Kapteenit Saara Suomalainen ja Henri Heikkilä jatkavat ensi kaudellakin oranssipaidassa.

Haminan Palloilijoiden joukkue miesten ensi kauden ykköspesikseen alkaa olla paria palaa vaille valmis. Viimeisimpänä, 11:ntenä, nimensä jatkosopimukseen kirjoitti monivuotinen luottopelaaja ja joukkueen kapteeni Henri Heikkilä.

Samaan syssyyn HP kertoi ykköspesikseen nousseen naisten joukkueen ensimmäisestä pelaajasopimuksesta. Vyyhti alkoi purkautua paremmasta päästä, sillä sopimuksen teki 102 juoksua päättyneellä suomensarjakaudella takonut Saara Suomalainen. Suomalainen toimii Heikkilän tapaan joukkueensa kapteenina.

— Miesten joukkueeseen haetaan vielä paria nimeä. Kopparia ja etukentän pelaajaa me vielä kaipaamme, toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoi.

— Naisten joukkueen kasaaminenkin on jo pitkällä, vaikka Saaran sopimus onkin vasta päänavaus. Ensi viikolla julkistamme liudan nimiä lisää. Tavoitteena on, että pidämme kaikki entiset ja hankimme ulkopuolelta 2—3 vahvistusta.

Henri Heikkilä on vasta 26-vuotias, mutta seuraava kausi on hänelle jo 12. HP:n edustusjoukkueessa. Pitkän sarjan on katkaissut vain käväisy Kouvolassa kaudella 2012.

— Täällä minä olen aina halunnut pelata, Heikkilä sanoi.

Saara Suomalaiselle jatko Haminassa ei ollut ihan yhtä suoraviivainen ratkaisu kuin Heikkilälle. Superpesiksen kauden 2014 lyöjäkuningatarta (Viinijärvellä) kyseltiin tiettävästi kauden päätteeksi muuallekin.

— Nooo... Ihan selvää oli, että täällä jatketaan. Täällä on todella hyvä tekemisen meininki — katsojamääriä myöten.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Jukka Lehtoranta

Lue koko juttu

HP:n ikoniosastolta Ville Aalto lopettaa, mutta Juha Toikka jatkaa ja Juha Leskinen tekee yllätyspaluun — Seura julkisti viisi sopimusta ja viisi varmaa lähtijää

Haminan Palloilijoiden miesten ensi kauden ykköspesisjoukkue muotoutuu vauhdilla. HP kertoi perjantaina peräti viidestä uudesta pelaajasopimuksesta.

Päättyneen kauden pelaajista Juha Toikka ja Tuisku Tuovinen jatkavat oranssipaidoissa. Imatran Pallo-Veikkojen superpesisjoukkueesta saapuu kaudet 2016—2019 Superia pelannut Nino Muuruvirta, 22. KPL:n junioreissa C-poikien SM-kultaa voittanut ja HP:n kakkosjoukkueessa pelannut Elias Lahti nostetaan miesten edustusjoukkueeseen.

Ehkä suurin uutispommi oli kuitenkin jokerilyöjä Juha ”Lese” Leskisen, 29, paluu kentille kahden välivuoden jälkeen.

Leskisen lyömien juoksujen määrät lähivuosilta ovat komeaa katsottavaa. HP:n nousukaudella 2017 hän löi 18 ottelussa 45 juoksua.

Sitä edeltäneiden neljän kauden aikana juoksuja lähti Leskisen mailasta 32 (2016), 60 (2015), 50 (2014) ja 62 (2013).

Mahlamäen ja HP:n tiet eroavat. Viime kauden miehistöstä myöskään Veeti LankinenVille Harju ja Isto Kauppinen eivät jatka seurassa.

Pitkäaikainen haminalaispelaaja Ville Aalto on päättänyt lopettaa pelit.

— Kysyimme häntä vielä mukaan, mutta Ville halusi päättää pitkän ja hienon uransa, Hovi sanoo.

Juha Toikalle, 32, jatkopäätös oli helppo. Viime kauden hän aloitti Kiteen superpesisjoukkueessa, mutta purki sopimuksensa keskikesällä ja palasi kasvattajaseuraansa.

Viime kauden joukkueen pelaajista neuvottelut jatkuvat Ville LantiaisenLassi VuorelanJoona Mäkelän ja Henri Heikkilän kanssa. Hovi yhtyy Toikan arvioon siitä, että 1—2 pelimiestä haetaan vielä muualta.

— IPV:ssä etenijäjokerina pelannutta Muuruvirtaa sovitellaan koppariksi, toinen sinne vielä tarvitaan. Ja yksi etukenttäpelaaja, onko hän sitten Lantiainen vai joku muu. Jokeriosastolla mennään tulevalla kaudella yhdellä mörssärillä, Hovi viittaa Leskiseen.

HP:llä on kasassa 10 pelaajasopimusta. Jo aiemmin on julkistettu Matias HangasmaanLauri AitalanOtso MäkelänVerneri Tauraman ja Jere Heikkilän jatkavan seurassa.

Pelinjohtajana jatkaa Juho Kaikko. Valmennustiimin kanssa palaveerataan ensi viikolla, jolloin apuvalmentajien jatkot alkavat hahmottua.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Antti Kaarto

Lue koko juttu

Nyt se on varmaa: HP:n naisjoukkue nousee Ykköspesikseen: ”Joukkueessa on huikeita pelaajia”

HP:n naisten uskomaton kausi suomensarjassa sai arvoisensa päätöksen sunnuntaina Raumalla. Joukkue eteni läpi kauden voitosta voittoon, eikä hävinnyt yhden yhtä ottelua - voitettuja pelejä kertyi uskomattomasti yhteensä 22.

Nousukarsintaottelun toisessa kohtaamisessa Rauman Fera taipui luvuin 1—2s (12—2, 4—10, 2—3).

Joukkueessa on huikeita pelaajia, ei voi muuta sanoa. — Jussi Toikka

— Joukkueessa on tällä hetkellä todella hienot tunnelmat. Täällä on pelaajia, jotka ovat pitkään pelanneet ja harjoitelleet yhdessä. Olen sanonut joukkueelle läpi kauden, että koko ajan pitää mennä eteenpäin ja uskoa omaan tekemiseen. Sillä reseptillä olemme menneet, pelinjohtaja Jussi Toikka tunnelmoi.

HP:n kauden viimeinen ottelu ei ollut ylikävely. Rauma niittasi pelin ensimmäisen jakson selvästi itselleen lukemin 12—2. Oranssipaitojen lyönti ei käynyt hyvällä syönnillä, mutta kotijoukkue sen sijaan laittoi hihansa heilumaan lyömällä omalla sisäpelivuorollaan heti kahdeksan juoksua. Haminan jakson kaksi juoksua onnistui lyömään jokeri Saara Suomalainen.

— Sisäpelissä lyönnit taas vähän jännittivät aluksi. Rauma löi todella hyviä lyöntejä ja ensimmäisen jakson tappio johtui heidän hyvyydestään, Toikka kertoi.

Toinen jakso oli vuorostaan HP:n hallintaa sen päättyessä numeroin 4—10. Ottelussa yhteensä kuusi juoksua lyönyt ja kolme tuonut Inka Pietilä äityi mailan varressa huippuvireeseen.

— Pietilä löi täydellisiä lyöntejä. Ulkopeliin olisi voinut laittaa ihan kenet tahansa ottamaan palloja kiinni, eikä olisi onnistunut, Toikka hehkutti.

Ottelun supervuoro tarjosi vielä dramaattisia hetkiä, eikä pisteitä jaettu ilmaiseksi. Rauman Tiina Andreasen ja Julia Valtanen onnistuivat heti lyömään vuoron tilanteeseen 2—0, mutta HP nousi vielä tästäkin. Pietilä ja Suomalainen pystyivät tuomaan trillerin tasoihin, mutta voitonjuhlat aloitti lopulta Noora Pasin sensaatiomainen läpilyönti.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Antti Kaarto

Lue koko juttu

HP voitti Raumaa vastaan Vallikentällä ottelun molemmat jaksot — Nousu on enää voiton päässä

HP:n naiset ovat enää voiton päässä Ykköspesispaikasta. Vallikentällä lauantaina ensimmäisessä nousukarsintapelissä taipui lounaislohkon voittaja Rauman Fera luvuin 2—0 (4—3, 6—2). HP piti pintansa voittamalla ottelun molemmat jaksot, mutta pelin alkutahdit sujuivat jännittyneissä merkeissä.

Oranssipaitojen sisäpeli yskähteli pahasti ensimmäisellä jaksolla. Ensimmäinen sisäpelivuoro päättyi nopeasti kolmeen paloon. Rauma sen sijaan rankaisi heti omalla lyöntivuorollaan, kun Tiina Andreasen pamautti kovan lyönnin pitkällä pompulla kentän taakse lyöden samalla kunnarin. Andreasen onnistuminen vei pelin tässä kohtaa vieraille numeroin 0—3. Pelinjohtaja Jussi Toikan mukaan joukkueen otteita vaivasi alkuun pieni jännittyneisyys.

— Tiesimme jo etukäteen, että Rauma on hyvä pudottaja. Vähän meitä jännitti aluksi ja tuntui, ettei se oma peli oikein lähtenyt pyörimään, Toikka sanoi.

Ensimmäisen tärkeän onnistumisen mailan varressa kotijoukkueelle sai Nea Forsell, jonka kunnari toi joukkueelle pelin ensimmäiset ja vapauttavat juoksut. Ottelun todellinen käännekohta nähtiin kuitenkin ensimmäisen jakson viimeisellä HP:n sisäpelivuorolla. Ottelun parhaana palkitun Noora Pasinhurmoksellinen nappilyönti toi kaksi juoksua. Se riitti, ja HP:lle sinetöitiin täpärästi tärkeä jaksovoitto.

Puoliajan jälkeen HP istahti kunnolla ottelussa kuskin paikalle. Pesiä saatiin nyt nopeasti täyteen ja jokerit onnistuivat kotiutustehtävässään. Kun ulkopelikin toimi totutun tarkasti ja saumattomasti, ei Vallikentän yleisöllä ollut vaikeuksia kannustaa omiaan.

— Ulkopelimme toimi jälleen hyvin, eikä kaveri saanut juuri mitään aikaiseksi. Se on meidän vahvuutemme ja sillä pitää jatkossakin pelata, Toikka analysoi.

Rauman ote sen sijaan alkoi lipsua toisen jakson aikana etenkin ulkopelissä, jossa se sortui helppoihin virheisiin. Vieraiden leirissä myös tunteet alkoivat kuumentua. Etupäässä pelinjohtaja Toni Lehtisellä tuntui olevan asiaa tuomareille tämän tästä. Toikalla ei sen sijaan ollut moitteen sanaa tuomaritoiminnasta.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Linda Varoma

Lue koko juttu

HP:n naisten monivuotinen projekti huipentuu viikonloppuna — Miesten kaudesta puheenjohtajan suuhun jäi karvas maku

Rami Orola ei halua arvottaa, olisiko paikka miesten Superissa vai naisten Ykkösessä Haminan Palloilijoille mieluisampi. Tärkeintä on vahva juniorityö.

Haminan Palloilijoiden miesten edustusjoukkueen pelit päättyivät seuran näkökulmasta ennen aikojaan, mutta naisilla kausi jatkuu. HP aloittaa lauantaina ottelusarjan suomensarjan lounaislohkon voittanutta Rauman Feraa vastaan. Sarjataso vaihtuu Ykköspesikseen kahdella voitolla.

— On erittäin tärkeää saada naiset Ykköseen. Meillä on suuri määrä 14—17-vuotiaita laadukkaita pelaajia. Meidän on pakko pystyä tarjoamaan sen tasoista peliä, että he pysyvät paikkakunnalla, HP:n puheenjohtaja Rami Orola sanoo.

HP on pelannut suomensarjassa käsittämättömän hyvin ja voittanut kaikki 20 otteluaan. Koko kaudella HP on hävinnyt vain kaksi jaksoa ja pelannut yhden jakson tasan. Tuloksia katsellessa on selvää, että sarjataso on väärä.

Täksi kaudeksi naisten Ykköspesistä laajennettiin joukkueesta 16:een, ja samalla sarja jaettiin kahteen lohkoon. Täydennyspaikkoja oli jaossa viisi, ja niitä haki 11 seuraa.

HP haki myös, mutta jäi suomensarjaan.

— Olimme todella pettyneitä. Täytimme kaikki kriteerit. Olisi joskus mukava keskustella päätöksen syistä liiton edustajien kanssa, mutta hienoa, jos nyt pelaamalla pääsemme ylemmäs, Orola sanoo.

Lohkojaon ansiosta Ykkösen pelaaminen ei Orolan mukaan tule juuri kalliimmaksi kuin suomensarja, ja joukkuekin jatkaisi ultrapaikallisena.

— Meillä on erittäin nuori ja kehittyvä joukkue, johon saatiin pari kokeneempaa vahvistusta. Minun näkemykseni mukaan täsmähankintoja tarvittaisiin vain yksi tai kaksi. Ykköspesiksen kustannukset jäävät huomattavasti pienemmiksi kuin mikä olisi ollut tilanne muutamaa vuotta sitten.

HP:n miesten pelit päättyivät viime lauantaina, kun Kuopio marssi superpesiskarsintoihin 3—1-otteluvoitoin.

HP sijoittui Ykköspesiksen runkosarjassa kolmanneksi, mikä täytti keväällä asetetun tavoitteen kolmen parhaan joukkoon yltämisestä.

— Se täyttyi, mutta karvas maku jäi. Manse-tuplan jälkeen ei nähty sellaista pesäpalloa kuin odotettiin, Orola sanoo.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Antti Kaarto

 

Lue koko juttu

HP:n naiset pelaavat sarjanoususta Raumaa vastaan — Toinenkaan Roihu-finaali ei ollut ylikävely

HP:n naiset pelaavat sarjanoususta Raumaa vastaan — Toinenkaan Roihu-finaali ei ollut ylikävely

Haminan Palloilijoiden naisten edustusjoukkue pääsee pelaamaan paikasta Ykköspesiksessä.

HP voitti sunnuntaina Roihun suomensarjan etelälohkon toisessa finaalissa 2—0 (14—6, 5—0) ja etenee jatkoon voiton 2—0.

Seuraava vastustaja on lounaislohkon voittaja Rauma. Sarjanousu irtoaa kahdella voitolla.

— Hyvä porukka on tulossa vastaan. Heillä on vielä vähän nuorempi joukkue kuin meillä, mutta mukana on muutama kokenut superpesispelaaja, HP:n pelinjohtaja Jussi Toikka tietää.

Lauantaina Roihu pakotti HP:n kotiutuskilpailuun asti, eikä sunnuntain pelikään ollut sellainen murskavoitto, joihin edelleen ilman ainuttakaan tappiota pelaava HP on tottunut.

Avausvuoron jälkeen Roihu johti kotikentällään 4—0.

— Toisessa vuorossa tulimme 4—3:een, ja saimme koko ajan peliämme paremmin auki, Toikka kertoi.

HP löi toisessa vuorossa yhdeksän juoksua. Kärkietenijä Tytti Bertling löi tehovuoron aikana peräti kaksi kunnaria tyhjään kenttään.

Toisella jaksolla HP lähti kolmanteen sisävuoroonsa niukassa 1—0-johdossa, mutta sitten juoksuja kertyikin neljä. Nea Forsell (1+5 lyötyä) vastasi kolmesta.

— Tytti ja Nea onnistuivat tänään hyvin. Heidän lyöntinsä aukaisivat sisäpeliämme, Toikka kiitti.

Suomalainen kotiutti neljä kertaa. Bertling toi viisi ja Noora Pasi neljä juoksua.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Antti Kaarto

 

Lue koko juttu

Haminan Energia
Autotalo Järvi
Itäväylän Bensis
Haminakotka
Haminankaupunki
Roseprint
Kymenlaakson OP
Rakennusliike Heikki Pousi Ky
Kanuuna
Disasfish
Rantalainen
Meira
Haminan Autokorjaamo
Intersport
L Kamu

KSO
Sinebrychoff
Jloy
Stark
Kaakkois-Suomen LähiTapiola
Stemma
Rakennusliike Kalevi Suntio
Oma Säästöpankki
Kotipizza
Finnmica
Mehilainen
Reimari
L Metsanen
L Ksoy
Liikenne Vuorela

Ota yhteyttä

Marko Hovi
toiminnanjohtaja
044 555 1474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sanna Toikka
talous- ja laskutus
040 539 3642
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Emmi Rasa
viestintävastaava
040 829 8107
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto

Haminan Palloilijat ry
Kaivokatu 3
49400 Hamina

y-tunnus 0206392-9

Jätä yhteydenotto