2-0 (6-3,6-5)
Kouvola4-Hamina 2-1 (8-9,8-6,2-1)
Hamina-Summa 2-0 (13-7,8-3)
Kouvola3-Hamina 0-2 (4-5,0-3)
Hamina-Summa 2-0 (10-3,18-1)
Summa-Hamina 0-2 (8-12,5-12)
Kouvola3-Hamina 1-2 (2-5,5-2,0-1)
Hamina-Imatra 1-2 (5-6,6-4,0-0,3-4)
Hamina-Kuusankoski 2-0 (10-1,5-3)
Hamina-Kouvola3 1-2 (2-4,10-7,2-6)
Imatra-Hamina 2-0 (7-0,8-3)
Kuusankoski-Hamina 0-2 (4-12,6-7)

 

HP:n pelaajapakka täydentyi jokereilla - ”Ensi kaudeksi sopimuspelaajia on nyt kuusi”

Simo Vanhala ja Ville Aalto jatkavat HP:n vahvuudessa myös ensi kaudella. Kuva: Antti-Jussi Korhonen

Tiukassa paikassa Vallikentällä luotetaan tuttuihin nimiin. Haminan Palloilijat julkaisi keskiviikkona tehneensä vuoden mittaiset jatkosopimukset Ville Aallon ja Simo Vanhalan kanssa. Ykköspesiksen ratkaisukierroksilla molemmat nähtiin haminalaisten riveissä jokeripaita päällä. Kaksikkoon luotettiin, kun tikkejä tarvittiin.

Aalto sijoittui Ykköspesiksen runkosarjassa lyöjätilaston kakkoseksi 58 lyödyllä kotiutuksella. Vanhalan vastaava lukema oli 41, jolla hän oli lyöjätilaston sijalla 13. HP:n kolmas lyöjämörssäri Juha Leskinen oli tilaston sijalla 12.

HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi korostaa, että neuvotteluita käydään kaikkien tämän kauden HP-pelaajien kanssa. Kotiuttaja Leskistä ei ole suljettu pois ensi kauden kokoonpanosta.

HP on julkistanut nyt jatkosopimuksen viiden runkopelaajansa kanssa. Aallon ja Vanhalan lisäksi viime viikolla jatkostaan Vallikentällä ilmoittivat Henri Heikkilä, Juha Toikka ja Otso Mäkelä. Kokeneiden pelaajien lisäksi HP julkisti keskiviikkona, että nuori Verneri Taurama nousee mukaan edustusmiehistön harjoitusvahvuuteen kahden vuoden mittaisella sopimuksella.

HP sopi jatkosta kolmen luottomiehen kanssa - neuvottelut pelinjohtaja Petri Pulliaisen kanssa jatkuvat

Henri Heikkilä, Otso Mäkelä ja Juha Toikka poseerasivat Haminan torin lavalla. Samassa paikassa järjestetään ensi perjantaina torijuhla HP:n nousun kunniaksi. Kuva: Antti Kaarto

Juha Toikka, Henri Heikkilä ja Otso Mäkelä pelaavat Haminan Palloilijoissa ensi kaudella Superpesistä.

Kolmikon jatkosopimukset ovat 1+1-vuotisia eli kattavat vähintään kauden 2018. Kaudesta 2019 optio on seuralla, eli seura voi halutessaan jatkaa sopimuksia vuodella.

Toikka löi päättyneellä ykköspesiskaudella 20 ottelussa 32 juoksua (kolme kunnaria) ja toi niitä 28. Toikan kärkilyöntiprosentti oli 69,3.

Heikkilä onnistui kärjen eteenpäin siirtämisessä 72,2 prosentin tarkkuudella. Juoksuja hän löi 24 ottelussa 12 (yksi kunnari), tuotuja kertyi 48.

Mäkelä iski 24 ottelussa peräti 46 juoksua (kaksi kunnaria). Hän toi 19 juoksua, ja Mäkelän kärkilyöntiprosentti oli 56,7.

Toikka, Heikkilä ja Mäkelä ovat HP:n ensimmäiset kiinnitykset ensi kauden joukkueeseen. Toiminnanjohtaja Marko Hovin mukaan tavoitteena on, että joukkue on valmis syyskuun puolivälissä.

 

HP:n sarjanousu enää yhden voiton päässä - ”Tilanteen huomioiden pysyimme levollisina”

HP:n Otso Mäkelä ja Juha Toikka löivät yhteensä viisi tavallista juoksua sunnuntain pelissä. Toikka kaunisteli lisäksi lyöntitilastoaan kunnarilla. Kuva: Sari Tauru

Haminan Palloilijat kaatoi Ykköspesiksen sunnuntain ottelussa Manse PP:n jaksoi 2-0 (7-3, 3-1). Voitto oli HP:lle ja yhdestoista peräkkäinen.

HP.n tehopelaaja kauden viimeisessä kotipelissä oli kunnarin ja kolme tavallista lyönyt Juha Toikka.

- Kaikkiaan tämä oli meiltä ehjä esitys. Tilanteen huomioiden pysyimme levollisina, HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen totesi ottelun jälkeen.

- Hyvä matsi. Erityisesti katsojat näkivät hienoja ulkopelisuorituksia. Siepparimme Oskari Vihmanen poltti tänään hyvin, Toikka kehui.

Voitto nosti HP:n Ykköspesiksen kärkipaikalle. Siilinjärvi jäi voiton myötä kolmen pisteen päähän. HP tarvitsee suoran nousupaikan varmistamiseen enää yhden pisteen.

Runkosarjan viimeisen pelin haminalaiset pelaavat torstaina Vähässäkyrössä.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

HP:n Facebookissa --> Lehdistötilaisuus

 

Seuraava ottelu: To 10.8 Klo 18.00 Vähäkyrön Viesti - Haminan Palloilijat | @Kyrölän pesäpallokenttä, Vähäkyrö 

Fanimatka Vähäkyröön!

Nyt lähdetään joukolla kannustamaan Oranssipaidat Superpesikseen kaudelle 2018!

Fanimatka Vähäkyröön otteluun Vähäkyrön Viesti - Haminan Palloilijat Torstaina 10.8.2017 ( Ottelu alkaa Klo 18.00 )

 

Matkanhinta on 30€/henkilö (Ei sisällä ottelulippua) Maksu ilmoittautuessa!

Ilmoittautuminen viimestään Ma 7.8.2017 mennessä!

50 nopeinta mahtuu matkaan!

Lähtö To 10.8.2017 | Ravintola Hakapirtistä (Teollisuuskatu 20) Klo 11.00

 

Yhteyshenkilö:

Ilmoittautumiset HUOM! Sitovat | Kai Tykkä, 0405740944

Ulvila vei pisteen HP:ltä - Superin suora nousija ratkeaa vasta ensi viikon päätöskierroksella

Ulvilan lukkari Mikko Talvitie seurasi Jani Ahosen näpäytystä, kun joukkueet kohtasivat Vallikentällä kesäkuun alussa.

Ykköspesiksen häntäpään sakkeihin kuuluva Ulvilan Pesä-Veikot nipisti Haminan Palloilijoilta yhden jaksovoiton. Ulvilassa pisteet jaettiin kotiutuskilpailun jälkeen 1-2 (5-4, 4-8, 1-1, 1-2).

Samaan aikaan Ykköspesiksen sarjakärki Siilinjärven Pesis vieraili Pöytyällä. Pöytyä voitti avausjakson 4-2, mutta SiiPe vei toisen 10-1. Supervuoron Pöytyä voitti 1-0, joten pisteet jaettiin 2-1.

Siilinjärvi ja HP ovat nyt tasapisteissä sarjan kärjessä. HP on pelannut yhden ottelun Siilinjärveä vähemmän. Haminalaiset pelaavat rästiottelunsa sunnuntaina Vallikentällä, jonne saapuu tamperelainen Manse PP, Ykköspesiksen sarjanelonen.

Sunnuntain Manse-ottelu ratkaisee, millaisista asetelmista HP pääsee ensi viikon torstaina pelattavalle runkosarjan päätöskierrokselle. Ratkaisevalla kierroksella HP pelaa vieraissa sarjassa kymmenentenä olevaa Vähänkyrön Viestiä vastaan. Siilinjärven vastustaja tuolloin on Manse PP. Ottelu pelataan Tampereella.

Sarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen, kakkonen jatkaa kauttaan Ykköspesiksen välierissä.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

Lehdistötilaisuus

 

Seuraava ottelu: Su 6.8 Klo 17.00 Haminan Palloilijat - Manse PP | @Vallikenttä, Hamina

Liput: 10€ / 7€ / Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi, Tervetuloa!

Jesse Eskelinen Ykköspesiksen heinäkuun pelaajaksi

Miesten Ykköspesiksen runkosarja näytti jo ratkenneen kärjen osalta Itä-Länsi-tauolla. Toisin kuitenkin kävi, sillä Siilinjärven Pesiksen peli sakkasi ja Haminan Palloilijat käytti tilaisuuden hyväkseen. Lukkari Jesse Eskelinen oli yksi johtavista pelaajista, kun Hamina voitti kaikki heinäkuun ottelunsa.

Kuukauden pelaajaksi valittu Eskelinen palkittiin kolmesti joukkueensa parhaana ja kerran kakkosena. Sisäpelissä Kouvolan Pallonlyöjien kasvatti tuki joukkuettaan 1+5 lyödyn, 7 tuodun ja 34 kärkilyönnin edestä.

Runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen kaudelle 2018.

Lähde: www.pesis.fi

HP:n Jesse Eskelinen (kuvassa) Kuva: Emmi Rasa

HP:n E-junioreille tupla-mestaruus itä-suomen aluesarjoissa

Viime viikonloppuna 27.08 - 28.08.2016 haminan vallikentällä käytiin E-junioreiden itä-suomen aluesarjan lopputurnaus. Haminan Palloilijoiden E-Tytöt ja E-Pojat voittivat kumpikin itäisen alueen mestaruuden ja näin ollen joukkueet pääsivät juhlimaan kotikentällä ansaittua voittoa!

Lauantaina 27.08.2016 | Tytöt voittivat ensin välierässä vastujan Siipe05 selvästi lukemin 28-8 jonka jälkeen tytöt etenivät loppuotteluun jossa vastaan asettui Joensuun Maila. Kotijoukkue hamina päihitti lopulta myös pohjois-karjalalaiset lukemin 10-2.  

Sunnuntai 28.08.2016 | Pojat kohtasivat välierissä Joensuun Mailan jonka oranssipaidat voittivat puhtaasti 2-0 ja etenivät finaaliin jossa vastaan asettui Jyväskylän Kiri. Mestaruudesta pelattiin ns. koko rahan edestä kun paremmuus ratkaistiin vasta kotiutuslyöntikilpailussa jossa kotijoukkue hamina oli parempi lukemin 5-1. Hieno kausi E-pojilta , ensin tenavaleirillä hyvinkäällä saavutettiin Sm-Pronssia ja sitten kruunuksi vielä vallikentällä aluemestaruus.

         

E-Tytöt | Saija Seppälä, Sara Koivikko, Amelie Leijala, Riina Hallikainen, Eerika Marttila, Nea Muukka, Elisa Haapanen

Nanna Vehmaa, Erica Niemi, Nella Husu, Lila Kotonen, Jutta Pousi, Mira Heikkilä, Reea Toikka

Valmentajat: Jussi Toikka ja Outi Koivikko

 

E-Pojat | Johannes Kiri, Perttu Toikka, Akseli Toikka , Miki Likander, Eero Sipari, Leo Heikkilä, Jose Lankila, Mico Huttunen

Leevi Tuutti, Aatu Malo, Arttu Taari, Jesse Salmela, Leevi Ihalainen, Janne Nakari

Valmentajat: Vesa Toikka ja Esa Taari

 

Tulokset: Itä-Suomen Aluesarjan Lopputurnaus @Vallikenttä 

Välierä: E-Tytöt

HP - Siipe05 28 - 8

Loppuottelu: E-Tytöt

HP - JoMa 10 - 2

 

Välierä: E-Pojat

HP - JoMa 2 - 0 ( 10-1 , 1-0 )

Loppuottelu: E-Pojat

HP - Kiri 2 - 1 ( 8-9 , 8-2 , 5-1 )

 

HP:n sopimusmylly pyörii — Heikkilä, Mäkelä ja Vihmanen sopivat jatkosta

Haminan Palloilijat kasaa vauhdilla joukkuetta ensi kauden miesten Ykköspesikseen. Lauantaina seura kertoi sopineensa jatkosta Henri Heikkilän, Joona Mäkelän ja Oskari Vihmasen kanssa.

HP:lla on sopimus ensi kaudesta jo yhdeksän pelaajan kanssa.

- Joona Mäkelä oli suurimman osan kaudesta HP:n ykköskärki, ja erityisesti sarjan jälkipuolisko oli häneltä erittäin vahva. Hän on yksi alueen lahjakkaimmista pelaajista, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoo.

Myös haminalaislähtöinen Oskari Vihmanen, joka pelasi kaksoisedustuksella sekä Ykköspesistä HP:ssä että suomensarjaa KPL:ssä, on tulevaisuuden nimi.

- Hän on näyttänyt pystyvänsä pelaamaan Ykköspesiksen tasolla, Hovi sanoo.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

 

E-junioreiden itä-suomen aluesarjan lopputurnaus pelataan haminassa 27-28.08.2016

Kausi 2016 huipentuu myös oranssipaitojen junioreiden osalta kun tulevana viikonloppuna taistellaan itä-suomen aluesarjan mestaruuksista perinteikkäällä haminan vallikentällä. Lauantaina tytöt ja Sunnuntaina pojat 

Tervetuloa sankoin joukoin kannustamaan nuoret oranssipaidat lopputurnaus voittoon kotikentällä!

Kahvio palvelee paikalle tulevaa yleisöä kummassakin tapahtumassa.  

 

LA 27.08.2016 pelataan E-Tyttöjen turnaus johon osallistuu kotijoukkue HP:n lisäksi Siilinjärvi 04 , Siilinjärvi 05 & Joensuun Maila

SU 28.08.2016 pelataan E-Poikien turnaus johon HP:n lisäksi osallistuu Jyväskylän Kiri , Imatran Pallo-Veikot & Joensuun Maila

( Muistutuksena että tytöt pelaavat ottelussa 4 vuoroparia ja pojat pelaavat 3 + 3 vuoroparia ja tarvittaessa kotiutuslyöntikilpailu )

 

Otteluohjelma: La 27.08.2016 | E-Tytöt

Välierät:

Klo 12.00 Haminan Palloilijat (E-Tytöt) - Siilinjärven Pesis 05

Klo 13.30 Joensuun Maila - Siilinjärven Pesis 04

 

Pronssiottelu: ( Välierissä hävinneet joukkueet )

Klo 15.00 HP/SiiPe05 - JoMa/SiiPe04

 

Loppuottelu: ( Välierissä voittaneet joukkueet )

Klo 16.30 HP/SiiPe05 - JoMa/Siipe04

 

Otteluohjelma: Su 28.08.2016 | E-Pojat

Välierät:

Klo 12.00 Haminan Palloilijat - Joensuun Maila ( Vallikenttä Etukenttä )

Klo 12.00 Jyväskylän Kiri - Imatran Pallo-Veikot ( Vallikenttä Sivukenttä )

 

Pronssiottelu: ( Välierissä hävinneet joukkueet | Vallikenttä Etukenttä )

Klo 14.00 HP/JoMa - Kiri/IPV

 

Loppuottelu: ( Välierissä voittaneet joukkueet | Vallikenttä Etukenttä )

Klo 16.00 HP/JoMa - Kiri/IPV 

Aalto ja Leskinen jatkavat - HP:n pelaajaneuvottelut etenevät ripeästi

Haminan Palloilijoiden juoksujen lyömisestä viime vuosina päävastuun kantaneet Ville Aalto ja Juha Leskinen jatkavat ykköspesisseurassa myös ensi kaudella. HP kertoi jokerikaksikon jatkosta tänään.

- Molemmat ovat jo HP-ikoneita ja molemmilla on paljon nälkää jatkaa pelaamista meillä, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoi.

Viime viikolla seura teki jo jatkosopimukset neljän muun runkopelaajan, Juha Toikan, Jani Ahosen, Lauri Aitalan ja Otso Mäkelän kanssa.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

          

HP solmi neljä jatkosopimusta

Haminan Palloilijoiden miesten ykköspesisjoukkueeseen on tehty ensimmäiset pelaajakiinnitykset kaudeksi 2017.

Joukkueessa jatkavat Jani Ahonen, Juha Toikka, Otso Mäkelä ja Lauri Aitala.

Kakkosvahti Mäkelä (tällä kaudella runkosarjassa 5 kunnaria + 16 juoksua/10 tuotua) ja kakkospolttaja Toikka (3+22/16) ovat pitkän linjan HP-miehiä.

Jani Ahosella alkaa HP:ssä kolmas kokonainen kausi ja Lauri Aitalalla toinen.

- Kaikki neljä ovat isoissa rooleissa pelaavia avainmiehiämme. Halusimme tehdä heidän kanssaan nopeasti jatkosopimuksen, ja kaverit halusivat sitoutua, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi kertoi.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

                                   

              Jani Ahonen                                     Juha Toikka                                  Otso Mäkelä                                     Lauri Aitala

HP:n kausi päättyi Imatran nousujuhliin

Haminan Palloilijoiden monivaiheinen kausi Ykköspesiksessä päättyi imatralaisjuhliin aurinkoisella Vallikentällä. IPV voitti 2-0 (7-5, 5-1), otti tarvitsemansa sarjapisteet ja varmisti suoran nousun Superpesikseen.

Vallikentän katsomossa oli tapahtuman arvolle sopivasti yli 2 300 katsojaa.

HP ei päästänyt Imatraa helpolla. Isännät johtivat avausjaksoa kahden vuoron jälkeen 2-0 ja neljännen aloittavalla tehtyjen kolmen juoksun jälkeen vielä 5-4. Tasoittavalla Imatran Juuso Lattu löi kuitenkin tasoitusjuoksun 5-5 ja Lauri Rönkkö ratkaisi jaksovoiton vieraille.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot: Haminan Palloilijat - Imatran Pallo-Veikot

Pelikuvat: @Emmi Rasa

 

   

 

 

HP takoi 25 juoksua ja varmisti sarjapaikan - ”Paahdettiin vain eteenpäin”

Haminan Palloilijoiden vaikea kausi Ykköspesiksessä päättyy lopulta onnellisesti. HP varmisti tänään sarjapaikkansa, kun se kukisti Jalasjärven vieraissa murskaavasti 2-0 (10-0, 15-2). Tappio olisi tiennyt ratkaisun jäämista viimeiselle sarjakierrokselle ja otteluun nousua kärkkyvää Imatraa vastaan.

- Ensimmäisen jakso oli vahva. Vaikka johdimme avausvuoron jälkeen 6-0, paahdettiin vain eteenpäin. Pesiksessä yksi lyöntikin voi muuttaa äkkiä kaiken, pelinjohtaja Vesa Toikka sanoi.

Toinen jakso oli tasainen kolmanteen vuoroon asti (1-1). Sitten HP takoi tasoittavallaan käsittämättömät 14 juoksua, ja kamppailu voitosta oli ohi.

- Siinä vaiheessa helpotti. Tiedettiin, että tämä on nyt tässä, Toikka sanoi.

- Näytimme, että olemme hyvä joukkue. Nämä pelaajat ovat ykköspesiksen kärkitasoa.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot: Jalasjärven Jalas - Haminan Palloilijat

 

HP nipisti pisteen sarjakärjeltä - ”Kaksijakoiset tunnelmat”

Haminan Palloilijat nappasi pisteen Ykköspesiksen kärkijoukkue Imatralta. IPV kuitenkin nautiskeli kahdesta pisteestä supervuoron jälkeen ottamallaan 2-1 (1-2, 6-2, 1-0) -voitolla.

- Kaksijakoiset tunnelmat. Tappio harmittaa, mutta olemme saaneet IPV:ltä pisteitä kahdessa ottelussa, mikä on kova suoritus. Varmaan piste huomenna tyydyttää, HP:n pelinjohtaja Vesa Toikka sanoi.

Tiukan ulkopelin avausjaksolla HP:n kahdesta juoksusta vastasivat Ville Aalto ja Jani Ahonen. Ensimmäinen syntyi avausvuorossa, toinen neljännessä.

IPV sai tasoittavalla vuorollaan aikaan useammankin palottoman ajotilanteen, mutta HP pysyi tiukkana.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Lehdistötilaisuus: Imatran Pallo-Veikot - Haminan Palloilijat

Ottelun Tilastot: Imatran Pallo-Veikot - Haminan Palloilijat

 

HP yllätti taas iloisesti - nyt kaatui sarjakärki Tampere!

Haminan Palloilijat on hilaamassa itseään kuiville miesten Ykköspesiksessä. Kovassa vireessä oleva HP voitti sarjakärki Manse PP:n Tampereella jaksoin 2-0 (3-1, 4-3).

HP on viime aikoina erikoistunut kärkijoukkueiden nuijimiseen. Lauantaina se voitti sarjakakkonen Siilinjärven vieraissa 1-0.

Tampereella avausjaksolla HP:stä onnistuivat kotiutuksissa Henri Heikkilä, Juha Toikka ja Juha Leskinen.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Lehdistötilaisuus: Manse PP - Haminan Palloilijat

Ottelun Tilastot: Manse PP - Haminan Palloilijat

 

Haminan Energia
Autotalo Järvi
Itäväylän Bensis
Haminakotka
Haminankaupunki
Roseprint
Kymenlaakson OP
Rakennusliike Heikki Pousi Ky
Kanuuna
Disasfish
Rantalainen
Meira
Haminan Autokorjaamo
Intersport
L Kamu
Viherkuutio
L Fibe
L Lakumesta

KSO
Sinebrychoff
Jloy
Stark
Kaakkois-Suomen LähiTapiola
Stemma
Rakennusliike Kalevi Suntio
Oma Säästöpankki
Kotipizza
Finnmica
Mehilainen
Reimari
L Metsanen
L Ksoy
Liikenne Vuorela
L Steveco
L Kotkabowling
L Muukka

Ota yhteyttä

Marko Hovi
toiminnanjohtaja
044 555 1474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sanna Toikka
talous- ja laskutus
040 539 3642
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Emmi Rasa
viestintävastaava
040 829 8107
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto

Haminan Palloilijat ry
Kaivokatu 3
49400 Hamina

y-tunnus 0206392-9

Jätä yhteydenotto