Tulevat junioripelit sekä naisten suomisarja & miesten maakuntasarja vko 29&30

Täältä voit tarkistaa tulevat ottelut! Tervetuloa!

PVÄ JOUKKUEET SARJA AIKA PAIKKA
20.7. MMKS HP-IPV3 12.00 VALLIKENTTÄ
28.7. F-POJAT HP-KIPE 9.30 VALLIKENTTÄ
28.7. F-POJAT VIPA-KIPE 11.15 VALLIKENTTÄ
28.7. F-POJAT VIPA-HP 13.00 VALLIKENTTÄ

 

Lue koko juttu

Juha Toikka palaa loppukaudeksi HP:n riveihin: ”Peluutuksellisista syistä päätin lähteä”

Haminan Palloilijat ja Juha Toikka eivät aikailleet sopimusneuvotteluissa. HP:n pitkäaikaisen runkopelaajan loppukauden mittaiseen sopimukseen lyötiin nimet alle maanantaina jo aamukahdeksalta.

— Oma kasvatti palaa superista joukkueeseen. Tämä on iso juttu haminalaiselle pesäpallolle, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi hehkuttaa.

— Haluamme taistella tosissamme sarjanoususta superiin. "Julli" on joukkueelle tärkeä vahvistus.

Toikka purki sopimuksensa Kiteen Pallon kanssa omasta aloitteestaan.

— Peluutuksellisista syistä päätin lähteä. Päätin, etten aio viettää aikaani siellä kauempaa perheellisenä 32-vuotiaana miehenä.

Toikka kertoo pelipaikkansa vaihdelleen Kiteen Pallon riveissä suuresti. Välillä hän pelasi pelipaikoilla 3—5 tai 7—8, joskus myös jokerina ja keulassa. Omaa roolia oli Toikan mukaan vaikea löytää.

Haminan kasvatti oli haluttua riistaa markkinoilla. Toikkaa kysyttiin myös muihin Superpesiksen joukkueisiin pelaamaan.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

Lue koko juttu

HP luopui jo suoran nousun tavoitteestaan — ”Nolla pistettä ja kaksi jätkää telakalle”

Rankkasade kävi juuri ottelun alla huuhtomassa yleisömäärästä osansa, mutta mukavat 1 492 silmäparia seurasi silti Haminan Palloilijoiden ja Manse PP:n välistä ottelua lauantaina Kotkassa.

Kyseessä oli Ykköspesiksen kärkiottelu, mutta se oli erityinen myös pelipaikkansa takia. Sarjakärki, tamperelainen Manse hallitsi Arto Tolsa -areenan olosuhteet paremmin ja otti puhtaan 0—2 (2—3, 0—5) -vierasvoiton.

Olosuhteet olivat erikoiset. Pomppua oli turha edes yrittää nostaa pehmeästä tekonurmesta ja suljettu kenttä teki läpilyönneistä hankalaa.

Ville Harjun ja Mikko Mahlamäen onnistumisilla HP käväisi avausjaksolla johdossakin, mutta vieraat punnersivat viimeisessä vuorossa ohi.

— Ensimmäisellä jaksolla olimme mielestäni ihan hyvin mukana. Saimme tilanteita ja pystyimme tekemään juoksuja, Kaikko harmitteli.

Liukas kenttä aiheutti ensimmäisellä jaksolla myös pieniä loukkaantumisia Joona Mäkelälle ja Henri Heikkilälle.

— Nolla pistettä ja kaksi jätkää telakalle, harmistunut Kaikko niputti.

— Kopparit olivat passiivisia ja palloa tippui paljon väliin, vaikka ei ollut hirveästi pelättävää, että pallo menisi kauas, Kaikko ihmetteli

Lauri Aitala ja Otso Mäkelä onnistuivat kertaalleen puhkaisemaan rajan, mutta Arto Tolsa -areenan rakenteet pitivät huolen, että pallo ei päässyt maisemaan.

Mansen etumatka sarjakärjessä kasvoi jo seitsemään pisteeseen. Ykköspesiksen voittaja etenee suoraan Superpesikseen, ja sijoille 2—5 jatkavat keskinäisiin välieriin ja sitä kautta karsintoihin.

Kaikko nosti jo kätensä pystyyn suoran nousun suhteen.

— Kyllähän me nyt kotietua lähdetään hakemaan. Tampere on niin kova porukka, että ei ne pysty kahdeksassa pelissä seitsemän pisteen kaulaa tölvimään.

 

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 

Lue koko juttu

Arto Tolsa -areena sai pesäpalloviivat — Lauantaina stadionilla on ohjelmaa lähes kellon ympäri

Arto Tolsa -areenan tekonurmi on saanut pesäpalloviivat pintaansa. Lauantaina kentällä vietetään kahden lajin päivää.

Haminan Palloilijat kohtaa Ykköspesiksen kärkiottelussa Manse PP:n kello 13. Viidelta käynnistyy jalkapallon Ykkösen ottelu KTP—AC Kajaani. Molempiin matseihin pääsee samalla päivälipulla. HP:n ja KTP:n kausikortit käyvät kumpaankin peliin.

Havainnekuva Arto Tolsa -areenan pesäpallokentästä. Kuva: Juha Rika

 

Tapahtumapäivän ohjelma:

Klo 12 Portit aukeavat

Klo 13 Ykköspesiksen ottelu Haminan Palloilijat—Manse PP

Klo 15.30 Pesäpallopelin jälkipelit ravintola-alueella, musiikkia ja pelaajahaastatteluja. Junnun musiikkia soittavat duo Paananen & Seppälä eli Max Paananen ja Teemu Seppälä

Klo 17 Ykkösen jalkapallo-ottelu KTP—AC Kajaani

Klo 19 Pelaajahaastatteluja, Kuokkavieraat-yhtye esiintyy

Klo 23 Tapahtuma päättyy

 

Uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Antti Kaarto

Lue koko juttu

HP ei pystynyt nousemaan Manse PP:n ohi: "Ei kuitenkaan olisi ihmeitä tarvittu, että olisi voitettu"

Haminan Palloilijat olisi torstaina Ykköspesiksen kärkiottelussa ohittanut voitolla Manse PP:n ja noussut suoran nousijan paikalle, mutta siihen Juho Kaikon suojatit eivät pystyneet. Sen sijaan ennen ottelua kahdella pisteellä sarjaa johtanut Manse PP kasvatti eron Haminaan neljään voitettuaan 1—0 (1—1, 4—3). Aurinkoinen sää houkutteli Kauppiin 1376 katsojaa, luku jäi vain 42 katsojan päähän seuran yleisöennätyksestä.

— Katsojat saivat rahoilleen vastinetta, tapahtuma oli kiva. Ei kuitenkaan olisi ihmeitä tarvittu, että olisi voitettu, sanoi HP:n ykköspalkittu Matias Hangasmaa.

Avausjakson kolmostilanteet menivät 6-4, HP:n juoksun löi Jani Ahonen kolmospuolen välilyönnillä. Toisella jaksolla HP:n paras vaihe osui heti ensimmäiseen sisävuoroon, kun Ville Lantiainen iski kärkietenijänä kunnarin tyhjään kenttään.

Hangasmaa iski vielä Lantiaisen kotiin ja vieraat johtivat. Manse kuitenkin tasoitti harhaheitolla kolmospuolelle ja seuraavassa sisävuorossaan etenijäjokeri Timo Torppa tasoitti 1—1:een tyhjään kenttään lyödyt kunnarit.

— Peli oli kokonaisuutena niin tasaista kuin osasi odottaa.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Anssi Takala

Lue koko juttu

Menestystä, uusia kokeiluja ja naperoleirin suunnittelua - Pesäpalloliiton eteläisen alueen seuraesittelyssä HP

HP:n E-tytöt voittivat Tenavaleirin 2019 leirimestaruuden! HP onnittelee hienosta suorituksesta!

Haminassa eletään vakuuttavaa pesiskesää. Seuran edustusjoukkue komeilee ykköspesiksen sarjakärjessä, naisten joukkue takoo vakuuttavasti suomisarjassa peli toisensa jälkeen tavoitteenaan nousu ykköspesikseen ja seuran juniorit viihtyvät valtakunnallisten leirien kärkikymmenikössä vuosi toisensa jälkeen. Viimeisimpänä kultaiset mitalit ripustettiin Espoon Tenavaleirillä E-tyttöjen kaulaan.

Tavoitteena kaikkien aikojen Naperoleiri 2021

Yksi merkittävä asia seuran lähitulevaisuuden rakentumisessa on Haminan Palloilijoille myönnetty Naperoleirin järjestelyoikeudet vuodelle 2021.

”Olemme onnistuneet rakentamaan Haminan Palloilijoiden ympärille hyvän ja aktiivisen yhteisön, joka kantaa seuraa eteenpäin. Se rohkaisee jatkamaan ja kehittämään toimintaa vuosi vuodelta eteenpäin. Tärkeä asia on myös laaja yhteistyökumppaniverkosto, joka haluaa olla mukanamme vuodesta toiseen. Se on yksi tärkeimmistä luottamuksenosoituksista seuraa kohtaan,” tiivistää seuran toiminnanjohtaja Marko Hovi.

”Järjestimme Naperoleirin vuonna 2017, joka onnistui erinomaisesti. Hamina on juuri sopivan kokoinen paikka Naperoleirin järjestämiselle, ja organisaatiomme koostuu pitkälti samoista henkilöistä kuin vuoden 2017 leirillä. Kokemusta leirin järjestämisestä löytyy, ja tavoitteenamme onkin rakentaa kaikkien aikojen paras Naperoleiri pienimmille junioreille ja heidän vanhemmilleen. Meillä on kaupungin vahva tuki järjestelyjen takana, ja leiri on koko Haminan, ei vain seuran juttu.”

Eteläisen alueiden seuroille Hovi heittää haasteen.

”Olisi mahtavaa, jos leirille saataisiin suurin edustus omalta alueeltamme. Tulevaisuuden joukkueet rakennetaan nyt, joten tänä kesänä rakennettavat joukkueet ovat vielä G- ja F-ikäisiä parin vuoden päästä.”

Jotain uutta joka vuosi

Pian seitsemättä vuotta seuraa luotsaava Hovi on rakentanut toimintaa määrätietoisesti vuosi vuodelta. Joukkuemäärä on kasvanut, Vallikentälle on tehty merkittäviä investointeja ja erilaisia teemaotteluita nähdään joka kesä.

”Tänä kesänä olemme järjestäneet Superperjantain, johon saimme mukaan yli 100 kymenlaaksolaista yrittäjää. Tulevana lauantaina Kotkassa on penkkiurheilijan unelmapäivä, kun samalla lipulla pääsee katsomaan sekä jalkapallo- että pesäpallo-ottelun. Uskon, että uusia ideoita kannattaa rohkeasti lähteä kokeilemaan, sillä ne houkuttavat paikalle lajin ystävien lisäksi myös muita katsojia ja samalla on mahdollisuus tuoda seuran toimintaa tutuksi.”

Haminan Palloilijoiden toiminta kasvaa vuosi toisensa jälkeen, mutta Hovi ymmärtää myös kasvun tuomat haasteet.

”Muiden seurojen tavoin mekin otamme avosylin uudet valmentajat ja seuratoimijat mukaan toimintaamme. Kasvu ja toiminnan laadun jatkuva parantaminen vaatii käsipareja, ja niitä tuskin on liikaa missään. Meillä tapahtuu paljon, joten jokaiselle löytyy varmasti oma tapa olla seurassa mukana. Haluamme pitää huolta yhteisöstämme, joka jaksaa kesästä toiseen toimia aktiivisesti seuran eteen.”

Nousukarsintoja kohti

Seuran edustusjoukkueiden suhteen tavoitteet kuluvan kauden päätteeksi ovat selvät.

”Miesten joukkue pelaa noususta superpesikseen, ja naiset pelaavat ensi kaudella ykköspesistä. Pelaajapolkumme on kunnossa, ja haluamme omille junioreillemme varmistaa mahdollisuuden tavoitella pelipaikkoja myös aikuisten korkeimmilla sarjatasoilla.”

Tulevana lauantaina Kotkassa nähdään kaksi ottelua yhden lipun hinnalla. Tervetuloa Arto Tolsa Areenalle klo 13.00 alkaen!

Uutinen: Pesäpalloliiton eteläinen alue

Kuvat: Emmi Rasa Photography

Lue koko juttu

Haminan Energia
Autotalo Järvi
Itäväylän Bensis
Haminakotka
Haminankaupunki
Roseprint
Kymenlaakson OP
Rakennusliike Heikki Pousi Ky
Kanuuna
Disasfish
Rantalainen
Meira
Haminan Autokorjaamo
Intersport
L Kamu

KSO
Sinebrychoff
Jloy
Stark
Kaakkois-Suomen LähiTapiola
Stemma
Rakennusliike Kalevi Suntio
Oma Säästöpankki
Kotipizza
Finnmica
Mehilainen
Reimari
L Metsanen
L Ksoy

Ota yhteyttä

Marko Hovi
toiminnanjohtaja
044 555 1474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sanna Toikka
talous- ja laskutus
040 539 3642
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Emmi Rasa
viestintävastaava
040 829 8107
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto

Haminan Palloilijat ry
Kaivokatu 3
49400 Hamina

y-tunnus 0206392-9

Jätä yhteydenotto