HP:n nousujuhlat olivat hädin tuskin päättyneet, kun Matias Hangasmaa teki jatkosopimuksen: "Hurmos jatkuu vieläkin"

Haminan Palloilijoiden miesten Superpesikseen noussut joukkue alkoi tiistaina hajaantua omille teilleen sunnuntaina alkaneiden nousujuhlien jälkeen. Lukkari Matias Hangasmaa lähti jatkosopimusneuvotteluihin seuran toiminnanjohtajan Marko Hovin kanssa, ja asiat lyötiin lukkoon jo samana päivänä.

– Olo ei ole hirveän tuore, pakko myöntää. Joukkueen kanssa on juhlittu ja nautittu vähän virvokkeita. Tosi hieno fiilis edelleen. Se hurmos, mikä iski, kun sunnuntain ottelu vihellettiin päättyneeksi, jatkuu vieläkin, Hangasmaa kertoi HP:n toimistolla.

Hangasmaa on HP:n seitsemäs sopimuspelaaja superpesiskaudeksi 2021. Kuusi muuta ovat Joona MäkeläNino MuuruvirtaOtso MäkeläErik LahtiJere Heikkilä ja Elias Lahti.

– Olemme olleet Matiakseen erittäin tyytyväisiä, ja näemme hänessä potentiaalia vielä parempaan. Odotan, että kaudella 2021 kentällä on vielä parempi Hangasmaa, Hovi sanoi.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Antti Kaarto

Lue koko juttu

Haminan Palloilijat teki sen! Finaalisarjan kotitaika murtui ja HP pelaa ensi kaudella miesten Superpesiksessä

Haminan Palloilijat pelaa kesällä 2021 miesten Superpesiksessä!

HP voitti Ykköspesiksen finaalisarjan ratkaisevan ottelun Oulussa kotiutuskilpailun jälkeen 2–1 (1–2, 1–0, 0–0, 2–0). HP vei ottelusarjan voitoin 3–2. Päätösottelu oli sarjan ainoa, joka päättyi vierasvoittoon.

HP onnistui kotiutuskilpailun kahdessa ensimmäisessä parissa. Otso Mäkelän hidastettu matala veto riitti ripeälle Joona Mäkelälle.

Heti perään Juha Leskinen löi Nino Muuruvirran kotiin avauslyönnillään. Merkki ei ollut päällä, mutta matalaa nuoliaista kiinni ottamassa ollut Oulun ulkopelaaja ei saanut palloa räpylään, vaan se kimmahti hänen jalastaan muille maille.

Henri Heikkilä paloi täpärästi kotiin Juha Toikan lyönnistä. Ville Veittikosken yritys Roni Wahlin kotiuttamiseksi meni kopiksi, eikä Tuisku Tuovinen ollut lähelläkään ehtiä maaliin Matias Hangasmaan lyönnillä.

Oulun neljästä ensimmäisestä parista kolme kotiutusyritystä meni kopiksi. Komein oli Joona Mäkelän syöksykoppi Markus Lehtiniemen lyönnistä.

Viimeisessä parissa Tapani Pirin olisi pitänyt lyödä Ari Lankinen kotiin ja juosta itse kunnari, mutta se oli mahdoton tehtävä.

Niukkajuoksuisella varsinaisella peliajalla kolmostilanteet kirjattiin Oululle 17–9 (2. jakso 6–4).

HP joutui heti avausjaksolla torjuntatöihin, mutta ulkopeli oli pitävällä tuulella.

Oulu viritteli ensimmäisessä sisävuorossaan kolme palotonta kotiutustilannetta, ja yksi onnistui. Kaksi HP:n pelaajaa törmäsi toisiinsa palloa hakiessaan, ja Oskari Salmela ehti Eino Järvelän lyönnillä kotiin.

HP tasoitti toisella tasoittavan vuoron kotiutusyrityksistään, kun Matias Hangasmaan onnistunut kumura saatteli Juha Toikan kotipesään.

Kolmannessa vuorossa Oulun paine oli jatkuvaa. Joona Mäkelä ja Nino Muuruvirta hakivat vaikeat arvokopit ajolähtötilanteissa, mutta lopulta juoksu oli tosiasia. Eino Järvelä löi vastustamattomasti väliin ja Teemu Isoketo ehti helposti kotiin: 2–1.

Toisen jakson ainoa juoksu syntyi HP:n toisessa sisävuorossa. Henri Heikkilä ehti kotiin Juha Leskisen lyönnillä, kun Oulun kokenut Jimi Heikkinen heitti huonosti lukkari Miika Keski-Petäjälle, ja pallo karkasi.

Lue kaikki HP:n nousua koskevat uutiset: www.kymensanomat.fi

Kuva: Harri Holtinkoski

Lue koko juttu

HP kohti kolmatta ryöstöyritystä, tällä kertaa Haapajärven kautta

Haminan Palloilijoiden ja Oulun Lipon finaalisarja Ykköspesiksessä jättää takuuvarmasti jälkeensä vähintään yhtä paljon mahdollisuuksia jossitteluun kuin tuuletuksiinkin.

HP hävisi kotikentällään kesän 2020 aikana vain yhden ottelun, kun lauantainenkin kotifinaali Vallikentällä päättyi isäntien juhliin lukemin 2–0 (6–0, 3–1). Oranssipaidat tasoitti voitot 2–2:een, joten Superpesikseen nouseva seura ratkeaa sunnuntaina Oulun Raksilassa.

Lippo lipsautti molemmat jaksot nappulatason virheillä haminalaisille.

Avausjakson piti alkaa HP:n nelosen Otso Mäkelän kopittaessa ajolähdön tyhjäksi, kun Lipon kakkoskoppari Santtu Luhtavaara sai lipsautettua pallon ihmeellisesti räpylästä taakseen. HP siirtyi lahjalla johtoon 2–0, josta vain viisi kolmostilannetta avausjaksolla rakentanut Lippo ei ennen taukoa toipunut.

– Olihan sisäpelimme todella huonoa, mutta pallot pitäisi silti ottaa kiinni, kiteytti kaikessa kentällä erottuva Lipon avainpelaaja Jimi Heikkinen (kl 4/6).

Kuudesta kotiutuspaikastaan vain yhden juoksun lyönyt Lipon jokeri Markus Hallasuo vei upealla kakkosrajanäpäyksellään oululaiset johtoon toisen jakson aluksi. Se kipsasi puolestaan HP:n.

Kotijoukkue sai tauon jälkeen toisen kolmostilanteensa vasta viimeisen vuoroparin tasoittavalla. Yksikin juoksu olisi isännille riittänyt, mutta sekin syntyi Lipon kannalta nolosti.

Juha Toikka löi etutilanteessa ensimmäisen lyöntinsä laittomaksi, mutta sai ajantappolyöntinsä uppoamaan tajuttoman leveästä kolmosluukusta ratkaisujuoksun arvoisesti. Lippolaisia ei kiinnostanut estää Toikan kunnarijuhlaa (1+2).

– Avausjakso oli hallintaamme, mutta toinen jakso taas liiankin tyypillistä pelaamistamme, kuvaili viisi kolmosvaihtoa tilastoinut Toikka (kl 8/14).

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ella Taponen

 

Lue koko juttu

Lipolle ottelupallo lauantaiksi – Hamina on pakkovoiton edessä Vallikentällä

Oulun Lippo oli Ykköspesiksen finaalisarjan torstain kolean sään kamppailussa vahvempi jaksoin 1-0 (1-1, 5-3). Vierailija hallitsi avausjaksoa, mutta kotijoukkue tunsi pohjoisen tuulten metkut paremmin ja pystyi pitämään haminalaishallinnan aisoissa.

Lippo johtaa ottelusarjaa täpärien vaiheiden jälkeen voitoin 2-1.

Ottelu alkoi oranssipaitojen sisävuorolla. Nopeat kärkietenijät Joona Mäkelä ja Henri Heikkilä eivät päässeet kentälle, mutta joukkueen ykköspalkittu Roni Wahlin jalat kulkivat mallikkaasti läpi ottelun.

HP sai rakennettua palottoman ajolähdön Juha Leskiselle, jonka lyönnillä oululaisyleisö hiljennettiin Wahlin tuodessa taululle 0-1. Lisäjuoksua se ei saanut aikaiseksi ja pitkään näytti siltä, että se riittäisi jaksovoittoon.

Neljännessä vuoroparissa HP:lla oli kolme ajolähtöä. Kotijoukkue hyydytti ne yksitellen vakuuttavilla ulkopelisuorituksilla. Nämä teot herättivät kotiyleisön kannustamaan omiaan ja yleisön sisu palkittiin kahden palon tilanteessa, kun kotijoukkueen ykköspalkittu Markus Lehtiniemi löi Jimi Heikkisen kotiin jakson päätöslukemiksi.

Tauon jälkeen ilmeet joukkueiden välillä vaihtuivat. Lippo takoi tilanteita ja avausvuorossa polttolinjan avustuksen hyödynsi Tapani Piri lyönnillään ja kotijoukkue meni 1-0 johtoon Lehtiniemen tuodessa. Seuraavassa vuorossa Eino Järvelä löi pallon väliin ja pari virhepomppua auttoivat nopeajalkaisen, alkukauden Vimpelin Vedon suomensarjajoukkueessa pelanneen Teemu Isoketon kotipesään.

Haminalaiset saivat kavennettua Leskisen ykkösrajanäpyllä, kun Mäkelä kipitti kotipesään. Kolmannessa vuorossa Lippo rakensi tilanteita ja tehden lukemat 5-1. Viimeisessä vuoroparissa HP kavensi kahdella juoksulla.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Ella Taponen

Lue koko juttu

Miesten Ykköspesiksen kolmas loppuottelu siirtyy torstaille

Miesten Ykköspesiksen kolmas loppuottelu Oulun Lipon ja Haminan Palloilijoiden välillä on siirretty keskiviikolta pelattavaksi torstaina 17.9. kello 16 alkaen.

Erittäin poikkeuksellisen ottelusiirron syynä ovat sääolosuhteet, jotka Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan aiheuttavat riskin ottelun läpiviennille. Päätöksen tekivät yksimielisesti Pesäpalloliitto sekä molemmat seurat.

Lue koko uutinen: www.pesis.fi

Kuva: Ella Taponen

Lue koko juttu

Ympyrä-Pesis 2020 otteluohjelma

Ympyräkaupungin herruus ratkotaan 26.9.2020 Vallikentällä! Mukana Ympyrä-Pesiksessä on tänä vuonna 6 kovaa joukkuetta; Prontec Service, KPL Harraste, Vetoryhmä, Haminan Pallerot, Sulzer ja KaRu! Kioski palvelee tapahtuman ajan. Tervetuloa seuraamaan otteluita!

Lue koko juttu

Haminan Energia
Autotalo Järvi
Itäväylän Bensis
Haminakotka
Haminankaupunki
Roseprint
Kymenlaakson OP
Rakennusliike Heikki Pousi Ky
Kanuuna
Disasfish
Rantalainen
Meira
Haminan Autokorjaamo
Intersport
L Kamu
Viherkuutio
L Fibe
L Lakumesta

KSO
Sinebrychoff
Jloy
Stark
Kaakkois-Suomen LähiTapiola
Stemma
Rakennusliike Kalevi Suntio
Oma Säästöpankki
Kotipizza
Finnmica
Mehilainen
Reimari
L Metsanen
L Ksoy
Liikenne Vuorela
L Steveco
L Kotkabowling
L Muukka

Ota yhteyttä

Marko Hovi
toiminnanjohtaja
044 555 1474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sanna Toikka
talous- ja laskutus
040 539 3642
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Emmi Rasa
viestintävastaava
040 829 8107
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto

Haminan Palloilijat ry
Kaivokatu 3
49400 Hamina

y-tunnus 0206392-9

Jätä yhteydenotto