Haamu-Hangasmaa nostatti HP:n mehukkaaseen voittoon – Henri ja Jere Heikkilä aloittivat ottelun paidanvaihdoilla

Sunnuntaisessa taistelussa Vallikentällä panokset olivat katossa. Kun avausjaksolla ahtaalla ollut HP venyi täyden kolmen pisteen kotivoittoon 2–0 (4–3, 2–1), on runkosarjan voitto haminalaisten omissa käsissä. HP:llä on varaa jopa lipsauttaa jäljellä olevista seitsemästä ottelustaan kaksi pistettä ilman, että Lippo pääsisi edelle.

– Keskinäisten pelien pisteet menivät meille 5–1. Kun ulkopeli on tällä tasolla, on helppo olla, hehkutti HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko.

– HP ei antanut käsistä yhtään juoksua. Meistä ei ollut ottamaan avausjakson voittoa, kun juoksuja annettiin harhoilla ja kopinnostolyönnilläkin, harmitteli Lipon viuhkamies Santeri Haipus.

Seuraava puheenaihe oli lauantaina golfkentällä niskansa jumiin saaneen Lauri Aitalan tilanne. Aitalalla kramppasi alkulämmittelyn jälkeen niin pahasti, että Henri Heikkilä komennettiin kauden ensimmäistä kertaa ulkopeliin ja Jere Heikkilä hälytettiin katsomosta pelipaitaan ilman lämmittelyä.

Aitalaa tuurasi vaihtotilanteissa etukentällä Ville Veittikoski, jolta Lippo löi häpeilemättä lyhyillä kärkivaihtoja.

– Olin jo vetänyt jokeripaidan päälle pukukopissa, kun tuli komento vaihtaa paitaa. Onneksi sain poltettua kotipesään ensimmäisestä minulle lyödystä pallosta. Muuten olisi tullut pommitusta enemmänkin, totesi numerolla kaksi kolme juoksua tuonut Henri Heikkilä.

HP tuli avausjakson viimeisen vuoroparin tasoittavalleen tappiotilanteessa 1–3. Jere Heikkilä vaihdettiin neloseksi Otso Mäkelän tilalle.

Otso Mäkelä kavensi jokerina 2–3:een. Ratkaisuun tarvittiin pelin ensimmäisellä lyöntivuorollaan Jere Heikkilää, jolla repsotti teipatun nimilapun alla lukkari Matias Hangasmaan varapaita.

Merkkaamaton välilyönti tasoitti tilanteen, jonka jälkeen Jere Heikkilän tehtävänä oli vain kopittaa etupesillä olleet jokerit.

Lippo sähläsi kopituslyönnin juoksuksi, kun Otso Mäkelä painalsi kotipesään asti ja Nokkala viskasi varmassa palon paikassa taittoheiton metrikaupalla kotipesän yli.

Toisen jakson bonuspiste irtosi Henri Heikkilän tuomilla kahdella juoksulla, vapaataipaleena ja jokeri Juha Leskisen illan ainoalla onnistumisella. Leskinen pudotti oivallisen kakkosrajanäpäyksen kankean konkarin Jimi Heikkisen, 38, tontille.

 

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ella Taponen

Lue koko juttu

HP:n naisilla ei ollut palaa Roihua vastaan – Välieräpaikkaan alkaa tulla hoppu

Haminan Palloilijat ei voinut paremmalleen mitään naisten Ykköspesiksessä. Lohkokärkeen noussut Roihu voitti Helsingissä vierailleet haminattaret 2–0 (5–2, 5–0).

Roihu sai otteluun mukavan lähdön, kun se meni avausvuorossa 3–0-johtoon. Sen jälkeen jutun juoni ei juuri muuttunut.

– Vastustaja oli vain parempi, ei siinä mitään. Aika selvästi olimme altavastaajia koko pelin ajan. Ei tullut peräkkäisiä onnistumisia, joista peli olisi lähtenyt pyörimään, HP:n pelinjohtaja Jussi Toikka sanoi.

– Roihu sai pari juoksua alussa aika helposti. Tänään ei ollut meidän joukkueen päivä, mutta äkkiä nämä unohtuvat.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ella Taponen

Lue koko juttu

Ympyrä-Pesis 2020 ilmoittautuminen käynnissä nyt! Kokoa porukka ja tule taistelemaan ympyräkaupungin herruudesta!

Ympyrä-Pesis 2020 

Haminan Palloilijat (HP) järjestää yrityksille, yhteisöille ja harrasteporukoille tarkoitetun Ympyrä-Pesis nimeään kantavan Pesäpallon Puulaakiturnauksen La 19.9.2020. Sarjaan voi ilmoittautua kaikki halukkaat työ, -kaveri, ja muut yhteisöt, joita kiinnostaa pesiksen pelaaminen ns. "pilke silmäkulmassa". Tänä vuonna pienempien yritysten osallistuminen on myös mahdollista, sillä joukkueita voi tarvittaessa muodostaa myös useamman yrityksen/yhteisön yhteistyönä. Kasaa pesisjoukkue ja tule mukaan puulaakiturnaukseen taistelemaan ympyräkaupungin herruudesta vuosimallia 2020. Alla oon koottu tietoa tapahtumasta, jos tulee kysyttävää niin ottakaa rohkeasti yhteyttä yhteyshenkilöön. 

- Sarjaan otetaan mukaan enintään 10 joukkuetta ja paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, joten pidä kiirettä! Ilmoittautuminen päättyy Sunnuntaina 30.8.2020. HUOM! Kaikki ilmoittautumiset tulee olla "SITOVIA", jos varapaikkoja tulee niin ilmoittautumisjärjestyksessä otetaan mukaan, mikäli poisjääntejä tulee matkan varrella. 

- Pelit pelataan Haminan Vallikentällä hiekkatekonurmella sekä Ruissalon Tekonurmella La 19.9.2020. Ottelut alkavat noin klo 8.30 ja päättyvät klo 18.00.  

- Tavoitteena on pelata ottelut ns. turnaus muotona eli useampi peli samana päivänä. Kaikki osallistuvat joukkueet sijoitetaan kahteen alkulohkoon, jonka jälkeen pelataan yksinkertainen runkosarja lohkojen sisällä. Runkosarjan jälkeen lohkovoittajat suoraan finaaliin ja lohkokakkoset pronssiotteluun. HUOM! Muita sijoitusotteluita ei tulla pelaamaan tämän tapahtuman aikana. 

- Otteluaika on kaikissa otteluissa 3 vuoroparia, turhia tasoittavia vuoroja ei pelata mikäli johtavalla joukkueella on tasoittava sisävuoro. Juoksueron ollessa toiselle joukkueelle +15 juoksua katkaistaan ottelu 2.vuoroparin jälkeen.  

-Ympyrä-Pesiksen yhteyshenkilö laatii otteluja koskevan otteluohjelman viikolla 37 jonka jälkeen se on joukkueille vapaasti luettavissa.  

- HUOM! Pelit pelataan naistenkentällä ja naistenpallolla. Pesäpalloliiton alaisia sarjoja pelaavat lisenssipelaajat eivät voi osallistua sarjaan pelaajina mikäli he ovat pelanneet kaudella 2020 näissä sarjoissa (Superpesis,Ykköspesis,Suomisarja sekä Maakuntasarja). Valmentajina/huoltajina sekä joukkueenjohtajina toki voi osallistua kuka vaan sukupuoleen tai ikään katsomatta. Jos tulee kysyttävää niin tarkemmat ohjeet joukkueen muodostamisesta saat yhteyshenkilöltä. 

- Omat pelivälineet ovat toivottavia - turnauksen järjestäjältä ei ole mahdollista saada avuksi pelivälineitä. Joukkueella on hyvä olla yhtenäinen pelipaita, kaikilla kypärät, räpylät, pesäpallomailat ja omat huoltovälineet (ensiaputarvikkeet) ovat pakolliset. 

- Tapahtuman aikana kioski palvelee Vallikentällä sekä Ruissalossa. 

- Ympyrä-Pesiksen osallistumismaksu on kaudella 2020 = 200€/joukkue. 

- Sisältää (pelit, pelipallot, tuomarit, 3 parhaalle mitalit ja voittajalle pokaalin) 

 

Joukkueiden ilmoittautumiset (Sitovat) sähköpostilla --> Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (kaksi alaviivaa)

- Myös joukkueen nimilista ja valmentajat/taustahenkilöt sekä laskutus osoite, tulee olla mainittuna s-postin yhteydessä. 

- Joukkueessa voi olla Min 9/hlö, Max 15/hlö 

 

TERVETULOA MUKAAN NAUTTIMAAN PESIKSESTÄ JA SEN TARJOAMISTA ONNISTUMISEN HETKISTÄ, KOKEMUKSISTA SEKÄ JOUKKUEEN YHTEISÖLLISYYDESTÄ! 

Ystävällisin pesisterveisin:  

Joni Lappeteläinen 

0414950962 

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Lue koko juttu

HP löi Espoota vastaan 22 juoksua, Emmi Simonen niistä seitsemän – "Kotiutukset olivat laadukkaita koko porukalla"

Haminan Palloilijat oli Vallikentällä pitelemätön yhden voiton kymmenestä ottelustaan saaneelle Espoon Pesikselle. Kovalla varmuudella kotiuttanut HP voitti naisten Ykköspesiksen ottelun 2–0 (8–5, 14–5).

– Hyvä peli pelattiin. Vastustaja meinasi päästä mukaan, mutta jaksoimme luottaa omaan tekemiseemme. Se on hyvän joukkueen merkki, HP:n pelinjohtaja Jussi Toikka sanoi.

Espoon mukaan pääseminen tapahtui avausjakson toisessa ja kolmannessa vuorossa, jolloin vieraat nousivat 4–0-tilanteesta 4–4:ään. Jaksovoitto kuitenkin Haminalle.

Toisella jaksolla HP meni menojaan. Heti avausvuorossa Emmi Simonen löi ajolähtötilanteessa pallon takaa keskeltä läpi neljän juoksun arvoisesti.

Myös joukkueen ulkopeli sai Toikalta kiitettävän arvosanan viimeistä ulkovuoroa lukuun ottamatta. Siinä Espoo pääsi tekemään viisi juoksua.

– Näitä sattuu välillä. Peli oli kuitenkin sitä ennen 14–0, vähän se ulkopeli siihen lopahti.

A-lohkossa käydään kovaa kamppailua kahdesta välieräpaikasta. Roihulla on 23 pistettä, Kankaanpäällä 20, HP:llä 18 ja Pöytyällä 17.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ella Taponen

Lue koko juttu

Tavoite täyttyi tuplasti, Loimaa ei päässyt HP:n pihdeissä mihinkään

Yleisö tuuletti perjantaina Vallikentän katsomoissa yli tusinaa kotijoukkueen juoksua, mutta Haminan Palloilijat tyylitteli näyttävään Ykköspesiksen voittoon ennen kaikkea vakuuttavalla ulkopelillä.

Vain kolme pistettä HP:n takana ollut Loimaan Palloilijat pystyi juoksuttamaan vain viisi etenijää kolmospesälle asti, kun HP nakutti voiton 2–0 (3–1, 10–0).

Avausjakson piste irtosi 52 minuutin hikoilulla. Loimaalaiset saivat jakson ainoat kolmostilanteensa ensimmäisen avaavalla, mutta yhdestä välilyönnillä annetusta juoksusta ei ollut HP:lle hätää.

Kakkoskärjen miehet takasivat jaksovoiton. Nino Muuruvirta kipitti kotipesään isäntien lukkarilta ohitseen lipsahtaneella kysymysheitolla ja yhdeksikköä hihassaan kantava sieppari Erik Lahti kotiutti polttajalta lipsuneella maalyönnillä Aitalan.

Kolmannen vuoroparin ulkovuoro oli Joona Mäkelän näytös: yksi pompusta poltettu etenijä kakkoselle ja kaksi polttoa kolmoselle. Kolmospolttaja Mäkelä heitti taukoon mennessä vakuuttavilla suorituksilla neljä paloa, puolet HP:n ulkokentän tekemistä paloista.

Toisen jakson helmi oli HP:n kuuden juoksun ja kymmenen kolmostilanteen kolmas sisävuoro.

Jokerina Oulussa ja Simossa hyvät ottelut pelanneen Juha Leskisen korvannut Jere Heikkilä (1+2/2, kl 7/10) osoitti ruutia löytyvän häneltäkin. Heikkilän rannekääntö kakkospesän päälle toi 1+1 juoksua ja nosti HP:n johtoon 6–0.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa 

Lue koko juttu

"Ei tämä kausi kuitenkaan huonosti ole mennyt" – HP:n tytöille ensimmäinen tappio Superpesiksessä

Tyttöjen Superpesiksen lohkokärki HP joutui tunnustamaan sarjassa viidentenä olleen Kankaanpään paremmakseen jaksoin 0–2 (1–2, 2–6).

HP:n kompastuskivi Vallikentällä oli sisäpeli. Kolmostilanteet kirjattiin tasaisesti 14–16, mutta haminalaiset saivat tytön kolmoselta kotipesään vain kahdella yrityksellä kymmenestä, yksi HP:n juoksuista tarvitsi syntyäkseen Kankaanpään harhaheiton. Vieraiden kotiutussaldo oli 8/13.

Kankaanpää ratkoi toista jaksoa jo avausvuorossa, kun se meni 5–0-johtoon.

– Kankaanpää oli kyllä yksi pahimmista joukkueista, joka on ollut vastassa. Ei tämä kausi kuitenkaan huonosti ole mennyt, Harden sanoi.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa

 

Lue koko juttu

Haminan Energia
Autotalo Järvi
Itäväylän Bensis
Haminakotka
Haminankaupunki
Roseprint
Kymenlaakson OP
Rakennusliike Heikki Pousi Ky
Kanuuna
Disasfish
Rantalainen
Meira
Haminan Autokorjaamo
Intersport
L Kamu
Viherkuutio
L Fibe
L Lakumesta

KSO
Sinebrychoff
Jloy
Stark
Kaakkois-Suomen LähiTapiola
Stemma
Rakennusliike Kalevi Suntio
Oma Säästöpankki
Kotipizza
Finnmica
Mehilainen
Reimari
L Metsanen
L Ksoy
Liikenne Vuorela
L Steveco
L Kotkabowling
L Muukka

Ota yhteyttä

Marko Hovi
toiminnanjohtaja
044 555 1474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sanna Toikka
talous- ja laskutus
040 539 3642
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Emmi Rasa
viestintävastaava
040 829 8107
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto

Haminan Palloilijat ry
Kaivokatu 3
49400 Hamina

y-tunnus 0206392-9

Jätä yhteydenotto