Ykköskotiuttajan rooli veti Mikko Mahlamäen sarjaporrasta alemmas Haminaan — ”Haluan olla mukana auttamassa HP:n superiin”

Haminan Palloilijat saa ensi kauden Ykköspesikseen kovan vahvistuksen. Päättyneellä kaudella Hyvinkään Tahkossa 54 juoksua jokerina lyönyt Mikko Mahlamäki valitsi HP:n, vaikka hänen mukaansa tarjouksia tuli myös pääsarjasta.

— Hamina tarjosi ykköskotiuttajan roolin ja hyvän haasteen. HP haluaa nousta takaisin Superpesikseen, ja se oli minulle tärkeä asia. HP:llä yleisömäärät ovat hyvät. Joukkue kuuluu superiin ja haluan olla auttamassa heitä sinne. HP kasaa hyvää nippua, Mahlamäki kommentoi.

— Viikonloppuna on tarkoitus julkaista lisää sopimuksia, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi kertoo ja sanoo sopimusten määräksi ”kaksi tai kolme”.

Mahlamäki, 31, on Koskenkorvan Urheilijoiden kasvatti. Ykköspesisura alkoi Ylistaron Kilpa-Veljissä ja jatkui Seinäjoen Maila-Jusseissa ja JymyJussien kakkosjoukkueessa.

Superia hän pelasi kasvattajaseurassaan Kossussa kaudet 2014—16 ja viime kaudella Hyvinkään Tahkossa. Hänellä on kummastakin sarjasta reilun sadan ottelun kokemus.

Päättyneen kauden runkosarjassa hän löi 3+47 juoksua ja SM-hallisarjassa neljä. Hän pitää kauttaan ”ihan kohtuullisena”.

 Lue koko uutinen --> www.kymensanomat.fi

Kuva: AOP/ Juha Tamminen

 

Lue koko juttu

Heikkilä ja Mäkelät jatkavat HP:ssa — ensi viikolla tulee kova lyöjäjokeri?

Haminan Palloilijoissa ei olla jääty suremaan superpesispaikan menetystä. Alkuviikosta HP kertoi lukkari Matias Hangasmaan jatkosopimuksesta, ja nyt ovat nimensä sopimuspapereihin raapustaneet myös runkopelaajat Henri HeikkiläOtso Mäkelä ja Joona Mäkelä.

— Nämä kaverit olivat luottopelaajia jo hienolla ykköspesiskaudella 2017 ja nyt he ovat nähneet ja kokeneen Superpesiksenkin. He ovat kaikki kovia pelimanneja ensi kaudella ykkösessä, HP:n joukkuetta kokoava toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoo.

— Ensi viikolla voimme toivottavasti kertoa uudesta lyöjäjokerista. Jos se siirto saadaan maaliin asti, meillä on ensi kaudella sarjan paras lukkari (Hangasmaa) ja sarjan paras kotiuttaja, Hovi sanoo.

 Tutun kolmikon lisäksi HP on tehnyt edustusjoukkuesopimuksen 17-vuotiaan oman kasvatin Jere Heikkilän (ei sukua Henrille) kanssa. Hän on pelannut tällä kaudella Kouvolassa B-poikien SM-sarjaa. KPL pelaa sarjan finaalissa Seinäjokea vastaan.

Lue koko juttu --> www.kymensanomat.fi

Kuva: Jukka Lehtoranta

 

Lue koko juttu

Hangasmaa jatkaa HP:n lukkarina – "Muutoksia tulee paljon, mutta näyttää ihan hyvältä"

Superpesiksestä pudonnut Haminan Palloilijat on saanut uuden joukkueen kokoamisen käyntiin. Ensimmäisinä jatkosopimuksen ovat allekirjoittaneet lukkari Matias Hangasmaa ja 17-vuotias linjapelaaja-etenijä Verneri Taurama.

– Matiaksen jatko on meille valtavan tärkeä asia. Hän on ensi kaudella Ykköspesiksen paras lukkari, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoo.

– Verneri taas on lahjakas oma juniori, jolla on paljon hyviä pesäpallovuosia edessä. Omista kasvateista kannattaa pitää kiinni.

Hovi lupaa, että HP kertoo pian lisää sopimusuutisia.

– Viikko sitten näytti vähän huolestuttavalta, mutta iloksemme olemme voineet todeta, että kyllä Haminaan yhä on tulijoita. Tämä alkaa näyttää ihan hyvältä.

 Lue lisää --> www.kymensanomat.fi

 Kuva: Kimmo Seppälä

 

 

 

 

Lue koko juttu

Maasotakoulu vei Ympyrä-Pesis 2018 herruuden

Viime viikonloppuna vallikentällä käydyssä pesäpallon puulaakiturnauksessa korkeimmalle korokkeelle nousi Maasotakoulu joka näin ollen kruunattiin Ympyrä-Pesis 2018 mestariksi. Hopeamitallit matkasivat Sulzerin nimiin ja pronssille ylsi Prontec Service. 

Turnaukselle oli jälleen tilausta muutaman vuoden tauon jälkeen. Sää oli aurinkoinen, ottelut tasaisia ja vanhoa pelimiehiä näkyi kentän laidalla niin pelihommissa kuin katsomossa. Toivottavasti tuleville vuosille joukkuemäärä on kasvussa, tänä vuonna mukaan oli ilmoittautunut 5 joukkuetta. Kiitos vielä kaikille joukkueille mukana olosta! 

Kuva: Prontec Service

Tulokset (Ympyrä-Pesis 2018)

Pasi Trans - Oiltanking 7-1
Prontec Service - Sulzer 2-4
Maasotakoulu - Oiltanking 4-3
Pasi Trans - Prontec Service 4-5
Sulzer - Maasotakoulu 3-3
Oiltanking - Prontec Service 3-4
Maasotakoulu - Pasi Trans 3-1
Sulzer - Oiltanking 1-0
Prontec Service - Maasotakoulu 1-3
Pasi Trans - Sulzer 3-2

Loppusijoitukset

Kultaa - Maasotakoulu

Hopeaa - Sulzer

Pronssia - Prontec Service

Neljäs - Pasi Trans

Viides - Oiltanking

 

Lue koko juttu

Juniori-HP menestys oli aluesarjoissa kaudella 2018 kiitettävällä tasolla

Kausi 2018 oli Juniori-HP:n osalta varsin mallikas voidaan sanoa, kun valtakunnallisilla leireillä saalistimme kaksi kappaletta Sm-Hopeamitallia (E-Tytöt/C-Tytöt), sekä 2 kertaa sijoitus oli myös 10 parhaan joukossa, kun D-Tytöt olivat suurleirillä yhdeksäs ja D-Pojat samalla leirillä kymmenes. Pienimmissä junioreissa myös otettiin askeleita parempaan suntaan tulevaisuuden osalta voidaan sanoa vielä että hyvältä näyttää ja työ jatkuu.

Haminan Palloilijat (HP) osallistui myös tällä kaudella aluesarjoihin niin Etelän-aluesarjaan kun Savo-Karjalan aluesarjaan joista menestystä tuli ympyräkaupunkiin oikein toden teolla eri juniori ikäluokassa. Alla on listattu kaikki mitallistit. HP onnittelee kaikkia joukkueita hienosta saavutuksesta sekä iso käsi myös taustavoimille!

Kuva: Outi Koivikko 

 

E-Tytöt (Kilpasarja) ottivat kaksoisvoiton Etelän-alueen aluesarjassa. HP/mustat Kultaa ja HP/oranssit Hopeaa.

https://www.pesistulospalvelu.tuloksia.fi/ottelut/110/1060/5802

D-Pojat (Kilpasarja) taistelivat Savo-Karjalan aluesarjassa itselleensä Hopeamitallit. 

https://www.pesistulospalvelu.tuloksia.fi/ottelut/111/927

D-Pojat (Pelisarja) taistelee vielä Etelän-alueen mestaruudesta tulevana viikonloppuna Tampereella.

https://www.pesistulospalvelu.tuloksia.fi/ottelut/110/888/5814

D-Tytöt (Kilpasarja) voitti Savo-Karjala aluesarjan Kultaa voittamalla finaalissa Joensuun Mailan jaksoin 2-0.

https://www.pesistulospalvelu.tuloksia.fi/ottelut/111/929

 

Lue koko juttu

Ympyrä-Pesis 2018 - Kuka vie puulakimestaruuden Vallikentällä!?

Tulevana lauantaina 8.9.2018 mitellään ympyräkaupungissa puulakipesiksen paremmuudesta legendaarisella Vallikentällä. Mukaan on tänä vuonna ilmoittautunut 5 joukkuetta taistelemaan Ympyrä-Pesiksen mestaruudesta. Alla oon koottu informaatiota koskien turnauksen otteluohjelmaa sekä pelisääntöjä. Ottelut alkavat lauantaina klo 8.30 ja jatkuvat aina klo 17.30 saakka. Tervetuloa kaikki sankoin joukoin seuraamaan kuka joukueista yltää kauden 2018 Ympyrä-Pesiksen korkeimmalle korokkeelle.

- Pelit pelataan Haminan Vallikentällä hiekkatekonurmella La 8.9.2018 Tavoitteena on pelata ottelut ns. turnaus muotona eli useampi peli samana päivänä. 

- Kaikki osallistuvat joukkueet sijoitetaan yhteen alkulohkoon, jonka jälkeen pelataan yksinkertainen runkosarja. Runkosarjan jälkeen sijoille 1-3 joukkueelle jaetaan mitallit ja voittajalle pokaali. Otteluaika on kaikissa otteluissa 3 vuoroparia, turhia tasoittavia vuoroja ei pelata mikäli johtavalla joukkueella on tasoittava sisävuoro. Juoksueron ollessa toiselle joukkueelle +15 juoksua katkaistaan ottelu 2.vuoroparin jälkeen.

- Pelit pelataan HUOM! Naistenkentällä ja naistenpallolla. Pesäpalloliiton alaisia sarjoja pelaavat lisenssipelaajat eivät voi osallistua sarjaan pelaajina, mutta poikkeuksena on Naisten/Miesten Maakuntasarjaa pelaavat voivat osallistua. Valmentajina/huoltajina sekä joukkueenjohtajina toki voi osallistua kuka vaan.

- Omat pelivälineet ovat toivottavia - turnauksen järjestäjältä ei ole mahdollista saada avuksi pelivälineitä. Joukkueella on hyvä olla yhtenäinen pelipaita, kaikilla kypärät ja omat huoltovälineet (ensiaputarvikkeet) on pakolliset.

TERVETULOA MUKAAN NAUTTIMAAN PESIKSESTÄ JA SEN TARJOAMISTA ONNISTUMISEN HETKISTÄ, KOKEMUKSISTA SEKÄ JOUKKUEEN YHTEISÖLLISYYDESTÄ!

Ympyrä-Pesis 2018 ilmoittautuneet joukkueet:

ProntecService
Pasi Trans
Oiltanking
Sulzer
Maasotakoulu
 
Otteluohjelma:
 
8.30 Pasi Trans - Oiltanking
9.30 ProntecService - Sulzer
10.30 Maasotakoulu - Oiltanking
11.30 Pasi Trans - ProntecService
12.30 Sulzer - Maasotakoulu
13.30 Oiltanking - ProntecService
14.30 Maasotakoulu - Pasi Trans
15.30 Sulzer - Oiltanking
16.30 ProntecService - Maasotakoulu
17.30 Pasi Trans - Sulzer

Lue koko juttu

Haminan Energia
Autotalo Järvi
Itäväylän Bensis
Haminakotka
Haminankaupunki
Roseprint
Kymenlaakson OP
Rakennusliike Heikki Pousi Ky
Haminan Teatteri
Kanuuna
Disasfish
Rantalainen
Meira

KSO
Sinebrychoff
Jloy
Stark
Kaakkois-Suomen LähiTapiola
Stemma
Rakennusliike Kalevi Suntio
Oma Säästöpankki
Mäkelän autokoulu
Finnmica
Mehilainen
Reimari

Ota yhteyttä

Marko Hovi
toiminnanjohtaja
044 555 1474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sanna Toikka
talous- ja laskutus
040 539 3642
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Joni Lappeteläinen
Junioripäällikkö
041 4950 962
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto

Haminan Palloilijat ry
Kaivokatu 3
49400 Hamina

y-tunnus 0206392-9

Jätä yhteydenotto