Seurailta Intersport Jumalniemessä 10.6!

Haminan Palloilijoiden seurailta myymälässä keskiviikkona 10.6. klo 17-19.

Paikalla Karhu-pesiksen tallipäällikkö Kai-Markus Lilli avustamassa varustevalinnoissa.

Seuran jäsenille kaikki vaatteet ja jalkineet -20% myös tarjoushinnoista!

Tervetuloa!

 

Lue koko juttu

HP:n miehillä alkuun lähes pelkkiä vieraspelejä – "Sellaista viestiä me liiton suuntaan lähetimme"

Haminan Palloilijoiden miesjoukkue aloittaa kesän ykköspesiskauden haastavassa paikassa. HP pelaa ensimmäisen sarjaottelunsa viime kaudella Superpesiksestä pudonneen Alajärven Ankkurien vieraana lauantaina 27. kesäkuuta.

Haminalaisilla on heti kärkeen edessä tuplaviikonloppu Pohjanmaalla, sillä sunnuntaina 28.6. oranssipaitojen isäntänä on Kannuksen Ura.

– Alajärvi putosi, mutta sai pidettyä muutamia avainpelaajiaan, jotka olivat isossa roolissa superissakin. Erittäin varteenotettava vastustaja se on, minun mielestäni yksi sarjan neljästä ennakkosuosikista, HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko sanoi.

HP:n ensimmäinen kotiottelu on vasta 11. heinäkuuta, kun Vallikentällä vierailee Simon Kiri. Sitä ennen oranssipaidat ehtivät pelata jo kolmannenkin vierasottelun, Alavudella keskiviikkona 8. heinäkuuta.

Kaikkiaankin sarjan alku on HP:n miehille hyvin vieraspelipainotteinen: kuudesta ensimmäisestä ottelusta viisi vieraissa. Kotipelejä on urakalla vasta elokuun alussa – neljä peräkkäin 11 päivän aikana.

– Meiltä (joukkueelta) kysyttiin, että onko ok, jos aloitetaan vieraspainotteisesti. On se, etenkin jos yleisötapahtumarajoitukset kesän mittaan lievenevät, ja myöhemmin päästään pelaamaan isommalle kotiyleisölle, Kaikko sanoi.

– Meillä on maailmalla nelisensataa kausikorttia. Niin kauan kuin tämä nykyinen rajoitus pysyy, emme pysty myymään ottelukohtaisia pääsylippuja juuri lainkaan, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoi.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

Lue koko juttu

Ykköspesiksen sarjaohjelmat on nyt julkaistu!

Ykköspesis vauhtiin juhannuksen jälkeisellä viikolla

"Miesten Ykköspesiksessä viime kauden kärkijoukkueet ovat tulessa heti ensimmäisissä otteluissa. Oulun Lippo kohtaa kotiavauksessaan Kannuksen Uran keskiviikkona 24.6. ja Puijon Pesis Kuopiosta kohtaa sarjanousijan Alavuden Peli-Veikot perjantaina 26.6. Haminan Palloilijat puolestaan matkustaa Superpesiksestä pudonneen Ankkureiden vieraaksi Alajärvelle lauantaina 27.6.

Naisten Ykköspesiksen avausviikolla ovat vastakkain viime kaudella välieriin yltäneet Pöytyän Urheilijat ja Roihu Helsingistä lauantaina 27.6. Ensimmäiset ottelut nähdään jo tiistaina 23.6. Kaksi sarjanousijaa pääsevät tositoimiin kotikentillään, kun Puijon Pesis Kuopiosta kohtaa Oulunsalon Vasaman ja Pattijoen Urheilijat Raahesta Kajaanin Pallokerhon. Kolmas sarjanousija Haminan Palloilijat avaa Vallikentällä Hämeenkyrön Räpsää vastaan lauantaina 27.6."

Uutinen: www.pesis.fi

Kaikki sarjaohjelmat kokonaisuudessaan löytyvät Pesäpalloliiton sivuilta.

 

Lue koko juttu

Kuin varsat laitumella – HP palasi harjoituksiin, vaikka "kuukausi sitten olin varma, että tällä kaudella ei pelata ollenkaan"

– Onhan tämä kivaa päästä pitkästä aikaa treenaamaan, Juha Toikka sanoo.

Onko olo kuin varsalla keväisellä laitumella?

– No joo, vähän kyllä, Toikka naurahtaa.

Haminan Palloilijoiden miesten pesäpallojoukkue aloitti perjantaina yhteisen harjoittelun yli kahden kuukauden koronatauon jälkeen. Naisten joukkue ehti Vallikentälle jo päivää aikaisemmin.

Toikka, 32, on pelannut pesäpalloa käytännössä koko ikänsä, mutta tällaista kevättä ei ole aiemmin vastaan tullut.

– Kuukausi sitten olin aika varma, että tänä kesänä ei pelata ollenkaan. Motivaation kannalta se oli tällaiselle vanhalle pelaajalle haastava tilanne. On pitänyt vain pitää peruskuntoa yllä ja rempata taloa. Lajitreeni on jäänyt vähälle.

HP harjoittelee toistaiseksi pienryhmissä. Pesäpallokentälle saa ottaa yhtä aikaa 30 henkeä korkeintaan kymmenen hengen ryhmiin. Kaikko muistuttaa pelaajia myös kaikkien muiden turvallisuusmääräysten noudattamisesta.

– Kädet pestään ja desinfioidaan sekä harjoituksiin tullessa että täältä lähdettäessä. Hygienia ja fiksut turvavälit, emme me toistaiseksi juuri muuta voi tehdä. Sitten kun tulee aika matkustaa vieraspeleihin, pitää tietysti miettiä miten esimerkiksi ruokailut järjestetään.

– Viisaammat ihmiset ovat todenneet, että sarjojen käynnistäminen on turvallista. Silloin me pelaamme, Kaikko sanoi.

Harjoitusotteluja HP:llä ei toistaiseksi ole sovittuna, mutta sellainen tai sellaisia on "työn alla".

Ykköspesiksen on tarkoitus käynnistyä juhannuksen jälkeisellä viikolla. Miesten sarjaa pelataan yhdeksällä joukkueella, koska Laukaa, Ulvila ja Vähäkyrö vetäytyivät sarjasta. Pesäpalloliitto tiedotti torstaina, että sarjasta ei pudoteta ketään, mutta yksi joukkue nousee Superpesikseen.

Sekä miesten että naisten Ykköspesiksen tarkat alkamispäivät kerrotaan ensi viikolla. Naisten ykkönen päästäneen pelaamaan kahdessa lohkossa jokseenkin ennalta arvioidun kokoisena, sillä yhtään sarjasta vetäytyjää ei toistaiseksi ole ilmoittautunut.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuvat: Jukka Lehtoranta

 

Lue koko juttu

"Ei kannata riehaantua ja olettaa, että kesäkuun 5. päivänä aloitetaan" – HP:n Marko Hovi uskoo Ykköspesiksen käynnistyvän kesäkuun lopussa tai heinäkuun alussa

Pesäpalloliiton toiminnanjohtajan Petri Pitkärannan mukaan kansallispelillä on kaikki valmiudet aloittaa sarjatoiminta porrastetusti jo kesäkuussa, kunhan "viranomaisilta saadaan selvyys erityistoimenpiteistä, joita kaikkien osallistujien turvallisuus ja terveellisyys otteluissa edellyttävät".

HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi uskoo ylimpien sarjatasojen pelien alkavan aikaisintaan kesäkuun lopulla.

– Ei kannata riehaantua ja olettaa, että kesäkuun 5. päivänä aloitetaan. Joukkueiden harjoittelu on mahdollista vasta kesäkuun alusta lähtien, ja kyllä sen jälkeen 2–3 viikkoa menee ennen kuin Ykköspesiksen tasoista peliä pystyy pelaamaan.

– Kesäkuun loppu tai heinäkuun alku – sinne se aloittaminen varmasti asettuu, Hovi sanoi.

HP on linjannut, että kaikki joukkueet, edustusjoukkueet mukaan lukien, voivat aloittaa harjoittelun pienryhmissä 14. toukokuuta alkaen "niissä puitteissa kuin hallitus on päättänyt".

– Silloin koulujen avautuessa on juniorijoukkueillakin mahdollisuus aloittaa, mutta kaikki eivät varmaankaan vielä silloin halua. Virallisesti joukkueiden harjoitukset alkavat kesäkuun 1. päivänä, Hovi sanoo.

HP:n miesten joukkueen pelinjohtaja Juho Kaikko sanoi uskovansa, että HP on valmis sarjan alkuun mennessä.

– Luotan siihen, että pelaajat ovat hoitaneet omatoimisen harjoittelunsa hyvin, mutta itse pelin treenaaminen jää nyt tietysti aika vähiin.

Pesäpalloliitto tiedottaa pelikauden aloituksesta lisää ensi viikolla. Silloin tiedettäneen enemmän esimerkiksi mahdollisista rajoituksista yleisömäärän suhteen.

Koronavirus vaikuttaa jo nyt myös HP:n ensi vuoden suunnitelmiin: heinäkuussa 2021 Haminassa pidettäväksi suunniteltu jättimäinen Naperoleiri siirtyy kahdella vuodella eteenpäin.

– Tämän vuoden leirit siirtyvät ensi vuodelle ja ensi vuoden leirit vuodelle 2023, koska 2022 on Pesäpalloliiton satavuotisjuhlavuosi, eikä juhlavuoden leiri-isäntiä haluttu enää muuttaa, Marko Hovi kertoi.

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 

Lue koko juttu

Pesäpallokausi käynnistymässä kesäkuussa – lopulliset päätökset tehdään ensi viikolla

– Pesäpalloliitolla on vahva tahtotila aloittaa kausi kesäkuussa, mutta lopulliset päätökset tehdään aluehallintovirastoilta saatujen tarkempien ohjeistusten jälkeen. Eri sarjojen kilpailutoiminta alkaisi porrastetusti, liiton verkkosivuilla kerrotaan.

Pesäpalloliiton liittojohtokunta käsitteli koronaviruksen aiheuttamaan poikkeustilannetta etäkokouksessaan tänään.

Liiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta sanoo tiedotteessa, että kansallispeli antaa Olympiakomitealle, opetus- ja kulttuuriministeriölle sekä aluehallintovirastoille täyden työrauhan tulkintaohjeistuksen valmisteluun.

– Pesäpalloliitto odottaa viranomaisilta tarkkoja ohjeita erityistoimenpiteistä, joita kaikkien osallistujien turvallisuus ja terveellisyys otteluissa edellyttävät. Kun näihin asioihin saadaan selvyys, pallot nousevat ilmaan heti kesäkuussa. Kaikki valmiudet siihen ovat olemassa.

Pesäpalloliitto tiedottaa pelikauden aloituksesta seuraavan kerran ensi viikolla.

 

Lue koko uutinen: www.kymensanomat.fi

Kuva: Emmi Rasa Photography

 

Lue koko juttu

Haminan Energia
Autotalo Järvi
Itäväylän Bensis
Haminakotka
Haminankaupunki
Roseprint
Kymenlaakson OP
Rakennusliike Heikki Pousi Ky
Kanuuna
Disasfish
Rantalainen
Meira
Haminan Autokorjaamo
Intersport
L Kamu
Viherkuutio
L Fibe
L Lakumesta

KSO
Sinebrychoff
Jloy
Stark
Kaakkois-Suomen LähiTapiola
Stemma
Rakennusliike Kalevi Suntio
Oma Säästöpankki
Kotipizza
Finnmica
Mehilainen
Reimari
L Metsanen
L Ksoy
Liikenne Vuorela
L Steveco
L Kotkabowling
L Muukka

Ota yhteyttä

Marko Hovi
toiminnanjohtaja
044 555 1474
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.


Sanna Toikka
talous- ja laskutus
040 539 3642
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Emmi Rasa
viestintävastaava
040 829 8107
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Toimisto

Haminan Palloilijat ry
Kaivokatu 3
49400 Hamina

y-tunnus 0206392-9

Jätä yhteydenotto