Reippaille nuorille kesätöitä tarjolla!

Haminan Palloilijat palkkaa kesätyöseteleillä reippaita 15-16v nuoria, miesten edustusjoukkueen ottelutapahtumiin kioskimyyjiksi.

Ottelutapahtumia on runkosarjassa 8 ja sen lisäksi mahdolliset jatko-ottelut. Yhden tapahtuman kesto noin 4-5 tuntia.

Työtehtäviin kuuluu kioskin pystytystä ja purkamista ja myyntityötä, sekä mahdollisesti muuta ottelutapahtumaan kuuluvia töitä.

Työstä maksettava palkka on 360 euroa.

Runkosarjan kotiottelut alkavat 11.7 ja päättyvät viimeistään 23.8. Tämän jälkeen vielä mahdolliset jatko-ottelut.
Palkattavien nuorien määrä on 6-8 ja työntekijät palkataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Rekrytoinnilla on kiire ja pyytäisimme kiinnostuneita olemaan yhteydessä meihin mahdollisimman pikaisesti, viimeistään 5.7.2020 mennessä.

Yhteydenotot puhelimitse numeroon 044 555 1474 / Marko Hovi / Toiminnanjohtaja

Sarjajumbo yllätti laaduttomasti kotiuttaneen HP:n — ”Ei auta kuin hakea uusia vastuunkantajia”

Haminan Palloilijoiden pelinjohtaja Juho Kaikko oli pettynyt joukkueensa suoritukseen Kannuksen Uran vieraana. Ykkösen sarjajumbo, aiemmista 19 ottelustaan vain neljä voittanut Kannus jätti HP.lle vain yhden pisteen 2—1 (5—7, 4—3, 2—1) -voitolla.

— Sisäpelimme oli heikkoa ja laadutonta. Pääkotiuttajilla oli kehno ilta. Tilanteita oli (kolmostilanteet 22—24), muttei miehiä jotka olisivat saaneet juoksijoita kotiin, Kaikko sanoi.

— Ei auta kuin hakea uusia vastuunkantajia. Näillä ei nyt lähde. Tuli paljon kolmannen lyönnin laittomia.

HP:n ulkopelinkään johdosta ei kannata heitellä konfettia, vaikka kotijoukkue olikin sarjasijoitustaan paremmalla pelipäällä.

— Kannus löi hirvittävän hyvin ja ansaitsi voittonsa. Tuli ottamattomia vaihtolyöntejä väliin, ja yhdeksän kertaa he löivät merkistä kotiin, Kaikko sanoi.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

Ympyrä-Pesis 2019 ilmoittautuminen TÄYNNÄ!

Ympyrä-Pesis 2019

Haminan Palloilijat (HP) järjestää yrityksille, yhteisöille ja harrasteporukoille tarkoitetun Ympyrä-Pesis -nimeä kantavan Pesäpallon Puulaakiturnauksen La 14.9.2019.

Vielä voit ilmoittaa joukkueesi varasijalle, josta otetaan joukkueita turnaukseen peruutusten sattuessa. Varasijoilta pelaamaan päässeille joukkueille ilmoitetaan mahdollisesta turnaukseen pääsystä elokuun loppuun (30.8.) mennessä.

- Pelit pelataan Haminan Vallikentällä hiekkatekonurmella La 14.9.2019. Ottelut alkavat klo 8.30 ja päättyvät noin 18.00.

- Tavoitteena on pelata ottelut ns. turnaus-muotoisesti eli useampi peli samana päivänä. Kaikki osallistuvat joukkueet sijoitetaan yhteen alkulohkoon, jonka jälkeen pelataan yksinkertainen runkosarja. Runkosarjan jälkeen sijoille 1-2 pelaavat suoraan finaalissa ja runkosarjan 3 sijoittuneelle joukkueelle jaetaan mitalit heti finaaliottelun jälkeen kentällä.

- Otteluaika on kaikissa otteluissa 3 vuoroparia, turhia tasoittavia vuoroja ei pelata mikäli johtavalla joukkueella on tasoittava sisävuoro. Juoksueron ollessa toiselle joukkueelle +15 juoksua katkaistaan ottelu 2.vuoroparin jälkeen. Ympyrä-Pesiksen yhteyshenkilö laatii otteluja koskevan otteluohjelman viikolla 36, jonka jälkeen se on joukkueille vapaasti luettavissa.

- Pelit pelataan naistenkentällä ja naistenpallolla. Pesäpalloliiton alaisia sarjoja pelaavat lisenssipelaajat eivät voi osallistua sarjaan pelaajina. Valmentajina/huoltajina sekä joukkueenjohtajina toki voi osallistua kuka vaan sukupuoleen tai ikään katsomatta. Jos tulee kysyttävää niin tarkemmat ohjeet joukkueen muodostamisesta saat yhteyshenkilöltä.

- Omat pelivälineet ovat toivottavia - turnauksen järjestäjältä ei ole mahdollista saada avuksi pelivälineitä. Joukkueella on hyvä olla yhtenäinen pelipaita, kaikilla kypärät, räpylät, pesäpallomailat ja omat huoltovälineet (ensiaputarvikkeet) on pakolliset.

- Tapahtuman aikana kioski palvelee paikalla olevaa kansaa Vallikentällä.

- Ympyrä-Pesiksen osallistumismaksu on 200€/joukkue.

- Sisältää (pelit, pelipallot, tuomarit, 3 parhaalle mitalit ja voittajalle pokaalin)

Joukkueiden ilmoittautumiset varasijoille sähköpostilla --> Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (huom. 2 alaviivaa)

- Myös joukkueen nimilista, valmentajat/taustahenkilöt sekä laskutusosoite tulee olla mainittuna s-postin yhteydessä.

- Joukkueessa voi olla min 9/hlö, max 14/hlö , 2 pelinjohtajaa sekä 1 huoltaja/joukkueenjohtaja

TERVETULOA MUKAAN NAUTTIMAAN PESIKSESTÄ JA SEN TARJOAMISTA ONNISTUMISEN HETKISTÄ, KOKEMUKSISTA SEKÄ JOUKKUEEN YHTEISÖLLISYYDESTÄ!

Ystävällisin pesisterveisin:

Joni Lappeteläinen

0414950962

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Juha Toikka palasi väkevästi Vallikentälle — HP:n palikat pysyivät kasassa

Haminan Palloilijoiden ja Laukaan Urheilijoiden Ykköspesiksen ottelu ei tarjonnut keskiviikkona yllätyksiä. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa ja täydet pisteet jäivät Haminaan lukemin 2—0 (6—1, 9—2).

— Ei meillä ollut missään vaiheessa mitään hätää. Oikein mallikas esitys ilman sen suurempia virheitä tai hienouksia, HP-pelinjohtaja Juho Kaikko kiteytti.

Ennen ottelua Kaikko oli vielä vähän epävarma, johtuen kokoonpanonsa elämisestä. Henri Heikkilä ja Joona Mäkelä olivat sivussa, sekä Jani Ahonen komennettu takaisin Kiteen Pallon riveihin.

Paluupostissa Kiteeltä tuli kuitenkin Juha Toikka ja siirtomarkkinoilta löytyi myös IPV-juniori Veeti Lankinen. Numero yksi hihassaan pelanneella 18-vuotiaalla Lankisella oli hankaluuksia kentälle menossa, mutta kakkoskopparin hommat sujuivat mallikkaasti.

HP hallitsi avausjaksoa kaikilla osa-alueilla ja kotijoukkueen jokeriosasto paukutti tarvittavat juoksut. Viime kaudella HP-paidassa pelannut Pasi Rajala tälläsi yhden juoksun, mutta HP vei jakson lukemin 6—1.

Toisella jaksolla Laukaa taisteli ensimmäisen vuoron nollille, mutta Toikka oli jo haistellut ratkaisun paikan.

— Jaksotauolla Julli (Toikka) tuli sanomaan, että kakkostilanteessa kakkosluukku on ihan levällään, jos pomppuasennon ottaa, Kaikko paljasti.

Ja sinnehän Toikka sipaisi takatilanteessa ja ratkaisi ottelun kunnarillaan.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 

HP:n D-junioreille menestystä Oulun valtakunnallisessa Suurleirillä: " Leiri osoitti sen, että olemme tämän ikäluokan kanssa siellä, missä kuuluukin."

 Haminan Palloilijoiden juniorit pelasivat menestyksekkäästi D-junioreiden valtakunnallisessa Suurleirillä Oulussa. HP:n D-pojat pokkasivat komeasti oman ikäluokan sarjassaan pronssia lauantaina voittamalla Haapajärven Pesä-Kiilat numeroin 20—1.

Paljosta ei myöskään finaalipaikka jäänyt kiinni. Välierissä HP hävisi täpärästi Sotkamon Jymylle, joka nappasi lopulta leiriltä hopeaa. 

Pelinjohtaja Vesa Toikka oli äärettömän ylpeä joukkueesta pitkän urakan päätteeksi.

— Leiri osoitti sen, että olemme tämän ikäluokan kanssa siellä, missä kuuluukin. Koossa on tasokas ryhmä, joka harjoittelee innokkaasti. Olen äärettömän ylpeä siitä, että pystyimme selviytymään näinkin pitkälle. Pojista voi tulla enemmän tai vähemmän tulevaisuuden tähtiä jossakin vaiheessa, jos vaan into säilyy, Toikka arveli.

Huonosti ei käynyt myöskään HP:n D-tytöillä, jotka selviytyivät leirillä neljänsiksi. Menestystä satoi myös Itä-Länsi valinnoista, kun edustukseen valittiin pojista Mico Huttunen ja Perttu Toikka. Tytöistä valittiin puolestaan Sara Koivikko.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

 

HP:n miesten joukkue on nyt kasassa — Kärkietenijä Veeti Lankinen hyppää Jani Ahosen saappaisiin

Haminan Palloilijoiden miesjoukkue sai Jobin postia torstaina, kun Kiteen Pallo kutsui huippuetenijä Jani Ahosen takaisin rivistöönsä. Nopealla aikataululla Ahoselle on kuitenkin löydetty korvaaja. Imatran Pallo-Veikkojen sopimuspelaaja Veeti Lankinen, 18, on kiinnitetty HP:n joukkueeseen.

Lankinen on koppari ja kärkietenijä, joka on pelannut kuluneella kaudella Miesten suomensarjaa, sekä B-poikien SM-sarjaa. Etenijätilastoissa suomensarjassa Lankinen on sijalla 27. Saldona on 11 juoksua yhdeksässä ottelussa.

— Etsimme Janin saappaisiin uutta pelaajaa loppukaudeksi ja se mahdollisuus myös saatiin. Etsimme etenkin ”jalallista” pelaajaa ja halusimme katsoa tämän kortin, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi kommentoi uutista tuoreeltaan.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

 

Kiteen Pallo kutsuu HP:n etenijäkuninkaan Jani Ahosen takaisin — ”Saattoi muutama voimasana lipsahtaa”

Haminan Palloilijoiden huippuetenijä Jani Ahonen ei jatka Ykköspesiksessä.

Toukokuussa Haminaan tullut Ahonen antoi sellaiset näytöt sarjatasoa alempaa, että superpesisseura Kiteen Pallo käytti oikeuttaan kutsua Ahonen takaisin riveihinsä.

— Saattoi muutama voimasanakin lipsahtaa, kun kuulin asiasta. Yllätyksenä tuli. Odotin, että hän pelaa meillä loppukauden, HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko sanoo.

 HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi kertoo, että korvaavaa pelaajaa kartoitetaan.
 
Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi
 
Kuva: Emmi Rasa Photography
 

Ensi kauden rakentaminen alkoi jo — Ulkopeliviuhkan Haminaan tuonut pelinjohtaja Juho Kaikko ja luottolukkari Matias Hangasmaa tekivät jatkosopimukset

Haminan Palloilijat muurasi kaksi tärkeää peruskiveä ensi kaudeksi jo nyt, vaikka kuluvakin kausi on kesken. Pelinjohtaja Juho Kaikko jatkaa 1+1-vuotisella sopimuksella, lukkari Matias Hangasmaa pelaa Haminassa kauden 2020.

— Juhon sopimuksessa on optio myös kaudesta 2021. Lähtökohta on se, että hän jatkaa sinne asti, mutta syksyllä 2020 molemmat osapuolet pystyvät tarkastelemaan, missä mennään, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoo.

— Lukkarin ja pelinjohtajan jatko on todella tärkeä juttu. Jos Matias tai Juho olisi sanonut, ettei tiedä vielä tulevasta, meidän olisi pitänyt ryhtyä kartoittamaan seuraajaa.

Ensi kaudeksi on tehty myös toinen pelaajasopimus. Tässä kuussa 18 vuotta täyttävä Verneri Taurama jatkaa oransseissa ensi kesänäkin.

Hangasmaa tuli Haminaan kaudeksi 2018 Superpesistä pelaamaan.

— Kun sopimus tehtiin, minulta kyseltiin että mikä mies ja mitä tästä tulee. Nyt voimme iloksemme todeta, että hän on yksi Ykköspesiksen parhaista lukkareista. Tai jos minulta kysytään, paras. Hänen ympärilleen on helppo rakentaa tulevaisuutta, Hovi sanoo.

Viime kaudella Superissa IS-tähtikisan jaetulle ykkössijalle sijoittunut lukkari on tällä kaudella näkynyt entistä enemmän myös mailan varressa. 17 ottelussa hän on kotiuttanut 21 juoksijaa.

— En ole siihen sen kummemmin satsannut, vaikka Superissa fokus olikin enemmän ulkopelissä. Kun on tullut paikka lyödä pinnoja, olen niitä lyönyt, Hangasmaa kuittaa.

Hangasmaan mukaan hän on löytänyt hyvän yhteisymmärryksen pelinjohtaja Kaikon kanssa.

— Ajattelemme pelistä samalla tavalla. Hän on tuonut mukanaan uusia juttuja, kuten ulkopeliviuhkan. Olemme olleet takatilanteessa hyvä tänä vuonna, Hangasmaa sanoo.

 

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Antti Kaarto

HP:n Juha Toikan lyöntipeli kulki heti paluuottelussa — Väärässä paikassa ollut syöttölautanen ei estänyt vierasvoittoa

Miesten Ykköspesiksen runkosarjan voittokilpailu kääntyi napsun verran Manse PP:n eduksi, mutta Haminan Palloilijat ei hiljentänyt vauhtiaan.

HP nappasi Ulvilasta 2—0 (5—1, 4—1)-vierasvoiton, ja suurin ero oli kotiutuksissa. Juha Toikka (3 lyötyä), Mikko Mahlamäki (2), Joona Mäkelä (1) ja Matias Hangasmaa (2) iskivät pallonvarmat juoksut siinä, missä vastustajan yritykset jäivät vajaiksi.

Tuttu paluumuuttaja Toikka pelasi haminalaisten riveissä ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Seuran oma kasvatti ja monivuotinen tukipilari siirtyi loppukauden sopimuksella Kiteeltä jatkamaan siitä, mihin projekti viimeksi jäi.

— Oma pelini oli ihan hyvää. Kotiutuslyönnit osuivat, ja vaihdoissa tällä kentällä ei pysty pomppua käyttämään kunnolla.

Kamppailun tunnisti Ykköspesiksen peliksi siitä, että välillä sattui ja tapahtui odottamattomia asioita. Erikoisin tilanne nähtiin avausjakson neljännessä vuoroparissa, kun vierailijat huomasivat, ettei syöttölautanen ole keskellä kotipesää.

Palaverin lopputuloksena lautasta ei kuitenkaan siirretty edes jaksotauon aikana, vaan ottelu pelattiin valitulla linjauksella myös lautasen sijainnin suhteen.

Syöttölautasen äärellä tapahtuivat muutkin ottelun kannalta tärkeät ratkaisut, sillä Pesä-Veikot ei keksinyt riittäviä ratkaisuja lukkari Matias Hangasmaata vastaan.

— En ole aiemmin urallani valmentanut joukkuetta, jonka lukkarilla on noin korkea nollatilanteen tolppasyöttö. Hangasmaa oli tässä pelissä kotipesän hallitsija, pelinjohtaja Kaikko kiitteli.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

Juha Toikka palaa loppukaudeksi HP:n riveihin: ”Peluutuksellisista syistä päätin lähteä”

Haminan Palloilijat ja Juha Toikka eivät aikailleet sopimusneuvotteluissa. HP:n pitkäaikaisen runkopelaajan loppukauden mittaiseen sopimukseen lyötiin nimet alle maanantaina jo aamukahdeksalta.

— Oma kasvatti palaa superista joukkueeseen. Tämä on iso juttu haminalaiselle pesäpallolle, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi hehkuttaa.

— Haluamme taistella tosissamme sarjanoususta superiin. "Julli" on joukkueelle tärkeä vahvistus.

Toikka purki sopimuksensa Kiteen Pallon kanssa omasta aloitteestaan.

— Peluutuksellisista syistä päätin lähteä. Päätin, etten aio viettää aikaani siellä kauempaa perheellisenä 32-vuotiaana miehenä.

Toikka kertoo pelipaikkansa vaihdelleen Kiteen Pallon riveissä suuresti. Välillä hän pelasi pelipaikoilla 3—5 tai 7—8, joskus myös jokerina ja keulassa. Omaa roolia oli Toikan mukaan vaikea löytää.

Haminan kasvatti oli haluttua riistaa markkinoilla. Toikkaa kysyttiin myös muihin Superpesiksen joukkueisiin pelaamaan.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

HP luopui jo suoran nousun tavoitteestaan — ”Nolla pistettä ja kaksi jätkää telakalle”

Rankkasade kävi juuri ottelun alla huuhtomassa yleisömäärästä osansa, mutta mukavat 1 492 silmäparia seurasi silti Haminan Palloilijoiden ja Manse PP:n välistä ottelua lauantaina Kotkassa.

Kyseessä oli Ykköspesiksen kärkiottelu, mutta se oli erityinen myös pelipaikkansa takia. Sarjakärki, tamperelainen Manse hallitsi Arto Tolsa -areenan olosuhteet paremmin ja otti puhtaan 0—2 (2—3, 0—5) -vierasvoiton.

Olosuhteet olivat erikoiset. Pomppua oli turha edes yrittää nostaa pehmeästä tekonurmesta ja suljettu kenttä teki läpilyönneistä hankalaa.

Ville Harjun ja Mikko Mahlamäen onnistumisilla HP käväisi avausjaksolla johdossakin, mutta vieraat punnersivat viimeisessä vuorossa ohi.

— Ensimmäisellä jaksolla olimme mielestäni ihan hyvin mukana. Saimme tilanteita ja pystyimme tekemään juoksuja, Kaikko harmitteli.

Liukas kenttä aiheutti ensimmäisellä jaksolla myös pieniä loukkaantumisia Joona Mäkelälle ja Henri Heikkilälle.

— Nolla pistettä ja kaksi jätkää telakalle, harmistunut Kaikko niputti.

— Kopparit olivat passiivisia ja palloa tippui paljon väliin, vaikka ei ollut hirveästi pelättävää, että pallo menisi kauas, Kaikko ihmetteli

Lauri Aitala ja Otso Mäkelä onnistuivat kertaalleen puhkaisemaan rajan, mutta Arto Tolsa -areenan rakenteet pitivät huolen, että pallo ei päässyt maisemaan.

Mansen etumatka sarjakärjessä kasvoi jo seitsemään pisteeseen. Ykköspesiksen voittaja etenee suoraan Superpesikseen, ja sijoille 2—5 jatkavat keskinäisiin välieriin ja sitä kautta karsintoihin.

Kaikko nosti jo kätensä pystyyn suoran nousun suhteen.

— Kyllähän me nyt kotietua lähdetään hakemaan. Tampere on niin kova porukka, että ei ne pysty kahdeksassa pelissä seitsemän pisteen kaulaa tölvimään.

 

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 

Arto Tolsa -areena sai pesäpalloviivat — Lauantaina stadionilla on ohjelmaa lähes kellon ympäri

Arto Tolsa -areenan tekonurmi on saanut pesäpalloviivat pintaansa. Lauantaina kentällä vietetään kahden lajin päivää.

Haminan Palloilijat kohtaa Ykköspesiksen kärkiottelussa Manse PP:n kello 13. Viidelta käynnistyy jalkapallon Ykkösen ottelu KTP—AC Kajaani. Molempiin matseihin pääsee samalla päivälipulla. HP:n ja KTP:n kausikortit käyvät kumpaankin peliin.

Havainnekuva Arto Tolsa -areenan pesäpallokentästä. Kuva: Juha Rika

 

Tapahtumapäivän ohjelma:

Klo 12 Portit aukeavat

Klo 13 Ykköspesiksen ottelu Haminan Palloilijat—Manse PP

Klo 15.30 Pesäpallopelin jälkipelit ravintola-alueella, musiikkia ja pelaajahaastatteluja. Junnun musiikkia soittavat duo Paananen & Seppälä eli Max Paananen ja Teemu Seppälä

Klo 17 Ykkösen jalkapallo-ottelu KTP—AC Kajaani

Klo 19 Pelaajahaastatteluja, Kuokkavieraat-yhtye esiintyy

Klo 23 Tapahtuma päättyy

 

Uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Antti Kaarto

HP ei pystynyt nousemaan Manse PP:n ohi: "Ei kuitenkaan olisi ihmeitä tarvittu, että olisi voitettu"

Haminan Palloilijat olisi torstaina Ykköspesiksen kärkiottelussa ohittanut voitolla Manse PP:n ja noussut suoran nousijan paikalle, mutta siihen Juho Kaikon suojatit eivät pystyneet. Sen sijaan ennen ottelua kahdella pisteellä sarjaa johtanut Manse PP kasvatti eron Haminaan neljään voitettuaan 1—0 (1—1, 4—3). Aurinkoinen sää houkutteli Kauppiin 1376 katsojaa, luku jäi vain 42 katsojan päähän seuran yleisöennätyksestä.

— Katsojat saivat rahoilleen vastinetta, tapahtuma oli kiva. Ei kuitenkaan olisi ihmeitä tarvittu, että olisi voitettu, sanoi HP:n ykköspalkittu Matias Hangasmaa.

Avausjakson kolmostilanteet menivät 6-4, HP:n juoksun löi Jani Ahonen kolmospuolen välilyönnillä. Toisella jaksolla HP:n paras vaihe osui heti ensimmäiseen sisävuoroon, kun Ville Lantiainen iski kärkietenijänä kunnarin tyhjään kenttään.

Hangasmaa iski vielä Lantiaisen kotiin ja vieraat johtivat. Manse kuitenkin tasoitti harhaheitolla kolmospuolelle ja seuraavassa sisävuorossaan etenijäjokeri Timo Torppa tasoitti 1—1:een tyhjään kenttään lyödyt kunnarit.

— Peli oli kokonaisuutena niin tasaista kuin osasi odottaa.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Anssi Takala

Menestystä, uusia kokeiluja ja naperoleirin suunnittelua - Pesäpalloliiton eteläisen alueen seuraesittelyssä HP

HP:n E-tytöt voittivat Tenavaleirin 2019 leirimestaruuden! HP onnittelee hienosta suorituksesta!

Haminassa eletään vakuuttavaa pesiskesää. Seuran edustusjoukkue komeilee ykköspesiksen sarjakärjessä, naisten joukkue takoo vakuuttavasti suomisarjassa peli toisensa jälkeen tavoitteenaan nousu ykköspesikseen ja seuran juniorit viihtyvät valtakunnallisten leirien kärkikymmenikössä vuosi toisensa jälkeen. Viimeisimpänä kultaiset mitalit ripustettiin Espoon Tenavaleirillä E-tyttöjen kaulaan.

Tavoitteena kaikkien aikojen Naperoleiri 2021

Yksi merkittävä asia seuran lähitulevaisuuden rakentumisessa on Haminan Palloilijoille myönnetty Naperoleirin järjestelyoikeudet vuodelle 2021.

”Olemme onnistuneet rakentamaan Haminan Palloilijoiden ympärille hyvän ja aktiivisen yhteisön, joka kantaa seuraa eteenpäin. Se rohkaisee jatkamaan ja kehittämään toimintaa vuosi vuodelta eteenpäin. Tärkeä asia on myös laaja yhteistyökumppaniverkosto, joka haluaa olla mukanamme vuodesta toiseen. Se on yksi tärkeimmistä luottamuksenosoituksista seuraa kohtaan,” tiivistää seuran toiminnanjohtaja Marko Hovi.

”Järjestimme Naperoleirin vuonna 2017, joka onnistui erinomaisesti. Hamina on juuri sopivan kokoinen paikka Naperoleirin järjestämiselle, ja organisaatiomme koostuu pitkälti samoista henkilöistä kuin vuoden 2017 leirillä. Kokemusta leirin järjestämisestä löytyy, ja tavoitteenamme onkin rakentaa kaikkien aikojen paras Naperoleiri pienimmille junioreille ja heidän vanhemmilleen. Meillä on kaupungin vahva tuki järjestelyjen takana, ja leiri on koko Haminan, ei vain seuran juttu.”

Eteläisen alueiden seuroille Hovi heittää haasteen.

”Olisi mahtavaa, jos leirille saataisiin suurin edustus omalta alueeltamme. Tulevaisuuden joukkueet rakennetaan nyt, joten tänä kesänä rakennettavat joukkueet ovat vielä G- ja F-ikäisiä parin vuoden päästä.”

Jotain uutta joka vuosi

Pian seitsemättä vuotta seuraa luotsaava Hovi on rakentanut toimintaa määrätietoisesti vuosi vuodelta. Joukkuemäärä on kasvanut, Vallikentälle on tehty merkittäviä investointeja ja erilaisia teemaotteluita nähdään joka kesä.

”Tänä kesänä olemme järjestäneet Superperjantain, johon saimme mukaan yli 100 kymenlaaksolaista yrittäjää. Tulevana lauantaina Kotkassa on penkkiurheilijan unelmapäivä, kun samalla lipulla pääsee katsomaan sekä jalkapallo- että pesäpallo-ottelun. Uskon, että uusia ideoita kannattaa rohkeasti lähteä kokeilemaan, sillä ne houkuttavat paikalle lajin ystävien lisäksi myös muita katsojia ja samalla on mahdollisuus tuoda seuran toimintaa tutuksi.”

Haminan Palloilijoiden toiminta kasvaa vuosi toisensa jälkeen, mutta Hovi ymmärtää myös kasvun tuomat haasteet.

”Muiden seurojen tavoin mekin otamme avosylin uudet valmentajat ja seuratoimijat mukaan toimintaamme. Kasvu ja toiminnan laadun jatkuva parantaminen vaatii käsipareja, ja niitä tuskin on liikaa missään. Meillä tapahtuu paljon, joten jokaiselle löytyy varmasti oma tapa olla seurassa mukana. Haluamme pitää huolta yhteisöstämme, joka jaksaa kesästä toiseen toimia aktiivisesti seuran eteen.”

Nousukarsintoja kohti

Seuran edustusjoukkueiden suhteen tavoitteet kuluvan kauden päätteeksi ovat selvät.

”Miesten joukkue pelaa noususta superpesikseen, ja naiset pelaavat ensi kaudella ykköspesistä. Pelaajapolkumme on kunnossa, ja haluamme omille junioreillemme varmistaa mahdollisuuden tavoitella pelipaikkoja myös aikuisten korkeimmilla sarjatasoilla.”

Tulevana lauantaina Kotkassa nähdään kaksi ottelua yhden lipun hinnalla. Tervetuloa Arto Tolsa Areenalle klo 13.00 alkaen!

Uutinen: Pesäpalloliiton eteläinen alue

Kuvat: Emmi Rasa Photography

Tulevat junioripelit, naisten suomensarja & miesten maakuntasarja vko 28

Täältä voit tarkistaa tulevat ottelut! Tervetuloa!

PVÄ SARJA JOUKKUEET AIKA PAIKKA
8.7. D-TYTÖT HP-PUHTI KLO 18.30 VALLIKENTTÄ
10.7. NSS HP-VIHTI KLO 18.00 VALLIKENTTÄ
10.7. MMKS HP-LMV KLO 18.00 VIROJOKI
14.7. F-TYTÖT  HP-PUHTI KLO 11.00 VALLIKENTTÄ
14.7. F-TYTÖT  PUHTI-LMV KLO 13.00 VALLIKENTTÄ
14.7. F-TYTÖT  HP-LMV KLO 15.00 VALLIKENTTÄ

”Palataan asiaan kuuden pelin jälkeen”

Runkosarjan viimeinen ottelu oli HP:lle kuin koko kausi pienoiskoossa. Alemmassa jatkosarjassa tavoitteena on säilyä Superpesiksessä ilman karsintoja. Haminan Palloilijat päätti Superpesiksen alkusarjan niukkaan tappioon Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Avausjaksolla loistanut HP taipui kotiutuskisan jälkeen yli kolmituntisen väännön jälkeen 1-2 (12-5, 5-6, 0-0, 3-4).

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Jukka Lehtoranta

Pelikuvat: Emmi Rasa 

 

Kalabaliikki päättyi HP:n juhliin - Pasi Rajala löi voittokunnarin ison tuomarimokan jälkeen

HP:n ja Alajärven Ankkureiden tulikuuma superpesisottelu huipentui supervuoron tasoittavalla erikoisiin tapahtumiin. Ratkaisu tuli kuitenkin nopeasti. Ensimmäisenä mailan varteen tarttunut Pasi Rajala säilytti tyyneytensä ja täräytti pallon Alajärven kopparien välistä valleille. HP voitti supervuoron 2-0 ja koko ottelun 2-1 (2-0, 3-5, 2-0), ja hillitön riemu oranssileirissä pääsi valloilleen.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Linda Varoma

Juniori-HP Pojat ja Tytöt 10 joukossa D-junioreiden suurleirillä 2018

Valtakunnallinen pesisleiri rantautui suurleirin merkeissä tampereelle 17-22.7.2018. Saimme nauttia pesiskesästä erittäin hienossa säässä ja olivat puitteet pirkanmaalla myös kohdallaan joten täältä suunnasta voidaan sanoa että hienosti järjestetty leiri, kiitos mansepp ja muut yhteistyö seurat. Juniori-HP menestys oli sekin hyvää kun sekä D-Pojat että D-Tytöt yltivät molemmat kilpasarjassa Sm-tasolla 10 parhaan joukkoon. Marginaalit ovat leiripeleissä ja eritoten suomen huipulla todella pienestä kiinni kun pelataan aikapelejä leirillä mitä vaan voi tapahtua ja alussa pitää olla "Hereillä". D-Poikien pelisarja joukkue oli myös hienosti sijalla 34 kun joukkueita oli kaikkiaan 64. Tyttöjen kilpasarjan Itä-Länsi ottelussa näimme myös Haminan Palloilijoiden edustusta kun Pelituomarina toimi Joonas Salmela.  

Suurleiri viralliset kotisivut löytyvät --> http://www.pesis.fi/pesisnuoret/suurleiri/

Kuva: Outi Koivikko

 

D-Pojat sijoitus kilpasarja 10/64 (7 voittoa, 3 tappiota)

Joukkueesta palkittiin leirillä tsemppipelaajana Johannes Kiri sekä Makein pelaaja Leevi Tuutti

Itä-Länsi edustuksesta vastasi Leo Heikkilä (Itä) joka palkittiin idän 2-palkinnolla ottelussa. Itä-Länsi 12-3

Linkin takaa pääset katsomaan kaikki tulokset --> https://www.pesistulospalvelu.fi/joukkuehistoria/8252

 

D-Tytöt sijoitus kilpasarjassa 9/61 (8 voittoa , 2 tappiota)

Joukkueesta palkittiin leirillä tsemppipelaajana Elisa Haapanen sekä makein pelaaja Erica Niemi

Itä-Länsi edustuksesta vastasi Riina Hallikainen (Itä) Itä voitti Lännen lukemin 9-5.

Linkin takaa pääset katsomaan kaikki tulokset --> https://www.pesistulospalvelu.fi/joukkuehistoria/8467

 

D-Pojat sijoitus pelisarja 34/64 (10 voittoa , 2 tappiota)

Joukkueesta palkittiin leirillä tsemppipelaajana Janne Nakari sekä makein pelaaja Iikka Heijari

Itä-Länsi edustuksesta vastasi Janne Nakari (Itä) Länsi vei ottelun nimiinsä 5-7

Linkin takaa pääset katsomaan kaikki tulokset --> https://www.pesistulospalvelu.fi/joukkuehistoria/8390

 

”Tästä eteenpäin meillä on vain päävastustajia” - KaMa vastaan Janne Leppälä päättyi HP:n tappioon

HP:n Janne Leppälä piti pitkään joukkueensa toiveita yllä superpesiksen vierasottelussa Kankaanpäässä. Leppälä takoi kuudessa ensimmäisessä vuorossa yhteensä kahdeksan juoksua, mutta ne eivät lopulta riittäneet yhteenkään sarjapisteeseen, kun isäntäjoukkue KaMa puhkoi urakalla vieraitten ulkokenttää. Isännät voittivat 2-0 (6-5, 12-6).

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Juha Levonen

 

Rantakentällä heitettiin kruunaa ja klaavaa -”Pisteiden jakaminen molemmille oli tässä pelissä oikeutettu lopputulos”

Haminan Palloilijat joutui taipumaan Kiteen Pallolle kolmituntisen superpesisnäytöksen jälkeen. Haminan Palloilijoiden taistelu jäi vaille viimeistä palkintoa Rantakentällä. HP hävisi Kiteen Pallolle lopulta lisävuoroihin venyneen kotiutuslyöntikilpailun jälkeen lukemin 2-1 (5-2, 3-6, 0-0, 6-5). Ottelu oli HP:n tälle kaudelle tyypillinen kolmitunnin ottelu. Jo otteluennakot lupasivat tasaista peliä - ja sitä se myös oli.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Niilo Hirvonen

 

 

HP E-Tytöille Sm-Hopeaa Tenavaleiriltä 2018

Valtakunnallinen E-junioreiden Tenavaleiri huipentui sijoitusotteluihin Kouvolassa perjantaina. Takana on komea leiriviikko, jonka aikana pelattiin lähes 600 ottelua 107 joukkueen toimesta.

Kovatasoisessa E-poikien loppuottelussa kotijoukkue Kouvolan Pallonlyöjät Pepet kukisti hopeaa voittaneen Joensuun Mailan 6-1. KPL nimesi Tenavaleirin joukkueensa takavuosien Suomen mestareiden – Reijo Hakan, Matti Lautalan, Markku Löfmanin, Pertti Longan ja Pertti Salosen – mukaan. E-poikien pronssimitalit vei Kankaanpään Maila voittamalla mitaliottelussa Jokioisten Koetuksen.

E-tyttöjen mestari on Fera Raumalta, joka pakotti Haminan Palloilijat hopealle loppuvoiton voitolla lukemin 18-6. Pronssiottelussa Pesäkarhut Porista jätti Tyrnävän Tempauksen vaille mahdollisuuksia numeroin 17-2.

Leirikesä jatkuu kaikkien aikojen Suurleirillä Tampereella ensi tiistaina.

Tenavaleiri viralliset kotisivut löytyvät --> http://www.pesis.fi/pesisnuoret/tenavaleiri/

 

E-Pojat sijoitus kilpasarja 18/52 (3 voittoa, 7 tappiota)

Joukkueesta palkittiin leirillä tsemppipelaajana Janne Jäkärä sekä Onnistuja Samu Tilli

Itä-Länsi edustuksesta vastasi Lassi Pärtty (Itä). Itä-Länsi 3-15

Linkin takaa pääset katsomaan kaikki tulokset --> https://www.pesistulospalvelu.fi/joukkuehistoria/8336

 

E-Tytöt sijoitus kilpasarjassa 2/61 (8 voittoa , 1 tasapeli , 1 tappio)

Joukkueesta palkittiin leirillä tsemppipelaajana Emmi Oleander sekä Onnistuja Vilma Tuutti

Itä-Länsi edustuksesta vastasi Mira Heikkilä, Milla Nakari ja Reea Toikka. Pelinjohtaja toimi Marko Hovi ja Huollosta vastasi Jussi Toikka. (Itä) Idän 1-palkinnon vei nimiinsä Milla Nakari ja 2-palkinnon Mira Heikkilä. Itä voitti Lännen lukemin 16-2.

Linkin takaa pääset katsomaan kaikki tulokset --> https://www.pesistulospalvelu.fi/joukkuehistoria/8308

 

E-Tytöt sijoitus pelisarja 31/42 (6 voittoa , 4 tappiota)

Joukkueesta palkittiin leirillä tsemppipelaajana Lyyti Haapanen sekä Onnistuja Anni Pärtty

Itä-Länsi edustuksesta vastasi Anni Pärtty. 2-pelinjohtaja toimi Rami Orola (Itä). Länsi vei ottelun nimiinsä 16-15

Linkin takaa pääset katsomaan kaikki tulokset --> https://www.pesistulospalvelu.fi/joukkuehistoria/8419

 

 

Sarjan viimeisillä kierroksilla kaikki pelissä - HP voitti taas

HP-kapteeni Henri Heikkilä johdatti joukkueensa voittoon Jyväskylässä jaksoluvuin 0-2. Kuva: Kimmo Seppälä

Haminan Palloilijat otti kahdeksannen perättäisen voittonsa Ykköspesiksessä, kun se kaatoi vieraskentällä Jyväskylän Lohen luvuin 0-2 (2-8, 0-4). Kahdeksan voiton putkella HP sivuaa seuran ennätysputkea Ykköspesiksessä, joka on kaudelta 2015.

Jyväskylässä ensimmäinen jakso käynnistyi HP:n kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, kun kovassa lyöntivireessä oleva Otso Mäkelä kotiutti ensimmäisessä sisävuorossa Jani Ahosen.

Jakson edetessä vierasjoukkue äityi tehtailemaan juoksuja liukuhihnalta. Juoksujuhlia mestaroi Mäkelä. Hän kirjasi HP:n ensimmäisen jakson kahdeksasta lyödystä juoksusta nimiinsä puolet.

Toiselle jaksolle kotijoukkue Lohi tuli antautuneena ja sen sisäpeli jäi heikkotasoiseksi. Jakson HP-sankarina hääri jälleen Otso Mäkelä, joka kirjasi lopulta ottelussa seitsemän lyötyä juoksua.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

 

Seuraava ottelu: Su 30.7 Klo 17.00 Haminan Palloilijat - Puijon Pesis | @Vallikenttä, Hamina

Liput: 10€ / 7€ / Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi, Tervetuloa!

Ottelun tauolla NAPEROLEIRI 2017 avajaiset!

Valtakunnallinen Naperoleiri F-G-ikäiset, Haminassa 30.7.-3.8.2017 

HP murskasi hävettävän huonon Muhoksen Pallo-Salamat

Joona Mäkelä toi HP:lle ottelussa kolme juoksua ja löi kaksi. Kuva: Kimmo Seppälä

Miesten Ykköspesiksen sunnuntain kierroksella Haminan Palloilijat jätti Muhoksen Pallo-Salamat vaille mahdollisuuksia. Voittolukemiksi merkattiin musertavat 2-0 (16-1, 13-2).

- Hyvät kolme pinnaa. Ne tulivat tänään hyvällä pelillä. Turha tätä on enempää pyöritellä. Mennään seuraavaa kohti, HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen totesi

Muhos oli voittanut joukkueiden kauden aikaisemman kohtaamisen. Sunnuntaina HP:ta koitti haastaa sekava ryhmä.

-Hävettävän huono esitys meiltä. Mikään ei toiminut, totesi Muhoksen pelinjohtaja Ville Väisänen.

HP:n juoksujuhlaa mestaroi numerolla kuusi pelannut Oskari Vihmanen. Hän takoi pelissä peräti kaksi kunnaria ja neljä tavallista juoksua. Tuotuja juoksuja Vihmaselle kirjattiin kuusi.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

HP:n Facebookissa --> Lehdistötilaisuus

 

Seuraava ottelu: To 27.7 Klo 18.00 Jyväskylän Lohi - Haminan Palloilijat | @Koskenharjun pesäpallokenttä, Jyväskylä 

HP:n C-juniorit Nuorisoleirille Ouluun

Oulussa järjestetään tänä vuonna C-junioreiden valtakunnallinen pesäpallon Nuorisoleiri 2017 joka käynnistyy Maanantaina 24.7 ja jatkuu Lauantaille 29.7.2017

Haminan Palloilijat ( HP ) juoksuttaa Nuorisoleirille kaksi (2) joukkuetta ympyräkaupungista.

C-Pojat ( Kilpasarja ) ja C-Tytöt ( Kilpasarja ) 

Lisäksi seuran tuomareita on matkassa mukana tuomitsemassa leiriotteluita viikon aikana.

 

Joukkueiden ottelutuloksia ja otteluohjelmaa voit käydä katsomassa linkin takaa avautuvalla sivulla. 

C-Pojat (Kilpasarja) --> https://www.pesistulospalvelu.fi/joukkuehistoria/6397

C-Tytöt (Kilpasarja) --> https://www.pesistulospalvelu.fi/joukkuehistoria/6516

 

Aiheesta lisää:

Nuorisoleirin kotisivut

Nuorisoleirin pesistulospalvelu

Pesäpalloliiton kotisivut

 

Tulevia valtakunnallisia pesisleirejä 2017:

Naperoleiri ( F-G-ikäiset ) 30.7.-3.8.2017 | Hamina

Ylivieska oli sitkeä vastus - HP kuroi kolmen juoksun eron kiinni kahdesti, Ville Aalto räjäytti pankin

Haminan Palloilijoilta odotettiin helppoa voittoa Ykköspesiksen sijalla 10. olevasta Ylivieskan Kuulasta. Voitto tuli, muttei helpolla: lopputulos oli 2-0 (6-4, 8-4).

Ylivieska shokeerasi runsaslukuista kotiyleisöä (962) heti ensimmäisessä sisävuorossaan ja eteni 3-0-johtoon. Kolmostilanteita se loi vuorossa peräti seitsemän, kun HP jäi avausvuorossaan juoksuitta ja sai aikaan vain yhden kolmostilanteen.

HP aloitti takaa-ajon toisessa vuorossa. Henri Heikkilä kotiutti Jani Ahosen ja Juha Leskinen Santeri Löppösen.

Kolmannen aloittavalla HP siirtyi 5-3-johtoon Juha Toikan, Otso Mäkelän ja Ville Aallon kotiutuksilla. Ylivieska tuli vielä juoksun päähän Tero Kivelän (yhteensä 4 lyötyä) sivalluksella, mutta avausjaksolla onnistui sen jälkeen enää HP:n Mäkelä.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelu Tilastot

HP:n Facebookissa --> Lehdistötilaisuus

 

Seuraava ottelu: Su 23.7 Klo 17.00 Haminan Palloilijat - Muhoksen Pallo-Salamat | @Vallikenttä, Hamina

Liput: 10€ / 7€ / Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi, Tervetuloa!

Naperoleiri infoa ja valmennusta talkootehtäviin

Tervehdys talkoolaiset!

Tiistaina 25.7.2017 klo 18.00 kokoonnumme Vehkalahtisaliin, Ruissalontie 10. Tilaisuudessa tietoisku Naperoleiristä, tehtäväkohtaista opastusta ja talkoopaitojen jako. Kaikki joukolla paikalle!

Jos et pääse tilaisuuteen, voit noutaa paidan Haminan Palloilijoiden toimistolta keskiviikkona 26.7.2017 klo 15.00-18.00.

Aiemmin ilmoitettu talkoopaitojen jako 21.7.2017 on peruttu.

 

Terveisin, Leirinjohtaja Jari Heikkilä

 

HP:n D-juniorit Suurleirille Turkuun

Turussa starttaa tänään sunnuntaina 16.7.2017 valtakunnallinen pesäpalloleiri eli pesiskielellä Suurleiri 2017.

Haminan Palloilijat ( HP ) juoksuttaa Suurleirille kolme (3) joukkuetta ympyräkaupungista.

D-Pojat ( Kilpasarja ) , D-Tytöt ( Kilpasarja ) sekä D-Pojat ( Pelisarja ) 

Lisäksi seuran tuomareita on matkassa mukana tuomitsemassa leiriotteluita viikon aikana.

 

Joukkueiden ottelutuloksia ja otteluohjelmaa voit käydä katsomassa linkin takaa avautuvalla sivulla. 

D-Pojat ( Kilpasarja ) --> https://www.pesistulospalvelu.fi/joukkuehistoria/6696

D-Pojat ( Pelisarja ) --> https://www.pesistulospalvelu.fi/joukkuehistoria/6698

D-Tytöt ( Kilpasarja ) --> https://www.pesistulospalvelu.fi/joukkuehistoria/6378

 

Aiheesta lisää:

Suurleirin kotisivut

Suurleirin pesistulospalvelu

Pesäpalloliiton kotisivut

 

Tulevia valtakunnallisia pesisleirejä 2017:

Nuorisoleiri ( C-ikäiset ) 24.-29.7.2017 | Oulu

Naperoleiri ( F-G-ikäiset ) 30.7.-3.8.2017 | Hamina

 

 

HP:n vahva vire jatkuu - ero kärkipaikkaan pieneni taas

Kapteeni Heikkilä oli pitelemätön sisäpelissä tehoin 1+2 lyötyä , 3 tuotua ja 10/10 Kärkilyöntiä. Kuva: Emmi Rasa

Haminan Palloilijat kaatoi Ykköspesiksen lauantain vierasottelussa Lievestuoreen Kisan jaksoin 2 - 0 (10-0, 11-1). HP:n meno oli läpi ottelun ylivertaista. Joukkueen juoksutehtailua johti kapteeni Henri Heikkilä, joka nikkaroi 1+2 lyötyä ja kolme tuotua juoksua.

Ykköspesiksen kärkijoukkue Siilinjärvi hävisi oman ottelunsa eilen Tampereelle, joten ero sarjakärjessä kaventui viikonlopun jälkeen entisestään. Eroa SiiPen ja HP:n välillä on enää kolme pistettä. Oranssipaitojen pelit jatkuvat keskiviikkona kotiottelulla Ylivieskaa vastaan.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

 

Seuraava ottelu: Ke 19.7 Klo 18.00 Haminan Palloilijat - Ylivieskan Kuula | @Vallikenttä, Hamina

Liput: 10€ / 7€ / Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi, Tervetuloa!

Naperoleirin talkooasiaa

Naperoleiri 2017 käynnistyy n.2.5 viikon kuluttua ja talkoolaisia tarvitaan vielä eri tehtäviin leirin aikana.

Siispä "seura" palkitsee ahkerat talkoolaiset Pe 1.9.2017 illanvietolla. Luvassa teatteria ja ruokailu Ravintola Kamussa.

Eli jokainen talkoolainen, joka on Su 16.7.2017 mennessä valinnut vähintään KAKSI talkoovuoroa saa kutsun sekä tottakai myös talkoolaisten leiripaidan.

Talkoorekisteriin pääset ilmoittautumaan linkin takaa --> http://www.pesis.fi/pesisnuoret/naperoleiri/talkoolaiset/

 

Olethan sinäkin mukana auttamassa ikimuistettavan leirin järjestämisessä.

Naperoleirin pyörittämiseen tarvitaan noin 250 talkoolaista 750 talkoovuoroon. Erityisesti majoitusvalvontaan liittyviin tehtäviin, majoituskoulujen siivoukseen, kenttien hoitoon, ruokailujen järjestämiseen sekä kioskitoiminnan pyörittämiseen tarvitaan runsaasti talkoolaisia.

 

Eroa enää viisi pistettä: SiiPe hävisi Jyväskylässä ja Otso Mäkelä löi HP:lle arvovoiton

Jesse Eskelinen pelasi loistopelin HP:n lukkarina. Kuva: Jukka Lehtoranta

Vielä viikko sitten miesten Ykköspesiksen ykköspaikka ja sen mukana tuleva suora nousu Superpesikseen näytti olevan Siilinjärven Pesiksen yksinoikeus. Sitten SiiPe hävisi Haminassa HP:lle ja antoi muille vähän toivoa - ja tänään järisi lisää: Jyväskylän Kiri yllätti kotonaan savolaiset 2-0 (3-2, 3-2), ja kun HP voitti kotonaan sarjakolmonen Pöytyän 2-1 (3-1, 1-3, 2-1), ero sarjan kärjessä on enää viisi pistettä.

Ottelukierroksia on jäljellä kahdeksan.

Pesäpallossa onni vaihtelee nopeasti - ja niin se teki tänäänkin. Siilinjärvi oli voittamassa Jyväskylässä toista jaksoa, kunnes Kiri takoi viimeisen tasoittavalla kolme juoksua ja lähetti kärkijoukkueen kotiin ilman yhtään pistettä.

Samaan aikaan Vallikentällä HP oli tiukan paikan edessä, kun Pöytyä vei toisen jakson 3-1 ja sai supervuoron aloittavallakin juoksun aikaan.

Oranssipatojen pelastajaksi nousi Otso Mäkelä, josta on tullut viime aikoina melkoinen ase sisäpelissä. SiiPe-voitossa Mäkelä takoi 1+6 juoksua ja otti ratkaisuroolin myös nyt. Hän kotiutti supervuoron tasoittavalla etenijäjokeri Santeri Löppösen ja Henri Heikkilän, ja peli päättyi siihen.

Mäkelä löi yhden juoksun myös avausjaksolla ja esitti ulkonakin illan komeimman suorituksen: kakkospuolelta läpi menossa ollut pallo pysähtyi Mäkelän huimaan syöksykoppiin ja Pöytyän rynnistys loppui siltä erää siihen.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

HP:n Facebookissa --> Lehdistötilaisuus

 

Seuraava Ottelu: La 15.7 Klo 14.00 Lievestuoreen Kisa - Haminan Palloilijat | @Lievestuoreen pesäpallokenttä, Lievestuore

HP:n E-juniorit Tenavaleirille Sotkamoon

Valtakunnalliset pesisleirit pääsevät vauhtiin kun Sotkamossa käynnistyy leireistä ensimmäinen eli E-ikäisten Tenavaleiri 9.-14.7.2017. 

Haminan Palloilijat ( HP ) on matkassa 3 joukkueella. E-Pojat (Kilpasarja) , E-Pojat/mustat (Pelisarja) ja E-Tytöt (Kilpasarja)

Lisäksi seuran tuomareita on matkassa mukana tuomitsemassa leiriotteluita viikon aikana.

Joukkueiden ottelutuloksia ja otteluohjelmaa voit käydä katsomassa linkin takaa avautuvalla sivulla.  

 

E-Pojat ( Kilpasarja ) --> https://www.pesistulospalvelu.fi/joukkuehistoria/6394

E-Pojat ( Pelisarja ) --> https://www.pesistulospalvelu.fi/joukkuehistoria/6501

E-Tytöt ( Kilpasarja ) --> https://www.pesistulospalvelu.fi/joukkuehistoria/6406

 

Aiheesta lisää:

Tenavaleiri kotisivut  

Tenavaleiri pesistulospalvelu

Pesäpalloliiton kotisivut

 

Tulevia valtakunnallisia pesisleirejä 2017:

Suurleiri ( D-ikäiset ) 16.-21.7.2017 | Turku

Nuorisoleiri ( C-ikäiset ) 24.-29.7.2017 | Oulu

Naperoleiri ( F-G-ikäiset ) 30.7.-3.8.2017 | Hamina

HP voitti Kuopiossakin - mutta lopussa meni yksi piste

Juha Leskinen löi HP:lle Kuopiossa kolme juoksua. Kuva: Linda Varoma

Tämä viikonloppu teki paljon hyvää Haminan Palloilijoiden haaveille noususta Superpesikseen. HP murskasi perjantaina Haminassa Ykköspesiksen ylivoimaisen kärkijoukkueen Siilinjärven Pesiksen ja jatkoi tänään Kuopiossa voittamalla Puijon Pesiksen 1-0 (7-2, 2-2).

Ainoalla suoran nousijan paikalla olevan SiiPen etumatka kaventui seitsemään pisteeseen, kun se ennen perjantaita oli 12. Haminalaisia jäi harmittamaan korkeintaan se, ettei Kuopiosta tarttunut mukaan kolmea sarjapistettä. Isännät nousivat viimeisessä vuorossa tasoihin ja veivät HP:lta yhden pisteen.

HP on takonut Ykköspesiksessä ylivoimaisesti eniten juoksuja tällä kaudella - 42 enemmän kuin SiiPe, joka on ollut toiseksi tehokkain.

Niinpä haminalaiset eivät hätkähtäneet, kun Kuopio meni avausvuorossa 2-0-johtoon. HP pelasi pitkän tasoittavan vuoron, ja Juha Leskinen (2), Simo Vanhala, Ville Aalto ja Valtteri Hämäläinen löivät numeroiksi 2-5. Leskinen ja Vanhala onnistuivat kertaalleen myös toisessa vuorossa, ja jakso oli sillä taputeltu.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot

Lehdistötilaisuus

 

Seuraava ottelu: Ke 12.7 Klo 18.00 Haminan Palloilijat - Pöytyän Urheilijat | @Vallikenttä, Hamina

Liput: 10€ / 7€ / Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi, Tervetuloa!

Vakuuttava HP piti superpesistaistelun elossa - SiiPelle Vallikentällä kauden ensimmäinen tappio

HP:n Joona Mäkelä ehtii helposti kakkospesään. SiiPen Toni Toivanen odottelee palloa. Kuva: Linda Varoma

Siilinjärven Pesis porskutti 14 ottelua ilman tappiota miesten Ykköspesiksessä - kunnes kohtasi tänään voittajansa Haminan Vallikentällä. Erinomaiseen vireeseen syttynyt HP kukisti kärkijoukkueen 2-0 (13-4, 2-0) ja piti taistelun suorasta superpesiksen nousupaikasta vielä elossa.

SiiPe johtaa HP:tä nyt yhdeksällä pisteellä, mutta yhden ottelun enemmän pelanneena. Jos HP voittaisi puhtaasti rästiottelunsa sunnuntaina Kuopiossa, ero kutistuisi kuuteen pisteeseen - pienemmäksi kuin pitkään aikaan.

Vallikentällä olivat vastakkain sarjan paras hyökkäys (HP oli lyönyt ennen tätä 163 juoksua) ja paras puolustus (SiiPe oli antanut vastustajille vain 57 juoksua). Usein puolustus voittaa, mutta nyt oranssipaidat jyräsivät sisällä vastustamattomaan tapaan ja pitivät ulkona SiiPen kotiuttajahirmun Kimmo Lukkarin aisoissa.

Lukkari löi vain kaksi juoksua, joista ensimmäisen heti avausjakson ensimmäisessä vuorossa, kun SiiPe meni pahaenteisesti 3-1-johtoon. HP vastasi kuitenkin toisen vuoron aloittavalla viidellä juoksulla ja venytti kolmannessa vuorossa johtonsa jo 7-3:een.

Lue Lisää --> www.kymensanomat.fi

Ottelun tilastot

HP:n Facebookissa --> Lehdistötilaisuus

 

Seuraava ottelu: Su 9.7 Klo 17.00 Puijon Pesis - Haminan Palloilijat | @Puijonlaakson pesäpallostadion, Kuopio

Vihmasen kunnari toi HP:lle kaksi pistettä

Haminan Palloilijat jatkaa edelleen taisteluaan suorasta sarjapaikan säilyttämisestä miesten Ykköspesiksessä.

Lauantaina kaatui sarjakakkonen Siilinjärven Pesis vieraissa niukasti lukemin 1-0 (2-2, 3-2).

Ratkaisijaksi nousi yllättäen Oskari Vihmanen, jonka kunnari jäi ottelun ratkaisseeksi juoksuksi toisella jaksolla.

Avausjaksolla HP oli kiinni jaksovoitossa neljännen vuoroparin aloittavan vuoronsa jälkeen. Se johti puoliskoa lukemin 2-1 Ville Aallon ja Juha Toikan lyömillä juoksuilla. Kotiin olivat pinkoneet Jani Ahonen ja Joona Mäkelä. Siilinjärvi takoi pakkoraossa yhden juoksun ja jakso päättyi tasapeliin.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Lehdistötilaisuus: Siilinjärven Pesis - Haminan Palloilijat

Ottelun Tilastot: Siilinjärven Pesis - Haminan Palloilijat

 

Nyt näyttää pahalta - Muhos tyrmäsi HP:n

Haminan Palloilijoiden asema Ykköspesiksen hännillä käy yhä tukalammaksi. HP:lla oli tänään klassisen pakkovoiton paikka Vallikentällä Muhosta vastaan, mutta pisteiden sijaan käteen jäi karvas pettymys. Muhos voitti 1-0 (3-3, 9-0) ja jätti HP:n edelleen tyvikolmikkoon.

Haminalaisilla on pelaamatta runkosarjasta viisi ottelua, joista neljä vieraissa — ja kaikki yhtä lukuunottamatta sarjan kolmea parasta joukkuetta vastaan. Vain täydellinen ryhtiliike voi pelastaa oranssipaidat odottamattomalta putoamiskarsinnalta.

Avausjaksolla HP oli vielä pelissä mukana. Muhos johti 2-0 ja 3-1, mutta Juha Leskisen, Juha Toikan ja Otso Mäkelän lyömät juoksut riittivät lopulta tasapeliin asti.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Lehdistötilaisuus: Haminan Palloilijat - Muhoksen Pallo-Salamat

Ottelun Tilastot: Haminan Palloilijat - Muhoksen Pallo-Salamat

Pelikuvat: @Emmi Rasa

 

HP tarrasi oljenkorteen - Ylivieska kaatui kolmen tunnin maratonissa

Ykköspesiksen Haminan Palloilijat otti toisen — ja elintärkeän — voittonsa uuden pelinjohtajan Vesa Toikan komennossa. Nousukarsintaan mielivä Ylivieskan Kuula hävisi lähes kolmetuntisessa jännitysnäytelmässä Vallikentällä 2-1 (6-7, 5-3, 0-0, 4-2).

Toikka yritti ravistella joukkuettaan puhdittoman Ulvila-tappion jälkeen lukkarivaihdoksella. Henri Heikkilä palasi lautasen ääreen ja Juha Toikka siirtyi vakipaikalleen 2-polttajaksi.

Avausjaksolla kaikki näyttikin hyvältä — aikansa. Juha Toikka löi toisessa vuorossa ajolähtötilanteessa kentän tyhjäksi, kiersi itse vielä kunnarin, ja HP johti 4-1. Lauri Aitala kotiutti vielä Otso Mäkelän, 5-1, ja kotiyleisö odotti varmaa jaksovoittoa.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Lehdistötilaisuus: Haminan Palloilijat - Ylivieskan Kuula

Ottelun Tilastot: Haminan Palloilijat - Ylivieskan Kuula

Pelikuvat: @Emmi Rasa

 

HP:lle selkäsauna Ulvilalta

Haminan Palloilijat ei päässyt voittoputken makuun miesten Ykköspesiksessä.

HP hävisi keskiviikkona kotonaan Vallikentällä Ulvilan Pesä-Veikoille selkein numeroin 0-2 (0-6, 2-5).

Oranssipaidoilla oli kovia vaikeuksia kotiuttamisessa alusta asti. Vierailija Ulvila sai puolestaan kahdella ensimmäisellä sisävuorollaan tekaistua molemmilla juoksun.

Kolmannen vuoroparin UPV:n Jesse Jokelan kolmen juoksun arvoinen kunnari ratkaisi jakson lopullisesti. Jokela pamautti pallon aivan takarajalle HP:n koppariparin väliin.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Lehdistötilaisuus: Haminan Palloilijat - Ulvilan Pesä-Veikot

Ottelun Tilastot: Haminan Palloilijat - Ulvilan Pesä-Veikot

Pelikuvat: @Emmi Rasa

 

HP voitti paikalliskamppailun Vesa Toikan johdolla

Haminan Palloilijat pelasi tiukan paikalliskamppailun miesten Ykköspesiksessä Imatran Pallo-Veikkoja vastaan.

Lopulta HP voitti ottelun uuden pelinjohtajansa Vesa Toikan siivittämänä Vallikentällä lukemin 1-0 (6-5, 2-2).

Ensimmäisellä jaksolla molemmilla joukkueilla oli hetkensä. HP karkasi toisen vuoroparin aloittavalla jo 6-1-johtoon Juha Leskisen kahden lyödyn juoksun ja Otso Mäkelän kunnarin jälkeen. IPV taisteli kolmannen tasoittavalla juoksun päähän.

Vielä neljännen tasoittavalla IPV:llä oli kaksi kotiutusyritystä, mutta Oranssipaidat kestivät. Jakso HP:lle lukemin 6-5.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot: Haminan Palloilijat - Imatran Pallo-Veikot

Pelikuvat: @Emmi Rasa

 

 

Vesa Toikka palaa pelinjohtajaksi - HP haluaa pestä kasvonsa

Miesten Ykköspesiksessä sijalle 10 juuttunut Haminan Palloilijat on valinnut loppukauden pelinjohtajakseen Vesa Toikan. Seura ilmoitti torstaina vapauttaneensa Saku Kapasen tehtävästä.

Merkittävän pelaajauran tehnyt Toikka on myös toiminut moneen otteeseen HP:n pelinjohtajana – viimeksi kaudella 2012.

- Tuttu ja turvallinen valinta ja varmasti tässä tilanteessa oikeakin. Toikka tuntee joukkueen ja sen toimintatavat, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi perustelee.

Loppukauden mittainen projekti käynnistyi välittömästi ja Toikka veti jo lauantaina aamuharjoitukset uudelle joukkueelleen. Kakkospelinjohtajana jatkaa Jari Heikkilä.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

E-Pojille Sm-Pronssia Tenavaleirillä 2016

Haminan Palloilijat jatkoi mitaliputkea nuorten pesisleirillä kun hyvinkäällä järjestyssä E-junioreiden tenavaleirillä pojat saavuttivat Sm-Pronssia! Tytöt sijoittuivat hienosti kilpasarjassa sijalle 7 ja Poikien pelisarja joukkueen loppusijoitus oli 12.

Upea leiriviikko huipentui perjantaina pelattaviin mitalipeleihin. Välierissä Kankaanpään Maila oli tiukasti parempi lukemin 17-15 mutta pronssiotteluun joutunut oranssipaidat näytti imatralaisille että kaakonkulmalla halutaan tosissaan taistella pronssimitalista ja näin ollen Imatran Pallo-Veikot kukistettiin pihkalan pesäpallostadionilla loppu lukemin 7-4. Paljon Onnea koko joukkueelle ja taustahenkilöille Sm-Pronssista =)

Leirin sivuille pääset vierailemaan tästä linkistä --> http://www.pesis.fi/pesisnuoret/tenavaleiri/

Kaikkiottelutulokset katsottavissa tästä linkistä --> https://pesistulospalvelu.tuloksia.fi/ottelut/73

 

Oranssipaidat näkyvästi esillä ITÄ-LÄNSI arvo-ottelussa

Tyttöjen Pelisarjassa 3-tuomarina toimi haminalainen Lumi Kotonen , Itä voitti Lännen 14-9

Tyttöjen Kilpasarjassa HP:ta edusti Eerika Marttila joka sai palkintoraadilta Idän kakkospalkinnon , Länsi oli parempi 13-4

Poikien Pelisarjassa oli oranssipaidoista mukana Eemeli Ohvo joka palkittiin Idän ykköspalkinnolla , Länsi vei ottelun nimiinsä 13-8

Poikien Kilpasarjassa Idän puolelta Vesa Toikka johdatti pelinjohtajana joukkoja ja pelaajista mukana olivat Leo Heikkilä sekä Miki Likander joka palkittiin kentän parhaana ottelun jälkeen. Tuomaristossa oli myös haminalaista väriä kun syöttötuomarina toimi Otto Heijari ja 3-tuomarina Jere Heikkilä. Itä oli odotetusti parempi ja vei ottelun "vesselin" johdolla 10-4

 

HP:n E-Tytöt tenavaleirin kilpasarjassa sijalle 7

Joukkue:

Saija Seppälä , Sara Koivikko , Amelie Leijala , Riina Hallikainen , Nea Muukka Elisa Haapanen

Mira Heikkilä , Lila Kotonen , Erica Niemi , Jutta Pousi , Reea Toikka , Eerika Marttila , Nanna Vehmaa

Pelinjohto / Valmennus: Jussi-Pekka Toikka ja Outi Koivikko

 

HP:n E-Pojat tenavaleirin kilpasarjassa 3 , Sm-Pronssia!

Joukkue:

Johannes Kiri , Perttu Toikka , Akseli Toikka , Miki Likander , Eero Sipari , Leo Heikkilä

Jose Lankila , Mico Huttunen , Leevi Tuutti , Aatu Malo , Jesse Salmela , Arttu Taari

Pelinjohto / Valmennus: Vesa Toikka ja Esa Taari

 

  

HP:n E-Pojat Tiikerit tenavaleirin pelisarjassa sijalle 12

Joukkue:

Leevi Ihalainen , Lenni Junkkari , Antton Kiiski , Jonne Kotiranta , Matias Kuitunen , Panu Kurki

Janne Nakari , Eemeli Ohvo , Aleksi Orola , Caro Pasi , Lassi Pärtty , Otto Saarela

Pelinjohto / Valmennus: Tero Pasi ja Juha Junkkari , Huolto / Joukkueenjohtaja: Teemu Kuitunen

Tehoton HP valui karsijan paikalle

Ei kulje eteläkymenlaaksolaisilla palloilujoukkueilla, ei.

KTP kyntää jalkapallon Ykkösessä seitsemän ottelun voitottomassa tunnelissa, ja nyt myös Ykköspesiksen HP ajautuu yhä syvemmälle putoamistaisteluun. Tänään Pöytyän Urheilijat löi HP:n tyvipään kamppailussa 2—0 (4—3, 3—1) ja suisti haminalaiset jo karsijan paikalle.

HP voitti Joensuun kakkosjoukkueen viikko sitten Vallikentällä, mutta sen jälkeen vierasreissut Kuopioon, Lievestuoreelle ja nyt Pöytyälle ovat tuoneet yhteensä vain yhden pisteen. Viimeistään nyt haaveet nousukarsinnasta voidaan lopettaa ja asettaa tavoite sarjapaikan uusimiseen.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot: Pöytyän Urheilijat - Haminan Palloilijat

 

Kuopion kiri jätti HP:n ilman pisteitä

Haminan Palloilijat kärsi katkeran 2-0 (6-1, 3-2) -tappion huipputärkeässä Ykköspesiksen vierasottelussaan Puijon Pesistä vastaan. Kuopiolaiset nousivat toisen jakson viimeisen vuoron tasoittavalla 0-2 tappioasemasta jaksovoittoon ja jättivät haminalaiset ilman kaivattua pistepussin täydennystä.

Avausjaksolla HP.llä ei ollut mitään jakoa. Kun kaksi vuoroa oli pelattu, isännät johtivat 5-0. Juha Toikan 6-0-tilanteessa lyömä kavennusjuoksu oli vain laiha lohtu.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Ottelun Tilastot: Puijon Pesis - Haminan Palloilijat

 

 

D-Tytöt Mitallipeleihin Rauman Suurleirillä 2016

Raumalla pelattava D-junioreiden Suurleirillä 2016 Oranssipaitojen D-Tytöt pelaavat Sm-Mitalleista huomenna perjantaina.

Puolivälierissä HP:n tytöt kohtasivat Nurmon Jymyn ja tuosta ottelusta haminalaiset lähtivät välieriin voittajina lukemin 9 - 7

Ottelun Tilastot ja pöytäkirja --> https://pesistulospalvelu.tuloksia.fi/ottelut/74/608/4173

 

Suurleirin välierät sekä mitallipelit pelataan perjantaina 8.7.2016. Otteluita voit seurata myös netin välityksellä.

Välierä: Pe 8.7.2016 Klo 09.30 Kankaanpään Maila - Haminan Palloilijat 

Linkin takaa löydät tulospalveluun --> https://pesistulospalvelu.tuloksia.fi/ottelut/74/608/4199

 

Haminan Palloilijat ja koko ympyräkaupunki toivottaa tsemppiä tytöille loppupeleihin!

 

 

 

 

HP:lle elintärkeät kolme pistettä

Haminan Palloilijat aloitti vakuuttavasti kolmen ottelun viikkonsa keskiviikkona Vallikentällä.

HP nuiji miesten Ykköspesiksen ottelussa sarjajumbo Joensuun puhtaasti 2-0 (6-0, 2-1).

Oranssipaidat ratkaisi avausjakson jo käytännössä ensimmäisellä vuorollaan siirtymällä 3-0-johtoon. Jani Ahonen juoksi harhaheiton turvin kotiin ja Ville Aalto kotiutti sekä Henri Heikkilän että Juha Toikan.

 

Lue Lisää Aiheesta --> www.kymensanomat.fi

Lehdistötilaisuus: Haminan Palloilijat - JoMa Akatemia

Ottelun Tilastot: Haminan Palloilijat - JoMa Akatmia

Pelikuvat: @Emmi Rasa

 

Haminan Energia
Autotalo Järvi
Itäväylän Bensis
Haminakotka
Haminankaupunki
Roseprint
Kymenlaakson OP
Rakennusliike Heikki Pousi Ky
Kanuuna
Disasfish
Rantalainen
Meira
Haminan Autokorjaamo
Intersport
L Kamu
Viherkuutio
L Fibe
L Lakumesta

KSO
Sinebrychoff
Jloy
Stark
Kaakkois-Suomen LähiTapiola
Stemma
Rakennusliike Kalevi Suntio
Oma Säästöpankki
Kotipizza
Finnmica
Mehilainen
Reimari
L Metsanen
L Ksoy
Liikenne Vuorela
L Steveco
L Kotkabowling
L Muukka

Ota yhteyttä

Marko Hovi
toiminnanjohtaja
044 555 1474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sanna Toikka
talous- ja laskutus
040 539 3642
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Emmi Rasa
viestintävastaava
040 829 8107
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto

Haminan Palloilijat ry
Kaivokatu 3
49400 Hamina

y-tunnus 0206392-9

Jätä yhteydenotto